Er Mesh Networking fremtiden for online tilkobling?

Is Mesh Networking The Future of Online Connectivity?

Når vi tenker på blokkeringer og overvåkingfri kommunikasjon, ser det ut til at den nåværende administrasjonen tar tilbake kontrollen. Nettnøytralitetslover utløper neste måned, og internettleverandører vil ha fullstendig innflytelse på hvordan mennesker i USA får tilgang til internett. Dette reiser sentrale spørsmål om fremtiden for online tilkobling og om nettverksnettverk kan være en løsning.

Hva er nettneutralitetslover?

Nøytrale nøytralitetslover ble håndhevet i USA under Obama-æraen i 2015. De ble utformet for å sikre et åpent og gratis internett der forbrukere har like tilgang til nettinnhold. Nettnøytralitetslover hindrer Internett-leverandører i å blokkere innhold, favorisere eget innhold eller overbelaste forbrukere.

I desember i fjor opphevet FCC imidlertid disse “åpne internett” -reglene. Utløper 11. juni vil nettnøytralitetslovene erstattes av sterkt kritisert forskrifter som gir internettleverandører all makt.

Nye regler krever at Internett-leverandører informerer forbrukerne om de vil blokkere eller bremse bestemt innhold, eller kreve en premie for raskere tilgang. Og mange frykter at internettprisene vil skyte i været som et resultat. Så langt, AT&T, Verizon og Comcast Corp har alle lovet å ikke blokkere eller diskriminere innhold etter at reglene utløper. Men det har ikke blitt nevnt om de vil tilby betalte “raske baner” ennå.

Politisk skillelinje

Å oppheve lovene om nettnøytralitet er det siste i den nåværende administrasjonens forsøk på å angre den tidligere administrasjonens handlinger. Etter å ha bøyet seg ut av Paris-klimaavtalene og 180 om atomavtalen i Iran. Det driver også en dypere kile mellom det republikanske og demokratiske partiet og det amerikanske folket.

“Opphevelsen av nettnøytralitet vil tillate internettleverandører å sette fortjenesten før forbrukerne de betjener og kontrollere det vi ser, gjør og sier online,” advarte demokratens fungerende statsadvokat i New York, Barbara Underwood..

Republikanerne hevder at opphevelse av nettneutralitetslover vil åpne for konkurransen og oppmuntre til investeringer. “Effekten av dette vil være bedre, raskere, billigere internettilgang og det gratis og åpne internett vi har hatt i mange, mange år,” sa republikanske FCC-styreleder Ajit Pai..

Så langt protesterer 22 stater, ledet av New York, mot lovgivningen. Det er fortsatt muligheten for en avvisning av opphevelsen i desember som utgjør en enorm seier for Internett-leverandører, men motsettes sterkt av internettfirmaer, inkludert Alphabet Inc. og Facebook..

Uansett hvor dine politiske tilbøyeligheter ligger, vil du sannsynligvis forstå hvorfor det ikke er bra for mange å ta betalt en premie for internettilgang. Demokrater tror faktisk at denne saken vil påvirke mellomvalget i november, særlig med tusenvis av velgere på internett..

Internett-tilgang for noen få privilegerte?

I denne høyhastighets internettalderen har vi blitt vant til å få tilgang til innhold når vi vil, hvor vi vil, rett fra håndflatene. Informasjon er gratis og kraftig. Den typen makt som folk snart kan måtte betale mye penger for.


Noen internettleverandører har allerede snakket om å tilby “betalte raske baner” eller “betalt prioritering.” Dette setter oss på en farlig vei. Elittilgang til internett strider mot et åpent og like økosystem for alle og skarpe kontraster med de utopiske visjonene til de fleste start-ups..

Selv om opphevelsen ennå ikke er fullført, og som trer i kraft neste måned, kan nettverksnettverk være løsningen hvis internettprisene skyter i været i USA, og befolkningen generelt ikke lenger har like tilgang..

Hva er Mesh Networking?

Network Topology Mesh

Illustrasjon av et delvis nettverksnettverk https://commons.wikimedia.org/wiki/File:NetworkTopology-Mesh.svg

Mesh-nettverk gjør det mulig for noder å koble seg direkte og samarbeide med hverandre for å dirigere data til og fra klienter. Det er desentralisert, da det ikke er noen avhengighet av en enkelt node, og alle noder deltar i videreformidlingen av informasjon.

Siden mesh-nettverk kan konfigureres selv, er nettverket feiltolerant og gir en billigere, mer effektiv løsning for å gi tilgang til et usensurert internett – som ikke er bundet til ISP-infrastruktur (Internet Service Provider)..

I et nøtteskall? Mesh-nettverk gir muligheten til å hoppe på andres internett og data. Men for å utvide nettverket økosystem, må folk bli stimulert.

Tross alt, hvorfor skal du dele tilkoblingen din med noen andre? Dette er hvor desentralisert, mobil nettverksprotokoll ved hjelp av blockchain-teknologi og tokenisering kommer til spill.

Tokenizing Connectivity

Bedrifter som RightMesh og Åpen hage tokeniserer tilkobling ved hjelp av Android-telefoner for å danne nettverksinfrastrukturen. De oppnår peer-to-peer-tilkobling ved hjelp av WIFI- og Bluetooth-funksjoner som er iboende i mobiltelefoner.

Når en klient og et hotspot kobles sammen, lager de et nytt nett for folk å bli med på, og nettverket vokser derfra. Hver node har en Ethereum ID og konto som belønner brukere med tokens.

Denne desentraliserte ISP-modellen har som mål å gjøre det mulig for folk selv å bli ISP-er. Ved å ta makten fra store selskaper og plassere den tilbake i folks hender, kan alle dele internett og tjene kryptovaluta for å gjøre det.

Så langt har Open Garden aktivert ruting av meldinger utenfor nettet og opprettet den første meldingsappen som lar folk kommunisere uten internettforbindelse..

Tillater konstant tilkobling

Mesh-nettverk brukes også over hele verden for å sikre uavbrutt tilkobling. På vanskelig tilgjengelige steder med kompleks topografi og store landlige samfunn mangler fortsatt milliarder av mennesker tilgang til internett.

Mesh nettverk viser seg å være et effektiv og billig løsning for å spre fordelene ved å være koblet, inkludert sosial og økonomisk inkludering. Og i tilfeller av naturkatastrofer, hvor internettforbindelser går ned, kan nettverksnettverk sikre at folk fremdeles er i stand til å kommunisere og sende meldinger.

Red Hook WIFI, for eksempel, ble til etter at en kraftig storm rammet New York og forhindret folk i å være online. Nå har organisasjonen som mål å lukke det digitale skillet og tillate like økonomiske muligheter i Red Hook, Brooklyn, ved hjelp av nettverksnettverk.

Ved hjelp av lokale bedrifter og samfunnet er de i stand til å gi innbyggerne fortsatt tilgang gratis.

Tilkobling i fremtiden

Selv om nettnøytralitetsavskaffelsen ennå ikke har trådt i kraft, selv med tilgang til billig internett, reiser spørsmål om sensur eller tjenesteavbrudd ofte hodet..

Mesh-nettverk kan være et reelt, levedyktig alternativ, ikke bare for siste mils tilkobling, men for hver dag, forbedret kommunikasjon uten overvåking eller ISP-problemer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map