Hva er Filecoin? | Beginner’s Guide to the Largest-Ever ICO

Hva er Filecoin?

Filecoin er en etterlengtet desentralisert lagringsløsning. I 2017 ble Filecoins opprinnelige mynttilbud det største token-salget i historien, og samlet $ 257 millioner i bidrag.

Prosjektet er fortsatt under utvikling, og utviklerne har ennå ikke gitt ut en alfaversjon. Noen få tidlige lagre og gruvearbeidere tester for øyeblikket nettverket. Når det er sagt, er det grunn til å være begeistret for Filecoin. Teamet er respektert i bransjen, og de har også produsert vellykkede prosjekter tidligere.

I tillegg til den banebrytende ICO mottok Filecoin også investeringer fra topp risikokapitalister i Silicon Valley, inkludert Y Combinator, Naval Ravikant, Andreessen Horowitz og Winklevoss Capital. Denne størrelsen og blandingen av finansiering, kombinert med teamets erfaring, gir dette prosjektet et legitimitetsnivå som sjelden settes i kryptoindustrien.

Denne artikkelen vil undersøke om prosjektet garanterer sprøytenarkomanen det har mottatt.

Problemet med fillagring & Databruk

Nåværende datalagringsløsninger, som Amazon og Google, er sentraliserte og derfor sårbare for angrep. Vi har sett dette spille med høyprofilerte databrudd. Kanskje det mest bemerkelsesverdige nylige bruddet er Equifax-hacket.

I tillegg lager vi enorme mengder nye data hvert år. I år vil menneskeheten produsere mer data enn de siste 5000 årene til sammen. Etterspørselen etter lagring ser ikke ut til å avta.

Filecoin søker å utnytte den økende etterspørselen etter lagring ved hjelp av blockchain-teknologi for å koordinere et peer-to-peer-nettverk av lagringsnoder. Det er imidlertid ikke alene. Løpet om å være den beste desentraliserte lagringsløsningen er overfylt. Plattformer som Storj og Sia har allerede lansert og bygger en brukerbase. Desentralisert lagring får grep som en levedyktig løsning for sikrere lagring.

Hvor Filecoin passer inn i det desentraliserte lagringsøkosystemet er brukerkontroll. Storj og Sia kontrollerer prisene for plattformene sine mens Filecoin implementerer en markedsplass for å by mellom opplastere og verter. Denne markedsplassen stimuleres til å gjøre lagring mye billigere over tid. Filecoin gir også brukerne muligheten til å prioritere hastighet, redundans eller kostnad når de bestiller.

To typer noder

En viktig del av Filecoins verdiforslag er dens unike arkitektur. Der de fleste nettverk implementerer en enkelt standard node, foreslår Filecoin en dobbel løsning.

1. Lagringsnoder

lagring av filecoinDette vil være kjent for alle som kjenner til Storj eller Sia. Alle kan leie ut ekstra harddiskplass på datamaskinen. Filecoin vil bruke den harddiskplassen til å lagre små, krypterte deler av andre folks filer.


Ideelt sett ønsker Filecoin å stimulere mellomstore lagringsnoder. Enorme datasentre ville være for sentraliserte og beseire Filecoins oppdrag. Imidlertid ville små operatører være like problematiske med inkonsekvente forbindelser og lite tilgjengelig plass.

2. Hentingsnoder

Hentingsnoder er unike for Filecoins system. De må være plassert nær lagringsnodene i nettverket. Hentingsnoder trenger imidlertid også høy båndbredde og lav ventetid. De får betalt når de er raskest til å finne og hente en fil for en bruker.

I praksis betyr dette sannsynligvis at de mest vellykkede gjenvinningsnodene vil fungere på raske forbindelser i befolkningssentre med høy tetthet der mange lagringsnoder fungerer samtidig.

Hvordan Filecoin fungerer

Som en Filecoin-bruker vil du spesifisere filen du vil laste opp og betale et lite gebyr for å få opplastingsforespørselen din oppført på Filecoin-sentralen. Der vil lagringsnoder by på rettighetene til å lagre filen din. Denne budprosessen er designet for å gi opplasteren lavest mulig pris. Filecoin-børsen er en desentralisert børs med ordreboken som lever helt på Filecoin blockchain.

Etter det krypterer Filecoin filen din og deler den i mange segmenter. Disse forskjellige segmentene blir sendt til forskjellige punkter i nettverket som byr på å være vert for filen din. Den nøyaktige plasseringen av alle filsegmentene blir registrert i Filecoin-blockchain i det som er kjent som en tildelingstabell. For å huske alle delene av filen din, må du kjenne filens private nøkkel. Bare fileieren har den private nøkkelen, så bare fileieren kan finne, sette sammen og dekryptere filen.

henting av filecoin

Unik konsensusmekanisme

filecoin mining

Filecoins utviklere opprettet en unik konsensusmekanisme for Filecoin. Konsensusmekanismer kan betraktes som insentivordninger for å sikre nettverket. I Bitcoins bevis på arbeidskonsensus er insentivet å gi mye prosessorkraft for hashingalgoritmen.

Den nye løsningen til Filecoin bruker konsensus for å stimulere harddiskplass i stedet for datakraft. Beviset for replikering konsensusmodell krever at gruvearbeidere beviser overfor en verifiser at de har laget forskjellige kopier av forskjellige filer på nettverket. Dette øker redundansen og påliteligheten til nettverket, samtidig som det oppmuntrer lagringsnoder for å legge til mer diskplass i nettverket.

Den fulle versjonen av konsensusmekanismen for replikering er foreløpig ikke tilgjengelig for publikum. Derfor er det vanskelig å spikre detaljene i hvordan protokollen vil fungere. Imidlertid har utviklingsteamet gitt ut en hvitt papir med foreløpige forklaringer.

Protokoll Labs

Mye av spenningen bak Filecoin har å gjøre med teamet som skaper den. Protocol Labs er et respektert team innen peer-to-peer-teknologi. De er selskapet bak prosjekter som IPFS, libp2p, IPLD, Multiformats og CoinList. Filecoin utnytter de andre teknologiene, spesielt IPFS, som allerede har mye peer-to-peer-filoverføring og lagringsinfrastruktur som allerede er på plass.

Unødvendig å si, er teamet gjennomsyret av blockchain-tradisjonen. De har lang erfaring med å bruke åpen kildekode-teknologi. De er også veldig kjent med kodebaser for andre prosjekter i rommet. De har spesifikt sitert Ethereum og Zcash som innflytelse på hvordan de tenker på å implementere Filecoins blockchain og smarte kontrakter..

Før Filecoin ICO opererte Protocol Labs med et relativt slankt budsjett på $ 3,5 millioner, og bygde disse forskjellige, ganske vellykkede prosjektene på en sko.

Filecoin Token (FIL) ICO

Filecoin ICO er det største token-salget i historien, og bringer inn hele 257 millioner dollar. Forsalget og ICO til sammen representerer 10% av den totale tokenfordelingen.

ICO var bare åpen for akkrediterte investorer, som definert av amerikanske forskrifter. I praksis betyr dette vanligvis individer med over $ 200 000 i inntekt eller et nettverk på over $ 1 million. Filecoin forsøkte å oppfylle standarder for samsvar med deres ICO. Imidlertid følte mange medlemmer av samfunnet seg nektet av beslutningen om å kutte ut små investorer.

Investorer kan velge å opptjene tokens i forskjellige tidsperioder for å tjene rabatt på det første kjøpet. Filecoin solgte tokens som en SAFT (Simple Agreement for Future Tokens). Ingen FIL-tokens eksisterer ennå, og de vil ikke eksistere før Filecoin lanserer sin genese-blokk. Alle som hevder å eie FIL eller tilbyr det til salgs lyver.

Token Allocation

30% av tildelingen vil bli opprettet og utbetalt ved opprinnelse: 15% til utviklingsteamet, 10% til investorer og 5% til Filecoin Foundation. At 15% teamallokering, sammen med ytterligere 5% til stiftelsen, er ganske høy. Spesielt når du vurderer den enorme mengden innsamlede midler.

distribusjon av filecoin token

De resterende 70% er forbeholdt gruvebelønninger. Gruvearbeidere vil tjene belønningene med hver blokk i bytte for å replikere filer på nettverket.

Hvordan kjøpe Filecoin (FIL)

ICO er avsluttet, og FIL-tokens eksisterer ikke ennå. Som sådan kan du for øyeblikket ikke kjøpe FIL.

Gate.io selger Filecoin-futures for de som er interessert i å spekulere i den fremtidige prisen på FIL etter lansering.

Hvor å lagre Filecoin (FIL)

FIL-tokens eksisterer ikke ennå, så det er ingenting å lagre for øyeblikket. Når den lanseres, kommer FIL med sine egne innvendige lommebøker.

Filecoin veikart for 2018

Utviklerne ga ut en omfattende veikart for 2017 foran ICO. Imidlertid har de ennå ikke gitt ut en lignende veikart for 2018.

Vi kan trygt anta at utviklingsteamet jobber hardt med å lage og teste Filecoin-nettverket med sin tidlige runde med private brukere. Vi har foreløpig ikke utgivelsesdato for et offentlig testnett eller alfa-versjon, enda mindre en fullversjon. Kommunikasjon er et område der Filecoin-teamet har vært svakt i etterkant av ICO.

En annen prioritet for Filecoin i 2018 er ansettelse. De ønsker å utvide seg raskt fra et ganske lite team til en stor innsats som er verdt en innsamlingsrunde på 275 millioner dollar.

Konklusjon

Filecoin har absolutt teamet og hovedstaden til å gjøre et stort sprut i desentral lagring. Imidlertid går de inn i et marked som allerede har etablerte konkurrenter. Til slutt vil brukervennligheten og robustheten til produktet være den avgjørende faktoren hvis Filecoin skal fly eller floppe.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map