Er Bitcoin arrestasjoner den nye normen? Her er hvorfor det er en god ting

Vi har alle hørt det: Brukes ikke Bitcoin på det mørke nettet? For kriminalitet? Hva kan jeg gjøre med det?

I lys av de nylige bitcoin-arrestasjonene, akkurat når DOJ arresterer falske kryptohandlere, kan det virke som om denne stereotypen holder. Nettkriminalitet fortsetter å hindre kryptomassadopsjon. Men til tross for sin tidligere rolle på Silkeveien eller det mørke nettet, har Bitcoins fremtid i kriminalitet ikke vært like tydelig.

Du kan si at Bitcoin-arrestasjonene er en velsignelse.

Nylige Bitcoin-arrestasjoner

I oktober 2018 arresterte det thailandske politiet Prinya Jaravijit, den viktigste mistenkte i en sammensvergelse som kostet en finsk investor $ 24 millioner Bitcoin. Bare en måned senere arresterte myndighetene åtte til i en separat Bitcoin-relatert svindel Japan. Og tidligere samme år stilte agenter som jobbet under DOJ ut som kryptohandlere for å infiltrere en narkotikasmuglerring, arresterte 35 kriminelle og grep kryptovalutaer verdt $ 20 millioner.

Og disse bitcoin-arrestasjonene er overraskende en fantastisk utvikling for kryptoindustrien.

For det første viser disse arrestasjonene at Bitcoin ikke er et viktig verktøy for hvitvasking av penger eller ulovlige aktiviteter. Det er sannsynligvis et av de verste alternativene der ute. Kriminelle som bruker Bitcoin, mener det er anonymt. Men det kan ikke være lenger fra sannheten. Mens Bitcoin-transaksjoner kan være vanskelig å spore hvis du ikke vet tidspunktet for kjøpet, er de ikke helt utenfor nettet.

Bitcoin er en pseudonym valuta. Med andre ord, den offentlige nøkkelen din viser kanskje ikke navnet ditt og adressen din, men hver transaksjon på blockchain fungerer som en ledetråd. Da for eksempel Ross Ulbricht, grunnlegger av Silk Road, ble fanget opp av FBI, kunne de spore over 3500 transaksjoner til Ulbricht sin bærbare datamaskin.

På grunn av Bitcoins manglende anonymitet har dets fremtredende stilling i kriminell aktivitet falt gjennom årene.

Hvilken krypto er populær på det mørke nettet?

EN avstemming av mørke nettbrukere antyder noe annet. Recorded Futures oppdaget at Monero, Dash, Ether og Litecoin alle er favorisert fremfor Bitcoin. Av disse fire kryptoene tilbyr Monero mest anonymitet.

Monero, i motsetning til Bitcoin, bruker ringsignaturer og skjult adresser for å kappe både mottaker og avsenders offentlige nøkler. Men det er ikke alt. Ring konfidensielle transaksjoner kan skjule transaksjonsbeløpet.

monero logo

Monero: Hvor privat er det?


Men selv Monero kan ikke garantere fullt privatliv. I 2017 ble en studere avslørte at selv disse kryptotransaksjonene kan spores. Monero stolte seg av å bruke mixins – eller falske mynter – for å kappe en ekte overgang. Forskerne fant imidlertid at de lett kunne identifisere disse mixinsene.

Til tross for dette er Monero fortsatt favorisert krypto i kriminalsirkler.

Så betyr dette at krypto dominerer den kriminelle verden? Ikke helt.

Penger er fortsatt den foretrukne metoden i ulovlig aktivitet. Tross alt er papirpenger anonyme og vanskelig å spore. Dessuten har kontanter en tendens til å være mer tilgjengelig for hvitvaskingsjobber i liten skala, spesielt i land der krypto ikke er utbredt..

Nøkkelen til kryptokriminalitet

Det viktigste hinderet rettshåndhevelse står overfor i dag med hensyn til ulovlige kryptobetalinger er uvitenhet. Mange institusjoner mener fortsatt at krypto er helt anonym, og dette hindrer deres etterforskning. Ta for eksempel Police One’s siste artikkel på kryptovalutaer; den lister opp flere nyttige komponenter å vurdere for å etterforske kryptovalutaer i en forbrytelse, men det understreker feilaktig at krypto ikke kan spores.

De nylige bitcoin-arrestasjonene under DOJ og rettssaken mot Ross Ulbricht er begge gode eksempler på hvordan kunnskap om kryptovaluta kan fungere til politimyndighetens favør. Vi har allerede sett andre bruksområder for krypto og blockchain som brukes i etterforskning, fra rettsmedisin til overordnede rettshåndhevelsesstrategier.

Bitcoin er ikke noe mystisk, helt privat betalingssystem. Jo før publikum forstår den virkelige verdien og spekteret av kryptovalutaer; jo raskere vil politimyndigheten kunne takle kryptokriminalitet mer effektivt.

Hvorfor Bitcoin-arrestasjoner er gode for Crypto

De nylige arrestasjonene av Bitcoin viser at kryptokurver ikke alltid er det beste kjøretøyet for ulovlige aktiviteter. For kryptoer som Bitcoin kan dens synlighet på blockchain faktisk bety at krypto er mer sporbar enn kontanter. Mens nyere kryptovalutaer som Monero søker å løse dette problemet og gi mer privatliv, er det fortsatt mye forskning som skal gjøres før en virkelig anonym kryptovaluta vil dukke opp..

Mens kriminell bruk av krypto kan påvirke de kortsiktige prisene og perspektivet til den nye valutaen negativt, er det mulig at dette vil tære på lang sikt, ettersom en økende mengde publikum setter pris på sikkerheten og sporbarheten til Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map