Hva er MediBloc? En nybegynnerguide

Hva er MediBloc? En nybegynnerguide

Blir du lei av å skrive medisinsk historie om og om igjen, eller ta de samme medisinske undersøkelsene hver gang du går til en ny lege? Fryktede erfaringer som disse fremhever noen av problemene som helsevesenet står overfor. Dessverre er virkelige løsninger få og langt imellom.

Et sentralt spørsmål er lover, som Health Insurance Portability and Accountability Act (HIPAA), som muliggjør sentralisering av helseregistre og forbyr deling av nevnte data. Uten å ha klar kunnskap om pasientens helsestatus på grunn av ofte begrenset tilgang til deres private journaler, kan de som hjelper pasienter (f.eks. Leger, akuttmedisinske arbeidstakere, forskere) ikke tilby førsteklasses behandling. Det er her MediBloc kommer inn. Teamet bak prosjektet garanterer at plattformen er i full overensstemmelse med HIPAA.

MediBloc følger en open source-protokoll og definerer seg selv som et “desentralisert helseinformasjonsøkosystem bygget på blockchain-teknologi for pasienter, helsepersonell og forskere.” Blockchain-plattformen gjør det mulig å spore og registrere alt som dreier seg om helsevesenet ditt, for eksempel legebesøk og oppdateringer. Ved å samle hele pasientens medisinske historie i et enkelt, kortfattet format, kan pålitelig og rask pasientbehandling finne sted, og enkeltpersoner kan få ansvaret for å spre sine egne poster.

Videre vil den opprinnelige valutaen MediBloc (MED) lette innholdsdeling av poster gjennom et belønningssystem. Både pasienter og leverandører vil bli kompensert for deres bidrag til økosystemet, og pasienter vil være i stand til å bruke tokens for å iverksette rutinemessige medisinske transaksjoner (for eksempel farmasøytisk & forsikringsbetalinger) med de som inngikk samarbeid med Medibloc.

Nøkkelfunksjoner i MediBloc

Hovedmålet med MediBloc er å gjøre helsedata mer tilgjengelig samtidig som innholdet av medisinsk informasjon stimuleres for vitenskapelig utvikling. Noen viktige funksjoner inkluderer:

  • Omfordeling av dataeierskap: MediBloc vil gi helseregisterdata tilbake til pasientenes hender og la eiere av data bestemme hvem som har lov til å se dokumentene.
  • Datatap/svindelforebygging: Data er sikkerhetskopiert, og bare pålitelige helsepersonell vil ha tilgang til å redigere data. Siden modifikasjoner av data er gjennomsiktige for alle brukere på blockchain, er uetiske justeringer svært usannsynlige.
  • ERC20 MED-belønningssystemet: Dette oppfordrer dataeiere til å bidra til dataøkosystemet gjennom profittmaktivering.
  • Verdensomspennende datainteroperabilitet: Global utveksling av sanntidsinformasjon mellom det medisinske samfunnet vil stimulere medisinsk utvikling og redusere unødvendig datarepetisjon. Legepersonell trenger ikke å vente på oppdatert informasjon, som til slutt vil gi deg strømlinjeformet omsorg med større sjanse for riktig diagnose.
  • Sikkerhet: Blockchain-protokollen som brukes, gir økt sikkerhetstiltak for å avverge datahacks.

Tatt i betraktning emnet sikkerhet, skjønner folk ofte ikke hvor sårbart det nåværende systemet er for eksterne hack (som for tiden er på vei oppover). Som nevnt i Chicagobusiness.com, “Innen 2024 vil alle i USA ha fått helsedataene deres kompromittert hvis online tyveri fortsetter å akselerere i dagens tempo”. Brudd som dette er ødeleggende kostbare for medisinsk industri. Bare i USA, brudd på helsevesenet samler omtrent 6 milliarder dollar i året i tap.

Hvordan fungerer MediBloc?

Plattformen er en desentralisert app (DApp) formulert på Ethereum Virtual Machine (EVM). Som vist på bildet nedenfor, oppretter tre lag plattformens overordnede struktur: Core, Service og Application. I de tre lagene gjelder informasjonen som skal holdes til personlig informasjon, medisinske data og MED-konto (brukere, leverandører, forskere).

medibloc lag

  1. MediBloc Core: Siden blockchain-lagring er begrenset, leverer Core-laget ekstra lagring for å motvirke tap av helsetjenester.
  2. MediBloc-tjeneste: Ved hjelp av Smart Contract-teknologi forbinder dette laget Apps-laget med Core-laget og muliggjør “datainngang / -utgang via forbindelse med Core-laget”.
  3. MediBloc-applikasjon: Dette laget gjør det mulig for folk å bruke forskjellige applikasjoner (f.eks. Mobilapplikasjoner) for å få tilgang til og administrere informasjonen.

medibloc tokens

Plattformen vil bruke Medi Point-system (MP), et poengbasert system som måler brukermedvirkning. For å få høyere MP, kan man kjøpe den med MED eller bidra til datanettverket. Etter å ha samlet MP og ventet i tre måneder, kan du konvertere MP til MED. Som nevnt tidligere kan MED-token brukes i medisinske transaksjoner som forsikringsbetalinger. I motsetning til MED-tokens brukes MP-er i bekreftelsesprosessen og vil ikke forlate plattformen.

For mer informasjon om teknologien bak MediBloc, se prosjektets hvitt papir.

Om MediBloc

MediBlocs misjonsuttalelse sier at det vil “forbedre helsetilgang og erfaring ved å omfordele verdien av personlig helsedata, og akselerere verdens skifte til privat desentralisering av informasjon.” Grunnlagt i Seoul, Sør-Korea i 2017 av et team av medisinske leger og utviklere, er det et privateid selskap som for tiden lister opp 10 teammedlemmer og 10 rådgivere på offisiell side.

Medstiftere Dr. Allen Wookyun Kho (tidligere ledende programvareingeniør i Samsung) og Dr. Eunsol Lee gir mange års medisinsk og teknisk ekspertise til selskapet ved samtidig å være sertifiserte leger og programvareingeniører. For å holde deg informert om prosjektoppdateringene, kan du følge teamets offisielle GitHub.

medibloc team

MediBloc myntforsyning

MediBloc distribuerte 20% av tokens til stifterteamet, 10% til rådgivere / tidlige investorer, 12% mot forretningsutvikling, 8% mot forskning og 50% til deltakerne i “token generation event” (token salg).

medibloc token statistikk

Under mengdesalget kunngjorde MediBloc utstedelsen av 10 milliarder MED, med eventuelle tokens som gjensto etter salget for å bli brent. Foreløpig har MediBloc en samlet tokenforsyning på omtrent 4 milliarder MED, med 2.966.384.100 MED (den totale mengden solgt MED) i omløp. Forklart i MediBlocs blogginnlegg, begrunnelsen for å brenne gjenværende mynter var av to grunner:

“1. MediBloc-teamet vil bare ha den nødvendige mengden tokens som gjør det mulig for teamet å fortsette til neste trinn og være ansvarlig og ansvarlig for MediBloc-fellesskapet og økosystemet..

2. MediBloc-teamet ønsker å beskytte tokenverdien og handle i den beste interesse for token-salgsdeltakerne. ”

Handelshistorie fra MediBloc

Ifølge CoinMarketCap begynte MED å handle 22. desember 2017 for rundt $ 0,02, og nådde ATH på nesten $ 35 den 10. januar 2018. I skrivende stund svever MED-prisen rundt $ 0,08, en bratt nedgang som følger med den nåværende bearish trenden i det samlede kryptovalutamarkedet.

Etter hvert som MediBloc-plattformen øker brukerbasen, bør verdien av MED stige, noe som fører til en prisøkning. Som med alle kryptovalutaer, kan andre faktorer, for eksempel den generelle trenden i markedet, hindre denne veksten.

handel medibloc

Hvor kan du kjøpe MediBloc?

Bare to børser støtter for tiden handel med MediBloc – Coinrail og Gate.io. Nye brukere kan kjøpe BTC- eller ETH-mynter på nettsteder som tillater kredittkortkjøp som Bitstamp eller Coinbase, og deretter sette dem inn i sine respektive lommebøker på Coinrail eller Gate.io.

Hvor kan du lagre MediBloc?

Hvis du foretrekker å ikke lagre MED-tokens på utvekslingslommebøker, tilbyr teamet på MediBloc en trinnvis guide om hvordan du lagrer tokens på Qtum Core Wallet. Per nå er dette den eneste tilgjengelige metoden for lagring av MediBloc-mynter til nye lommebøker støttes.

Konklusjon

I følge MediBloc-rådgiver Sang Min Park (som også er lederprofessor ved Institutt for familiemedisin ved Seoul nasjonale universitet), “Vi er på et tidspunkt da personvernet må garanteres og pasientene må ha rett og ressurser til å ta autonome beslutninger. MediBlocs innovative løsning vil føre til nye endringer i det medisinske økosystemet i denne forbindelse. “

MediBloc ser ut til å ha et solid team bak seg og en interesse i å beskytte sine interessenter gjennom sin sannsynlige forklaring på myntforbrenningen. Med grunnleggerne som har erfaring både innen det medisinske og det tekniske området, er det ikke vanskelig å forestille seg at de kjenner førstehånds problemene som helsevesenet står overfor, og har kreative måter å løse dem gjennom teknisk utvikling.

Hvis prosjektet gjennomfører det det har til hensikt, kan det være revolusjonerende innen helsevesenet. Ikke bare kan det spare pasienter og medisinske fagpersoner mye tid og problemer, det kan også potensielt hjelpe til med å fremme medisin gjennom desentralisering av tilgang til kritiske data over hele verden. Så mens prosjektet fremdeles er i begynnelsen og har en lang vei foran seg, er det vanskelig å ignorere de sannsynlige brukssakene for MediBloc-plattformen / valutaen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map