Hva bør veldedighetsorganisasjoner vite før de godtar Bitcoin-donasjoner?

Veldedighetsorganisasjoner har det ganske tøft. Som om det ikke var vanskelig nok å overbevise tilfeldige fremmede om å strekke seg i lommeboken for filantropiske gjerninger, må ideelle organisasjoner også konkurrere mot hverandre. De møter regelmessig utmattelse, apati, økonomiske nedgangstider og kritikk over deres valg av utgifter. Så å akseptere bitcoin-donasjoner kan være en annen velkommen inntektsstrøm for veldedige organisasjoner som sliter med å holde seg flytende.

Men hvordan fungerer det?

Blir hørt i et overfylt rom

De fleste anstendige mennesker tror på å donere til gode formål, i hvert fall nå og da. 61 prosent av briter ga for eksempel en donasjon i 2016, og 2015 var det mest sjenerøse året noensinne i USA, med donasjoner bare sjenert av 4 milliarder dollar. Men denne finansieringen er langt fra like fordelt.

Det er 1,5 millioner ideelle organisasjoner registrert i USA alene, noe som betyr at veldedighetsorganisasjoner opererer i et overfylt rom. De er også ekstremt utsatt for makro-miljømessige faktorer, spesielt politiske, sosiale og økonomiske.

Siden det politiske landskapet skiftet i USA i 2016, har også givere gitt pengene sine. Og det speiler den enorme sosioøkonomiske forskjellen rundt om i verden. De rike (veldedighetsorganisasjonene) blir stadig rikere og de fattige (veldedighetsorganisasjonene) blir fattigere.

Interessant nok ser veldedighetsorganisasjoner som ikke er til fordel for den nåværende administrasjonen, som Planlagt foreldre, en massiv tilstrømning av midler. De ACLU (American Civil Liberties Union) mottok også nesten $ 80 millioner i online donasjoner i løpet av de tre månedene etter valgdagen. Det er mer enn 60 prosent av veldedighetens samlede utgifter for hele 2016!

Men mens større veldedige organisasjoner tilsynelatende er på vei opp, ser andre hjelpeløst på når donasjonene blir mindre. Og dette vil ikke bli hjulpet ytterligere av nylige budsjettkutt.

Små veldedige organisasjoner sliter med å skaffe seg givere

Veldedighetsorganisasjoner som støtter mindre kjente årsaker og veldedighetsorganisasjoner som starter opp, sliter med å få finansiering. De er fanget i en fangst-22-situasjon fra starten. Skeptiske årtusener ser for mye penger på markedsføring på som en dårlig ting. Likevel, hvis de ikke bruker på kreative måter å fange oppmerksomhet på, forblir de usynlige for givere.

For å gjøre saken verre, har oppstartsorganisasjoner det ekstra grovt. Det tar syv år før de kan bli vurdert av Charity Navigator, som bruker lang levetid som en nøkkelmarkør for stabilitet.

Små veldedige organisasjoner sliter også med å få plass i publikums topp-of-mind. Amerikanere pleier å tenke på deres veldedige organisasjoner eller donere til navnene de ser på reklametavler eller TV. Faktisk bare 4,2 prosent av alt å gi i 2015 var viet til internasjonale formål, hvor en dollar kunne få en betydelig større innvirkning enn på amerikansk jord.

I denne kompliserte sammenhengen trenger veldedighetsorganisasjoner, særlig mindre, så mange måter å appellere til givere som mulig.

Godta Bitcoin-donasjoner


bitcoin-donasjoner

Donasjoner på nettet blir mer populære, spesielt blant tusenårene. Alle veldedige organisasjoner bør innse at en viktig måte å tiltrekke seg flere givere er å gjøre det så enkelt som mulig å donere. For dagens giver betyr det å la dem gi online og godta så mange betalingsmåter som mulig.

I følge en studie fra WorldPay, får alternative betalingsmetoder (APMs) gevinst over hele verden. Innen 2021 faktisk, mer enn halvparten av alle online betalinger vil bli gjort ved hjelp av APM-er. Så selv om donasjonene dine på nettet er satt opp, mister du potensielle givere hvis veldedigheten din bare godtar kredittkortbetalinger.

Det samme gjelder for å akseptere bitcoin-donasjoner. Dette kan gi et sårt tiltrengt løft for unge startups å appellere til en moderne tusenårsdonor. Tross alt trenger bitcoin mani ikke å handle om individuell økonomisk gevinst.

I løpet av de siste par årene, flere veldedige organisasjoner har akseptert bitcoin, inkludert de store navnene, som Redd Barna og Røde Kors. Bitcoin gir er økende, til tross for valutakursvolatiliteten. Og det er lettere for veldedige organisasjoner som godtar bitcoin-donasjoner enn du kanskje tror.

Når en veldedighet har satt opp sin online lommebok, kan de enkelt akseptere bitcoin-donasjoner og bytte dem mot fiat-valuta. Mange lommebøker på nettet tilbyr også null behandlingsgebyrer, noe som betyr at 100 prosent av donasjonen går til en god sak.

For givere er den gode nyheten at bitcoin-donasjoner er fradragsberettiget. Veldedighetsorganisasjoner kan unngå å betale skatt på gevinst også.

Det er forskjellige crowdfunding-plattformer som bitgive og bithope som gjør det lettere for givere å gi bitcoin og for veldedige organisasjoner å akseptere det.

Hvilke veldedige organisasjoner bør vite før du godtar Bitcoin

Så det høres ut som en vinn-vinn-situasjon rundt. Men er det vel? Før du begynner å oppmuntre alle giverne dine til å gi deg digitale kontanter, er det noen få ting du bør vite først.

Vær oppmerksom på skatteproblemer

Fishel Freund er en veldedighetsoverholdelse spesialist i Canada. Han sier: ”Jeg ser utfordringen med en Bitcoin-donasjon ikke som et spørsmål om å godta det, eller om å trekke det fra skatten. Etter min mening betraktes det i henhold til kanadisk lov (CRA) som en gave-in-kind-donasjonstype hvor du trenger en vurdering for å utstede et skattefradrag. “

Paul Lamb, en ideell ledelseskonsulent med fokus på teknologi for godt og spesialist på temaet kryptofilantropi sier: “Veldedighetsorganisasjoner bør vite at bitcoin er klassifisert som eiendom av IRS, noe som gjør skatterapportering for giver og mottakerorganisasjon litt mer komplisert.”

Behandle en donasjon in natura:

Bitcoin blir sett på som en eiendom eller en in-natur donasjon. Dette er egentlig en hvilken som helst donasjon som ikke er en kontant donasjon, og som kan omfatte kontorrekvisita og møbler, eller mer komplekse eiendeler som eiendom eller aksjer og obligasjoner. Veldedighetsorganisasjoner må derfor behandle det som sådan.

Og det er flere journalføringsmetoder å følge, inkludert å utstede et takkebrev med uttalelsen “Ingen varer eller tjenester ble mottatt i bytte for denne donasjonen.” Det skal heller ikke tildeles noen verdi til donasjonen, da dette er giverens byrde.

Hvis du vurderer å akseptere bitcoin-donasjoner, er det fornuftig å først snakke med en veldedighetsekspert i ditt område for å sikre at din journalføring er riktig.

Volatilitet

Volatiliteten til Bitcoin er en viktig snublestein for den brede adopsjonen, og veldedighetsorganisasjoner må huske på denne faktoren.

Lamb råder: “Veldedighetsorganisasjoner trenger å vite at det er ganske enkelt å konfigurere og bruke et verktøy for å akseptere bitcoin-donasjoner på nettstedet, men konverteringen fra bitcoin til dollar er mer komplisert. I noen tilfeller skjer ikke konvertering fra bitcoins til dollar umiddelbart, og med et ustabilt kryptovalutamarked som ser at bitcoin til dollar-verdsettelser raskt stiger og faller, kan den ultimate donasjonen være verdt mindre enn den opprinnelig ble gjort. ”

Hamza Amir, administrerende direktør for kryptovalutaoppstart Blurbiz og Cypro Hedge Fund Manager råder, “Bitcoin er kjent for sine svingninger i prisen. Med tanke på dette, bør en veldedighet kun konvertere til fiat i et Bull-marked for å få mest mulig avkastning på investeringene. Hvis de har tålmodighet til å holde i mer enn 3 år, kan de bli belønnet veldig pent. ”

Lamb minner oss imidlertid om at dette kan være en farlig strategi, “en beslutning om å holde på bitcoin og ikke konvertere den umiddelbart til dollar har sin risiko,” advarer han.

Sikkerhet

Det lønner seg å huske at Bitcoin-lommebøker ikke nødvendigvis er trygge. Mens bitcoin har et navn for å være uforanderlig, er lommebøkene som lagrer det langt fra å være det, (faktisk hører vi om hackingangrep nesten daglig). Så, veldedighetsorganisasjoner bør forstå at sikkerhet er viktig for å holde donasjonene sikre.

Hamza sier: “Hack i kryptovalutaverdenen er veldig ekte. For å være trygg, se etter å kjøpe en hard lommebok for kryptovalutaer som nano-reskontroen [Ledger Nano S] og overføre alle bitcoins til den og plassere den i en safe. SIKKER PÅ AT DU HOLDER PASSORDET OG HOLDER DET SIKKER. ”

Takeaway

Hvis veldedigheten din tenker å akseptere bitcoin-donasjoner, kan det være en veldig god idé. I et miljø med banebrytende konkurranse, hvor givere blir påvirket av mange press og veldedighetsorganisasjoner kjemper mot hverandre for midler, er det fornuftig å akseptere alle slags donasjoner.

Men husk at hvis noe ser for lett ut, er det sannsynligvis fordi det er det. Å akseptere bitcoin-donasjoner er ikke uten utfordringer. Snakk med en compliance-spesialist. Vær sikker på at hvis du går til HODL, forstår du at det kan gå begge veier – og at konvertering av pengene kan ta lengre tid enn du tror.

Og til slutt, sørg for at bitcoins er trygge. Det er en ganske lav kriminell som stjeler penger fra veldedighet. Men ikke gjør det lettere for dem å gjøre det.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map