GDAX vs Poloniex: Hvilken børs er best for deg?

GDAX og Poloniex er begge ledende børser. GDAX anbefales ofte for nye brukere, mens Poloniex anbefales for avanserte brukere. Men hvorfor?

I denne GDAX vs Poloniex-sammenligningen skal vi vise deg nøkkelforskjellene mellom begge sentrene, slik at du kan velge hvilken som er riktig for deg.

Merk: Nylig har Poloniex-brukere klaget over kundesupportbilletter som tar uker eller til og med måneder å få håndtert. Vær forsiktig med å bruke Poloniex.

GDAX vs Poloniex: Nøkkelinformasjon

Som du kanskje har lagt merke til i tabellen ovenfor, er en stor forskjell mellom disse børsene deres innskudd og uttaksmetoder. Mens GDAX tillater brukere å sette inn fiat-valutaer (USD, EUR) gjennom bankoverføringer, handler Poloniex helt i kryptovaluta. Dette betyr at hvis du ikke allerede eier kryptovaluta, må du bruke GDAX eller en annen børs for å først kjøpe kryptovaluta, og deretter sette den inn til bruk på Poloniex.

Poloniex, Alt-Coin-alternativet

Alt-mynter, et begrep som brukes til å beskrive en annen mynt enn Bitcoin, finner hjem på Poloniex. Mens Poloniex har et dårlig rykte når det gjelder kundesupport, mangler de ikke når det gjelder mynttilbud. Med over 90 forskjellige mynter tilgjengelig for handel, er det lett å se hvorfor så mange dagshandlere tiltrekkes av Poloniex.

Omvendt tilbyr GDAX bare Bitcoin, Ethereum og Litecoin. Selv om det er utmerket for noen som ønsker å kjøpe noen av de største myntene her og der, er det ikke ideelt hvis du ønsker å legge noen altcoins i porteføljen din..

Poloniex View

Å bruke Poloniex krever litt å bli vant til. Til høyre ser du en liste over alle de tilgjengelige kryptovalutabørser. Ser du disse kategoriene øverst? Det indikerer den viktigste handelsvalutaen.

I skjermbildet ovenfor handles alt i BTC. Så når det står STR, betyr det virkelig STR / BTC. Du kjøper STR med Bitcoin og selger STR for Bitcoin.

Hvis vi klikker over til ETH-fanen, ser du:

Poloniex ETH

Nå er hvert valutapar for Ethereum. Så der det står OMG, står det virkelig OMG / ETH.

Poloniex Kjøp Selg

Rett under diagrammet har du mulighet til å kjøpe eller selge i det valgte valutaparet. Det er ganske intuitivt: du skriver inn hvor mye du vil kjøpe og trykke “Kjøp”, eller hvor mye du vil selge og trykke “Selg.”

GDAX er litt mer brukervennlig. Slik ser plattformen ut etter at du har opprettet kontoen din:

GDAX UI

Øverst til venstre velger du handelsparet ditt. Rett under det vil du kunne sette inn penger for å finansiere kontoen din eller ta ut for å ta ut penger. Hvis du ønsker å kjøpe eller selge, velger du riktig alternativ og skriver inn beløpet på USD du vil bruke, eller hvor mye BTC du vil selge. Du navngir prisen, og når en ordre samsvarer med den prisen, vil den selge (eller kjøpe) automatisk.

Samlet sett er GDAX enklere å bruke og har et mer behagelig grensesnitt. Det eies også av og integreres med Coinbase. Eksisterende Coinbase-brukere har enkel bekreftelse og har allerede 2FA innebygd.

I mellomtiden har Poloniex et grensesnitt som ser ut som det er rett ut av begynnelsen av 2000-tallet. Det har ikke blitt modernisert, selv om det definitivt er brukbart. Poloniex har imidlertid alt-myntfordelen. De er en av de ledende børsene for kjøp og salg av altmynter.

Så du må spørre deg selv når du bestemmer deg for hvilken børs du skal bruke, bryr du deg om altmynter? Hvis du bare bryr deg om å kjøpe Bitcoin, kan du gå til GDAX. Hvis du vil kjøpe STR, 0X eller Dogecoin, kan du gå videre til Poloniex.

Kundeservice

Kundesupport er av største betydning i kryptovalutaverdenen. Dessverre har Poloniex et rykte for å ha avskyelig kundesupport. Reddit har en klesvaskliste over innlegg som viser at folk har dårlige opplevelser, eller ingen erfaringer, med kundestøtte.

Poloniex har en lang vei å gå med kundestøtte før vi kan gi dem en sterk anbefaling. Selv som lederne i alt-myntverdenen, trenger de bare en håndfull nyutdannede agenter, eller til og med åpne en full-on-call center.

Omvendt har GDAX en robust FAQ ledsaget av et brukervennlig skjema for å kontakte kundesupport. For å ta det et skritt videre, tilbyr GDAX overraskende telefonstøtte. Du kan nå GDAX kundesupport på 1-888-908-7930. Du kan også nå dem på Twitter @GDAX_Support.

Mens GDAX kundesupport tidligere har vært utsatt for kritikk for ikke å tilby telefonstøtte, har de tydeligvis gått utover å rette opp dette problemet.

Beklager, Poloniex, men denne runden går til GDAX.

Begge selskapene er klarert av fellesskapet

Mens Poloniex har et dårlig rykte for kundesupport, er både GDAX og Poloniex pålitelige alternativer i kryptovaluta-samfunnet..

GDAX startet som en utveksling kalt Coinbase Exchange i 2015. I mai 2016 ble de ommerket til navnet GDAX sammen med å tilby Ethereum. Coinbase og GDAX opererer begge under BitLicense fra New York State Department of Financial Services, slik at selskapet kan operere i New York. Midler opp til $ 250.000 er FDIC forsikret.

Historien til Poloniex er mindre tydelig. Vi vet at de ble lansert i 2014 og at de er basert i USA. Bortsett fra det, gjør ikke Poloniex mye informasjon om seg selv offentlig tilgjengelig.

Trygt og sikkert

Begge børsene lover å holde pengene dine trygge og sikre. Har de lykkes i dette arbeidet?

Poloniex ble hacket i 2014 på grunn av en hacker som oppdaget en utnyttelse i programvaren deres. En rapportert 12,3 prosent av total Bitcoin gikk tapt. Programvaren er løst, og det ble gitt svar fra samfunnet som tilfredsstillende. Siden den gang har det ikke vært noen større hack.

GDAX har derimot bare opplevd et flashkrasj forårsaket av en salgsordre på flere millioner dollar. Denne salgsordren fikk prisen på Ethereum til å stupe fra over $ 300 til under $ 1. Heldigvis håndterte GDAX saken med nåde og gjorde saken riktig med egne midler. Ikke nødvendigvis et hack, men verdt å nevne.

Midler lagret i GDAX er FDIC-forsikret, opp til $ 250.000. Poloniex tilbyr ikke den samme beskyttelsen.

Hevder Poloniex at flertallet av midlene er lagret i et fryselager med luftgap. De holder bare nok på nettet for å lette handel. GDAX holder også 98% av midlene offline i fryselager.

Avgifter

Poloniex har også lave avgifter, med avgifter på eller under .25%. Heldigvis er det ingen gebyrer for innskudd, men det er uttaksgebyrer. Disse gebyrene belastes av selve kryptovaluta-nettverket, ikke av Poloniex.

GDAX har ekstremt lave avgifter, uten gebyrer på produsenthandler. Takeavgift starter på 0,25%, med en rabatt basert på volum som faller avgiftene til .1%. Akkurat som Poloniex, er det ingen innskuddsavgifter og nettverksbaserte uttaksgebyrer.

Mangelen på produsentavgifter gir gevinsten til GDAX, selv om begge børsene kan være stolte av å tilby lave avgifter.

Tilgjengelige kryptovalutaer

GDAX tilbyr bare Bitcoin, Ethereum og Litecoin (de samme kryptovalutaene du kan kjøpe på Coinbase). GDAX vil legge til begrenset støtte for Bitcoin Cash i 2018, men det er ikke noe ord på om de vil tilby andre nye mynter i nær fremtid.

Poloniex tilbyr derimot Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Stellar, Ripple, Bitcoin Cash, Ethereum Classic og rundt 90 andre mynter. Nye mynter ser ut til å legges til ukentlig, med både GAS og OMG.

Den store mengden mynter som tilbys, er det som trekker folk til Poloniex. Mange mennesker, som meg selv, er villige til å overse deres dårlige kundesupport i bytte for å ha muligheten til å kjøpe mynter som ikke er lett å finne andre steder.

GDAX vs Poloniex: Endelige tanker

GDAX har bedre kundesupport og et overlegen rykte sammenlignet med Poloniex. Poloniex, derimot, har et variert utvalg av altmynter tilgjengelig for handel. Imidlertid er det andre alternativer, for eksempel Bittrex, for de som ønsker å handle alt-mynter.

Til slutt, hvis du bare er interessert i Bitcoin, Litecoin og Ethereum, bør du vurdere GDAX som ditt nye hjem. Hvis du vil handle alt-mynter, bør du vurdere Poloniex eller Bittrex. Bittrex har et mye bedre rykte i kryptovaluta-samfunnet, og det er veldig viktig.

Poloniex bør brukes med advarsel om at du sannsynligvis ikke vil motta tilfredsstillende hjelp fra kundesupport hvis det skulle oppstå et problem. Hvis du klarer det, kan du gå videre til Poloniex og opprette en konto. Ellers er det lurt å holde deg til GDAX og Bittrex.

Anmeldelser GDAX gjennomgang Poloniex gjennomgang
Nettstedet Besøk GDAX Besøk Poloniex
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map