Hva er avtalen med ICO Advisory Firm DigitalX?

DigitalX er en ICO- og blockchain-rådgivningstjeneste, men dette var ikke alltid tilfelle. Det australske firmaet ser ut til å ha hatt flere oppturer i løpet av sin levetid enn verdien av Bitcoin. Senest slo DigitalX overskriftene på grunn av en juridisk tvist som involverte investeringer i en av sine ICO-rådgivende kunder.

Så hva handler det om DigitalX?

Den innviklede historien til DigitalX

DigitalX-aksjer er børsnotert på den australske børsen (ASX). I dag tilbyr selskapet ICO- og blockchain-rådgivningstjenester, som nettstedet sier trekker fra lagets tidligere fire års erfaring innen applikasjonsområdet for kryptovaluta og blockchain. Imidlertid, den ASX nettside selskap oppføring viser at DigitalX først ble registrert helt tilbake i 1989 før Bitcoin til og med var et glimt i Satoshi-øyet.

Selskapet registrert i 1989 var Macro Energy, et olje- og gasselskap. Selskapet som til slutt utviklet seg til DigitalX ble dannet i 2013. På det tidspunktet var det et Perth-basert bitcoin-handels- og gruveselskap kalt DigitalBTC. Australske gründere Zhenya Tsvetnenko, Alex Karis og William Brindise var alle medstiftere.

I 2014 var Macro Energy på kne, så selskapet gjennomgikk en omvendt overtakelse med DigitalBTC. Sistnevnte hadde samlet inn mer enn $ 8 millioner for å finansiere oppkjøpet og sin egen påfølgende utvidelse. Etter første kvartal med handel hadde DigitalBTC postet et underliggende overskudd på $ 600k. Selv om dette overskuddet ble mer enn oppslukt av tapene på 11,1 millioner dollar som følge av regnskaps- og advokatsalær fra den omvendte overtakelsen.

Et drøyt år senere i oktober 2015 bestemte selskapet seg for å slippe bitcoin-gruvedrift, fokusere på applikasjonsutvikling og omdøpe til DigitalX. Disse endringene kom etter at selskapet hadde samlet inn ytterligere $ 3,5 millioner for å utvikle en peer-to-peer, betalingsapplikasjon i kryssvaluta, kalt Luftlomme, å lansere i Latin-Amerika.

Medstifterskandale

Arrangementer rundt DigitalX-medstifter Zhenya Tsvetnenko dominerte selskapets nyheter i 2016. Født til russiske biokjemikere og etter å ha falt fra universitetet, Tsvetnenko vant Western Australia’s “1St. Among Equals ”40under40-prisen i 2011 for sin gründerinnsats. Han var en lokal kjendis, kjent sammen med sin kone for deres overdrevne bruksvaner, etter å ha falt $ 1m på bryllupet i 2008 og fløy ut til Hollywood for hennes 29th bursdag å være fotografert med slike som Snoop Dogg.

Zhenya Tsvetnenko

Zhenya Tsvetnenko (Bilde fra Twitter-profil)

Ved midten av 2016 hadde imidlertid det amerikanske justisdepartementet utstedt en tiltale mot Tsvetnenko. Han ble anklaget for involvering i et bedrageri, knyttet til en av hans andre satsinger utenfor DigitalX. Påstandene sa at han hadde villedet eller lurt kunder ved å automatisk abonnere på en SMS-datingtjeneste. Tre dager senere sa Tsvetnenko opp sin stilling i DigitalX.

Mot slutten av 2016 hadde DigitalX ennå ikke oppnådd fortjeneste, og de to gjenværende medstifterne av DigitalX hadde også gått av. Leigh Travers flyttet inn i rollen som administrerende direktør, midt i en bredere ledelse. Travers er fortsatt i administrerende direktør-stilling i dag. Det dukket opp i desember 2017 at en New York-jury hadde dømt Tsvetnenkos forretningspartner Darcy Wedd over SMS-svindelen. Slik ting ser ut, har Tsvetnenko ikke hatt noen utleveringssak mot ham.

Leigh Travers

DigitalX-sjef Leigh Travers (Bilde fra Twitter-profil)

DigitalX i dag

På et tidspunkt mellom 2016 og 2017 sluttet DigitalX å fokusere på apputvikling. Selv om AirPocket-nettstedet fortsatt er aktivt. I dag beskriver DigitalX-nettstedet selskapets fokus som ICO-rådgivningstjenester og blockchain-konsulenttjenester.

På ICO-siden tilbyr DigitalX bedrifts- og investeringsrådgivning, teknisk due diligence, konsulenttjenester og markedsføringstjenester. Kundelisten har noen ganske høyprofilerte ICO-er som SingularityNET og PowerLedger. På blockchain-rådgivningssiden tilbyr DigitalX et bredt spekter av tjenester knyttet til utvikling av blockchain-løsninger. DigitalX jobbet med Bankera i byggingen av sin digitale bankplattform.

I september i år, selskapet avslørt at det ble saksøkt av en gruppe parter som hadde gjort investeringer i en ICO som DigitalX hadde gitt råd om. Seinere, det dukket opp at klienten det gjelder er Shivom, et indisk helsevesen / genomikkprosjekt. Rettspartene hevder at de kjøpte OMX-tokens under falske foregivelser, noe DigitalX sterkt tilbakeviser. Domstolene har siden kalt alle parter til mekling, men tvisten pågår.

Investering i DigitalX

Siden DigitalX er et offentlig finansiert selskap, kan alle kjøpe aksjer på den australske børsen. På grunn av de nære båndene til kryptovalutaverdenen, har aksjekursen en tendens til å svinge med verdien av Bitcoin. Imidlertid, også fordi DigitalX er knyttet til kryptovaluta-samfunnet, ser det ut til å tiltrekke seg nøye gransking fra ASX, som har spurte selskapet mer enn en gang å kommentere hvorvidt ekstreme prisøkninger er knyttet til innsidehandel. DigitalX bekrefter at ingen slike aktiviteter har funnet sted.

I likhet med kursen på Bitcoin har aksjekursen på DigitalX falt gjennom hele 2018. Den juridiske tvisten om Shivom ga imidlertid aksjekursen et kraftig slag, som er halvert mellom slutten av august og skrivetidspunktet. Kanskje det vil komme seg hvis rettssaken mislykkes eller avgjøres uten å skade selskapets bunnlinje betydelig. Imidlertid, hvis rettssaken lykkes, vil det være et alvorlig omdømmeslag. Spesielt til et selskap som allerede har skiftet strategisk fokus to ganger de siste fire årene.

Sammendrag

DigitalX har en stormfull fortid, og i øyeblikket fortsetter selskapet å navigere i urolig vann. På den annen side kan DigitalX skryte av at det er et offentlig selskap som opererer under ASXs øye. Dette er fortsatt sjelden i kryptoverdenen. Hvorvidt du kan se dem som en passende investeringsmulighet eller ikke, avhenger av din appetitt for risiko. Som med alle investeringer, krypto eller ikke, må du sørge for at du gjør leksene dine før du legger inn pengene dine.

>

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map