Ethereum Mining in the Era of ASICs

Ethereum-gruvedrift kan komme til slutten av livet

Ethereum-nettverket har vokst jevnlig og hashrate og vanskeligheter på nettverket har blomstret de siste månedene ettersom gruvedrift har utvidet seg og flere gründere kommer inn på handlingen. Begge beregningene er omtrent fordoblet siden begynnelsen av 2018 (noe som er fornuftig, ettersom de er designet for å spore hverandre nøye), selv om noen tilskriver den raske økningen til den hemmelige introduksjonen av ASIC-gruvearbeidere av Bitmain før de offisielt lanserte teknologien for salg..

Ethereum Hashrate-diagram april 2018

Vi har sett en nedgang i både hashrate og vanskeligheter den siste måneden, muligens som et resultat av utviklerens planer om å gå vekk fra Proof-of-Work, muligens som et resultat av kritikk som Ethereum har mottatt fra de som tror yngre. , kan flere fullverdige dapp-plattformer gi den sittende en løp for pengene. Uansett årsak, har landskapet til Ethereum-gruvedrift absolutt endret seg, og hvis du tenker på å starte en operasjon, er det hensyn å gjøre.

ASIC og hvordan de kan endre spillet

ASIC-gruvedrift får mye press i disse dager. Noen hevder at introduksjonen av den spesialiserte maskinvaren tjener til å sentralisere gruvedrift ved å dra fordel av store operasjoner over normale brukere. Andre hevder at ASIC-utvikling alltid har vært en uunngåelig og naturlig utvikling av gruveteknologi.

Bilderesultat for antminer e3Inntil nylig var ASIC-gruvedrift ikke noe Ethereum-samfunnet måtte håndtere, selv om det definitivt var noe de hadde vurdert. Imidlertid ga Bitmain, den største produsenten av ASIC-maskinvare, tidlig i april Antminer E3 Ethereum mining ASIC. Selv om de begrenser salget til den nye gruvearbeideren etter antall og geografi, er det bare et spørsmål om tid før Ethereum ASIC er utbredt.

Vitalik på ASIC

Ethereum-skaperen Vitalik Buterin har vært vokal om den endelige inngangen til ASIC-teknologi i Ethereum-gruvespillet i ganske lang tid og er bekymret over deres innvirkning på fremtiden til nettverket.

Problemet med ASIC-gruvedrift i sin nåværende tilstand og grunnen til at mange i samfunnet frykter dens sentraliserende effekter, har i realiteten mindre å gjøre med ASIC-ene og mer å gjøre med produsentene av disse ASIC-ene. Bitmain er den klart største ASIC-produsenten på markedet, og har derfor klart å sentralisere mye gruvedrift i sine egne gruvebassenger. Løsningen på dette er ikke å bekjempe effektiviteten til ASIC på protokollnivå, men å oppmuntre konkurrenter til Bitmain..

I en blogg innlegg helt tilbake i 2014, viser Vitalik hvordan de som sender transaksjoner til nettverket kan “forgifte brønnen” ved å sende inn transaksjoner som er inkompatible med visse ASIC-systemer, og legger til at “det fine er at det er en grunn til at folk ville betale transaksjonsgebyrer for å gjøre dette: hvert enkelt ASIC-selskap har insentiv til å forgifte brønnen for sine konkurrenter. ”

Bør Ethereum gaffel for ASIC-motstand?

Nylig gikk Monero-prosjektet gjennom en ganske kontroversiell gaffel rundt spørsmålet om ASIC-motstand. Utviklerne har bestemt seg for å endre gruvealgoritmen for å gjøre ASIC-er ubrukelige, mens flere grupper bestemte seg for å beholde den opprinnelige algoritmen ved å gafle mynten..

De fleste av Ethereum-utvikleren og samfunnet ser ut til å være enige om at dette ikke er nødvendig. De hevder at ASIC-gruvearbeideren bare er rundt tre ganger mer effektiv enn populære grafikkort for gruvedrift, og derfor ikke utgjør en enorm trussel når det gjelder å sentralisere gruvedrift raskt.


Ifølge Vitalik vil spørsmålet om hvem som driver Ethereum innen et par måneder ikke engang være et problem. Casper-protokollen, Ethereums overgang til en Proof-of-Stake-konsensusmodell, er angivelig i sluttfasen av testingen og skal være live innen måneder..

Casper og planlegger å flytte fra gruvedrift

Ethereum Casper-logo

Å gå bort fra en konsensusmekanisme for bevis til arbeid til et bevis for innsats har alltid vært en del av den langsiktige veikartet for Ethereum-prosjektet. Casper PoS-protokolloppgraderingen er satt til å bli utgitt en gang i 2018, da Ethereum vil bli mye mindre lønnsomt. Veien til Casper har vært lang og farlig, med forsinkelser og kunngjøringer i massevis, men utviklerne og deres leder Buterin virker selvsikker.

Casper vil bli utgitt i trinn, den første fasen flytter nettverket til en hybrid PoW / PoS-protokoll som vil redusere gruvebelønning fra 3ETH / blokk til 0.6ETH / blokk. Til slutt vil den andre fasen av Casper fjerne gruvedrift fra ligningen.

Så … skal jeg begynne å bryte Ethereum?

Når Ethereum-gruvedrift ikke lenger er, vil de som investerte i en ASIC finne seg som den stolte eieren av en i det vesentlige verdiløs maskinvare. De som gruver med grafikkort vil ha det bedre, da de enten kan bruke disse kortene på nytt for å bryte en annen mynt eller bare videreselge dem.

Hvis du tenker på å komme inn i Ethereum-gruveracketten, vil vi foreslå at du tenker på nytt med denne informasjonen i tankene. Selv om det fremdeles er penger å tjene på kort til middels sikt, kan dette ta en enorm kapitalinvestering for å få en Ethereum-operasjon i gang i en størrelse som gir fortjeneste. Som alltid, gjør din egen forskning!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map