HSBC er nå en frontløper i Blockchain Technology Race

HSBC-blockchain-adopsjon har kommet langt siden 2015. I det som ser ut til å være en frekk oppvåkning av en sovende gigant, har den britiske banken endret holdning fra forsiktig til banebrytende. Og i dag dukker de opp som ledere innen blockchain og økonomisk rom. Så hvordan ble HSBC en frontløper i blockchain-teknologiløpet?

Bare tre år siden, HSBC-blockchain-innsatsen gikk ikke lenger enn tilfeldig å lete etter praktikanter som “forstod” Bitcoin. De ble halt bak konkurrenter som Barclays Bank som allerede finansierte 45 forskjellige eksperimenter, og Citigroup jobbet allerede med sin egen blockchain.

Selv i dag ser HSBC ikke ut til å være involvert i blockchain, i motsetning til andre behemoth-banker, inkludert BBVA, Banco Santander, Bank of America og BNP. patenter krig. Likevel slår de seg sammen med ING og IBM for å akselerere HSBC-blockchain-adopsjon. Og i 2017, en artikkel på selskapets blogg beskrev hvordan blockchain kunne “trekke handel inn i den digitale tidsalderen.”

Blockchain Technology vil revolusjonere handelen

Ifølge HSBC er handel et spesielt område som har fordeler av blockchain-teknologi. Og faktisk er det her banken har satt hovedfokus til dags dato. De tror at bedrifter i alle størrelser vil kunne handle raskere, billigere og mer effektivt over hele verden.

Til tross for at vi lever i en digital tid, er global handel fortsatt en tungvint prosess. Det er ofte fylt med forsinkelser, byråkrati og et stort antall papirdokumenter. Forsyningskjeden i de fleste bransjer er full av ineffektivitet, menneskelige feil og korrupsjon. I mange tilfeller blir varer mangler eller blir skadet, det er behov for flere signaturer, og forskjellige krav fra forskjellige jurisdiksjoner forårsaker forsinkelser.

sporing av containere

Å spore containere er et logistisk mareritt.

Som administrerende direktør i Smart Containers, Richard Ettl, sa i et intervju med CoinCentral: “Når du sender en pakke rundt om i verden, krever dette rundt 200 kommunikasjoner fra forskjellige parter i forsyningskjeden.”

Det er tydeligvis mye rom for forbedringer. Et nøkkeldokument som ofte stopper fremdriften, er Letter of Credit. Over $ 2 billioner av handel er avhengig av deres fysiske utveksling. Bankene utsteder kredittbrev for importører og eksportører til å opptre som et tillitsmiddel. De reduserer risikoen forbundet med handel samtidig som de gir betalingssikkerhet.

HSBC hevder at digitalisering av disse dokumentene ville redusere byråkratiet og feilmarginen. Dette ville gjøre handel mer lønnsom for alle involverte parter.

Å utslette byråkrati med digitalisering

Mens HSBC-blockchain-innsatsen er i sentrum i dag, realiserte banken en elektronisk utveksling av et kredittbrev med Reliance Industries i India så langt tilbake som November 2016– uten å bruke blockchain-teknologi. HSBC sa i en uttalelse den gangen: “Dette baner vei for raskere, kostnadseffektiv løsning av handel over landegrensene.”

Ved å digitalisere Kredittbrev, var de i stand til å gjøre opp handelen på en dag. Dette sammenlignes med den tradisjonelle papirbaserte dokumentasjonen som vanligvis tar omtrent 15 dager å avregne. Så hvis HSBC kunne gjennomføre en slik transaksjon uten å bruke blockchain, hvorfor behovet for en?

Bortsett fra å være årets største moteord, har blockchain-teknologien også mange andre fordeler, nemlig å frigjøre informasjon samtidig til alle involverte parter. Å gjøre en transaksjon digitalt mellom en bank og et selskap er en ting. Å tillate at den samme utvekslingen er offentlig og global er en annen.

Imidlertid, selv om den gjennomsiktige naturen til offentlige blokkjeder kan være nyttig i visse tilfeller, må banker og andre selskaper som håndterer sensitiv informasjon være sikre på at bare de riktige personene har tilgang. Dette betyr at de trenger å bruke private eller tillatte blokkeringer som IBM Hyperledger. Disse blokkeringene tillater lukkede nettverk der transaksjoner bare er synlige for de nødvendige partene.

ING og HSBC Blockchain gjennombrudd

HSBC samarbeidet med ING bank å utføre det den kalte “verdens første kommersielt levedyktige handelstransaksjon” med blockchain-teknologi. De utstedte et kredittbrev til nederlandsk utlåner ING for en sending av soyabønner fra Argentina i Sør-Amerika til Malaysia i Sørøst-Asia for det amerikanske firmaet Cargill..

Ved hjelp av Corda-plattformen utviklet av blockchain oppstart R3, som jobber med et konsortium av banker, “behovet for papiravstemming [ble] fjernet fordi alle parter er koblet på plattformen og oppdateringer er øyeblikkelige,” sa Vivek Ramachandran, leder for vekst og innovasjon ved HSBC.

blockchain

Blockchain gjennombrudd

I følge både ING og HSBC skjedde utvekslingen på bare 24 timer. Dette slår av mellom fire til ti dager fra det som vanligvis kreves for en slik handling. Mens det har blitt utstedt mange bevis-for-konsept for blockchain-teknologi og teorier om potensialet fra helsetjenester til finansiering, ser HSBC-blockchain-utvekslingen ut til å være en av de første konkrete brukssakene.

Investering i innovasjon

Det ser ut til at den britiske bankgiganten har fått smak for innovative teknologier, og ikke begrenset eksperimentene til blockchain. Faktisk, i juli i år fullførte we.trade, en europeisk blockchain-handelsplattform også sin første live-operasjon. We.trade drives av IBMs Hyperledger og inkluderer 20 fremtredende organisasjoner og fem store banker.

HSBC kunngjorde også i år at de har brukt 2,3 milliarder dollar på ny teknologi inkludert AI og blockchain for å nå “teknologikyndige” kunder. Banken som virket veldig mye skilpadden i løpet har til og med gått sammen med den kinesiske giganten WeChat for å kommunisere med sine kunder.

Nøyaktig hvilke fordeler som vil være tilgjengelig for bankens kunder er ikke helt klart ennå, men som vi har sett fra andre store banker og institusjoner for finansielle tjenester, er konkurransen i denne sektoren hard. Og det kan bare være en god ting for kundene.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map