Elkrem tillater oppretting av Blockchain IoT-enheter

Hva er Elkrem?

Elkrem-prosjektet samler verdenene til IoT-enheter og kryptovalutaer. Disse to nye teknologiene holder potensialet til å skape en fremtid vi kanskje ikke hadde drømt om. IoT står for Internet of Things. Den foreslår ideen om at hverdagslige gjenstander som kjøleskap, TV og biler (for å nevne noen) er koblet til internett og kan kommunisere smart med hverandre.

Men dette er materiallaget, tingene vi kan få tak i. Cryptocurrency er en virtuell bevegelse med konsepter og løsninger vi trenger for å pakke hodet rundt. Hvor de to fusjonerer bare kan være det søte stedet hvis vi har tenkt å ta menneskeheten til neste nivå av evolusjon.

Backstory

Etter å ha eksperimentert i timevis med sine egne små prosjekter, satte grunnleggerne Amr Saleh og Islam Mustafa seg til å styrke andre hobbyister ved å bygge brukervennlige elektronikkløsninger. I 2013 lanserte de vellykket sin aller første Kickstarter-kampanje ved å bringe en ny innovativ løsning inn i verden av tilpasset elektronikk.

Amr og Islam kalte prosjektet sitt passende 1Sjeld. Det er en løsning som lar brukere koble en smarttelefon til Arduino-kortet i stedet for å måtte kjøpe flere separate kort, kjent som skjold. Siden de fleste er forberedt på å investere i en anstendig smarttelefon, utnytter denne løsningen kraften vi allerede har i lommene.

(Sideanmerkning: Arduino er en åpen kildekodeplattform som lar brukerne enkelt koble maskinvare og programvare sammen for forskjellige applikasjoner i den virkelige verden. Åpen tilgang til både maskinvare og programvare er kjernen i filosofien og har gjort det til et utrolig populært valg for entusiaster over hele verden.)

Elkrems forrige prosjekt var enormt populært på Kickstarter

Elkrems forrige prosjekt var enormt populært på Kickstarter

Unødvendig å si var kampanjen vellykket da støttespillere lovet over åtte ganger lagets opprinnelige mål om $ 10.000. 85 000 dollar senere, og mange online bestillinger som fulgte, økte crowdfunding-kampanjen deres omdømme og evne til å skaffe kapital til fremtidige prosjekter.

Når maskinvare møter Blockchain

Nå ser teamet etter en ny utfordring. Og hva kan være mer utfordrende og muligens mer givende enn å bygge for blockchain? Deres siste oppfatning er Elkrem, et prosjekt som utvikler maskinvare- og programvareverktøy spesielt rettet mot blockchain og andre desentraliserte applikasjoner. Til slutt håper de å redusere læringskurven for ingeniører og hobbyister når de bygger prototyper. Elkrem har allerede vokst til et ni-ansatt sterkt team med base i Kairo, Egypt.

Det mangler ikke på å bygge prosjekter programvareutviklingssett (SDK-er) i kryptovaluta-feltet. SDK-er i blockchain lar andre utviklere raskt bygge desentraliserte applikasjoner på toppen av et vanligvis mer komplisert system. Så det er spesielt forfriskende når en maskinvareutviklingssett (HDK) kommer for å skape muligheter der den virkelige verden møter den virtuelle.

Teamet jobber for tiden med et blockchain-maskinvareutviklingskort. Ved lansering vil den støtte flere protokoller, inkludert Ethereum, Bitcoin, Whisper, Swarm, Status.im og IPFS. I følge deres nettsted vil styret snart lansere på Kickstarter. Gitt deres tidligere erfaring og suksess på crowdfunding-plattformen, burde de nok en gang ikke ha noe problem med å oppnå sitt innsamlingsmål.


Få skitten på hendene

På Ethereum Denver hackathon som ble arrangert tidligere i år (2018), tok Elkrem-teamet førsteplassen etter å ha satt sammen en enkel kryptovaluta-aktivert IoT-enhet:

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=qR6AP10LGts?rel=0]

Dette spesielle prosjektet bruker både Ethereum-smarte kontrakter og Status-prosjektets hviskeprotokoll for å drive en lyspære. For å være tydelig er dette ikke rakettvitenskap, men vi er bare i de tidlige stadiene av denne interessante teknologien. Likevel kan dette ha enorme fordeler i områder som helsetjenester og fremtidens smarte byer.

Uavhengige blockchain-smarttelefoner treffer allerede markedet med lignende ideer. Bedrifter er ivrige etter å kapitalisere på desentralisering av andre områder av livet vårt, for eksempel maskinvare. Dette vil absolutt være gode nyheter i møte med dominerende spillere som Apple som ønsker å opprettholde kontrollen over markedet.

Elkrem har allerede lansert sitt eget Bitcoin-aktiverte programvaresett kalt Koyn. Det er fortsatt i de tidlige stadiene av utviklingen, men dette Arduino-grensesnittet vil gjøre det mye enklere for utviklere å koble seg til fremtidens Bitcoin-blockchain. En rask titt på sideprosjektene til Elkrem-teammedlemmene avslører en rekke interessante ideer. Hva med et Bitcoin-drevet stikkontakt for kunnskapsrike produsenter av fornybar energi? Eller kanskje en kryptovaluta betalingsautomat?

Avslutningstanker: Elkrem

Fremtiden kommer. Og kommer fort! Prosjekter som Elkrem legger grunnlaget for at ingeniører og gründere kan jobbe smart. Kryptovaluta-aktiverte enheter vil bane vei fremover i en blockchain for dummies slags mote. Neste generasjon blockchain-gründere vil ikke bruke all sin tid på programmering. I stedet, med de riktige verktøyene, vil de fokusere innsatsen på å løse kundeproblemer og bygge opp virksomheten.

Det skal imidlertid sies at applikasjoner sannsynligvis vil være begrenset til der de gir mest mening. Å slå på en lyspære med kryptovaluta er et unødvendig ekstra trinn når du lager effektive systemer. Det som betyr mest er å bruke denne teknologien på en smart måte når du bytter verdi. Blockchain handler om å opprettholde en desentralisert oversikt over transaksjoner, ikke bare automatisere livene våre. Vi trenger ikke å sette alt på en blockchain.

Uansett forblir fremtidens spennende muligheter. Etter hvert som flere områder av livene våre blir desentraliserte, forvent at flere kryptovaluta-aktiverte maskinvareløsninger vises. Fremtiden kommer tross alt kanskje ikke til å komme. Det kan faktisk allerede være her!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map