Europol Busts Cybercrime King Pin Ansvarlig for hvitvasking av 1 milliard euro med kryptovaluta

€ 1 milliard i stjålne bankfond “skjult” med Crypto

En nylig cyberkriminalitetsbust har gitt sivile myndigheter mer fôr til å mate argumentet om at populære kryptokurver tiltrekker seg kriminell aktivitet og hvitvasking av penger..

Tidligere denne uken pågrep Europol, EUs ledende politimyndighet, nylig leder av hackinggruppen som er ansvarlig for å stjele mer enn 1 milliard euro fra over 100 finansinstitusjoner over hele verden. I følge Europol’s pressemelding, cyberkriminelle nappet midlene fra banker og finansinstitusjoner i mer enn 40 land, og hvitvasket deres plyndring med kryptovalutaer for å skjule det for lokale og internasjonale myndigheter.

Nettkriminalitetsorganisasjonen, kjent som Carbanak-gjengen, har gjennomført fjerntliggende, malware-drevet heist siden 2013. Avledet fra et forløperprogram kalt Anunak, en malware kjent som Carbanak ble gjengens primære våpen fra 2014-2016, derav teamets moniker. Ved å bruke selskapets e-post som angrepsvektor, sendte teamet tilsynelatende legitime e-poster til bankansatte som inneholdt phishing-malware. Hvis en ansatt klikket på e-postens ondsinnede lenker, fikk kriminelle tilgang til finansinstitusjonen selv, eller i noen tilfeller dens minibanknettverk.

Fra og med 2016 brukte teamet en mer sofistikert malware kjent som Cobalt som tillot dem å stjele så mye som € 10 mln per hack. Som med Carbanak, tillot Cobalt kriminelle å bryte seg inn i en banks sentrale server eller nettverk gjennom phishing-angrep, noe som ga dem full kontroll og tilgang over en rekke funksjoner. Dette tillot gjengen å stjele midler ved å “‘frivillig’ [spytte] ut ‘penger på forhåndsutpekte minibanker, direkte koble penger til kriminelle kontoer, eller endre databaser for å oppblåse kundekontoer slik at muldyr kunne samle forskjellen.

Etter tyveriene konverterte teamet midlene til kryptovalutaer ved hjelp av forhåndsbetalte kort. En gang i lommeboken brukte de de digitale midlene til å kjøpe luksusbiler, hus og andre luksusartikler. Pressemeldingen spesifiserte ikke hvilke kryptovalutaer som ble brukt i hvitvaskingen.

En samordnet internasjonal politiarbeid

Europols rapport understreket at det internasjonale politimiljøets samlede innsats var ansvarlig for arrestasjonen av ringlederen. Et slikt samarbeid, posten formidler, var nødvendig gitt operasjonens globale omfang.

“Internasjonalt politisamarbeid koordinert av Europol og Joint Cybercrime Action Taskforce var sentralt i å bringe gjerningsmennene for retten, med hjernen, kodere, muldyrnettverk, hvitvaskere og ofre som alle ligger på forskjellige geografiske steder rundt om i verden,” heter det i pressemeldingen..

Gjengens leder, hvis identitet forblir ukjent, ble arrestert i Alicante, Spania “etter en kompleks etterforskning utført av det spanske nasjonale politiet, med støtte fra Europol, USAs FBI, de rumenske, moldoviske, hviterussiske og taiwanske myndighetene og privat cybersikkerhet. selskaper. ”

Videre indikerer utgivelsen at Europol og andre etterforskningsbyråer ikke kunne lykkes hadde det ikke vært for samarbeidet med private sektorenheter, nemlig European Banking Federation (EBF). Wim Mijs, administrerende direktør for EBF, uttalte at “[dette] er første gang at EBF har aktivt samarbeidet med Europol om en spesifikk etterforskning,” og viser at suksessen til bysten “demonstrerer verdien av [dette] partnerskapet” for å “effektivt bekjempe digitale grenseoverskridelser som [denne].”

Når det gjelder arrestasjonen, leder lederen av Europols europeiske nettkriminalitetssenter, Steven Wilson, det opp som en betydelig seier for det internasjonale nettsikkerhetssamfunnet:

“Denne globale operasjonen er en betydelig suksess for internasjonalt politisamarbeid mot en nettkriminalorganisasjon på toppnivå. Arrestasjonen av nøkkelfiguren i denne kriminelle gruppen illustrerer at nettkriminelle ikke lenger kan gjemme seg bak opplevd internasjonal anonymitet. Dette er et annet eksempel der det tette samarbeidet mellom politimyndigheter på verdensbasis og pålitelige partnere i den private sektor har stor innvirkning på nettkriminalitet på toppnivå. “

Takeaway her? Etter hvert som kryptovaluta blir mer populær og personvernmynter ser videre utvikling, blir “internasjonal anonymitet”, fra et økonomisk perspektiv, mer komplisert. Selv med EU forby anonyme transaksjoner, det er ingen sikker måte å politisere slik online aktivitet på, og den økte anonymiteten til mynter som Monero, ZCash og Dash vil sannsynligvis tiltrekke seg hvitvaskingspraksis.

Som personvernmynter bli standard for cyberkriminelle over hele verden, vil internasjonale myndigheter ha den vanskelige oppgaven å bekjempe en usynlig fiende i et virtuelt rike som er fremmed for de som ikke bor i den.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map