Fysiske eiendeler på Blockchain: Hvorfor plage?

Fysiske eiendeler på Blockchain: Why Bother?

Blockchain er veldig bra for registrering, kontroll og overføring av eiendeler. Dens desentraliserte hovedbok betyr at alle kan handle i et pålitelig nettverk mens de er sikre på at eiendelene de eier er sikre. Imidlertid har blockchain hittil i stor grad vært begrenset til digitale eiendeler. Nylig har nye selskaper foreslått at vi også legger fysiske eiendeler på blockchain.

Det kan være en tøff idé å pakke tankene dine rundt. Akkurat nå er det et spørsmål om å handle juridiske dokumenter å eie en fysisk eiendel som bil, olje eller land. Disse dokumentene kan bli forvirrende, og det kan være vanskelig å fastslå den virkelige eieren av en eiendel. Å legge fysiske eiendeler på blockchain vil bety tokenisering av dem slik at de kan bli en del av smarte kontrakter. Å selge en båt eller en unse gull kan være så enkelt som å overføre det digitale tokenet til den nye eieren.

Trend mot tokenisering

Tokenisering av virkelige eiendeler har generert mye omtale det siste året. Nøkkelen til å forstå denne trenden er å se på den fra et juridisk perspektiv. De faktiske fysiske objektene endres ikke bare fordi de er i blockchain. Imidlertid gjør tokenisering av fysiske eiendeler på blockchain det mer gjennomsiktig hvem som eier hva. Det skaper en sentral kilde til sannhet for ting som råvarehandel, auksjoner eller eiendomsutvikling.

traktor i felt

Ta for eksempel blockchain-landbruk der tonnevis av mais, hvete og andre varer blir handlet og utlevert mellom leverandører hver dag. Disse utleveringene har ofte kompliserte kontrakter for kvalitet, ansvar og leveringstider. Ved å bruke tokenisering kan alle disse avtalene håndteres på blockchain med en enkelt kilde med sanntidsdata om statusen til all hvete, mais osv til enhver tid..

Fungible vs Unique

I juridisk og teknisk forstand kan eiendeler og deres tokens enten være soppbare eller unike.

Fungibility er karakteristikken for tokens og eiendeler som lett kan erstatte hverandre. Et pund sølv er lik et annet pund sølv (så lenge det er samme kvalitet), og de kan deles inn og handles deretter.

Unike eiendeler kan ikke enkelt deles opp eller erklæres tilsvarende. En båt er en unik ressurs, siden den ikke umiddelbart kan byttes mot en annen båt. Mens du kunne dele opp et unikt token (som å eie en tredjedel av en gitt båt), kunne du ikke nødvendigvis handle underavdelinger på den måten du kunne være en fungibel ressurs. Kanskje et av de beste eksemplene på en unik blockchain-ressurs er CryptoKitties med hver tokenisert katt som har sin egen verdi og unike egenskaper.

Både soppbare og unike eiendeler kan eksistere på blockchain. Ethereum har en tokenstandard for soppbare eiendeler – ERC-20, snart ERC-223 – og en annen standard for ikke-soppbare (unike) eiendeler – ERC-721.

Eierskap mot begrensede rettigheter

En annen måte blockchain kan forenkle rettighetsadministrasjon er ved å avklare eierskap versus begrensede rettigheter. For eksempel kunne en utleier eie et stykke eiendom, men leie det til en leietaker. At leieren ikke har de samme rettighetene eller pliktene som de ville gjort hvis de eide eiendommen. Det er mulig at begrensede rettigheter kan bygges inn i en smart kontrakt.


Begrensede rettigheter gjelder ideer som strømmetjenester eller kunstmuseer som leier ut malerier fra private samlere.

Disse typer kontrakter ville være mer komplekse, men de ville være enklere å administrere og forstå på blockchain enn de ofte er i papirformat..

Ulempen: Irreversibel, selv i retten

Den virkelige utfordringen for å sette fysiske eiendeler på blockchain er varigheten av blockchain-transaksjoner. Tenk deg for eksempel om skjøtet til huset ditt var i blockchain og pantelånet ditt ved et uhell sendte huset ditt til feil mottakeradresse. Det ville ikke være noen måte å hente den på. Enda verre, hvis adressen tilhører noen, ville de nå eie huset ditt!

Selv en rettssak kunne ikke få huset ditt tilbake. Den eneste måten ville være at nettverket ble enige om en gaffel i blockchain. Med feil som skjer hver dag, vil det raskt bli uholdbart. Å løse dette reversibilitetsproblemet er nøkkelen til suksessen til fysiske eiendeler på blockchain.

Konklusjon

Fysiske eiendeler på blockchain kan forenkle mange spørsmål om forsyningskjeden, logistikk og kontraktstyring. Imidlertid har teknologien ulemper som kan vise seg å være utfordrende for brukervennligheten. Før et slikt system kan fungere, trenger vi pålitelige måter for transaksjoner for å verifisere identitet, unngå feil og avgjøre tvister.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map