Første biltilbud: Var Teslas modell 3-reservasjoner en kvasi-ICO?

Følgende er et innlegg fra gjestene sendt av ICOBox

Elon Musk vet å holde seg i overskriftene. Bare i 2018 tvitret Musk seg til en $ 20 millioner dollar i bot, hadde en fling med en popstjerne og trasket fremover på sin mangesidige søken for å redde menneskeheten.

Men selv om det nesten ikke går en dag uten at Musk eller et av selskapene hans får overskriftene, gikk et spesielt glatt forretningsgrep relativt ubemerket – Tesla Model 3 Reservation-lanseringen.

Modell 3 bestiller til 180 000 på 24 timer. Salgspris med gjennomsnittlig alternativmiks sannsynlig $ 42k, så ~ $ 7.5B på en dag. Fremtiden for elbiler som ser lyse ut!

– Elon Musk (@elonmusk) 1. april 2016

Reservasjonsprogrammet forårsaket massehysteri da det ble kunngjort for første gang i 2016. Forbrukerne klatret for å få plass i køen for det sportslige elektriske kjøretøyet ved å betale et innskudd på $ 1000. Tesla samlet inn over 200.000 ordrer i løpet av det første døgnet, og samlet inn $ 7,5 milliarder dollar forutsatt at alle reservasjoner til slutt ble fylt.

Forhåndsbestill pandemonium fortsatte gjennom resten av programmet, og mens produksjonsforsinkelser og andre tilbakeslag fikk noen kunder til å trekke tilbake sine reservasjoner, var det totale antallet over 450.000.

Model 3-sprøyten dominerte overskriftene, men kontantstrammet bilprodusentens smarte forhåndsstrategi, som fungerte som en uhyggelig lignende forløper til de første mynttilbudene (ICO) som ble lansert året etter, gikk relativt ubemerket.

Verktøysertifikater?

På samme måte som mange blockchain-oppstart, hadde Tesla en stor idé og trengte en måte å finansiere den på. “Å utvikle banebrytende teknologier er kostbar, uansett om du er en kjent produsent av elektriske biler eller et distribuert hovedboknettverk,” sier Dima Zaitsev, sjef for internasjonal PR i ICOBox. “Musk gjorde egentlig det mange blockchain-oppstart ville gjøre et år senere – henvendte seg til kundebasen og gjennomførte en massiv massesalg. Og det var et strålende trekk! ”

ICOs solgte verktøytegn. Tesla solgte reservasjonssertifikater.

Forutsetningen bak et verktøy-token er at funksjonene smører tannhjulene til det overordnede blockchain-systemet, som å kjøpe frimerker for å bruke postsystemet. Å kjøpe et verktøy-token garanterer brukeren et visst nivå av funksjonalitet når det tilsvarende blockchain-nettverket til slutt blir live. Tokens konverteres til tjenester eller varer.

Teslas reservasjonssertifikater gjorde i hovedsak det samme. Sertifikater (pluss utestående betaling) konverteres til biler på et senere tidspunkt.

Ved å organisere salget, kunne både Tesla og blockchain startups skaffe penger de trengte for å fortsette å finansiere prosjektene sine..

Ettermarkedshandel

Mange ICO-er fanget flak fra Securities and Exchange Commission for å ha sviktet Howey-testen. Kjøpere kjøpte tokens med forventning om at de ville øke i verdi på grunn av en tredjeparts innsats (blockchain-oppstart), noe som gjør token-salg underlagt verdipapirlover.

De fleste av disse tokens ble festet for å bli handlet på kryptovaluta-børser (som fungerer på samme måte som børser), og med det store antallet sketchy ICO-er som ble utført av startups som prøvde å tjene raskt, måtte noe gjøres for å begrense den spekulative galskapen 2017 og 2018.

Mens selskaper som driver ICO, stolte sterkt på løftet om ettermarkedshandel som en del av salgsstedet, forsøkte Tesla å forhindre videresalg ved å forby sertifikater fra å bli overført til alle andre enn familiemedlemmer og begrense reservasjoner på to per kunde. Likevel sprang det et ettermarked over internett med sertifikater som ble peddlet overalt fra fora til eBay.

Tesla på ebay

Reservasjonsbevis ble solgt igjen til to til tre ganger sin opprinnelige pris, da ivrige entusiaster prøvde å kjøpe seg frem til linjen. Tesla gjorde lite for å stoppe online videresalg til slutter reservasjonsprogrammet og tillate alle å legge inn en ordre (effektivt gjør reservasjonssertifikater til samlerobjekter for alle unntatt utålmodige kunder).

Tesla på ebay

Proto-ICO

Mens forhåndsbestilling og forhåndssalg ikke er noe nytt, fulgte Teslas reservasjonsprogram og ICO-fenomenet nesten identiske veier – mengden salg av et fremtidig produkt via en representativ enhet, etterfulgt av utviklingen av et oppblåst ettermarked. Begge typer salg tiltok voldsomt delte kundebaser, fra diehards interessert i det faktiske produktet til opportunistiske spekulanter.

Med stagnasjonen av ICO-markedet, kunne blockchain-oppstart lære noe eller to av Musks modell, hovedsakelig salgets evne til å trekke store mengder oppmerksomhet mot produktet (modell 3) i stedet for eiendelens spekulative verdi. ICO-mani ser ut til å være over, og markedet trenger mordernettverk og applikasjoner, ikke skyhøye drømmer.

Imidlertid står Tesla overfor sitt eget sett med utfordringer i kjølvannet av salget. Ved ikke å begrense antall reservasjoner klarte Tesla å samle en stor mengde kontanter, men det astronomiske antallet forhåndsbestillinger kan vise seg å være for mye for selskapet, allerede sliter med produksjonsmessige tilbakeslag. Flere forsinkelser vil bety refunderte reservasjoner. 450 000 biler er mye å levere, og skjebnen til Tesla kjører på om de kan holde sine høye løfter.

Tesla og blockchain har mye å bevise i 2019. Fundraising-strategier vil fortsette å utvikle seg. Siden ICO-markedet har stanset nesten og Tesla har avsluttet reservasjonsprogrammet, vil selskaper som trenger finansiering begynne å utforske andre alternativer som Security Token Offerings (STOs) for å skaffe penger i fremtiden.

Dima forklarer: “STOs vil gi nystartede selskaper og selskaper tilgang til enestående investorpooler gjennom lovlig kompatible sikkerhetstokener. Sikkerhetstokener vil senke inngangsprisen for investering og gi en hypereffektiv plattform for en ny generasjon verdipapirer. ”

Vellykkede STO-er vil kreve juridisk veiledning og presise forretningsplaner, men kan være en bærekraftig innsamlingsstrategi for selskaper som Tesla og andre selskaper med ideer som er større enn lommeboken..

Selv om det ser ut til at Tesla og blockchain-oppstart må se etter nye måter å samle inn penger til de kan levere sine produkter, tillot reservasjonsmodellen som ble brukt av Tesla (og mange ICOer et år senere) dem å opprettholde hovedstaden for å videreutvikle visjonen. – ha litt gass i tanken, eller mer presist, litt juice i det oppladbare batteriet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map