Fem populære Dapps på Ethereum du kan bruke i dag

Ethereum er nå i tre år. Vitalik Buterin, den russisk-kanadiske whizkid som var med å grunnlegge plattformen, håpet at populære Dapps (desentraliserte applikasjoner) skulle bli den nye normalen. Lite visste han at hans smarte kontrakt blockchain ville ende opp med å bli en veldig populær måte å skaffe kapital, kjent som det første mynttilbudet (ICO).

Hans visjon har blitt noe pervers av en ny bølge av spekulanter som satser stort på krypto. Det betyr imidlertid ikke at ingen desentralisert utvikling skjer på Ethereum blockchain. Langt ifra. Å bygge en smart kontrakt er faktisk enklere enn du tror. Og det er noen smarte utviklingsteam som bringer nye ideer til liv slik Ethereum opprinnelig hadde til hensikt.

Dappradar gir innsikt i de nyeste dappene

DappRadar gir innsikt i de nyeste Dapps.

Med data fra DappRadar bestemte vi oss for å ta en titt på flere populære dapps som faktisk tiltrekker seg brukere. Topp fem-listen vår er basert på Ethereum-volum, men også på applikasjonens unike egenskaper.

1. IDEX

IDEX er en populær desentralisert børs opprettet av Aurora. Selskapet utvikler en stabel med blockchain-baserte finansielle tjenester. Brukeradopsjon via blockchain er fortsatt treg, men denne gamblingen vil trolig lønne seg stort ettersom flere brukere ser på krypto for bankløsninger.

Idex token-markedsplassen

IDEX Token Marketplace

Det er interessant å merke seg at desentraliserte sentraler fortsetter å se mest volum som populære dapps i rommet. Spekulanter er fortsatt de første adopterte. Ettersom andre typer applikasjoner gir flere brukstilfeller, vil vi forhåpentligvis se at ting balanserer litt mer.

IDEX overgår allerede andre desentraliserte børser som ForkDelta, med ganske stor margin. Det er imponerende hvis du vurderer at det er under ett år gammelt. Siden IDEX er bygget på Ethereum, fokuserer den bare på Ethereum og ERC20 tokenhandel. Plattformen støtter fullt ut MetaMask og sikrere løsninger som Ledger hardware wallet.

2. Etlanse

Ethlance, en annen av våre populære dapps, er en desentralisert markedsplass for jobber som for det meste er fjernbaserte. Online jobbportaler er ikke noe særlig nytt. Bedrifter som Upwork, 99Designs og Fiverr er vanlige trekkplaster for frilansere og arbeidsgivere i den nye internettverdenen..

Så hva er fordelen med en blockchain-basert løsning? Enkel. Desentralisering. Upwork krever for tiden et utrolig dyrt 20 prosent gebyr per jobb for de fleste frilansere når de starter. Ta hensyn til overføringsgebyrer til landet ditt, og du kan se hvorfor mange arbeidssøkere bare nekter å bruke denne tjenesten.

Desentralisert Ethereum-markedsplass

Desentralisert Ethereum Marketplace

Ethlance er derimot helt gratis. Det stemmer, null avgifter. Du må imidlertid betale gassgebyrer på Ethereum-nettverket. Akkurat nå er dette litt bry, men når Ethereum går over til bevis på innsatsmodellen, bør Ethlance-tjenesten være mye enklere å bruke.

3. Auksjon

Auctionity er et auksjonshus for blockchain for krypto-samleobjekter. Prøv å si setningen tre ganger raskt! Hvem som helst kan lage en virtuell auksjon av deres favoritt digitale eiendeler på det globale nettverket. En viktig forskjell her fra andre plattformer er at eiendeler må være ikke-fungible. Med andre ord, du kan ikke selge Ethereum-tokens. Digitale eiendeler må være unike og representere en slags individuell verdi, i motsetning til tokens.

Selg dine digitale samleobjekter til høystbydende i Ethereum-nettverket

Selg dine digitale samleobjekter til høystbydende i Ethereum-nettverket.

Foreløpig inkluderer de fleste eiendeler for auksjon Cryptokitty og Etheremon-tegn. Det appellerer kanskje ikke til din smak. Opp-potensialet er imidlertid ganske stort. Forvent at flere artister, musikere og skaperne strømmer til plattformen når de begynner å sette pris på verdien av å bli betalt i Ethereum over USD og andre fiat-valutaer..

4. LocalEthereum

I 2016 tok Ethereum-prisen fart, og handelsmenn og investorer begynte virkelig å ta hensyn. Det er ikke overraskende at et alternativ til LocalBitcoins dukker opp. For de som ikke er kjent, er LocalBitcoins en populær internettjeneste som lar deg kjøpe og selge Bitcoins over hele verden (uten bytte).

LocalEthereum bruker smarte kontrakter og sperring for å låse selgerens Ethereum til han eller hun bekrefter at de har mottatt fiat-valuta (f.eks. Dollar og euro) fra en kjøper enten gjennom kontanter, bankoverføring, PayPal eller andre metoder.

Den etterspurte Ethereum-ekvivalenten til LocalBitcoins

Den etterspurte Ethereum-ekvivalenten til LocalBitcoins

Den tradisjonelle mellommannen (utveksling) er eliminert. I tilfelle tvist vil imidlertid en voldgiftsdommer trenge å gå inn. Voldgiftsdommeren kan bare tildele Ether til en av de to partene og ikke seg selv. For nå er denne voldgiftsmannen LocalEthereum selv, men med tiden kan selv dette aspektet være desentralisert til medlemmer av samfunnet.

5. Aragon

Aragon er et utrolig ambisiøst prosjekt som ønsker å ta tak i den begrensede arten av lokal virksomhetsledelse. I dag er de fleste virksomheter innlemmet i ett land og er derfor underlagt dets lover og regler. Dette blir vanskelig å administrere ettersom stadig flere ansatte satser på jobber eksternt for å leve.

Aragon fokuserer sin innsats på å hjelpe fremtidens gründere med å skape DAOer, eller desentraliserte autonome organisasjoner. I hovedsak bygges Aragon med tanke på kjernevirksomhetsfunksjonalitet. Et pek og klikk-virksomhet hvis du vil. Uansett hvor du er, så lenge du selvfølgelig har tilgang til internett.

Aragon

Det gjenstår å se om DAO kan erstatte et typisk forretningshierarki. Det gir absolutt mest mening i land der det å starte en virksomhet ofte blir hindret av tunge myndighetsreguleringer og barrierer for eiere av småbedrifter.

Ta en titt på vår Aragon-guide for en dypere titt på DAO-visjonen.

Avslutningstanker: Fem populære Dapps

Populære dapps fortsetter å komme og gå når gründere sliter med å finne applikasjoner som vil trekke publikum for lang tid. Informerte lesere vil merke seg at vi ikke inkluderte Cryptokitties i denne listen. Mens den appen fortsetter å være populær, har kryptopressen dekket den i hjel, og det er sikkert flere interessante prosjekter der ute som fortjener en titt.

Det er virkelig ingen sammenligning når det gjelder høysentraliserte nettverk som Facebook, som har godt over en milliard brukere. Selv de mest populære dappene kan for øyeblikket ikke konkurrere. Men til og med Facebook tok flere år før hjulene virkelig begynte å rulle. Vi er på toppen av isfjellet, og noen, om ikke alle, av prosjektene vi så på, kan vise seg å være 10.000 Bitcoin-verdibedrifter de neste fem til ti årene..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map