Hva er GAS? En introduksjon til NeoGas Crypto og hva den gjør innen NEO

En introduksjon til GAS

GAS er det operative tokenet som driver smarte kontrakter og tokens bygget på NEO blockchain. Hvis du leser CoinCentral, har du sannsynligvis hørt om Ethereum. Det er mulig du også har hørt om Ethereums kinesiske konkurrent, NEO. På Ethereum er Ethereum-gass bompengeutviklerne betaler når de utfører smarte kontrakter. Det betales i ETH. På NEO har de opprettet et eget operativt token for utviklere, og de har kalt det GAS.

Spesielt de siste månedene er NEOs stjerne økende. Etter et nytt merke i 2017, fokuserer plattformen for smarte kontrakter på å legge til funksjonalitet i smarte kontrakter. NEOs arkitektur gjør smarte kontrakter enkle å kode, kobles til digitale eiendeler og identiteter, og samsvarer med myndighetene.

Etter hvert som NEO har vokst, har aksjekursen også blitt i form av NEO-mynten. Investorer som er nye i NEO, kan også tro at denne NEO-mynten er det operative symbolet som driver smarte kontrakter på nettverket. Det er ikke tilfelle. GAS er det utviklere bruker til sine smarte kontrakter på NEO.

De pris på GAS har skyrocket de siste månedene ettersom flere investorer blir kloke for bruken i NEO-økosystemet. Dens popularitet som et investeringsmiddel har også åpnet seg med introduksjonen av Binance som en omsettelig mynt. Akkurat nå kan du bare handle GAS på Binance. Ellers, hvis du vil ha GAS, må du tjene det. I denne artikkelen ser vi på NEO, GAS, hva det er, og hvordan du kan tjene det.

NEO’s History: AntShares & Kinesisk entreprenørskap

NEO ble opprinnelig kalt AntShares. AntShares var det første open source blockchain-prosjektet i Kina som fikk stor beryktelse. Grunnleggerne av AntShares, Da Hongfei og Erik Zhang visste at blockchain var et kraftig verktøy. De forestilte seg en økonomi der digitale eiendeler kunne sikres og handles på blockchain. Du kan til og med innlemme identitetstiltak for å lage digitale signaturer for ekte mennesker. Den samme identitetsteknologien kan også aktivere sporingstiltak for virkelige objekter.

AntShares-ideen kom som svar på problemene forårsaket av Kinas 2005 Digital Signature Act, som tillot folk å signere juridiske dokumenter digitalt. Imidlertid satte det strenge krav til hvordan disse signaturene måtte verifiseres. Til Da Hongfei og Eric Zhang, blockchain presenterte en ideell løsning på disse identitetsbekreftelsesproblemene. De ønsket å bygge en blockchain som ville være myndighetskompatibel. Til slutt håpet de at selskaper ville bruke AntShares til å bygge samsvarende kontrakter og forsyningskjeder.

neo medstiftere

AntShares fortsatte til 2017 da de ommerket selskapet som NEO. Det nye navnet og bildet ga selskapet mer troverdighet. Alle AntShares-tokens ble NEO-tokens. Imidlertid var det også AntCoins som ga gassen til å utføre kontrakter på AntShares-nettverket. Disse AntCoins ble omdøpt til GAS.

Onchain

Ingen diskusjon om NEO og AntShares ville være komplett uten en rask oversikt over Onchain. Onchain er et søsterselskap av NEO (tidligere AntShares), startet av de samme grunnleggerne. Det er helt atskilt fra NEO, men de to selskapene jobber sammen.

Onchain designer og bygger blokkjeder for forretningsbruk. Mange selskaper er interessert i måtene de kan bruke private distribuerte hovedbøker på. Onchain’s Distribuert nettverksarkitektur hjelper bedrifter med å vurdere nytten av blockchain digitale eiendeler i sin nåværende forretningspraksis. Onchain har jobbet mye med Microsoft Kina og andre store selskaper for å utvikle blockchain-forretningssaker.


Å forstå Onchain er viktig for å lære om GAS av to grunner. For det første er grunnleggerne av NEO forretningsfokusert, og de bygger aktivt private applikasjoner, i tillegg til den offentlige NEO. Dette betyr at de har en dypere forståelse av hva bedrifter trenger i en smart kontraktplattform. En kjempefordel.

De planlegger også fremtidig funksjonalitet for NEO kalt NeoX (som vi vil se senere i denne artikkelen). NeoX vil tillate kryss-blockchain-transaksjoner. Dette betyr at store selskaper kan koble sine private blokkjeder til NEO-blockchain for å få det beste fra begge verdener.

Bedrifter som utfører kontrakter på NEO, trenger GAS for å drive disse transaksjonene.

Nåværende nettverk

NEO jobber med en unik konsensusmekanisme. I stedet for bevis på arbeid eller bevis på innsats, bruker NEO Delegert bysantinsk feiltoleranse (dBFT). I dBFT stemmer interessentene i NEO på en gruppe bokførere for hver blokk. Bokføringsnodene oppretter blokker, og da må nettverket bli enige om den nye blokken. Dette systemet krever færre ressurser enn andre typer konsensus, og det er også mer i stand.

Ved å bruke dette systemet av stemmede bokførere når NEO 1000 transaksjoner per sekund og kan teoretisk sett nå 10.000 transaksjoner per sekund med riktig optimalisering. Sammenlignet med Ethereums nåværende nettverkskapasitet på 15 transaksjoner per sekund, har NEO en klar fordel. Dette gjelder spesielt for bruk av smarte kontrakter i stor skala.

De dBFT kombinerer også digital identitetsteknologi. Bokførere kan være virkelige mennesker og institusjoner, kjent ved navn i nettverket. Dette er viktig fordi NEO ønsker å være myndighetskompatibel. Det er mulig for rettshåndhevelse, tilsynsmyndigheter og rettsvesenet å registrere seg og overvåke kompatible finansielle eiendeler i NEO-nettverket. Selv om det ikke nødvendigvis er viktig for NEO til enhver tid, planlegger NEO-nettverket å støtte etterlevelse når det er nødvendig.

NEO bruker to separate poletter

Nå som vi har dekket dBFT og NEOs bokholdere, kan vi begynne å forstå forskjellen mellom de to tokens bak NEO-plattformen: NEO og GAS.

NEO: Management Token

NEO er ikke en valuta eller et aktivum. Det står bare som stemmerett i NEOs styring og ledelse. Dette betyr at det å eie 1 NEO gir deg rett til å stemme om hvem som skal være bokførere for neste blokk. NEO-interessenter stemmer også om nettverksendringer. Det er 100 millioner totalt NEO, alt opprettet i begynnelsen av nettverket. NEO-tokens kan ikke deles inn.

NEO eierskap er også hvordan GAS distribueres med hver nye blokk. Hvis du eier NEO når en blokk er fullført (hvert 15.-25. Sekund), mottar du GAS. Å eie 1 NEO ville tjene deg rundt .0003-.0005 GAS per dag.

NeoGas (GAS): The Operational Token

Det fulle navnet på GAS er NeoGas, ifølge NEO-papir. Det er det operative symbolet som driver smarte kontrakter og poletter bygget på NEO-blockchain. NEO bruker et eget token som GAS slik at eierskap / ledelse av NEO ikke er direkte knyttet til utnyttelsen av plattformen.

Tilførselen av GAS vokser med 8 for hver blokk (15-25 sekunder). Disse 8 GAS er delt mellom alle NEO-innehavere. Hver annen million blokker reduseres GAS-belønningen til NEO-innehaverne per blokk med 1. Maksimumsgrensen for GAS er 100 millioner tokens, men NEO forventer ikke å nå det punktet i 22 år.

NEO-holdere må holde NEO i private lommebøker for å kreve GAS. Hvis du kjøper NEO og legger den i en byttelommebok, samler du ikke GAS. Diverse Reddit-tråder har instruksjoner for å sette opp lommeboken og gjøre krav på GAS.

NEOs nøkkelkomponenter

Siden GAS driver NEO-økosystemet, er verdien direkte knyttet til nytten av NEO. Det er verdt å se på hva NEO kan gjøre, og hva de planlegger å implementere i fremtiden.

Digitale eiendeler

Siden grunnleggelsen av AntShares har digitale eiendeler vært kjernekomponenten i utviklingen av dette prosjektet. Målet bak NEO er å lage digitale eiendeler som er sikre, gjennomsiktige og vanskelige å kopiere, smi eller piratkopiere. Det er to typer eiendeler på NEO.

For det første er globale eiendeler de som alle kan identifisere. De er tilgjengelige på blockchain, og de kan deles på tvers av kontrakter og prosjekter. Slike eiendeler er viktige for gjennomsiktighet, effektivitet og standardisering. De kan lagres med forskjellige tilgjengelighetsnivåer.

Kontraktsmidler forblir derimot i det private lagringsområdet til en kontrakt. Når to parter trenger å utveksle konfidensiell informasjon via en smart kontrakt, vil de bruke kontraktsmidler. Disse eiendelene er begrenset til brukere med tillatelse gitt gjennom kontrakten.

Digital identitet

Ved siden av digitale eiendeler er digital identitet. Dette lenker tilbake til problemet med kinesisk signaturverifisering som AntShares og Onchain opprinnelig konfronterte med blockchain. Når den er fullstendig implementert, vil digital identitet tillate deg å sende inn identifikasjon, ansiktsegenskaper, fingeravtrykk, stemmegjenkjenning, SMS-autentisering og andre metoder for å verifisere personlighet og identitet. Blockchain-verifisert identitet kan da bygges inn i smarte kontrakter og digitale signaturer.

Vi kan også gi identitet til eiendeler som betyr at fysiske objekter er knyttet til blockchain-data på grunnleggende måter. Dette kan være så enkelt som å spore lager ved hjelp av QR-koder. Det kan også komme inn i mer komplekse metoder for verifisering av varer eller kvalitetstesting. Når et fysisk objekt har en blockchain-identitet, blir det nesten umulig å manipulere historiene over historien, og forhindrer alle typer forfalskning og korrupsjon.

NeoContracts

neokontrakt

For å gjøre eiendeler og identiteter funksjonelle, implementerer NEO smarte kontrakter. Disse NeoContracts skiller seg fra smarte Ethereum-kontrakter fordi de lettere blir vedtatt. NeoContracts bruk C #, Java og andre vanlige programmeringsspråk i en skalerbar virtuell maskin. Dette betyr at utviklere ikke trenger å lære et nytt programmeringsspråk for å distribuere en NeoContract.

NEO planlegger også avanserte funksjoner for å gjøre kontraktene mer nyttige, alt drevet av GAS.

Avanserte funksjoner Powered by GAS

NEO har tre avanserte funksjoner under utvikling:

  1. NeoX –

    Diskutert tidligere i denne artikkelen, tar NeoX sikte på å krysse blokkjeder. Mens NEO-papiret er uklart nøyaktig hvordan det vil fungere, lover NeoX å tilby interoperabilitet mellom flere blokkjeder, inkludert private / offentlige blockchain-koblinger.

  2. NeoFS – For å gjøre digitale eiendeler og smarte kontrakter mer i stand, implementerer NEO et system for lagring og deling av filer på blockchain. Dette ville gjøre det enkelt å overføre digitale filer som en del av en kontrakt.
  3. NeoQS –

    Selv om det ikke direkte er en brukerfunksjon, planlegger NEO-nettverket å være motstandsdyktig mot angrep fra kvantedatamaskiner i fremtiden. Fortsatt en fjern trussel, og å vite at NEO jobber med kvanteløsninger gir et lite sinn for langsiktige investorer.

Konklusjon

NEO har posisjonert seg som en sterk konkurrent til Ethereum i smarte kontrakter. NEOs fokus på eiendeler, identitet og fremtidige funksjoner skiller det også fra Ethereum. Det er klart at NEO er et av de viktigste prosjektene vi har sett komme ut av Kina. Det er fremtiden et selskap er lyst.

GAS-token er mindre en investeringsmulighet og mer et operativt token. Imidlertid vil verdien av GAS sannsynligvis øke sammen med NEOs popularitet. Et alternativ for investorer som er begeistret for NEO er å kjøpe NEO-token. Deretter tjener du automatisk GAS for hver nylig fullførte blokk, og øker utbyttet ditt. NEO-token vil også sette pris på når plattformen vokser i popularitet og skaper en vinn-vinn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map