Hva er Aeternity? | Nybegynnerguide

Aeternity (AE) plattform & Kryptovaluta: En grundig titt

Aeternity er en ny plattform for desentraliserte apper (DApps) som ble lansert i testnet i 2017. Det hadde også et vellykket token-tilbud i 2017 for Aeon (AE) -tokenet.

Prosjektet fokuserer på å øke skalerbarheten av smarte kontrakter og DApps. Det oppnår skalering ved å flytte smarte kontrakter utenfor kjeden. I stedet for å kjøre på blockchain, kjører smarte kontrakter på Aeternity i private statlige kanaler mellom partene som er involvert i kontraktene.

Aeternity inkluderer flere andre funksjoner som skiller den fra andre smarte kontrakt- og DApps-plattformer. Spesielt inkluderer det en desentralisert orakelmaskin som bringer inn data fra eksterne kilder for bruk i smarte kontrakter. Den bruker også prediksjonsmarkeder for forskjellige stemmegivnings- og verifiseringsformål innen plattformen.

Grunnlagt av en lang tid kryptoentusiast og tidlig kollega til Vitalik Buterin, Yanislav Malahov, har Aeternity raskt steget til de 40 beste prosjektene i verden etter markedsverdi.

I denne artikkelen vil vi gjøre et dypdykk i Aeternity, fordelene og potensielle brukssaker.

Problemet: Skalering av smarte kontrakter

Ethereum tillater smarte kontrakter utviklet på toppen av blockchain. Dette var et gjennombrudd for blockchain-teknologi. Det tok teknologien utover riket til verdioverføring (Bitcoin), og inn i en verden av desentraliserte applikasjoner.

Vi har imidlertid nylig sett at det er vanskelig å skalere utførelsen av smarte kontrakter på blockchain. Crypto Kitties er et godt eksempel. Noe så enkelt som å lage og handle unike eiendeler på Ethereum la nettverket nede da transaksjonsvolumet steg.

Ethereum anerkjenner dette skalerbarhetsproblem som “kanskje den viktigste viktigste tekniske utfordringen” for blockchain-adopsjon. Det er tre måter å håndtere skalerbarhet på:

1. Øk gjennomstrømningen med en annen konsensusmekanisme

Denne tilnærmingen innebærer å øke antall transaksjoner blockchain kan håndtere per sekund. Slik planlegger NEO å skalere DApps-plattformen, med en annen konsensusmekanisme som er mer effektiv. Dette løser imidlertid ikke det underliggende skalerbarhetsproblemet, og det har fortsatt sine grenser.

2. Øk gjennomstrømningen med skjæring

Ethereum ser på dette alternativet, og Zilliqa er et prosjekt som implementerer det for øyeblikket. Det innebærer å dele transaksjonene og smarte kontraktsforespørsler på nettverket mellom grupper av noder (skjær). For eksempel vil 1/3 av nodene i nettverket verifisere 1/3 av transaksjonene. Dette er lovende ved at det øker gjennomstrømningen. Det betyr imidlertid at ikke alle noder verifiserer alle transaksjoner, noe som gjør det vanskelig å avgjøre smarte kontrakthandlinger som er avhengige av informasjon fra andre skjær.


3. Flytt smart kontraktutførelse utenfor kjeden

Ethereum ser også på dette alternativet, muligens gjør en kombinasjon av sharding og off-chain oppgjør av kontrakter. Det er her Aeternity for tiden nyskaper. De har fokusert på å øke skalerbarheten ved å implementere smarte kontrakter utenfor kjeden.

Å skalere smarte kontrakter er hovedmålet for Aeternity. De er klare til å slå bølger med sin tilstandskanalløsning.

Statlige kanaler

Statlige kanaler er kommunikasjonslinjer mellom partene i en smart kontrakt. De berører ikke blockchain med mindre de trenger for vurdering eller overføring av verdi.

utenfor kjedekontrakter

Fordi de ikke er kjede, kan statlige kanalkontrakter fungere mye mer effektivt. De trenger ikke betale nettverket for hver gang de beregner.

De kan også operere med større privatliv. Bare de to partene som er involvert i kontrakten trenger å se kontraktens informasjon og drift. Dette er et ikke-trivielt hensyn for store selskaper som vurderer å plassere sensitiv forretningsinformasjon i en smart kontrakt. Å holde kontrakter private bidrar til å sikre brukbarheten av smarte kontrakter til alle slags formål som kan berøre sensitiv informasjon.

Uenigheter & Bedømmelse av statlige kanalkontrakter

Når det er uenighet i en statlig kanalkontrakt, vender kontrakten seg til blockchain for vurdering. Kontrakten forblir privat gjennom et nullkunnskapssikkert oppsett som gjør at blockchain kan avgjøre en dom uten å måtte vite innholdet i kontrakten. På denne måten fungerer blockchain som et blindt rettssystem for smarte kontrakter.

Interessant, siden blockchain-oppførselen er forutsigbar, er det ingen fordel å bestride resultatene av en statskanalkontrakt. Blockchain vil sannsynligvis bekrefte utfallet.

Endelig avregning av kontoer i kontrakten skjer deretter på blockchain og kontrakten avsluttes. Resultatet av beregning utenfor kjeden er en økning i gjennomstrømningen med flere størrelsesordener for nettverket, siden bare det endelige oppgjøret må håndteres i kjeden..

Utvikling av smarte kontrakter om evighet

Aeternity tillater utvikling av funksjonelle smarte kontrakter. Den støtter ikke stateful programmering. I stedet er kontraktspartene ansvarlige for å opprettholde tilstanden til programmet. De vil da gi og bekrefte staten som en del av inngangene for kontrakten.

Dette er i motsetning til Ethereums insistering på at stateful programmering er viktig for blockchain-applikasjoner. Vi kan ikke dekke forskjellen mellom funksjonell og statsbasert programmering i denne artikkelen. Det er imidlertid tilstrekkelig å si at tilstand er en viktig komponent for å bygge nyttige applikasjoner. Ethereum jobber med det ekstremt vanskelige problemet med statlig skjæring, som, hvis det blir løst, kan gjøre Aeternity mye mindre attraktivt som en plattform.

Inntil nå er imidlertid å skille funksjonelle og statlige krav en viktig trend i smart skalerbarhet. Funksjonelle programmer er lettere å skalere.

Aeternitys smarte kontrakter kjøres på et språk som heter Chalang som kompileres til bytekode. I fremtiden vil Aeternity være så utviklervennlig som mulig. Derfor planlegger de å lage JS-biblioteker og JSON API-er for nettutvikling.

Oracle Machine

Et viktig aspekt av smart kontrakt og DApp-utvikling er tilgang til eksterne datakilder. Dette kan bety å sjekke været i London, score på en fotballkamp eller prisen på gull.

Oracles gir tilgang til data som er vert utenfor blockchain. I mange blockchain-prosjekter representerer orakler en sikkerhetsrisiko og et potensielt feilpunkt, siden de pleier å være enestående, sentraliserte datastrømmer.

fødselsplattform

Aeternity foreslår desentralisering av orakler med orakelmaskinen. Hvis du gjør det, vil eksterne data bli uforanderlige og uforanderlige når de når Aeternity’s blockchain. Selvfølgelig kan datakilden fremdeles bli hacket, så Aeternity implementerer et prediksjonsmarked der brukere kan satse på nøyaktigheten og ærligheten til innkommende data fra forskjellige orakler.

Hybrid arbeidsbevis & Bevis for innsats

Aeternitys nettverk er avhengig av både bevis på arbeid og bevis på innsats.

Bevis for arbeid skaper enighet om plattformen Aeternity. Gruvearbeidere verifiserer nye blokker på en lignende måte som Bitcoin og Ethereums nåværende modell. Aeternity bruker imidlertid en liten variasjon for å optimalisere beviset på arbeidsalgoritmen for skalerbarhet. De Gjøk syklus er et nytt grafteoretisk bevis på arbeidsalgoritme som kombinerer skalerbare minnekrav med øyeblikkelig verifiserbarhet. Gjøkasyklusen stimulerer enheter med dynamisk RAM. Designet betyr at du kan bryte Aeternity fra en mobil enhet.

Bevis på stav styrer styringen av økosystemet i Aeternity. AE-token-eiere kan stemme på utviklingsforslag og endringer basert på andelen AE de eier.

Open Source Aepps ved lansering

Aeternity kaller deres desentraliserte applikasjoner “aepps.” De vil utvikle open source-apper før lanseringen av mainnet som en demonstrasjon av evnene til Aeternity-nettverket. Å ha nyttige aepps tilgjengelig fra første dag er viktig for Aeternity for å etablere fotfeste i det overfylte DApps-plattformløpet.

Aepps on Aeternity vil prioritere mobil-første design og brukeropplevelse. Aeternity håper å tiltrekke mobil- og webapputviklere med brukervennlige JavaScript-verktøy og kompatibilitet med React-rammeverket.

Aeternity bygger også et inkubatorfundament. Stiftelsen vil gi støtte til byggeprosjekter på Aeternity.

Aeon Token (AE)

Aeon-token-salget ble lansert i 2017. Det handles opprinnelig som et ERC-20-token på Ethereum mens Aeternity fremdeles er i testnet. Når Aeternity lanserer mainnet, vil ERC-20-tokens bytte mot native tokens på Aeternity.

https://files.coinmarketcap.com/static/widget/currency.js

Alle systemgebyrer blir betalt med Aeon, og alle smarte kontrakter avgjøres i Aeon. I denne forbindelse fungerer tokenet som ETH.

AE-token handler på Bittrex og Hitbtc. Mens Aeon er et ERC-20-token, kan du lagre det i hvilken som helst lommebok med ERC-20-støtte. Dette kan imidlertid endres når de innfødte tokens er tilgjengelige.

Veikart

Aeternity lanserte sitt testnett tidlig i 2017. Token-salget fulgte like etterpå.

Aeternity gjennomgår for øyeblikket en sikkerhetsrevisjon på testnettet. De håper å lansere mainnet senere i år.

Team

fødselslag

Yanislav Malahov, grunnleggeren av Aeternity, har jobbet i krypto lenge og var en medarbeider av Vitalik Buterin siden før Ethereum. Han hevder at en samtale han hadde med Vitalik utløste ideen til Ethereum, og han er derfor kjent som “Ethereums gudfar.” Malahov var ikke involvert i Ethereums utvikling, men han har jobbet med mange kryptoprosjekter før og siden.

Siden symboltegnet har Aeternity vokst fra et lite team til et stort prosjekt. Du kan se de mange teammedlemmene og lese biografiene deres på Aeternitys nettsted.

Konklusjon

Bortsett fra skjæring, er flytting av smart kontraktutførelse utenfor kjeden kanskje den største fronten i skalerbarhet for blockchain DApps. Evigheten er i forkant av den bevegelsen. Dette er imidlertid ukjent vann, så forvent utfordringer når smarte kontraktplattformer som Aeternity vokser. Forvent at Ethereum vil følge Aeternitys fremgang nøye, ettersom enhver løsning Aeternity implementerer, vil Ethereum også implementere.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map