Flytende kryptoøyer og jakten på en desentralisert utopi

Flytende Crypto Islands og konkurransen om desentralisert talent

Blue Frontiers, et selskap som fokuserer på å bygge permanente boliger til sjøs, signerte nylig et avtalsavtale med Fransk Polynesia angående The Floating Island Project.

Før vi pakker ut denne pakken med “hva er disse krypto-menneskene frem til nå”, er det verdt å gå gjennom begrepet seasteading. Med en fot i science fiction og en annen fot i virkeligheten, er seasteading konseptet om at permanente sjøhus kan løse et mylder av sosioøkonomiske, politiske og miljøspørsmål..

seastead

Et langsiktig langsiktig havkonsept utviklet av Blue Frontiers nederlandske ingeniører på Blue21

Blue Frontiers økosystem består av en fysisk plattform kalt Seastead og en juridisk plattform kalt SeaZone. Blue Frontiers ønsker også å lansere Varyon, et symbol som tar sikte på å øke variasjonen i styring for å kjøpe varer og tjenester innen Blue Frontiers økosystem.

Varyon lar deg gjøre alt fra å kjøpe eller leie plass på en Seastead, registrere virksomheter eller bli en “virtuell innbygger” i et Blue Frontiers SeaZone.

Videoen tar opp et interessant poeng – 7,6 milliarder mennesker lever under myndighet fra rundt 193 landbaserte regjeringer. Som vi har sett med nyheter siden tidenes morgen, varierer sentrale regjeringer i beste fall middelmådige til folkemord.

Blue Frontiers er ikke det eneste prosjektet som tar sikte på å omfavne menneskets ønske om frihet som ikke er knyttet til en bestemt nasjon eller regjering. Ta Tim Draper-godkjent Ledger Atlas ‘oppdrag i Papa Ny-Guinea for å designe og drive en spesiell økonomisk sone for krypto, blockchain og innovasjon. I tillegg lokker land som Singapore, Malta, Sveits, Caymanøyene, Lichtenstein og andre mindre land med blockchain-vennlig og digital-borger-vennlig politikk og insentiver..

Dystopian Search for Utopia

Ideen minner litt om Galt’s Gulch – et tomt på 11 000 hektar fruktbart land i dalene i de chilenske Andesfjellene oppkalt etter en fiktiv beliggenhet der verdens arbeidsomme og kompetente innovatører flyktet i Ayn Rands Atlas Shrugged (også relevant her).

Innbyggere i Galt’s Gulch Chile var en seriøst forsøk på å bygge et fristed for frie markedsførere og anarkokapitalister der innbyggerne kunne jobbe mens de nyter Chiles klima og lave skatter, med et økonomi basert på Bitcoin.

“Vi er veldig glade for å tilby pusterom fra den vestlige verden av undertrykkende regjeringer til frihetsinnstilte mennesker der de kan bygge et nytt, mer velstående samfunn,” skrev Jeff Berwick, en av grunnleggerne av Galt’s Gulch Chile, i mai 2013..

“Bitcoin som John Galt-mynten? Hvorfor skulle det ikke være det? ”- Ken Johnson, en annen grunnlegger og administrerende partner.

Ideen ble avslørt innen to år etter lanseringen i 2012 på grunn av personlige og juridiske konflikter, og det The Economist kalte “Bitcoin paradise” ser nå ut som en gal utopisk pipedrøm.

Selv om det kan være raskt å avskrive Galt’s Gulch Chile som en forseggjort svindel, har flere involverte parter anklaget ledelsen for korrupsjon.

Galts Gulch“En ulempe av denne størrelsen kunne bare ha eksistert i det libertariske samfunnet fordi [Johnson] brukte sin paranoia og mistillit til regjeringen for å si: ‘Sett alt i tillit, jeg vil ikke fortelle noen hvem du er, ikke la noen finner ut at du investerer, og jeg foretrekker at du bruker edelt metall eller Bitcoins, slik at det ikke kan spores, ” sa potensiell investor Josh Kirley. “Det fungerte bra, enten det var tilsiktet eller bare den perfekte stormen.”

Det er imidlertid verdt å kreditere GGC for dets tidlige (for krypto) forsøk på å bygge en digital aktiva-basert økonomi. For perspektiv lå Bitcoins pris rundt $ 125 i løpet av forsøket. Ironien er at $ 1,5 millioner i salg i Bitcoin GGC var i stand til å generere i 2013 ville være omtrent $ 10 – $ 105 millioner i dag (forutsatt prissvingninger i 2013, informasjon gitt av The Economist).

Blockchain-baserte styringsmodeller var ikke nødvendigvis så utpreget den gang som i dag. Mangelen på åpenhet og tillit ville lett blitt løst av en rekke tilbud i dag.

Siste tanker

Seasteading tar sikte på å tilby en løsning, om ikke praktisk minst teoretisk katartisk, for verdens befolkning som ønsker å utøve valgfrihet i hvor og hvordan de bor. Dette spiller sammen med det vanlige temaet at blockchain-baserte styringsmodeller vil tvinge tradisjonelle regjeringer til å konkurrere om et desentralisert samfunn av økonomiske og sosialt mobile individer..

Et bedre spørsmål å stille er ikke “vil det skje”, men “hva om det skjer?”

Vil regjeringer se på sjøførere og digitale borgere som skatteunndragende pirater, eller vil de endre holdning til regulering og skatt for å blidgjøre massene av talent?

Bare tiden vil vise.

De ideologiske hjerter og naivitet forankret i paranoiaen og mistilliten til sentraliserte institusjoner som regjeringen, en følelse som er grunnlaget eller katalysatoren for mange mennesker tiltrukket av blockchain, kan bare gå så langt.

Det er opp til frontløpende plattformer som ønsker å tilby et levedyktig og foretrukket digitalt statsborgerskap på land eller sjø (eller i luften … eller i rommet) for å rette opp feilene i en baby-hjort-legged begynnende blockchain-verden, og skape et alternativ som til slutt kan endre hvordan verden fungerer.

Ressurser og studiepoeng:

Vice: https://www.vice.com/en_us/article/bn53b3/atlas-mugged-922-v21n10

The Economist: https://www.economist.com/schumpeter/2013/12/26/bitcoin-paradise

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map