En primer på kryptovaluta kartlegging i TradingView

Hvis du planlegger å investere eller handle i kryptovalutaer, er det viktig å ha en kartapplikasjon for å spore favorittmyntene dine. Det er en rekke alternativer der ute, men TradingView er en ledende plattform for å kartlegge prisbevegelser i kryptovaluta. Å åpne en konto er gratis og har en rekke fine funksjoner rett ut av esken.

Kartoversikt

Hvert diagram viser en horisontal og vertikal akse som sporer den tilsvarende tidsrammen og prisen for en finansiell eiendel. I eksemplet nedenfor ser vi på et daglig diagram over Bitcoin priset i amerikanske dollar med en tidsramme som spenner fra oktober 2017 til mai 2018 til en pris på 7 110 $.

Bitcoin Chart Oversikt - Cryptocurrency Charting TradingView

Lysestake Pris Action

Det er flere visningsalternativer for pris i dette diagrammet. Lysestaker er populære i handelssamfunnet fordi mer informasjon er tilgjengelig for deg som handelsmann om hva kjøpere og selgere gjør gjennom hver handelssesjon. Like måte, www.forex.academy har også en mengde statistikk om handel med kryptovalutaer. Grønne lys indikerer en økning i prisen fra slutten av forrige lys og røde lys omvendt.

Sterkt kjøpepress er kjent som bullish prishandling, mens sterkt salgspress ofte kalles bearish prishandling. Markeder kan også utvikle seg sidelengs fra tid til annen, i så fall vil du legge merke til dannelsen av lysestaker som ofte danner det som ser ut som kors. Stearinlys gir tre forskjellige deler av informasjonen:

  • Åpningspris
  • Sluttpris
  • Høye og lave priser for den valgte tidsrammen

Det er opp til deg hvordan du skal tolke denne informasjonen når du tar handelsbeslutninger. Andre diagramtyper som også er tilgjengelige inkluderer søylediagrammer, linje- og områdevisninger hvis du foretrekker noe enklere.

Datafeed

Ved å klikke på symbolboksen, skrive inn ønsket symbol og velge Cryptocurrency-kategorien, kan du endre datafeeden til en utveksling du ønsker:

TradingView Data Feed - Cryptocurrency Charting TradingView

Strømmen til dette diagrammet kommer fra Bitstamp-børsen, men husk at det ikke er noen sentral prismyndighet for kryptovalutaer som Bitcoin. Ulike børser kan handle til forskjellige priser, avhengig av tilbud og etterspørsel.

Kjenn symbolene dine

Crypto vs Fiat

Hvert diagram trenger to konkurrerende eiendeler for å vise prishandling. I eksemplet ovenfor brukte vi Bitcoin (BTC) mot Amerikanske dollar (USD). Ved å bli med på symbolene deres kan du vise BTCUSD diagram. Dette symbolet er ofte angitt i parentes slik jeg har gjort ovenfor. En annen måte å konseptualisere dette på er å tenke på prisen du betaler i den andre eiendelen for hver 1 av den første eiendelen. Med andre ord, $ 7 110 for hver 1 Bitcoin.

Du kan gjøre dette med omtrent hvilken som helst annen populær krypto- eller fiat-valuta, for eksempel Ethereum Euro-paret (ETHEUR). En fiat-valuta er hvilken som helst papirvaluta utstedt av en nasjonal regjering eller et økonomisk område som EU.

Ethereum Euro Data Feed - Cryptocurrency Charting TradingView

Crypto vs Crypto

Så langt har vi bare dekket par som handler mot fiat-valutaer, men du vil være glad for å vite at når kryptovaluta-sfæren utvides, kommer en rekke nye mynter på markedet, med muligheten til å handle dem mot hverandre.

Det mest populære kryptopar til kryptopar er Ethereum Bitcoin (ETHBTC) en. Dette er det mest flytende paret i ikke-fiat-verdenen. Likviditet refererer til hvor enkelt det er å kjøpe og selge en eiendel, som en kryptovaluta, på en markedsplass. Bitcoin og Ethereum er for tiden de 2 største kryptovalutaene i markedet, og det er følgelig enkelt å komme inn og ut av posisjoner når du handler ETHBTC.

La oss bruke dette paret til å utforske noen ekstra verktøy i TradingView.

Verktøy av handelen

Tekniske indikatorer

I det følgende ETHBTC-diagrammet har jeg lagt til to populære tekniske indikatorer nederst på skjermen for å hjelpe meg med å ta kjøps- og salgsbeslutninger. De RSI (Relativ styrkeindeks) og MACD indikatorer kan legges til ved å høyreklikke hvor som helst i et diagram, og velge “Sett inn indikator”Og søker etter det tilsvarende verktøyet. Det er et overveldende antall alternativer tilgjengelig i “Indikatoren & Strategies ”popup, så jeg anbefaler deg å leke med noen alternativer og gjøre ytterligere undersøkelser for å finne noe som fungerer for deg.

TradingView Charting Tools - Cryptocurrency Charting TradingView

Det anbefales også å ikke fylle arbeidsområdet ditt med indikatorer. På slutten av dagen er det som betyr noe hva prisen gjør, ikke hva indikatorene dine gjør. Husk dette.

Tegneverktøy

På skjermen til venstre er det en rekke verktøy som kan brukes til å tegne på diagrammet ditt. Som du kan se har jeg tegnet noen trend- og motstandslinjer som viser den generelle prisveien. Det overordnede temaet kan tolkes som bullish prisaksjon siden 2016. Hvis du hadde kjøpt Ethereum mens det ble satt i live og holdt frem til i dag, ville du ha gitt en større avkastning i forhold til å holde Bitcoin. I løpet av denne perioden steg Bitcoin 27,5 ganger mot den amerikanske dollaren, mens Ethereum steg 450 ganger. Hvis du hadde investert $ 1000 i Ethereum i september 2015, ville du ha hele 450 000 dollar i dag!

Analytics & Sosial

På skjermen til høyre vil du dra nytte av funksjoner som:

  • Kartoppsett – Lagre preferanser, tegninger og indikatorer for fremtidige økter
  • Symbol overvåkningsliste – Hold øye med daglige markedsbevegelser for favorittparene dine
  • Prisvarsler – Bli varslet når forhåndsbestemte prisnivåer blir nådd
  • Sosial handel – Chat med andre handelsmenn for å få en ide om markedssentimentet

TradingView Analytics & amp; Sosial - Cryptocurrency Charting TradingView

Et nyttig nyhetspanel er plassert nederst til høyre på skjermen for å holde deg oppdatert på hendelser på markedet. TradingView gir en smidig Publiser idé alternativ for diagrammet ditt som lar deg sette deg selv der ute når du forutsier pris. Ingen tar perfekte handelsbeslutninger og å få forskjellige synspunkter og konstruktiv kritikk er verdifullt for å forbedre prosessen.

TradingView Publish Idea Button - Cryptocurrency Charting TradingView

Binder alt sammen

Det er ingen harde og raske regler når det gjelder kartlegging i TradingView, eller andre applikasjoner for den saks skyld. Hvis du synes plattformen deres er nyttig, bør du vurdere å støtte dem med et pro-abonnement for å få tilgang til tilleggsfunksjoner.

Jeg har bare skrapet overflaten der kartleggingen din kan ta deg. Dette kan være like mye en kunst som en vitenskap. Der en mann ser søppel, ser en annen gull. Dette er det som gjør et marked!

Husk også at kartlegging vanligvis går hånd i hånd med teknisk analyse, som bare er halvparten av investeringstankegangen. Tid brukt på å lære verktøyene og observere markedet er god tid.

“Livets forventninger avhenger av flid; mekanikeren som ville perfeksjonere arbeidet hans, må først skjerpe verktøyene hans. ”

Confucius

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map