Hva er Monacoin? En nybegynnerguide

Hva er Monacoin?

Monacoin er en virtuell valuta designet for peer-to-peer digitale transaksjoner. Kalt av skaperne som “den første japanske kryptovalutaen”, har mynten blitt noe av Japans nasjonale alternativ til Bitcoin eller Litecoin..

Som sine forgjengere ble mynten opprettet utelukkende for å tjene som P2P elektroniske kontanter, en desentralisert digital valuta rettet mot japanske borgere. Det er noen viktige forskjeller som skiller den fra myntene som kom før den, og denne guiden er dedikert til å tegne disse forskjellene.

Monaco i Japangråte

Monacoin: En kort historie

Utviklet i desember 2013, ble Monacoin offisielt født 1. januar 2014 uten premine. Et Bitcoin Talk Forum på samme dato beskriver myntslanseringen og dens spesifikasjoner.

Monacoin beskrivelse

En myk gaffel ble utført i blokk 937440 for å implementere Segwit, et trekk gjort for å holde det i tråd med Bitcoin, Litecoin, Vertcoin og andre betalingsfokuserte kryptokurver. I tillegg Monacoin-laget har angivelig implementert Lightning Network for mynten deres.

Når vi snakker om myke gafler, er Monacoin faktisk en hard gaffel av Litecoin, noe vi vil ta hensyn til videre når vi ser på spesifikasjonene nedenfor.

Nå som du har blitt orientert om myntens allerede korte historie, la oss se på hva Monacoin prøver å gjøre annerledes enn konkurrentene..

Hvordan Monacoin stabler opp

Som en hard gaffel av Litecoin, ønsker Monacoin å forbedre foreldrenes opprinnelige modell. Som Litecoin er for Bitcoin, ble Monacoin bygget for å oppnå raskere transaksjoner enn mynten som kom før den. I tillegg har den en større sirkulasjonsforsyning (105,120,000 MONA) og kjører helt på en annen hashingalgoritme.

Faktisk er et sentralt trekk ved mynten dens ASIC-motstand. I likhet med Vertcoin, kjørte den opprinnelig Scrypt for å befeste seg mot ASIC-gruvedrift til gruvearbeidere bygde en Scrypt-kompatibel ASIC og brøt barrieren som denne algoritmen utgjorde. Monacoin flyttet deretter til Lyra2REv2 for å være tro mot GPU / CPU-gruvedrift.

Monacoin justerer også vanskeligheter hver blokk, en annen likhet den deler med Vertcoin. For å oppnå dette benytter Monacoin Dark Gravity Wave v3-algoritmen.

Vi kunne fortsette gjennom likhetene / forskjellene Monacoin har med kryptos gull-, sølv- og bronse-startpakkevalutaer, men vi bestemte oss for å kaste dette diagrammet i stedet.

Monacoin Team og veikart

Monacoin ble opprinnelig grunnlagt av den pseudonyme Mr. Wantanabe, uten tvil som en hyllest til Bitcoins Satoshi Nakamoto. Foruten dette pennnavnet, er resten av myntenes team helt anonymt, så det er ingenting å rapportere om her.

I tillegg har prosjektet ingen synlig veikart på nettstedet eller noe annet sted på nettet. Teamet ser ut til å holde seg oppdatert på oppdateringer og oppgraderinger, men som Segwit- og Lyra2REv2-oppdateringene og Lightning Network-implementeringen antyder. Du kan holde rede på Monacoins utvikling på sitt offisielle Github.

Konkurranse

Å mann, hvor skal jeg begynne med denne? Med tanke på at Monacoin bare fungerer som en valuta, kan du gå i kø og stille opp Bitcoin, Litecoin, Vertcoin og Groestlcoin, og mange andre for konkurranse på kryptovalutaarenaen. Vertcoin og Groestlcoin er mer direkte konkurrenter enn resten, da begge disse fokuserer på ASIC-motstand.

Når det gjelder Japans de facto nasjonale kryptovaluta, er det imidlertid ingen konkurranse her – Monacoin har fått dem alle.

Monacoin markedshistorie

På sin absolutte topp hadde Monacoin en markedsverdi på litt over 1 milliard dollar. I skrivende stund avvikles det litt med en markedsverdi på $ 318 milliarder kroner og en rangering på # 63 på CoinMarketCap..

Hvor kan jeg kjøpe Monacoin

Hvis du ville ha litt Monacoin for deg selv, ville det mest populære stedet være en japansk børs. Både Bitbank- og Zaif-børser tillater for eksempel investorer å handle MONA for japansk yen eller BTC, og disse børsene utgjør nesten 70% av myntenes hele handelsvolum. Alternativt har Livecoin, Upbit og Bittrex også BTC / MONA-handelspar.

Hvor skal du oppbevare Monacoin

Monacoin’s nettsted viser alle tilgjengelige lommebøker for valutaen. I tillegg til kjerne lommebøker for Windows, Mac og Linux, har den også sin egen Electrum Wallet og en Coinomi lommebok for Android.

Siste tanker

Enkelt sagt, Monacoin opererer utelukkende som en digital valuta. Den deler likheter med Bitcoin og Litecoin, men den skiller seg nok fra en av disse til det punktet at Vertcoin er en mer passende sammenligning.

Som vi har hentydet til flere ganger i denne artikkelen, er Monacoin funksjonelt Japans kryptovaluta. Den første i sitt slag i Japan har den blitt veldig populær i hjemlandet. Så populær, faktisk, at den ble omtalt på Tokyo TV Network, WBS, og en mann kjøpte en tomt i Monacoin tilbake i 2014. Ifølge internettvinet godtar mange forhandlere og restauranter Monacoin i Japan, men fordi vi ikke bor der, kan vi ikke bekrefte eller benekte dette.

TL; DR for Monacoin: en ASIC-motstandsdyktig hard gaffel av Litecoin som er populær i Japan og i det minste er en underholdende kattemotstykke til Dogecoin.

Tilleggsressurser

Nettsted

Github

Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map