Ethereum Classic, Consensys, Bitmain og mer: Crypto Startups føler prisfallet

Ethereum Classic fanget overskriftene nylig etter at det fikk et 51 prosent angrep på blockchain. Ethereum Classic sitt utviklingsteam var raskt ute med å berolige brukerne sine gjennom sosiale medier. Imidlertid har noen børser som Gate.io kommet frem for å bekrefte at de har mistet midler til hacket. Ingeniører fra Coinbase samlet også en rapport som bekreftet angrepet. Rapporten avslørte at omorganiseringene med dobbeltbruk og blockchain hadde ført til tap på minst 1,1 millioner dollar.

Ethereum Classic’s utviklingsteam kastet for øvrig inn håndkleet for en måned siden med henvisning til mangel på midler. Teamet kunngjorde 3. desember at finansieringsarbeidet hadde mislyktes, og at det ikke var i stand til å finansiere sine aktiviteter. Det tilskrev videre finansieringskampene en kontantknusing i selskapet og markedskrasj i 2018.

Dessverre kan ETCDEV ikke fortsette å jobbe i den nåværende situasjonen, og må kunngjøre nedleggelse av våre nåværende aktiviteter pic.twitter.com/N6xWnpBNJJ

– ETCDEV (@etcdev) 3. desember 2018

ETCs utviklingsteam har ikke vært det eneste teamet som har funnet det ekstremt vanskelig å operere under dagens forhold. Med Bitcoin nede med over 80 prosent fra 2017-høyden, har finansiering vært en stor utfordring.

Ingen så det komme

I 2017 var kryptomarkedet på sitt beste løp ennå. ICO samlet inn milliarder av dollar, investorer kjøpte kryptoer uten å stille spørsmål ved verdiene deres, og kryptoprisene skjøt opp for hver dag som gikk. Ingenting kan gå galt. Bortsett fra at noe gjorde det.

Siden januar 2018 har kryptoprisene vært på en nedadgående spiral. Gitt, det har vært noen positive prisoppgjør i mellom. De har imidlertid vært kortvarige og ikke i nærheten av året før.

De fleste kryptostarter startet inn penger gjennom ICO. På den tiden fikk metoden ros for sin evne til å kutte ut mellommennene og gi hver investor sjansen til å investere i lovende oppstart. ICO-ene samlet inn midler gjennom Bitcoin og Ethereum, hovedsakelig. Med begge valutaene nede på 80 prosent, har de fleste nyetableringer sett at fondene reduseres drastisk. Dette har ført til at noen har stengt, mens andre har måttet si opp noen av sine ansatte.

Selv gigantene ble ikke spart

Krisen har påvirket annenhver kryptostart, fra gigantene til de mindre firmaene. En kjempe som har følt dip er Bitmain. Den Beijing-baserte produsenten av gruveflis var en av de mest lønnsomme selskapene i bransjen i 2017. Bitmain kontrollerer mer enn 75 prosent av ASIC-markedet. Det eier også to av de største Bitcoin-gruvedriftene, Antpool og BTC.com.

Bitmain

Gruvevekt Bitmain har blitt hardt rammet av kryptonedgangen.

Bitmain bøyde seg nylig for prisfallet og redusert likviditet og avskjediget et stort antall ansatte. Selskapet eier en enorm mengde kryptoer, nøkkelen blant dem Bitcoin og gaffelen, Bitcoin Cash. Mens Bitcoin er ned 80 prosent, Bitcoin Cash har gått dårligere og er nede på 96 prosent.

I desember i fjor la Bitmain ned sitt forsknings- og utviklingssenter i Israel. Senteret hadde 23 ansatte, som alle permitterte på ubestemt tid. Det har også kommet rapporter om at selskapet vil si opp nær halvparten av sitt nåværende personale. Oppsigelsene tilskrives mangel på midler på grunn av prisene på kryptoer. Det meste av personalet som skal permitteres kommer fra ikke-kjernevirksomhetsavdelinger som kunstig intelligens.

ConsenSys har også blitt offer for bjørnemarkedet og sagt opp noen av sine ansatte i et forsøk på å restrukturere virksomheten. Det New York-baserte selskapet ble grunnlagt av Ethereum-medstifter Joseph Lubin. Det inkuberer oppstart av Ethereum. I desember i fjor bekreftet selskapet rapporter om at de ville permittere 13 prosent av arbeidsstyrken. Tre uker senere kom det frem at permitteringene kunne ramme så mye som 60 prosent av arbeidsstyrken.

De mindre firmaene grotter enda raskere

Mens de store firmaene har råd til å ri ut bjørnemarkedet, er de mindre bedriftene ikke så heldige. Mange mindre krypto-oppstart har gitt seg, sagt opp flertallet av personalet eller stenger helt.

steemit

Steemit har sagt opp 70 prosent av arbeidsstyrken.

En av disse er Steemit, den desentraliserte sosiale medier-appen som fokuserte på rettferdig kompensasjon for innholdsskapere. Steemit permitterte 70 prosent av arbeidsstyrken i desember i fjor. Steemits grunnlegger, Ned Scott forklarte via et blogginnlegg:

Gitt svakheten i kryptovalutamarkedet, gir fiat avkastning på vår automatiserte salg av STEEM avtagende, og de økende kostnadene ved å kjøre hele Steem-noder, har vi blitt tvunget til å si opp nærmere 70% av teamet. Resten av teamet fortsetter å fokusere primært på å redusere kostnadene for infrastrukturen som kjører steemit.com

Blodbadet har heller ikke spart kryptobørsene. Et av ofrene er Shapeshift, kryptobørsen grunnlagt og ledet av Erik Voorhes. Børsen permitterte 37 ansatte for bare noen få dager siden, og reduserte teamet med over 30 prosent. I et blogginnlegg, Voorhes nevnte kryptovinteren som årsaken til permitteringene. Han takket også de ansatte som har katapultet sentralen til dagens nivå.

Er det slik historien ender??

Det har vært mange andre selskaper som har sagt opp ansatte, men de fleste av disse har vært under radaren. De inkluderer Kraken, Coinfloor, Huobi og Spankchain.

Selv om dette er noen av de mer bemerkelsesverdige navnene som kryptovinteren har påvirket, har det vært hundrevis flere. I følge en rapportere av Sky News, Storbritannia har sett en svimlende 340 blockchain og kryptoselskaper stenger dørene.

Så er det slik historien ender? Forhåpentligvis ikke. Kryptoindustrien har kommet langt det siste tiåret. Fra et nisjekonsept for noen år siden har kryptoer vokst til hundrevis av milliarder dollar. Enda viktigere, de har påvirket veldig mange sektorer av økonomien.

Når det nye året begynner, kan vi bare håpe at de berørte selskapene kan sprette tilbake til sin tidligere prakt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map