Hva er Masternodes? En introduksjon og guide

Hva er Masternodes? En introduksjon og guide

Også kjent som bonded validator systems, masternodes er en serie servere som ligger til grunn for et blockchain-nettverk. De er ansvarlige for å muliggjøre spesifikke tjenester som gruvearbeidere under bevis for arbeid ikke kan utføre.

Dash var den første kryptovalutaen som implementerte masternode-modellen i protokollen. Under det Dash kaller beviset for tjenestealgoritmen, eksisterer et andre nivå nettverk av masternoder sammen med et første nivå nettverk av gruvearbeidere for å oppnå distribuert konsensus om blockchain. Dette todelt systemet sørger for at bevis på service og bevis på arbeid preform symbiotisk vedlikehold av Dashs nettverk.

Masternoden er Dashs baby, men mange kryptovalutaer har tatt i bruk denne mekanismen som sin egen. Det som opprinnelig var ment å overvåke øyeblikkelige, anonyme transaksjoner blir nå implementert for en rekke andre tjenester.

Det er nok av en introduksjon for nå. La oss komme i tykkelsen av det.

Hvordan fungerer masternoder?

I likhet med bevis på innsats stoler masternoder på å sette en viss mengde av en gitt valuta i valutaens nettverk. For å etablere en masternode, må du først kjøpe en betydelig mengde av den aktuelle valutaen. En masternode for Dash krever for eksempel 1000 DASH, så du må slippe en kule $ 763.000det er nok for et hus i den øvre østsiden av Miami.

Så etter at du har pantsatt huset ditt for å kjøpe magiske internettpenger, er det på tide å satse de dårlige guttene og tjene pengene tilbake. Du vil begynne med å laste ned valutaens kjerne lommebok og bruke den til å lage en masternode. Etter at du har konfigurert datamaskinen din som en server, integrerer kjerne lommeboken datamaskinen din som en av mange noder som støtter blockchain. Operatører kan også kontrakt med en tredjepart om å kjøre serveren for dem.

Når en masternode er live, har den en unik rekke funksjoner, for eksempel øyeblikkelige og / eller anonyme betalinger. De muliggjør også et desentralisert styringssystem som gjør det mulig for nodeoperatører å stemme på viktige utviklinger innen blockchain. Som kompensasjon for problemene deres deler masternoder vanligvis like 45% av blokkbelønningene med blockchainens gruvearbeidere. De øvrige 10% går til blockchain’s treasury fund, og operatørene har ansvaret for å stemme på forslag til hvordan disse midlene vil bli tildelt for å forbedre nettverket.

Det er viktig å merke seg at det bare ikke er å holde den nødvendige mengden valuta for en masternode for å kjøre en. Hver valuta har sine egne retningslinjer for å opprettholde en masternode, og hvis disse vilkårene ikke oppfylles eller valutaen flyttes fra sin innsatsposisjon, vil en masternode opphøre å operere.

Fordelene med Masternodes

Masternoder beskytter blokkjeder fra nettverksangrep i samme retning som tradisjonelle bevis på stake algoritmer. Som med Dash er det ofte dyrt å samle nok valuta for å lage en masternode. Denne utgiften bidrar til å holde nettverket desentralisert, da det vil ta ugudelige mengder penger å kjøpe nok valuta for å ha monopol på nodene. Din gjennomsnittlige og til og med over gjennomsnittlige investor er ikke rik nok til dette, fordi vi ikke alle er Bill Gates.

Driftskostnadene holder også operatørene ærlige. I motsetning til Bitcoin-gruvearbeidere som kan bytte fra en mynt på blockchain til den neste basert på lønnsomhet, blir operatører insentivisert til å vedlikeholde masternodene på riktig måte. Den ublu opprinnelige investeringen fungerer som sikkerhet, og hvis operatører vil at deres investering skal lønne seg, må de spille etter blockchain-reglene. Mellom de høye driftskostnadene og den lovende avkastningen, er det i en operatørs beste interesse å drive sin node riktig og uten noen ondsinnet hensikt.

Masternode Pioneers: The Coins and their use

Dash utviklet opprinnelig masternoden for å implementere følgende tjenester:

  • InstaSend: Masternodes har plass til nesten øyeblikkelige transaksjoner
  • PrivateSend: Masternodes tillater brukere å foreta og motta anonyme betalinger
  • Desentralisert styring: Masternoder bedømmer og stemmer om teknologisk og økonomisk utvikling for blockchain

Etter hvert som flere mynter kom inn i kryptosfæren, tok noen utviklere Dashs modell for sine egne kryptovalutaer, og noen brukte dem på nye og intuitive brukstilfeller.

Denne listen er ikke altomfattende, men vi har tatt med noen av disse myntene og deres masternode-bruk nedenfor.

Personvern

Personvernmynter har søkt å forbedre presedens for transaksjonsanonymitet som Dash har satt. En slik mynt, PIVX, begynte som en gaffel av DASH, men gjør nå krypto enda mer inkognito enn moderens valuta.

PIVX bruker sin egen tilpassede versjon av Zerocoin-protokollen, den samme protokollen som brukes av andre personvernmynter som Zcoin. Med PIVX kan brukere velge å konvertere sine standard PIVX-mynter for zPIV-tokens. Sending av zPIV-tokens sørger for at brukeridentiteten blir fullstendig skilt fra transaksjons-ID-en, noe som muliggjør en helt anonym, men verifiserbar aktivoverføring gjennom PIVX-masternoder.

ZCoin og Monetary Unit benytter også masternoder for sine egne personvernfunksjoner.

Børs

Kryptoassetter som Blokkér nett og Exscudo vil bruke masternoder for å støtte deres desentraliserte børser. Masternodes vil overvåke valutatransaksjoner for å lette handel med kryptovalutaer og tilby fiatvalutaportaler.

Slike utvekslinger er for tiden i deres teoretiske utviklingsstadier, da ingen live plattform er tilgjengelig for forbrukerbruk.

Handel og markedsplasstjeneste

Syscoin bruker masternode-funksjonalitet til sin desentraliserte markedsplass. Med Syscoin kan brukere få tilgang til blockchain-ekvivalenten til fagfelledrevne handelssteder som eBay. Masternodes vil være ansvarlig for å legge til rette for anonyme og øyeblikkelige innbetalinger på markedet.

Du kan få tilgang til Syscoin-markedsplassen på valutaens kjerne lommebok.

Smarte kontrakter

BOScoin integrerer masternoder for sine smarte kontrakter og vedtar masternode-styringssystemet for Congress Network. Basert på Dashs masternode-stemmemekanisme opprettet BOScoin-utviklerne Congress Network for å forbedre styring og beslutningstaking i nettverket. Under dette systemet får masternode-operatører stemmerett til å bestemme allokering av blockchain-inntekter og kode- og policyendringer.

For en komplett indeks av masternoder, gi dette nettstedet en titt.

Å lage saken for Masternodes

Masternode-applikasjonen er ganske fleksibel. Den kompenserer for bevis på arbeidets begrensninger og oppfører seg nesten som et oppbuffet versjonsbevis for stake-systemer.

Som bevis på innsatsen, unngår det de facto sentralisering som gruvedrift gir bevis på arbeidsnettverk, og det bruker mindre energi enn beviset på arbeidsmodellen. Masternodes kan love forbedret stabilitet og nettverkslojalitet, ettersom større utbytte og høye innledende investeringskostnader gjør det mindre sannsynlig at operatører vil forlate sin posisjon i nettverket.

De kan til og med brukes til å hindre gruvearbeidere fra å gå ut av linjen. I henhold til Dashs modell overvåker masternoder i det andre nivå nettverket det første nivået bevis på arbeidsnettverk. Dette gir masternoder full regjeringstid for å avvise eller foreldreløse blokker hvis minearbeideren bruker og utdatert versjon av Dash eller prøver å manipulere blokkbelønninger.

Mens deres varige anvendelse fremdeles er spekulativ, har masternoder et alvorlig potensial for å fremskynde distribusjonskonsensus og ytterligere demokratisere beslutningstaking innen blockchain-samfunn. Hvis du kan mønstre hovedstaden, er de absolutt en lovende investeringsmulighet, ettersom deres tilnærming til konsensus og nettverksovervåking gir en midtveis løsning på problemene som både bevis på arbeid og bevis på stake modeller står overfor..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map