Hva er Bitcoin Cash? BCH vs Bitcoin

Hva er Bitcoin Cash?

Bitcoin Cash oppsto som et alternativ til Bitcoin, og det er for tiden mellom den tredje og nest mest verdifulle kryptovalutaen i verden etter markedsverdi, etter Bitcoin og Ethereum. Grunnleggerne av Bitcoin Cash opprettet den alternative kryptovalutaen 1. august 2017 for å bekjempe økningen i transaksjonens ventetider og gebyrer på det opprinnelige Bitcoin-nettverket. Bitcoin Cash øker antall transaksjoner som kan behandles per blokk.

I denne “Hva er Bitcoin Cash” -guiden vil vi gå gjennom historien til Bitcoin Cash, dets nåværende situasjon, og hvordan den sammenlignes med den opprinnelige Bitcoin.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Problemet: Hvorfor lage Bitcoin Cash?

Det er ingen hemmelighet at Bitcoin har en skalerbarhetsproblem.

Etter hvert som valutaen har vokst i popularitet, har antall transaksjoner som skjer i nettverket, og Bitcoin presser for øyeblikket grensene for programvaren.

Hovedproblemet er at Bitcoin setter en hard grense for størrelsen på en blokk, stedet der transaksjonsinformasjonen blir lagret. For øyeblikket er blokker på Bitcoin-blokkjeden begrenset til 1 MB i størrelse.

Transaksjoner på Bitcoin over tid

Transaksjoner på Bitcoin over tid

Hvorfor skulle Bitcoin begrense antall transaksjoner nettverket kan behandle?

Siden Bitcoin bruker en distribuert hovedbok, må alle brukere i nettverket laste ned og beholde en kopi av hele Bitcoin-transaksjonshistorikken. Å tillate ubegrensede transaksjoner vil bety at reskontro vil vokse til en enorm størrelse, og vanlige brukere ikke har databehandling eller båndbredde til å bruke nettverket.

Hvis ubegrensede transaksjoner var tillatt, Bitcoin ville bli domenet til noen sentraliserte få organisasjoner med nok prosessorkraft til å håndtere titusenvis av nye transaksjoner per sekund.

Siden Bitcoin ble opprettet for å unngå sentraliserte institusjoner, er dette ikke et attraktivt alternativ.


Grensen på 1 MB for blokkstørrelse som for øyeblikket er på plass, betyr at transaksjonsboksen ikke blir for stor for raskt. Nye brukere kan enkelt laste ned transaksjonshistorikken og bli med i Bitcoin. Denne blokkgrensen betyr imidlertid også at det er flere krav til transaksjoner enn det er plass i blokken for å passe dem alle.

Som et resultat tar Bitcoin-gruvearbeidere avgifter for å få transaksjonene dine prioritert og inkludert tidligere. Hvis du bestemmer deg for ikke å betale gebyrene per november 2017, tar transaksjonen i gjennomsnitt a litt over 2 timer for å bli bekreftet.

Disse gebyrene og bekreftelsestidene virker også i strid med Bitcoins misjon om å demokratisere betalinger. Med fiatoverføringer betaler du gebyrer til en bank. For Bitcoin virker det ikke mye annerledes å betale avgifter til gruvearbeidere, selv om gebyrene er variable og vanligvis mindre enn en bankoverføring.

Grunnleggerne og fellesskapet til Bitcoin Cash mener at blokkstørrelse trenger en grense, men 1 MB-grensen er vilkårlig. I stedet foreslo de et system med en blokkstørrelse på 8 MB, fortsatt rimelig for nye brukere å laste ned, men stort nok til at det nye systemet kunne imøtekomme mange ganger antall transaksjoner per sekund som den opprinnelige Bitcoin-blockchain!

Hard Fork: Bitcoin-alternativer og et delt samfunn

Før de bestemte seg for å opprette en ny valuta, appellerte folkene bak Bitcoin Cash til det opprinnelige Bitcoin-samfunnet for å øke blokkstørrelsen. De som er positive til økningen, siterte større tilgjengelighet og rom for å vokse for den voksende Bitcoin-brukerbasen.

Imidlertid var det mange motstandere av økningen, inkludert gruvearbeidere som ville savne gebyrene for transaksjoner, noe som førte til en nedgang i total gruvedrift på blockchain og reduserte sikkerheten som et resultat. Motstandere mente også at en slik økning i nettverkskapasiteten fortsatt vil føre til lagring, båndbredde og databehov utenfor den vanlige brukerens rekkevidde..

Mens de to leirene nådde et lite kompromiss i form av BIP 91 og Segregerte vitner, oppgraderinger rettet mot å redusere mengden informasjon som er nødvendig inne i blokken, argumentet om økt blokkstørrelse ble videreført over to år.

Til slutt bestemte de to leirene seg for å skille seg i form av en hard gaffel på Bitcoin-nettverket.

Den opprinnelige Bitcoin ville fortsette å eksistere med sin 1 MB blokkgrense. I tillegg vil et nytt Bitcoin-alternativ, aka Bitcoin Cash, bli opprettet med en 8 MB blokkgrense. En hard gaffel betyr at Bitcoin Cash holdt samme transaksjonshistorikk som Bitcoin frem til gaffeløyeblikket. Hvis du eide Bitcoin før hardgaffelen, fortsatte du å eie den Bitcoin, men du mottok nå en tilsvarende mengde Bitcoin Cash-tokens på den nye gaffelen.

Selv om de teknisk sett er nesten identiske, er de to nettverkene ikke utskiftbare.

Den nye Bitcoin Cash implementerte repriseringsbeskyttelse og andre tiltak for å skape en hard mur mellom Bitcoin Cash-gaffelen og Bitcoin, noe som betyr at transaksjoner bare kan gjennomføres i gaffelen og ikke på tvers av nettverk. De to valutaene deler en felles historie frem til 1. august 2017, men deretter er de helt separate.

Som et resultat har Bitcoin Cash en annen valutakurs enn Bitcoin, og ikke alle lommebøker og børser støttet Bitcoin Cash ved lanseringen. Likevel, på slutten av dagen 1. august, var Bitcoin Cash tredje mest verdifulle kryptokurrency i verden, når det gjelder markedsverdi, og den fortsetter å ha den posisjonen fra 13. november 2017 (selv om den kort gikk Ethereum som den nest største kryptokurrency etter markedsverdi).

Bitcoin kontanter

I begynnelsen av livet hentet Bitcoin Cash i stor grad sin verdi fra spekulasjonen om at den vil arve tronen som konge av krypto hvis og når Bitcoins skalerbarhetskrise fører til at valutaen ikke lenger er mulig. De hardeste fortalerne for Bitcoin Cash tror det ganske enkelt vil bli “Bitcoin”, og den opprinnelige Bitcoin vil falme som Bitcoin Legacy.

Bitcoin Cashs kritikere ser derimot prosjektet som en unødvendig splittelse i samfunnet, og deler en allerede liten kjernegruppe av mennesker som elsker og forstår blockchain-teknologi i fraksjoner..

The Miners: Whose Opinion Realters Matters

På slutten av dagen er diskusjoner på fora og sosiale medier om fremtiden for Bitcoin og Bitcoin Cash mindre viktige for prosjektets suksess enn de beslutningene gruvearbeidere tar om den nye valutaen..

Siden Bitcoin Cash er nesten identisk med Bitcoin, bortsett fra blokkstørrelse, vil de to gaflene nå konkurrere om gruvedrift.

Gruvearbeidere hadde et valg: ta sjansen på en ny, muligens lukrativ satsning med større risiko, eller hold deg til den prøvde og testede modellen på det opprinnelige Bitcoin-gruvedriftnettverket.

I begynnelsen hadde Bitcoin Cash problemer fordi vanskelighetsgraden fortsatt var kalibrert til gruvekraften til det opprinnelige Bitcoin-nettverket. Med den plutselige reduksjonen i datakraft for gruvedrift, tok det opptil 10 timer før Bitcoin Cash-blokker ble utvunnet tidlig.

Imidlertid er Bitcoins (og dermed Bitcoin Cash) programvare skrevet for å justere vanskeligheten ved gruvedrift hver 2016 blokker. Hvis flere gruvearbeidere har sluttet seg til nettverket, vil vanskeligheten øke slik at blokkeringstiden forblir omtrent den samme (~ 10 minutter for Bitcoin og Bitcoin Cash). Hvis det er færre gruvearbeidere på nettverket, vil vanskeligheten avta.

Problemet var at Bitcoin Cash ikke hadde tid til å vente på at 2016 blokker skulle gå før vanskelighetsjusteringen. I stedet implementerte de en Emergency Difficulty Adjustment (EDA) som automatisk endret vanskeligheten hvis gruvedriftens hashrate (hashrate er beregningskraften til alle gruvedatamaskiner på nettverket) er en liten prosentandel av det som var forventet.

I løpet av de første ukene av Bitcoin Cash falt blokkproblemet raskt takket være EDA. Som et resultat ble gruvedrift av Bitcoin Cash mer innbringende, og gruvearbeidere begynte å migrere fra gruvedrift av Bitcoin til Bitcoin Cash. Noen av disse gruvearbeiderne var idealister, dedikert til ideen om Bitcoin Cashs skalerbarhetsløsning. Likevel var andre interessert i å anskaffe Bitcoin Cash som et investeringsmiddel, med prisene forventet å stige. Til slutt, for noen gruvedrift, var Bitcoin Cash en forretningsmulighet, og de ville bytte mellom gruvedrift av Bitcoin og Bitcoin Cash, avhengig av hvilken som var mest lønnsom på den tiden.

SegWit2x og den nåværende tilstanden til Bitcoin Cash

Etter den første lanseringen og pumpen av verdien stabiliserte Bitcoin Cash sin verdi rundt $ 400 / BCH.

De siste ukene har imidlertid Bitcoin Cash økt, og nyheter fra 9. november om tilbakeslag i Bitcoins skalerbarhetsplanlegging har bare gitt etterspørsel etter Bitcoin Cash.

Bitcoin Cash er et svar på Bitcoins skalerbarhetsproblem, men Bitcoin-samfunnet jobbet hardt med å tenke på andre måter å forbedre skalerbarheten på. Den første kom med implementeringen av Segregated Witness (SegWit), en ny blokkstruktur som distanserte bekreftelsessignaturer fra transaksjonsinformasjonen i blokken, reduserte plassen som var nødvendig per transaksjon og økte transaksjonene per blokk. SegWit ble implementert som en valgfri, brukerdrevet oppdatering. Dette betyr at gruvearbeidere kan velge om de skal bryte tradisjonelle eller SegWit-blokker. Når adopsjonen når 95%, vil SegWit bli ansett som fullstendig adoptert. For øyeblikket er SegWit-adopsjon rundt 12%.

Etter at SegWit gikk live, var det neste trinnet i å forbedre Bitcoins skalerbarhet å øke blokkstørrelsen, ikke til 8 MB som Bitcoin Cash, men til 2 MB, og effektivt doble blokkstørrelsen. Denne doblingen ble kjent som SegWit2x, og det ble allment ansett som veien videre for Bitcoin, med brukere som forberedte seg på en hard gaffel for å introdusere teknologien i november. Imidlertid trakk en gruppe bedrifter og gruvebedrifter støtte for SegWit2x, og i hovedsak lukker håpet om adopsjon av skalerbarhetsløsningen.

I møte med Bitcoins manglende evne til å etablere enighet om skalerbarhet, investorer henvendte seg til Bitcoin Cash, med prisen steg til over $ 1250 / BCH i den siste handelen. Hvis Bitcoin fortsetter å slite med sine skalerbarhetsproblemer, er Bitcoin Cash klar til å ta opp kappen. Investorer i Bitcoin Cash tror at scenariet er sannsynlig, mens motstandere tror at Bitcoins dominans av markedet vil fortsette. Til syvende og sist handler det om hvorvidt du mener Bitcoins skalerbarhetsproblemer er alvorlige, og om du tror Bitcoin kan løse disse problemene..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map