Hva er NEM Cryptocurrency? | Nybegynnerguide

NEM: Bli med i bevegelsen

Ny økonomi bevegelse (NEM) er en bedriftsklasse løsning for å drive den forestående blockchain-økonomien. Opprinnelig ment å være en gaffel av NXT, bestemte samfunnet seg for å gå med en helt ny kodebase med en alfaversjon utgitt 25. juni 2014, og den første stabile utgivelsen 31. mars 2015. Plattformen blir for tiden omskrevet i C ++ og vil bli utgitt som “Catapult” -oppdateringen en gang tidlig i 2018.

Smart Asset System

NEM-blockchain driver det de kaller Smart Asset System. Dette systemet er ment å være en åpen, tilpassbar blockchain-løsning for et hvilket som helst antall brukstilfeller bygget på toppen av enkle, kraftige API-samtaler. Blockchain er sikret og transaksjoner blir behandlet av et globalt nettverk av noder som kjører NEM-kjerneprogramvaren, og nettverket brukes som en API Gateway-server.

Dette betyr at utviklere som ønsker å bygge blockchain-drevne apper ikke trenger å kjøre noen spesiell NEM-programvare, siden all NEM-funksjonaliteten er tilgjengelig ved å få tilgang til API-samtaler..

Dette gir stor fleksibilitet når det gjelder systemdesign og hvordan forskjellige apper bruker NEM-nettverket. Apper kan få tilgang til NEM API direkte, få tilgang til en egen server i tillegg til å gjøre NEM-forespørsler, eller eksisterende servere kan tilpasses for å gjøre bruk av NEM i bakgrunnen.

En mobilapp direkte ved hjelp av NEM Blockchain

Bruke NEM-nettverket i tillegg til en eksisterende server

Et eldre system som bruker NEM blockchain

Utviklere definerer NEM Adresser som fungerer som containere for eiendeler og kan oppdateres og endres over tid. En adresse kan bare representere en lommebok som inneholder mynter eller noe mer komplisert som et dokument som krever signaturer eller et valg som samler stemmer.

Utvikleren ville da lage Mosaikk: identiske, overførbare eiendeler som representerer mynter, signaturer eller stemmer som vil ligge i adressene. Dette systemet med fleksible adresser og konfigurerbar mosaikker er levedyktig i utallige bruksområder, og siden all NEM-funksjonalitet er tilgjengelig via NEM API, kan alle bygge ethvert slags system de drømmer om og koble den til NEM-blockchain med relativt letthet.

Bevis for viktighet og høsting

NEM Blockchain benytter en Proof of of Importance-algoritme (i motsetning til Bitcoins Proof-of-Work eller PIVX’s Proof-of-Stake) for å oppnå konsensus gjennom en prosess som stimulerer til aktiv deltakelse i nettverket. Dette gir et desentralisert, kvikk nettverk av veloppførte noder. Hver node har en viktighetspoeng som avgjør hvor ofte det kan innhøsting (tenk gruvedrift eller innsats i PoW- eller PoS-systemer) XEM, NEMs opprinnelige token.

En del av dette systemet fungerer etter opptjening mynter: når du plasserer mynter i lommeboken, begynner de som ikke-investerte mynter.

Over tid vil myntene dine begynne å tjene eller telle mot viktigheten av kontoen din. For å være kvalifisert for en viktighetspoeng, må kontoen din ha minst 10000 opptjent XEM.

Denne delen av systemet fungerer akkurat som å sette mynter i PoS-oppsett, men er bare en del av beregningen av viktigheten din.

I tillegg til sporing av opptjening blir transaksjonsgrafen til NEM-nettverket kontinuerlig analysert for å gi informasjon om hvilke noder som bidrar og hvilke som ikke er. Dette betyr at jo flere transaksjoner du sender til andre brukere og jo mer du bruker nettverket normalt, jo viktigere blir du. Opptjeningsprosessen og transaksjonsberegningene resulterer i en viktighetspoeng for hver node, og disse poengene brukes til å skalere sannsynligheten for at din node høster XEM.

Siden PoI ikke er maskinvarekrevende, tillater det at hele noder kjøres på nesten hvilken som helst maskin uavhengig av strøm, og forhindrer sentralisering av høstingen til de med de største maskinene.

Siden det krever en tidsforpliktelse via opptjeningsprosessen, forhindrer det den “rike blir rikere” effekten av mange innsatssystemer der de med mest penger umiddelbart blir de største inntektene og ikke kan overgå.

I noen systemer som Bitcoin er gruvedriftblokker og kjøring av en nettverksnode atskilt. I NEM-systemet gjøres det å kjøre en node for å sikre nettverket og høste mynter av samme programvare, noe som stimulerer til å kjøre en full node og fører til mer desentralisering over tid ettersom høstingen blir mer lønnsom.

Samlet sett er PoI-systemet unikt og virker lovende, et utmerket alternativ til tradisjonelle konsensusmetoder som alle kommer med sin andel av styrker og svakheter..

Andre Blockchain-funksjoner

NEM bruker en tilpasset versjon av Eigentrust ++ -algoritmen som implementerer et “omdømmesystem” for noder i nettverket. I utgangspunktet holder hver node oversikt over informasjonen den mottar fra andre noder (nye blokker, transaksjoner osv.), Og verifiserer deretter denne informasjonen.

Hvis informasjonen viser seg å være gyldig, vil omdømmet til den leverende noden øke, og hvis det er dårlig informasjon, reduseres omdømmet. Anerkjennelsen til alle noder sendes deretter rundt i nettverket og oppdateres i hver node. Dette muliggjør automatisk lastbalansering og fjerning av dårlige noder fra nettverket, slik at nettverket kjører så jevnt og raskt som mulig.

Tilleggsfunksjoner:

  • Innebygde spamfiltre som forhindrer søppeltransaksjoner i å oversvømme nettverket og tette til verkene
  • Et P2P-tidssynkroniseringssystem som lar nettverket opprettholde nøyaktige tidsstempler uten å stole på noen eksterne servere for å sjekke tiden
  • Kryptert melding på blockchain uten hacking av transaksjonsfelt for å bære data som andre mynter
  • Multisignatur-adresser lar utviklere definere delte adresser og flerpartiskontroll over eiendeler og containere

Informasjon om teknologien beskrevet her og kan finnes på NEM tteknologiside og mer tekniske detaljer i deres teknisk referanse.

Offentlig kontra privat

NEM Public Blockchain

Alle kan bruke den offentlige NEM-blockchain ved å benytte seg av API-samtalene som beskrevet ovenfor, men for applikasjoner som krever mer privatliv eller ønsker å holde ting internt, kan en privat versjon av NEM blockchain tilrettelegges for å kjøre på interne servere og bare bruk forhåndsdefinerte noder som brukerne velger. På disse pålitelige, private nodenettverkene kan noen funksjoner i det offentlige nettverket som er på plass for å forhindre at dårlige noder forårsaker problemer, fjernes eller gjenbrukes i omfang, noe som gir enda raskere transaksjoner (i tusenvis / sekund) i en lukket boks.NEM Private blockchain

Disse private blockchain-distribusjonene kan brukes til å drive alt fra lojalitetspoengprogrammer til fraktflåtelogistikk, alt uten noen gang å eksponere transaksjonsdata og gi enestående hastighet og sikkerhet. Dette er veldig fornuftig for selskaper som ønsker å bruke blockchain til å drive opp sine eksisterende interne verktøy og ikke trenger den ekstra funksjonaliteten til den offentlige kjeden. Brukssaker for NEM-systemet offentlig og privat blir utforsket på deres nettside på https://nem.io/enterprise/.

Konklusjon

NEM tilbyr et virkelig imponerende system som lover å være en stor aktør i den kommende blockchain-drevne økonomien. Den enkle utviklingen, fleksibiliteten og det unike PoI-systemet gjør NEM til en veldig attraktiv plattform for enhver utvikler eller selskap som ønsker å bygge ut en blockchain-løsning.

Etter hvert som tiden går, tror jeg vi vil se at flere og mer interessante prosjekter blir bygget oppå NEM. Hold øye med det!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map