Har Bitcoin en fremtid?

Du kan stole på det. Hver gang et stort finansmarked sliter med å overleve i et dypt, varig bjørnemarked, uttaler bedragerne med tilgang til finanspressen gledelig sin forestående død. For Bitcoin har slike fryktelige uttalelser kommet i et jevnt tempo siden sommeren 2018. Samtidig ser mange store navn i finansverdenen Bitcoin for å være en ustoppelig, universell digital valuta som vil være til nytte for alle mennesker på jorden. Så, hvem har rett? Er det noen som har rett i noe av dette? Er Bitcoin-fremtiden en bred aksept? Eller er det en for alltid henvist til skyggene til det verdensomspennende finansielle systemet?

Kanskje ligger sannheten et sted mellom disse to ytterpunktene.

Hvorfor slik Bitcoin Pundit-polarisering?

Her er nylige utdrag som demonstrerer dette svart eller hvit, men definitivt ikke grå tankesett:

“Crypto er mor eller far til alle svindel og bobler.”

– Nouriel Roubini, 11. oktober 2018

“(Bitcoin) er den største butikken med verdier som noensinne er skapt.”

– Lou Kerner fra CryptoOracle, 21. november 2018, CNBC-intervju

“Jeg kommer til å begrave Bitcoin, ikke for å rose den.”

– Paul Donovan, sjeføkonom ved UBS, november 2018

“Jeg gir ikke betydelige prisforutsigelser. Men det vil (Bitcoin) absolutt være verdt mye mer enn det er verdt i dag. Jeg er lenge i markedet. ”


Jeremy Allaire, Konsernsjef, Circle.com, CNBC-intervju, 14. desember 2018

“Du bør utestenge det (krypto). Jeg er personlig overrasket over at tilsynsmyndigheter ikke har gått hardere inn. “

– Andreas Utermann, administrerende direktør, Allianz Global Investors, 11. desember 2018

“Det (Bitcoin) var ikke tulipaner. Det var en mani bygget på noe som er ekte. De fleste bobler er bygget rundt ting som er ekte. Internett-boblen føltes som mani, og hvem endret Internett vår verden. Når jeg ser fremover, er jeg ganske konstruktiv. “

– Mike Novogratz, Bloomberg TV-intervju, 17. desember 2018

Uten å prøve å kalle noen ut for agendaen skyver, kanskje det ikke er noen økonomiske eller ideologiske motivasjoner bak slike tungtveiende forankringer?

The Naysayers

Paul Donovan og Andreas Utermann er nøkkelpersoner i henholdsvis et større bank- og investeringshus. Bedriftene deres gjør det sannsynligvis bra i tider med sentralbankers økonomiske stimulans (pengetrykk). Det er på grunn av økt økonomisk spekulasjon og mer etterspørsel etter lån. Sentralbanker liker ikke Bitcoin (og kryptoer generelt), fordi de frykter konkurranse mot sitt sentraliserte middel for planlegging i verdensøkonomien og finansmarkedene. Nouriel Roubini er økonom, professor og tidligere rådgiver for Verdensbanken, IMF og Federal Reserve. Ingen av disse monetære supermaktene er kjent for utbrudd av Bitcoin-ros og tilbedelse.

Den stadig håpefulle

På den annen side er du vitne til Bitcoins cheerleaders. Lou Kerner sa nylig at Bitcoin er den “største butikken med verdier som noen gang er skapt.” Prøv å mate den linjen til den stakkars HODLR som hoppet inn i Bitcoin på $ 10.000, $ 15.000, eller til og med $ 19.000 i 2017. Det er ikke mye verdi igjen i porteføljene deres nå, er det?

bitcoin fremtidig bitcoin månedlig diagram

BTCUSD, månedlig: Baser aldri Bitcoin-avgjørelsene dine på ensidig, guru eller naysayer-spådommer. Baser dine Bitcoin-handelsbeslutninger på dokumenterte tekniske kriterier, etter å ha vurdert alle grunnleggende. Bilde: Motivewave.com

Hva med Mike Novogratz og hans nylige uttalelse, “Det var ikke tulipaner.” Bitcoins prisdiagram kan ha en uttalt uenighet med Mr. Novogratz. Dens tekniske diagram ligner uhyggelig det berømte tulipanboblediagrammet på 1600-tallet, til tross for at han hevder det motsatte.

Jeremy Allaire, administrerende direktør i Circle, virker veldig trygg på at Bitcoin vil være verdt “mye mer” enn det er i dag.

En mer realistisk vurdering?

Et eller annet sted i Bitcoins kjedelige, kjedelige, grå området kan være det beste depotet for Bitcoin-sannhet. Noen av disse sannhetene er potensielt forstyrrende. Andre er håpefulle, mens andre igjen antyder en veldig lys fremtid for Bitcoin.

Tidlig i 2018, forfatter og professor Paul De Grauwe tegnet et sterkt bilde av Bitcoins manglende evne til å fungere som en universell valuta. Han siterte Bitcoins forsyningsbegrensninger som en stor snublestein. I finanskrisen i 2008 la for eksempel sentralbanker til store mengder likviditet (valutaenheter) for å støtte bank- og økonomisystemet. Han sier at Bitcoin, med en fast forsyning, ville vise seg å være ubrukelig som et universalmiddel for finanskrisen.

Med sine egne ord,

Mer generelt er problemet med en Bitcoin-økonomi at det i tider med finanskrise, som man kan være sikker på at vil oppstå igjen, er det en generell flykt til likviditet. Det er da en sentralbank er nødvendig for å skaffe all nødvendig likviditet. I sitt fravær selger individer som søker etter likviditet eiendeler, noe som fører til eiendomsdeflasjon og insolvens for mange. En Bitcoin-økonomi har ikke denne fleksibiliteten og vil derfor ikke tåle finanskriser. En Bitcoin-økonomi vil ikke vare i et kapitalistisk system, som regelmessig genererer finanskriser.

De Grauwe hevder også at Bitcoins faste forsyning ville skape massiv global deflasjon, snarere enn inflasjonen som normalt sett i tider med økonomisk ekspansjon. Til slutt påpeker han den enorme etterspørselen etter elektrisitet som er nødvendig for å støtte Bitcoin-gruvedrift, som sløsende. Mest valuta i dag er digital (kontanter er en liten prosentandel av verdensomspennende transaksjoner) og trenger mindre i form av naturlige ressurser for å produsere og vedlikeholde enn papirpenger eller Bitcoin-gruvedrift. Derfor ser De Grauwe Bitcoin som et overflødig, ineffektivt og upraktisk middel for å erstatte den nåværende, digitale inkarnasjonen av statlig sponset fiat-valuta..

Mer optimistiske visninger

Bitcoin fortsetter å oppnå gunst fra selgere som er villige til å akseptere mynten som betaling. Transaksjoner for forbruksvarer i Bitcoin er svakere enn i begynnelsen av 2018, men er fortsatt betydelige. Betalingsprosessorer som Square og Circle (kan Triangle være langt unna?) Har fullt tatt imot kryptoer som betalingsmekanisme, og kan en dag bli en meningsfull prosentandel av virksomheten deres..

Du vet det store penger har stor innflytelse på hva som skjer i politikk, næringsliv og til og med i ditt eget liv. Så vurder det faktum at det er planer om to nye Bitcoin-futureskontrakter i 2019. Den ene vil handle på NASDAQ-børsen, den andre på ICEs Bakkt-børs. SEC leker fortsatt med godkjenning av en Bitcoin ETF. Perma-bulls Tom Lee, John McAfee og andre Bitcoin biggies fortsetter å tilby rasjonelle (vanligvis) grunner til at Bitcoin fortsetter til nye heltidshøyder.

Kan du forestille deg støtet som en nylig godkjent Bitcoin ETF kan velsigne Bitcoins pris med? Tenk deg at flere milliarder dollar strømmer inn i den ETF i løpet av bare tretti dager. Tror du at 2019s Bitcoin-futureskontrakter er en tilfeldig idé? Eller er de de nøye gjennomtenkte hjernebarna til store pengerinteresser som prøver å tjene massevis av penger fra Bitcoin-spekulanter?

Bitcoin som offisiell valuta vs. ren spekulasjon

Så la oss si at Bitcoins fremtid som suverene valuta kan være tvilsom. I hvert fall for nå. Ok, men hva så?

Bitcoin ser fremdeles ut til å ha en flott fremtid som et handels- og investeringsmiddel. Store penger vil ikke bli nektet deres oppfattede grunn, og hvis tappene virkelig åpner og institusjonelle kontanter løper inn i Bitcoin, Bitcoin futures og Bitcoin ETF, kan en ny generasjon omfavne kryptomarkedene på samme måte som Baby Boomers en gang omfavnet den amerikanske aksjen marked.

bitcoin fremtidig handel bitcoin-signaler

BTCUSD, daglig: Ved å opprettholde et åpent sinn kan du fremdeles tjene på Bitcoins markeds- og prismarkedshandling. Bilde: Motivewave.com

Tenk på det amerikanske aksjemarkedet. I et århundre fremmet aksjefond, meglere og til og med regjeringen ideen om investere i Amerika, eller av ovinne aksjer i et selskap, osv. Så på slutten av 90-tallet ankom daghandel med daghandel. Det var da handelsmenn innså at det å eie aksjer i et selskap for alltid ikke var like attraktivt som å vende aksjer for fem eller ti prosent ukentlig gevinst. Eie? Hvem brydde seg om? Utbytte? Hvem trenger dem? Bull eller bjørn marked? Ingen forskjell i det hele tatt for en næringsdrivende.

Har Bitcoin en fremtid??

Ikke bli så fanget av idealismen som får noen til å investere i Bitcoin på lang sikt. Visstnok, bruk noen for å jobbe for pensjonsmålene dine, men innsett også at Bitcoin-handel og investering er som å sette penger på banen i et stort casino. Du får lage dine egne odds. Du har muligheten til å benytte deg av strategier for swing trading, trendfølging og dollar-kostnad-gjennomsnitt. Som en proff kan du til og med korte Bitcoin når det er nødvendig, og sikre dine langsiktige beholdninger. Best av alt, du kan lære å tjene penger, uavhengig av hvilken Bitcoins fremtid det er. Lær det essensielle med posisjonsstørrelse, risikokontroll og pengestyring. Finn en god Bitcoin trading mentor og lær alt du kan av dem.

Lær å tenke og investere selv og aldri stole på andres syn på Bitcoins fremtid mer enn din egen gode mening. Deretter kan du glede deg over en potensielt velstående fremtid, uavhengig av Bitcoins ultimate skjebne.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map