Fibonacci Retracements: Prognoser tilbakeslag med høy sannsynlighet i Cryptos

Fibonacci-tilbaketrekninger er et viktig teknisk verktøy for støtte / motstand. De gir deg bekreftelser for tilbakeføring av sving i sanntid og forutsier også fremtidige reverseringsnivåer med betydelig nøyaktighet. Før vi kommer til eksempeldiagrammene, la oss se gjennom det grunnleggende om Fibonacci.

Redaktørens merknad: Sjekk ut ordlisten vår om tekniske analysetermer hvis du bryter med definisjoner eller trenger litt klarhet &# 128578;

Hva er Fibonacci?

Fibonacci er studien av naturlig forekommende proporsjonale forhold. Den finnes på tvers av fagområder: i biologi, matematikk, vitenskap, kunst, design osv. Den ble først oppdaget av italiensk matematiker Leonardo Fibonacci på 1100-tallet.

Leonardo Fibonacci

Leonardo Fibonacci

618-forholdet er også kjent som ‘The Golden Ratio’ gitt sin utbredte tilstedeværelse i universet. For eksempel har proporsjoner av menneskekroppen flere forhold mellom 618 og 1. I århundrer har arkitekter designet estetisk tiltalende bygninger ved å bruke Fibonacci-forholdet. For mange tiår siden opplevde handelsmenn tilbakevendende .618 Fibonacci-tilbaketrekninger blant markedssvingninger. De oppdaget også flere ytterligere forhold mellom Fibonacci-forhold.

Fibonacci

Med andre ord er Fibonacci et matematisk prinsipp som eksisterer omtrent overalt. Selv i handel.

Hvorfor fungerer det??

All kryptoprishandling er forankret i bølger av kjøps- og salgspress. Disse bølgene av prisaksjon er forårsaket av masse grådighet og masse frykt. Alle bølger av kjøps- / salgspress gir seg til slutt, og Fibonacci-tilbaketrekninger har muligheten til å forutsi tid / prissoner for slik utmattelse. .618-forholdet mellom betydelige, tilkoblede prissvingninger fungerer ofte som en utmattelses- / reverseringssone.

Hvorfor trenger jeg det??

Når du har forstått grunnleggende Fibonacci retracement konsepter, vil du ha en betydelig handelsfordel. Du vil vite på forhånd hvor høy sannsynlighet prisnivåer for støtte / motstand (S / R) er. Du vil kunne handle med mer selvtillit og mindre stress.

Hvordan kan Fibonacci-tilbaketrekninger bidra til å tjene meg penger i kryptoer?

Du vet på forhånd hvor smarte penger sannsynligvis vil komme inn / ut av et kryptomarked. Så handler du sammen med dem, aldri mot dem. Dette er nøkkelen til vellykket handel og investering.

Nå, når det er sagt, la oss komme til eksemplene!

Bitcoin / USD: En klassisk 62% retrace i et oksemarked

Alle kryptomarkeder har skarpe korreksjoner til Fib-nivået på 50% eller 62%. Disse raske tilbakeslagene skremmer svake handelsmenn og lar smarte penger legge til nye posisjoner til attraktive priser. Da vil markedet rally og gjøre nye høyder. Slik spilte det seg i BTCUSD i juli-september 2017:

Fibonacci-tilbaketrekninger: BTCUSD Fibonacci retracement 62%

Figur 1. Bitcoin / USD, daglig: Dype, raske korreksjoner til 62% Fib retracement er vanlige forekomster i oksemarkeder. De setter ofte scenen for det neste, enda større rallyet. Kartgrafikk av Metastock.com

Bitcoin samlet seg fra 1830.00 til 4979.89 på syv uker – en gevinst på 172%. Men nedgangen til 62% retracement ved 2972.00 på punktet C tok bare 13 dager. Tenk på det. Tenk deg hvordan livredde de som kjøpte seg i nærheten B var da prisene begynte å stupe. Du kan satse på at når Fibonacci retracement lav ble truffet C, de fleste av disse handelsmennene hadde allerede solgt for tap.

Så gikk de store institusjonene inn og hentet mer Bitcoin til en god pris. Institusjonelle handelsmenn (hedgefond, banker, et al) vet at Fib 62% -tilbaketrekningen er et inngangspunkt med lav risiko i et oksemarked. De venter tålmodig på korreksjoner til dette forholdet, og deretter går de inn i sine lange posisjoner ved den høye sannsynligheten for reversering sone. Og det burde du også.

Viktige takeaways:

  • Alle kryptomarkeder har skarpe korreksjoner til Fib 62% retracement.
  • Slike korreksjoner skyller ut svake (marginalt kapitaliserte) handelsmenn.
  • Institusjonelle handelsmenn venter tålmodig på å legge til nye posisjoner på Fib 62% -nivå – fordi det fungerer.

Bitcoin Cash / USD: Svak tilbaketrekning i nedadgående trend

En nedadgående trend er en serie med lavere svinghøyder og lavere svingelager. Mange ganger vil den første Fib retracement etter et stort nedtrekk bare rally med 38,2%. Så fortsetter rallyet og nedturen. Her er en titt på dette dynamiske oppsettet i BCHUSD:

Fibonacci-tilbaketrekninger: BCHUSD 12-timers Fibonacci retracement 38%

Figur 2. BCHUSD, 12-timers: Når en svak mottrend-rally stopper på Fib 38% retracement, er oddsen at den forrige trenden vil fortsette. Kartgrafikk: Motivewave.com

Dette 12-timers diagrammet av BCHUSD viser en tung nedadgående trend (sving AB) som ble etterfulgt av en svak lettelse opp til Fib 38% retracement. Langsiktig pengestrøm (CMF (89)) var fortsatt negativ for hele rallyfasen med nedadgående / lettelse. Det bekreftet den bearish trendskjevheten. På punktet C, BCHUSD stoppet og snudde seg deretter kraftig lavere.

Korthandlere kunne ha tjent nesten 24% på stall / reversering kort oppføring (sving CD). De fleste handelsmenn bruker oscillatorer (dobbel stokastisk og RSI) for å korte korte oppføringer på Fib-nivå. Og de er spesielt aggressive med fortjeneste på korte handler.

Det tar tid for frykt å bli vasket ut av et marked etter et stort stup. Det er grunnen til at bjørnemarkedsmøter som den vanligvis spruter ut på 38% Fib retracement. Handelsmenn var redd for mer ulemper, og de reddet seg raskt ut av samlinger.

Når du vet dette, kan du planlegge å dra nytte av fremtiden bjørnemarked tilbakeslag til nøkkelen Fib 38% retracement.

Viktige takeaways:

  • Sterke downtrends følges vanligvis av svake lettelser.

  • Fib 38% retracement er et hyppig stall / reverseringspunkt for slike rally.

  • Hvis langsiktige pengestrømmer er bearish, er det kort å kortslutte lettelser.

Bitcoin Cash / USD: Kraftig fibermotstand

Noen ganger vil to eller flere diskrete Fib-tilbaketrekninger ‘bli enige’ om et felles S / R-prisnivå. Disse S / R-nivåene er ekstremt høy sannsynlighet for stall / reverseringsområder. Pro-kryptohandlere søker ut slike nivåer og vil inngå / avslutte handler til / i nærheten av disse prisene.

Fibonacci-trekk: BCHUSD 2-dagers bar Fibonacci retracement 38 62%

Figur 3. Bitcoin Cash / USD, to-dagers barer: På punkt C falt 38% retracement fra swing AB sammen med 62% retracement fra swing 1B. Det viste seg å være et kraftig motstandsnivå. Kartgrafikk: Motivewave.com

Dette to-dagers stolpediagrammet for BCHUSD avslørte et kraftig motstandsnivå på punktet C. Det er der 38% retracement fra sving AB falt sammen med 62% retracement fra sving 1B. BCHUSD samlet til punkt C, stoppet og gikk deretter ned med mer enn 1000 poeng på bare åtte uker.

Relativ styrkeindeks eller RSI (14) histogram (bunnen av diagrammet) forble bearish (grå) for det meste av nedturen i BCHUSD. På punktet C, det var fortsatt i bearish modus. Det var en bekreftelse på at det gikk kort i nærheten C var en handel med lav risiko Oscillatorer som StochRSI og Double Stochastic kan brukes til å time korte og lange oppføringer.

Du vil ikke oppnå 60% gevinst på hver handel ved å bruke denne Fib-avtalen. Men du vil bli overrasket over hvor ofte det kan gi vinnende handler.

Viktige takeaways:

  • Fibonacci-avtalenivåer er kraftige S / R-stall / reverseringssoner med høy sannsynlighet
  • De smarte pengene kommer inn / ut av sine posisjoner ved / nær slike S / R-soner
  • Trade Fib-avtalenivåer når langsiktige pengestrømmer er til din fordel

Bitcoin / EUR: Handelsfib-avtalenivåer i sidelengs markeder

Den samme Fib-avtaleteknikken fungerer også bra i oscillerende markeder. Etter sving AB, all prisaksjon ble holdt innenfor svingens prisklasse. To attraktive, lange Fib-avtalshandelsoppsett dukket opp.

Fibonacci-tilbaketrekninger: BTCEUR Fibonacci retracement-nivåer 24 38 50 79100

Figur 4. Bitcoin / EUR, daglig: Fibonacci 38/62% avtalenivå er blant de mektigste av alle. Andre nøkkelkombinasjoner inkluderer 24/50%, 50/79% og 62/100%. Kartgrafikk: Motivewave.com

I det første handelseksemplet dyppet BTCEUR kort under Fib 38/62% avtalelinjen (beregnet fra sving AB og svinge 1B) før du rally i åtte dager. En fin vinner! I det andre eksemplet falt BTCEUR til 62% og 100% Fib-avtalenivå (igjen basert på svinger AB og 1B). Etter en mindre spyd under avtalelinjen (punkt E), Arrangerte BTCEUR et moderat sterkt 3-dagers rally. Andre viktige kombinasjoner av Fib-avtaler inkluderer 24/50% og 50/79% tilbaketrekninger.

Hvis du tror at dette begge er kirsebærplukkede eksempler, tar du feil. Disse Fib-avtalemønstrene forekommer i alle kryptomarkeder og i alle tidsrammer. Så lenge kryptoen har godt handelsvolum, vil denne Fib-taktikken fungere mesteparten av tiden. Det betyr ikke at alle Fib-avtaler vil være store vinnere. Det betyr heller ikke at Fib-nivåene er en magisk barriere som garanterer en reversering. Men de er utrolig konsistente prognoseverktøy. Plott Fib-nivåer på diagrammene dine og bli overrasket. Egentlig.

Sammendrag

Du vet nå at alle krypto-oksemarkeder opplever skarpe tilbakegang til Fib 62% retracement. Og at de vanligvis vil fortsette å gjøre enda høyere høyder. Du vet at sterke bjørnemarkeder har svake Fib-tilbaketrekninger som vanligvis stopper / reverserer rundt 38% -nivået. Og du forstår nå kraften til Fib-avtalenivåer, spesielt på 38/62% -kombinasjonen.

Begynn å plotte forskjellige Fib-tilbaketrekninger på myntene du handler i dag. Da får du forhåndskunnskap om S / R-stall og reverseringsnivåer med høy sannsynlighet. Og du vil inngå / avslutte handlerne dine på de samme kritiske Fib-nivåene som profesjonelle kryptohandlere gjør. Selv om amatørhandlere handler i den andre retningen.

Ansvarsfraskrivelse:

Spekulasjoner i finansmarkedene innebærer betydelig risiko, og du bør bare bruke risikokapital som brukes når du handler eller investerer. Rådfør deg alltid med din lisensierte finansielle rådgiver før du distribuerer risikokapital i finansmarkedene.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map