En introduksjon til Lightning Network Apps (LAPPs): Skalering av Bitcoin

Uten å vite et flertall av kryptoentusiaster, er en av de mest spennende funksjonene i det nylig implementerte Lightning Network en av de minst diskuterte: muligheten til å bygge desentraliserte apper (kjent som Lightning Network Apps eller LAppps) på toppen av Lightning Network mainnet.

Men Bitcoin er ikke fullstendig turing & har ikke smarte kontrakter?

Spiller ingen rolle. På grunn av strålende implementeringer utenfor kjeden via Lightning Network, har dagen kommet da Bitcoin blockchain støtter “desentraliserte apper;” Dette skyldes hovedsakelig den medfødte infrastrukturen for multisignatur, off-chain transaksjoner gjennom LN betalingskanaler.

En betalingskanal er en toveis, off-chain forbindelse mellom nøyaktig to noder (brukere / parter) som muliggjør lynraske (dermed navnet) transaksjoner. Når begge noder, eller brukere, lukker kanalen, utvinnes den endelige saldoen & alt som er lagt til Bitcoin-blockchain er en enkelt transaksjon med to signaturer.

En enkelt node kan imidlertid ha flere av disse toveis kanaler åpent når som helst. I tillegg kan logikk innføres på topp av en enkelt node, noe som gjør nodene kjent for å være vert for betalingskanal for å skape en type automatisk tjeneste eller spill. Et bilde nedenfor viser alle LN-noder torsdag 13. september kl 17:08:

lynnettverk noder

Alle aktive lynnettnoder via: https://explorer.acinq.co

LApps Oversikt

Det faktum at Lightning Network-apper (“LApps”) nå er tilgjengelige på Bitcoin blockchain, adresserer to merkbare vanlige diskusjonspunkter. For det første er det ingen liten hemmelighet at mangel på “desentraliserte apper” i Bitcoin-økosystemet er en av, om ikke den, høyeste kritikken mot Bitcoin.

I mange tilfeller er det faktisk enkelt grunn Ethereum, Lisk, Cardano & en mengde blockchain-plattformer eksisterer i utgangspunktet: å lage & tilby en blockchain-basert smart kontrakt & desentralisert appmiljø. Plutselig nærmer Bitcoin seg stille, men bokstavelig talt den største, antatte konkurransefortrinnet.

Hva betyr dette for Bitcoin? Massiv innkommende adopsjon på flere fronter: innkommende blockchain-utviklere, nåværende Bitcoin hodlers & muligens andre plattform-blockchain veteraner. På et tidspunkt i en ikke altfor fjern fremtid, er det en usannsynlig, men nå muligens scenario at et flertall av dagens dapp & smarte kontraktsingeniører forlater sin nåværende blockchain for de sunneste av dem alle. Bare tiden vil vise; for nå har imidlertid ingen merkbare utviklingssamfunn skiftet side.


I tillegg er en annen stor fordel med LApps at siden de er bygget på lynnettverket, er de iboende strukturert for mikrotransaksjoner. Mikrotransaksjoner senker barrieren for inngang drastisk. som igjen styrker forestillingen om at LApps kommer til å se en stor tilstrømning av brukere & utviklere i nær fremtid.

De nåværende brukssakene for sluttbrukere i Bitcoin-verdenen er vel, ganske begrenset til økonomiske aktiviteter; finansiering / administrering av lommebøker & utveksling. Ikke bare utvider LN den variasjonen, den pakker et dobbelt slag ved å fokusere på rimelig opplevelser.

Det virkelige spørsmålet om tilpasningsevne vil til slutt stamme, som vanlig, fra den faktiske tekniske produksjonen: hvor mange LApps som er i produksjon?

LApps katalog

LApps er veldig mye i begynnelsen. Den uoffisielle lanseringen skjedde i løpet av første kvartal i år da Blockstream introduserte mikropayment-prosesserings-API, Lynladning for Lightning Network som bruker Blockstream c-lyn gjennomføring. Ved hjelp av et REST API som er tilgjengelig gjennom JavaScript og PHP biblioteker, Lightning Charge gjør det enkelt for nettutviklere å godta lynbetalinger for innhold, varer og tjenester. I tillegg til Lightning Charge, en Scala-implementering av LN også støtter LAapps (mer om dette senere).

Til tross for den relativt nylige opprinnelsen har et solid antall LApps allerede blitt distribuert offentlig; alle utgitte LApps finner du i den offisielle Lightning App Directory. Blockstream, Bitcoin-konsulentområdet med en betydelig mengde Bitcoin Core-utviklere, kom ganske offentlig ut til støtte for LApps. I siste halvdel av mars holdt Blockstream en “Week of LApps” -event dedikert strengt til utviklingen & distribusjon av LApps. Denne intermitterende utviklingshendelsen alene resulterte i syv LApps distribuert – hvorav noen er beskrevet nedenfor. En kvalitativ, rudimentær kategorisering av offentlige LApps, sammen med noen få koblede demosammendrag, kan sees nedenfor:

Utsalgssted & Leverandør LApps

Å akseptere Bitcoin-betalinger er en no-brainer for e-handelsplattformer eller tilpassede webapper – uansett hvor høye avgifter & uforutsigbare bekreftelsesperioder som tidligere har gjort det å akseptere Bitcoin i beste fall en evangelisk forretningsbeslutning. Med LApps som utnytter Lightning Network, forsvinner plutselig de to største innvendingene mot Bitcoin-adopsjon fra en online virksomhet. Det følger derfor dette salgsstedet & leverandørapper har tatt midtpunktet når LApps begynner å rulle ut:

  • Nanopos – Et enkelt salgsstedssystem for varer med fast pris
  • WooCommerce Lightning Gateway – En omfattende e-handelsapplikasjon som integreres med lagerstyring og ordresporingssystemer

NanoPos

NanoPos

Content Creator LApps

En vanlig brukssak for ytterligere blockchain & tilleggstokener er publisering, administrering, & lisensiering av originalt digitalt innhold. Hvor mange dapps faller inn i denne kategorien? Man trenger ikke se for langt for å finne en blockchain / token for publisering av blogginnlegg, sporing av musikkmetadata, eller administrere illustrasjonskunstverk. Teoretisk, noen, originalt innholdsmedium har sannsynligvis en lansert (eller mislykket) desentralisert app. LApps låser utvilsomt nesten gratis, friksjonsløse betalinger med den største kryptovalutaen av dem alle – men uten et standard skjema for digital tokenisering, eksisterer det samme nivået av uforlignelig aktivasporing for innhold som lager LApps?

Nedenfor er noen få eksempler på innholdsskapende nettapper som er bygget på toppen av mainnet lynnettverket:

Eksperimentell-rekreasjons-LApps

Denne tredje kategorien av LApps representerer eksperimentelle LApps som hovedsakelig er eksempler på eksisterende teknologier med lynbetalinger aktivert. La oss huske at Lightning Network ikke nødvendigvis muliggjør desentralisering så mye som de muliggjør friksjonsfrie Bitcoin-betalinger – noe som absolutt låser opp et stort antall brukstilfeller som tidligere var økonomisk gjennomførbare for å teste ut.

  • Lyn Jukebox – En morsom demo som ombilder en klassisk teknologi for Lightning Network
  • Nanotip – Den enkle tipskrukken, ombygd for å utstede Lightning Network-fakturaer

Som sett ovenfor, er en håndfull minimale levedyktige LApps nå live som spenner over flere brukssaker. LApp-økosystemet, mens det nå er offentlig i bruk, er riktignok fremdeles i sin barndom – dette tar ikke bort fra det ekstraordinære spranget fremover for Bitcoin som er Lightning Network. Andre blockchain-plattformer har slått Bitcoin til støyen (spesielt Ethereums ERC20-økosystem), det er sannsynlig at vi ser utviklere bygge copy-cat LApps av populære dapps – kanskje en tilsvarende CryptoKitties? Eller en prediksjon markedsplass for å konkurrere med Augur?

For å fange opp de nevnte eksemplene, er det mye arbeid som trengs. Foreløpig eksisterer det ingen off-chain LN-løsning for tokeniserende standarder som ERC20 eller NEO5. Uten digitalisering av eiendeler gjennom tokens (glem ICO), kan LApps virkelig konkurrere direkte med desentraliserte apper?

For tiden ser to av de mange LN-implementeringene flertallet av LApp-aktiviteten. Først, Eclair, som er en Scala-implementering av Lightning Network bygget av ACINQ. Eclair er vert for fire LApps, inkludert flaggskipet Eclair desktop app. For det andre er den mer populære LN-implementeringen C-Lightning, som er, som navnet antyder, en “C” -implementering. C-Lightning LApps er bygget på C-implementeringen av Lightning Network, de faller under Elements Project.

Sammendrag

Som man kan se i noen utforsker, Lightning Network er veldig mye ikke lenger i det teoretiske eller til og med alfa-scenen – dette er en vellykket, eksponentielt voksende, off-chain Bitcoin-løsning. Dessverre eksisterer det ikke noe verktøy i Lightning-økosystemet som sporer adopsjonen av spesifikt LApp-noder i Lightning Network-nettverket; men jeg er sikker på at noen jobber med det når jeg er ferdig med denne artikkelen, LN-økosystemet, utvikler seg tross alt lyn hastigheter.

En kollega av meg stilte spørsmålet “hvorfor bygge med soliditet på Ethereum Virtual Machine mens en vanlig nettstabel med Ubuntu som er vert for et Lightning Network LApp-node, kan tilby en konkurrerende, kanskje enda bedre, brukeropplevelse?” Mens jeg forblir nøytral i LApps & dapps som konkurrerer direkte til / hvis LN-økosystemet står for tokeniserende eiendeler, fremhever den siste halvdelen av sitatet hva utviklere bør huske på når begge økosystemene modnes.

Den tidlige & sent flertall av desentraliserte app-adopsere vil ikke bry seg om transaksjonene deres er off-chain, out-chain, bekreftet i flere vers, hash med Musk1024 eller noe annet – de vil bare ha en jevnere UX-opplevelse aktivert med denne antatte blockchain-tingen som bruker friksjonsløse, magiske digitale penger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map