Fordelene med Blockchain Beyond Speculation

Fordelene med blockchain blir ofte et sekundært tema hver gang prisene går gjennom en ny boble. Offentlige øyne skifter bort fra fordelene med blockchain og mot fordelene med spekulasjoner. Den gode nyheten er at en sprengt boble i markedet ofte skyver oppmerksomheten tilbake til de mer interessante temaene.

Bobler eller ikke, kryptoutvekslinger er fortsatt den mest potente brukssaken for distribuert hovedboksteknologi. Men i den store ordningen med blockchains potensial, virker spekulasjon og verdihandel undergraving, og mangler helt merke.

Medisin og helsevesen

Det medisinske systemet er under kolossalt stress for å tilpasse seg kravene til den voksende befolkningen. Medisinsk identitet henger fortsatt etter med arkaiske nettverk for deling av poster og usikre databaser. Imidlertid er elefanten i rommet den medisinske forsyningskjeden: en behemoth av et problem som er blir aktivt reparert.

Forsyningskjeden

Forsyningskjeden innen helseindustrien, sammenlignet med andre forsyningskjeder, er spesielt følsom av grunner som bør være tydelige: helsen din står på spill. Problemene med den medisinske forsyningskjeden er imidlertid de samme som mange andre store forsyningskjeder. Problemer som alle stammer fra en grunnleggende faktor: tillit.

Fordelene med blockchain i tillit

Å bygge tillit til den medisinske forsyningskjeden

Målet er å øke tilliten til en forsyningskjede og forbedre alle komponenter som bidrar til styrken i tillitsøkonomien. For eksempel gir sterkere kommunikasjon og høyere nivåer av åpenhet og ansvarlighet støtte til å bygge tillit.

Fordelene med blockchain er godt egnet for temaet tillit, da det er en av de nye løsningene som distribueres av lederteknologi. Tradisjonelt oppnås tillit til et ekspansivt system gjennom tilgangskontroll og velkjente deltakere. Men i tilfelle et dynamisk voksende system som en medisinsk forsyningskjede, kan det være klumpete og veldig ineffektivt å bruke silede kontrollpunkter som dette..

I stedet for disse sentraliserte tillits- og kontrollpunktene i hele forsyningskjeden, tillater blockchain utskifting og fullstendig spredning. Tillit til andre mennesker erstattes med en desentralisert modell for tillit-for-beregning.

“Her er den viktigste effekten av denne nye tillitsmodellen for tillit-for-beregning: ingen aktører er klarert, og ingen trenger å stole på. Det er ingen sentral autoritet eller pålitelig tredjepart i et distribuert konsensusnettverk. ”

– Andreas M. Antonopoulos | Bitcoin sikkerhetsmodell: Tillit ved beregning

Medisinsk identitet og poster


Kjernen i medisinsk dataøkonomien er en ubalanse av interesser, ikke ulik det som er sett på Facebook. Sentraliserte medisinske brukerdata, våre identiteter og poster, blir ofte brukt uforvarende i større forskningsstudier. Selv om bruk av medisinske data absolutt ikke er dårlig ment, begynner problemene å manifestere seg når de tjener penger. I likhet med det kommersielle datainnsamlingssystemet Facebook, slutter brukeren å være kunde og blir i stedet produktet. Dataene vi leverer villig blir feiladministrert og solgt til en ny sluttbruker.

En database sådd med en blockchain kan brukes til å flytte kraftdynamikken bort fra datainnsamlerne og tilbake til dataleverandørene. Imidlertid er massedata fortsatt nyttige for forskning, for-profit eller ikke. I stedet for at personlige medisinske data blir gjenopptatt uten direkte samtykke eller til og med vår kunnskap, har blockchain verktøyene for å gi makten til å velge tilbake til brukeren og skape nye økonomiske insentiver for å delta i forskning..

Embleema er et aktivt eksempel på et prosjekt som tar tak i spørsmålet om personopplysningsdata. Embleema-blokkjeden, bygget på Ethereum, gir brukerne en pålitelig løsning for selektivt å levere helsedata til forskningsprosjekter de støtter. Akkurat nå kan prosjektet, kalt PatientTruth, brukes til å samle alle slags medisinske datapunkter, fra mer alvorlige kroniske tilstander og vitale tegn til mer aktive data som daglige trinn og pulsmålinger.

Fordelene med blockchain, som Embleemas bruk av smarte kontrakter, kan være nøkkelen til å skape et bedre miljø for både pasienter, utøvere og forskere. Pasienter får mer åpenhet og kontroll over sine medisinske journaler, utøvere er mindre belastet med samtykke og internettarbeidskompatibilitet, og forskere får tilgang til bedre kontrollerte og sikrere data.

Humanitære prosjekter

Blockchain-teknologien utvides til verdensomspennende humanitær innsats og har allerede begynt å se frontlinjebruk. Flyktninger blir støttet med biometri og databehandling for blockchain for å styrke deres økonomiske beslutninger. På samme måte muliggjør blockchain nye innsamlingsmetoder ved å utnytte den inaktive prosessorkraften til en donors datamaskin.

Blockchain i flyktningsamfunn

Nylig, Byggeklosser, et pilotprosjekt for verdens matvareprogram (WFP), har hatt suksess når det gjelder å lette og sikre pengeoverføringer ved hjelp av blockchain-teknologi. Programmet er en del av et mål om å trygt og pålitelig skalere opp antall direkte pengeoverføringer flyktninger og fordrevne mennesker mottar.

Disse typer pengeoverføringer har økt som et gunstig alternativ over å distribuere varer som mat og vann direkte. I stedet kan mottakere bruke pengeoverføringene etter eget ønske for deres individuelle behov og familiens behov. Ofte er bruk av kontanter mer bemyndigende enn å være delegerte rasjoner av bestemte produkter eller tjenester. Pengeoverføringer som en form for krisehjelp kan være et kraftfullt middel for å gjenopprette individets tillit og skaffe lokal økonomisk aktivitet tilbake i samfunnene.

Byggesteiner, etter å ha funnet suksess i to andre pilotprogrammer i Pakistan og Jordan, ønsker å utvide tjenesten til et annet samfunn med over 500 000 syriske flyktninger i Jordan. I tillegg til å bruke blockchain for pengeoverføringer, håper WFP-programmet å utvide teknologien til andre områder som forsyningsadministrasjon og digitale identiteter.

Skifte innsamlingsmodeller

Fordelene med blockchain i humanitære prosjekter kan realiseres ytterligere etter hvert som fundraisers finner nytt potensial. UNICEF Australia driver for tiden et unikt innsamlingsprogram som drar full nytte av donatorens datamaskinbehandlingsstyrke.

Fordelene med blockchain i fundraising

Doner passivt med datamaskinens prosessorkraft på UNICEF Australias Hopepage

Besøkende til UNICEF Australias Hopepage kan velge å donere noen av sine egne datamaskiner prosessorkraft. Prosessorkraften blir deretter brukt til å utvide kryptovalutaer med inntektene som automatisk doneres tilbake til UNICEF Australia for å finansiere deres forskjellige programmer.

Som et nytt innsamlingsmiddel er det fremdeles ganske tidlig å donere prosessorkraften. Å gjøre det gir ikke enda de samme fordelene for givere som mer konvensjonelle metoder vanligvis mottar. Spesielt gir donasjon av prosessorkraft deg ikke en skattefordel, så UNICEF Australia ber deg fortsatt om å gi større bidrag direkte til dem.

Å donere datamaskinens prosessorkraft er imidlertid super tilgjengelig og har lave inngangshindringer for de som allerede er på en datamaskin.

Underholdning og kunst

Fordelene med blockchain i underholdning og kunst har stort sett kommet i form av ERC-721-token på Ethereum blockchain. ERC-721-tokens er ikke-fungible, noe som betyr at hvert token er unikt for seg selv og aldri gjentas.

Innenfor det digitale universet virker applikasjonene av ikke-soppbare tokens litt uendelige. Nesten alle digitale eiendeler som er ment å være begrenset i mengde, kan bygges som en ERC-721 og overvåkes på en blockchain som støtter den. Noen som kommer til hjernen: Ebøker, digital kunst, varer i spillet, kreative designmidler, lydbøker, filmer og i utgangspunktet alt annet som er ment å ha en eller annen form for copyrightbeskyttelse..

Digital copyright og eierskap

Uten tvil er det langt enklere å liste opp potensialene til ikke-soppbare tokens som ERC-721 enn den faktiske oppgaven med å bringe dem til liv. Imidlertid er det en rekke prosjekter som allerede bruker fordelene med blockchain og ikke-fungible tokens.

Desentralisert eiendomsregister

Med lanseringen av nettopp dette nettet i juli, Codex-protokoll er fortsatt ung. Plattformen er posisjonert til å være en blockchain for registeret over virkelige eiendeler som biler eller god vin. I tillegg til å skape et økosystem med validatorer og belønninger, tar Codex sikte på å løse problemet med herkomst i samleobjekter. “Herkomst (historien om eierskap til en vare og tilhørende dokumentasjon) utgjør nesten hele pengeverdien til en vare fordi den er den viktigste indikatoren for ekthet” ifølge Codexs papir.

Fordelen med blockchain som en copyright-tjeneste

Binded er en blockchain-støttet copyright-tjeneste for bildene dine

Opphavsrettsbeskyttelse på en Blockchain

Bundet, selskapet bak copyright copyrighting på blockchain bruker for øyeblikket ikke et ikke-fungibelt token for å oppnå sitt bevis på eierskap, men ved å bruke Bitcoin blockchain, Bundet er i stand til å sikre opphavsretten til enkeltbilder. Den gratis tjenesten integreres til og med med Twitter- og Instagram-kontoer og kan brukes til øyeblikkelig copyright av et nytt bilde ved hjelp av #binded.

I tillegg nevner Binded i deres vanlige spørsmål at de er åpne for å flytte til Ethereum når de begynner å utvikle smarte kontrakter. For nå blir hasjen til hvert opphavsrettsbeskyttet bilde batchet og registrert på Bitcoin blockchain. Hver post inneholder hash- og bildefilen sammen med eierens navn og e-post.

Fordelene med blockchain i videospill

Zombie Battleground er et trading kortspill på Loom blockchain.

Games on the Chain

Det er en rekke spill som forplikter eierskap til eiendeler i spillet til en blockchain. Den mest bemerkelsesverdige for tiden er de berømte Cryptokitties, men det er en rekke prosjekter som spiller for knapphet på blockchain. Zombie Battleground nylig samlet inn over 320 000 dollar på Kickstarter for å bygge ut visjonen om et Hearthstone-stilspill. Prosjektet er bygget på og av Loom Network og er for øyeblikket i lukket tilgang for tidlig adoptere.

Hvor du skal gå videre?

Spekulasjoner som den dominerende brukssaken vil trolig fortsette mens alternative applikasjoner vokser og blir mer populære. Ideelt sett vil spekulasjoner og prishandlinger øke den samlede adopsjonen. Hvis adopsjon kan vokse over hele linja enn det er mulig at mer utvikling og innovasjon vil følge med.

Blockchain er mye bedre egnet til å forbedre våre liv utover spekulasjoner og handel. Akkurat som e-post og surfing var de første applikasjonene på internett; kryptovalutaer er den første bruken av blockchain. De egentlig spennende ting er hva som er neste.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map