Forskjellen mellom aksjer og kryptovalutaer

Mange investorer som ønsker å gå inn på kryptovalutamarkedet har aldri handlet noen form for et finansielt instrument før. De fleste av dem har imidlertid en eller annen form for kunnskap om aksjemarkedet. Å bruke leksjoner fra aksjemarkedet og bruke dem på kryptovalutamarkedet er ikke nødvendigvis et smart trekk. Hvis du vil lære som et profesjonelt besøk https://www.stocktrades.ca/, du vil finne de beste aksjene i markedet.

Dette blogginnlegget vil skissere noen forskjeller og likheter mellom aksjer og kryptovalutaer og deres respektive handelsmiljøer, og forhåpentligvis gi deg en oversikt over hva du skal tenke på når du sammenligner de to.

Verdi

For det første er en uunngåelig likhet mellom aksjer og kryptokurver at verdien er det en annen person er forberedt på å kjøpe aksjen / kryptoen for, uansett om de bruker beste apper for aksjehandel eller en lokal megler. Hvis aksjen eller kryptoprisen er USD 10, og en selger plutselig vil selge for USD 100, er verdien USD 100 så snart en slik selger finner en kjøper. Så på en måte er det eneste som virkelig betyr noe hva andre kjøpere eller selgere i markedet er villige til å kjøpe / selge for. I motsetning til for kryptovalutaer er det imidlertid flere forskjellige måter å verdsette aksjer på. De mest brukte verdsettelsesmetodene er følgende.

Bilde av Margot Robbie fra Big Short

Margot Robbie er dessverre ikke her for å forklare følgende verdsettelsesmetoder for deg. Du må bare fortsette å lese.

P / E-forhold

Du kommer til P / E-forholdet ved å løse følgende divisjon: Markedsverdi per aksje / inntjening per aksje. Ved å utføre den delingen vil du komme til et PE-nummer. Hvis PE-nummeret er 20, betyr det at en investor er villig til å betale 20 ganger fortjenesten per aksje for å erverve en aksje. For å vite om et selskaps PE-nummer indikerer at du skal kjøpe eller selge aksjen, må du også kjenne PE-nummeret for sammenlignbare selskaper i samme bransje.

Netto aktivaverdi per aksje

Netto aktivaverdi eller NAV er i hovedsak regnskapsverdien til et firma, beregnet ved å legge sammen dets eiendeler og deretter trekke gjeld og immaterielle eiendeler som goodwill eller merkevareverdi. Effektivt er det hva aksjonærene ville eie hvis selskapet ble avviklet og kreditorene tilbakebetalt. Hvis et selskaps aksjekurs er lavere enn dets netto aktivaverdi per aksje, er det noe som skjedde med Amazon-aksjen tilbake i 2014, kan det være et interessant oppkjøp ettersom du effektivt får eiendelene til mindre enn deres regnskapsverdi.

Rabattert kontantstrøm

DCF-verdsettelsesmodellen er litt mer kompleks. Det du gjør når du vurderer aksjekursen med DCF-modellen er å – basert på profittprognoser osv. – totalisere forventet avkastning om gangen i fremtiden, og deretter diskontere dem tilbake til en verdi per aksje i dagens penger som kan sammenlignes med aksjekursen. Hvis den nedsatte verdien er lavere enn dagens aksjekurs, er aksjen attraktivt priset.

Ingen av ovennevnte verdsettelsesmodeller fungerer på kryptovalutaer. Årsaken er at alle ovennevnte verdsettelsesmodeller er basert på selskapets regnskap og prognoser, og at selskaper som utsteder kryptovaluta ikke er pålagt å publisere slike uttalelser eller prognoser. Følgelig har vi rett og slett ikke de dataene vi trenger for å gjøre de relevante verdivurderingene når det gjelder investering i virtuell valuta, og selv om vi hadde det – slike verdivurderinger ville være ubrukelige, ettersom din besittelse av en slik valuta gir deg ingen rett til selskapets eiendeler. Dette, at ingen virkelig vet den “sanne” verdien av kryptovaluta, er en iboende risiko i å investere i kryptovalutaer.

Eierskap og stemmerett


En stor forskjell mellom aksjer og kryptovalutaer på konseptuelt nivå er at kryptoer (som nevnt kort ovenfor) gir deg ingen eierinteresser eller stemmerett i den underliggende enheten. Hvis du eier aksjer som representerer 1% av aksjekapitalen i et selskap, eier du også 1% av selskapet. I tilfelle konkurs har du rett til å motta 1% av selskapets gjenværende eiendeler (etter at visse prioriterte gjeld er betalt). Du har også rett til å stemme på aksjene dine på selskapets generalforsamlinger. Når du eier 1% av de utestående myntene et selskap har utstedt, eier du 0% av selskapet, og du har ikke stemmerett på selskapets generalforsamlinger. Det kan imidlertid hevdes at aspektet med eierskap og ikke-stemmerett med kryptokurver er irrelevant, da 99% av aksjonærene på Nasdaq også bare eier aksjer for potensiell avkastning og ikke egentlig bryr seg om det faktiske eierskapet eller stemmerettigheter.

Bilde av folk i dress som kjemper

Når du eier kryptovalutaer, blir du ikke innkalt til generalforsamlinger der ting kan (men sjelden gjør det) “varme opp”.

Utbytte

En ekstra forskjell mellom aksjer og kryptokurver er tilgangen til utbytte. Vellykkede selskaper gir ofte aksjonærene et årlig utbytte som utgjør noen få prosentpoeng av aksjekursen hvert år. Størrelsen på utbyttet foreslås av selskapets styre og vedtas av selskapets generalforsamling. Utbyttefunksjonen eksisterer ikke (med noen få frivillige unntak, for eksempel symbolet utstedt av KuCoin-plattformen) i kryptovalutaverdenen. For å være rettferdig her, bør det bemerkes at noen kryptovalutaer deles i separate kryptovalutaer. Vi kaller dette en gaffel. Dette kan i noen aspekter sees på som utbytte.

Innsidehandel

En annen stor forskjell mellom aksjer og kryptovalutaer er at aksjer er sterkt regulert. Det er mange regler og forskrifter angående hva selskaper i aksjemarkedet må og ikke må gjøre og hva investorene i aksjemarkedet ikke må gjøre.

For eksempel forbyr reglene om innsidehandel mennesker i markedet å handle basert på kursfølsom informasjon (som er informasjon som har potensial til å påvirke et bestemt selskaps aksjekurs). Følgelig, som investor, kan du ikke dra nytte av at andre investorer ikke har den prisfølsomme informasjonen du har. Dette er imidlertid fullt mulig i kryptomarkedet. Dette kan illustreres ytterligere ved et eksempel.

EKSEMPEL: Robert jobber i Tech Company LLC. Tech Company LLC har utstedt aksjer som handles på en børs, og poletter handles på flere kryptovaluta-børser. Robert vet tilfeldigvis at selskapet har utviklet en supereffektiv og markedsendrende teknisk løsning som selskapet vil kunngjøre publikum på onsdag. Hvis Robert kjøper aksjer på tirsdag, kan han (hvis han blir fanget) bli dømt for innsidehandel og kan muligens møte noen tid i fengsel. Imidlertid, hvis Robert kjøper tokens på tirsdag, vil han ikke være ansvarlig for noe og kan glede seg over gevinster som oppnås når nyheten blir publisert på onsdag..

Bilde av Matthew McConaughey fra filmen Wolf of Wall Street

“Robert” etter å ha kjøpt poletter på tirsdag.

Regnskap

En annen viktig del av reguleringen er reglene om periodisk distribusjon av regnskap. Som nevnt ovenfor når vi diskuterer verdsettelsesmodellene, må selskaper med aksjer som handles på en børs avgi års- og kvartalsregnskap, som viser hvordan selskapets virksomhet har utviklet seg i en slik periode og forventes å utvikle seg fremover. Hvis selskapet har grunn til å tro at forventningene er mangelfulle, må selskapet utstede en offentlig uttalelse som reviderer slike forventninger. Bedrifter med tokens som handles på en kryptobørs er ikke forpliktet til å gi noen informasjon om selskapets regnskap eller forventninger..

Det er unødvendig å si at fraværet av regulering og forpliktelser til å presentere finansregnskap er en iboende risiko i å investere i kryptovalutaer og et problem når man bestemmer hvilken digital valuta du skal investere i.

Handelstid

Aksjemarkedene stenger. Børsene hvor du kan handle finansielle instrumenter er ikke åpne i løpet av helgen og stenger normalt på ettermiddagen, rundt kl. (nøyaktig tid avhengig av i hvilket land den aktuelle sentralen er basert). Hvis du vil være på toppen av eierandelen og aldri savner et slag, kan du komfortabelt lene deg tilbake i sofaen din når aksjemarkedene stenger og se tilbake på en (forhåpentligvis) vellykket dag. Dette er ikke mulig i kryptoverdenen. Kryptovalutabørsene er åpne 24/7 hele året (inkludert jul). Så hvis du ikke kan slappe av før markedene er stengt, er det ingenting for deg å handle kryptovaluta for profitt.

Bilde av Jemaine Clement fra Flight of the Conchords

I kryptoverdenen er det alltid forretningstid.

Handelsgebyrer

En annen forskjell mellom aksjer og kryptovaluta er gebyrene for handel. I kryptoverdenen er de viktigste avgiftene å være bekymret for “maker / taker fees” og uttaksgebyrene, mens du i aksjeverdenen først og fremst har meglergebyrene.

Produsent- og takkergebyrene som er de vanlige versjonene av handelsavgiftene. For å oppsummere får en handel den takeravgift hvis handelsordren samsvares umiddelbart med en ordre som allerede er på ordreboken. Denne ordren fjerner likviditet fra ordreboken. En handel får produsentgebyr hvis handelsordren ikke samsvares umiddelbart med en ordre som allerede er på ordreboken. Denne ordren tilfører likviditet i ordreboken. Når et gebyr er flat det er like høyt eller lavt, uavhengig av om du er en taker eller en produsent.

Når du handler på aksjemarkedet er det ingen takker- eller produsentgebyrer, begge parter belastes avgifter, som meglergebyrer. Megleravgiften er normalt avhengig av hvilken konto du handler.

I dag er en “industristandard” at takeravgiftene ligger i intervallet 0,20% – 0,25%. Megleravgift varierer imidlertid fra land til land, men et globalt bransjegjennomsnitt er langt under ovennevnte intervall. På baksiden tilbyr noen kryptobørser 0-gebyrhandel (Cobinhood, ZB.com, Indodax, Coincheck) (og noen få unntak tilbyr til og med negative handelsavgifter, vanligvis produsentgebyrer, noe som betyr at du kan få betalt for å handle: BitMEX og HitBTC). Så vidt Cryptowisser vet, er det ingen slike meglergebyrer i verden av aksjehandel.

En siste forskjell mellom aksjer og kryptovalutaer for å fremheve er at mange kryptokursutvekslinger tar uttaksgebyr når en næringsdrivende ønsker å ta med seg fortjenesten. Dette er uvanlig ved aksjehandel.

Konklusjon

Konklusjonen som skal trekkes basert på analysen ovenfor er enkel: en investering i kryptokurver er risikabelt enn en investering i aksjer. Prisen på en aksje er mer korrekt innstilt av markedet (ettersom selskapet offentliggjør regnskaper med jevne mellomrom som er grunnlaget for at ulike verdsettelsesmodeller skal gjelde). Men på baksiden gir en investering i kryptovalutaer mindre “hindringer” å være opptatt av (f.eks. Mindre forbudt handelspraksis og ubegrenset handelstid), og potensialet for å generere ekstrem fortjeneste er mye større i kryptoverdenen (hovedsakelig på grunn av volatiliteten i kryptoverdenen).

Akkurat som med enhver investeringspraksis, er vår anbefaling å gjør din forskning før du begynner å handle med krypto. Vi håper at dette har hjulpet deg å lære mer om forskjellen mellom aksjer og kryptovalutaer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map