Hva er AdEx (ADX)? | Nybegynnerguide

AdEx: desentralisert annonseringsplattform

AdEx (ADX) står for “reklamebytte”. De bygger en desentralisert plattform der annonsører og nettutgivere kan møtes for å forhandle om annonseringskontrakter. Prosjektet inkluderer også en brukerportal for internettbrukere for å spesifisere hvilke typer annonser de ønsker å se og administrere profilens personvern og data.

Den fremvoksende reklamebørsindustrien er et overfylt felt. AdEx er opp mot andre blockchain-prosjekter som søker å oppnå lignende mål som Bitclave, Basic Attention Token, qChain og adChain. AdEx unike vinkel er gjennomsiktighet, ubegrenset tilgang og ingen gebyrer for bruk av tjenesten.

adex-funksjoner

Likevel er AdEx et relativt ukjent prosjekt. De fullførte vellykket et tokensalg, men de har ennå ikke lansert en betaversjon av plattformen. Så la oss ta et dypere dykk inn i annonsebransjen, AdExs papirbok og prosjektets veikart for å få et klarere bilde av hva AdEx handler om.

Den nåværende annonsebransjen

Det er nyttig å undersøke det nåværende annonseringsmarkedet, spesielt når det gjelder nettmedier, for å forstå AdExs posisjonering.

De siste årene har annonsering på nettet overgått TV-reklame når det gjelder andel av annonseinntektene. Dette er et enormt skifte i annonsebransjen. Med nedgangen til tradisjonelle kringkastere og økningen i over-the-top-leverandører (OTT er innholdsleverandører som Netflix, Amazon, Hulu), ser trenden mot digital ut som om den bare vil fortsette å vokse.

annonsering aksjediagram

Nettannonsering utgjør nå 40% av alle annonseutgifter.

Mellommenn

Annonsebransjen er full av mellommenn. I sin enkleste form har digital annonsering en mellommann som Google Adwords. De bruker bud for å sette prisen og ta et gebyr for hvert inntrykk de håndterer. I mer kompliserte ordninger kan det være flere mellommenn – en forlagsmegler, en annonsørs megler, annonsebyråer osv..

Disse mellommennene tar alle avgifter for den enkle tjenesten for å koble utgivere og annonsører.

Åpenhet

Det er liten gjennomsiktighet i reklamebransjen. Du kan ikke se hvordan AdWords-budprisene beregnes. Lykke til med å få reklamebyråer til å avsløre prishemmeligheter.

Dette gjør det vanskelig å revidere suksessen til en reklamekampanje. Det betyr også at det er vanskelig å måle kvaliteten på innkommende potensielle kunder fra forskjellige utgivere. Ofte kommer klikk på annonser fra bots eller misbrukende brukere for å gi inntekter til ondsinnede utgivere.

Annonseblokkere & Uinteresse

Brukere er så bombardert med reklamemeldinger, mange har installert annonse-blokkerende nettleserutvidelser. I tillegg er de fleste brukere nå immun mot mange former for reklame. Få mennesker klikker lenger på bannerannonser. Annonser før videoer blir ignorert eller hoppet over.

Dette er et stort problem for annonsører ettersom avkastningen reduseres for hvert inntrykk de kjøper. Den nye grensen innen effektiv annonsering er den som var banebrytende av slike som Facebook og YouTube og andre sosiale medier. De gjør det mulig for annonsører å målrette annonser basert på demografiske kriterier og brukernes uttrykte interesser, slik at annonsene er relevante og tilpasses til ønsket målgruppe..

Hvordan AdEx løser disse problemene

AdEx implementerer en løsning med tre brukerhistorier: utgiver, annonsør og bruker. Hver av disse historiene adresserer utfordringene med digital reklame fra en annen vinkel.

adex økosystem

Forleggere

Forleggere er innholdsskaperne, eierne eller distributørene. De eier nettstedene som brukerne besøker. Det er de som kan være vert for annonser og få betalt for disse annonsene.

Nøkkelen er at utgivere vil ha kontroll over hvilke typer annonser som vises på nettstedene deres. AdEx hjelper utgivere med å maksimere inntektsgenereringen fra annonser, mens den minimerer den negative effekten av annonser på brukeropplevelsen.

Inntektsgenerering basert på klikk m / bekreftelse

Når du kjører annonser med AdEx, bekreftes hvert visning og klikk på annonsen for å sikre at det er et autentisk inntrykk. Dette er dårlig for ondsinnede utgivere, men det er bra for økosystemet som helhet. Siden AdEx kontrollerer innkommende visninger, vil falske genererte klikk bli straffet. Det øker verdien av reelle inntrykk, og hjelper legitime utgivere å tjene mer penger.

Kontroll over annonser

AdEx gir også utgivere kontroll over hvilke annonser som kjøres på nettstedene deres. Brukergrensesnittet til deres desentraliserte app (DApp) gjør at utgivere kan slå på og av annonser fra forskjellige annonsører hvis de ikke er fornøyd med innholdet som vises på nettstedet.

Det samme gjelder også for annonsører som også har kontroll over om annonsene deres kjøres på forskjellige individuelle nettsteder. Det er verdt å nevne at dette ikke er standard i reklamebransjen i dag. Vanligvis er annonsepakker samlet sammen med en avtale. Hvis en utgiver eller en annonsør ikke vil ha en annonse på et gitt nettsted, må de forhandle ut av annonseringspakken og sannsynligvis miste andre nettsteder / annonsører i prosessen..

Direkte kontakt med annonsører

Denne er stor for annonsebransjen. Akkurat nå håndterer mellommenn stort sett alle transaksjoner, og utgivere snakker ikke direkte til annonsører. AdEx fjerner mellommennene og kobler partene direkte. Resultatet er et gratis gebyrsystem der utgivere kan forhandle direkte. Alle annonseringskostnader går direkte til forlagene.

Annonsører

Annonsører kjører annonsene sine på hundrevis eller tusenvis av nettsteder daglig. AdEx gir dem enestående kontroll over hvem, hvor og når annonsene deres går.

ADX-tokens

Når annonsører betaler for en annonseplassering, betaler de i ADX-tokens. For å lette ombordstigning vil AdEx imidlertid implementere en direkte fiat-gateway. Når brukere utbetaler ADX for fiat, returnerer tokens til ADX i en syklus.

Dette er en stor utfordring for AdEx, både fra et logistisk og regulatorisk synspunkt. Fiat-gateways krever likviditet og etterlevelse. Det er ikke helt klart ennå hvordan AdEx vil implementere denne gatewayen, enten det er proprietær eller en tredjepart. Likevel er dette et stort spørsmålstegn som truer over prosjektet.

Målgruppemålretting

AdEx lover å tilby et høyt nivå av tilpassbarhet og målretting mot publikum for annonsørene. Hvis det lykkes, kan det føre til høyere avkastning på annonseringsselskapene og gjøre AdEx til en leder innen området. Så langt har imidlertid AdEx begrenset brukerdata for å basere målretting mot. Å samle og utvikle profiler rundt disse dataene er en annen stor hindring for prosjektet.

Ingen annonsesvindel

Med bekreftelses- og klikkbekreftelse planlegger AdEx å redusere eller eliminere falske aktiviteter fra ondsinnede utgivere. Dette er et annet område der AdEx, hvis det lykkes implementert, kan gi betydelig avkastning for annonsører. Å garantere ekte inntrykk er en stor oppgave. Det er også litt av et våpenkappløp. Når deteksjonsmetoder blir bedre, vil også metoder for å omgå deteksjon bli.

Brukere

Den tredje gruppen AdEx jobber for er internettbrukere. AdEx vil implementere en portal for gjennomsnittlige brukere for å ta valg om annonsene de ser. Resultatet kan være mer interessant reklame og sponset innhold som seerne faktisk vil se (eller i det minste ikke aktivt unngå).

Ethereum & NEO-baserte smarte kontrakter

AdEx er en desentralisert app og ERC-20-valuta. Opprinnelig bygget på Ethereums blockchain, overfører AdEx til NEO.

DApp vil være vert for en utveksling for å by på reklameplass. Det vil også omfatte meldingskanaler for forhandlinger og direkte interaksjon mellom utgivere og annonsører.

Det meste av kontraktsstyring og forhandling vil foregå utenfor kjeden i separate kanaler. Bare det endelige oppgjøret av kontrakten trenger å skje i kjeden. Dette gjør AdEx mer skalerbart, ettersom alle kontrakthandlinger ikke trenger å registreres i kjeden.

Media & Lagring av metadata

For lagring av metadata og annonsering av mediefiler, vil AdEx bruke IPFS. IPFS er en peer-to-peer-løsning for mediehåndtering. Det vil integreres sømløst med nåværende leveringskanaler for reklame.

AdEx tillater også interoperabilitet med eksisterende annonselagringsløsninger, så byttekostnadene ved å bytte til AdEx forblir lave.

Omdømme System

AdEx DApp vil også implementere et omdømmestyringssystem. Så brukerne vil kunne rangere hverandre og gi tilbakemeldinger om påliteligheten til andre brukere. Ryktsystemet vil fungere i en poengstruktur med utgivere og annonsører som kan filtrere alternativene sine basert på omdømme.

Dessverre vil ytterligere detaljer om omdømmesystemet ikke være tilgjengelig før lanseringen av betaversjonen.

Veikart

adex veikart

AdEx er fortsatt under utvikling, så det er vanskelig å si mye om det ennå. Den opprinnelige veikartet forventet en betautgivelse i februar 2018. Det gjenstår å se om teamet vil oppfylle fristen.

Fremtidige planer for versjon to av AdEx etter lansering fokuserer på å forbedre brukeropplevelsen og skalerbarheten. AdEx har også uttrykt interesse for å implementere en budløsning i sanntid som kan foregå utenfor kjeden eller i et høyt gjennomstrømningsnettverk, som IOTA.

AdEx-token (ADX)

AdEx-token sitter for øyeblikket blant de 150 beste tokens over hele verden etter markedsverdi, noe som gjør det til et fortsatt relativt ukjent prosjekt.

Når det er sagt, hadde AdEx ingen problemer med å generere interesse for token-salget i juni 2017. De hevet $ 10 millioner de første tre timene av tokensalg.

ADX vil være valutaen annonsører bruker for å kjøpe klikk / visninger i AdEx-børsen.

Hvor kan jeg kjøpe AdEx (ADX)

Du kan kjøpe AdEx (ADX) på mange av de store børsene:

Hvor skal du lagre AdEx (ADX)

ADX-tokens er ERC-20 mynter, slik at du kan lagre dem uansett hvor du lagrer Ethereum-tokens. MyEtherWallet er et populært valg, det samme gjelder Trezor eller Ledger hardware lommebøker.

Team

AdEx-teamet er en blanding av fagpersoner med erfaring innen AdTech eller blockchain.adex-teamet

Prosjektets grunnlegger, Ivo Georgiev, grunnla også video-on-demand oppstart Stremio.

Selv om teamet er relativt ukjent i kryptorommet, blir de informert av Wings Foundation og Bitmain Tech.

Konklusjon

AdEx har sitt arbeid skåret ut for det og går inn i en overfylt bransje med ambisiøse mål. Hvis det lykkes, står prosjektet for å kapitalisere på den enorme online annonseringsindustrien. Imidlertid er forsiktig optimisme klok her før lanseringen av beta-plattformen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map