Ekspert tar: Hvordan kan vi overvinne Bitcoins volatilitet?

Før du ruller med øynene, er det ingen dumme spørsmål, husker du? Bitcoin har vist seg å være svært volatil siden opprettelsen, gitt. Likevel er det ikke helt urealistisk at vi kan overvinne Bitcoins volatilitet. La oss huske at den ikke en gang har nådd 10-årsdagen ennå. Vi har handlet aksjer og andre verdipapirer i en etablert ramme siden 1930-tallet.

Selv om det kanskje ikke er riktig å sammenligne Bitcoin med aksjer og andre verdipapirer. Når alt kommer til alt, mens mange nevner mangel på regulering som en av de viktigste driverne for Bitcoins volatilitet, må den viktigste avgjørelsen hittil være at Bitcoin ikke er en sikkerhet. Men hva er det egentlig? En betalingsmåte eller en butikk med verdi?

Enhver næringsdrivende vet at spekulasjoner driver markedet. Den rene sprøytenarkomanen vi var vitne til i desember 2017 ble drevet av vanvittig FOMO. Ikke noen utrolige endringer i Bitcoin-protokollen eller kunngjøring fra den anonyme skaperen. Da folk hørte at du kunne tjene mye penger på Bitcoin, ble det til en spekulativ ressurs. Det sluttet å være levedyktig som en form for valuta og ble sterkt underlagt FUD.

Bitcoins volatilitet: Hvem er Satoshi. Bildet viser en dress og slipsfigur med et spørsmålstegn for et hode.

Bitcoins anonyme skaper – som er Satoshi?

Konsernsjef for desentralisert handelsplattform MARKET Protocol Collins Brown er en tidligere finansiell handelsmann og kryptovaluta hedgefondssjef med mange års erfaring med handel (både krypto og den virkelige verden). Han spør:

“Hvorfor er Bitcoin-volatilitet dårlig? Volatilitet er risiko. Noen risikable ting er bra … Problemet oppstår når det er for mye volatilitet eller risiko i forhold til ønsket bruk. Folk har forskjellige bruksområder for Bitcoin. Mange starter i en butikk med verdi eller en ny transaksjonsmetode som den mest populære. Hvis prisens volatilitet er for høy, er det vanskelig for noen av disse å oppnå. Hva å gjøre?”

Bitcoin trenger tid til modenhet

Som med alle 9-åringer, trenger Bitcoin litt mer tid til å modnes. Blockchain-teknologien går fremdeles gjennom sine skritt, og en av nøkkelfaktorene i Bitcoins volatilitet er at den fortsatt tar babysteg. Den har ikke hatt sjansen til å overvinne mange av faktorene som fører til dens plutselige devaluering eller takknemlighet ennå.

Å være ulik noen annen teknologi vi noen gang har sett, er en del av kampen som Bitcoin møter, økt bevissthet og forståelse. Når flere mennesker adopterer Bitcoin og regjeringer over hele verden aksepterer det, bør den ustabile kryptovalutaen begynne å stabilisere seg.

Markedet trenger mer likviditet

“Volatiliteten til kryptoaktiva er et slags kylling- og eggproblem,” sier publisert blockchainforfatter og konsulent Omid Malekan. “En grunn til at Bitcoin er så volatil, er at markedene er illikvide, og den beste måten å gjøre markedene mer likvide er å gjøre Bitcoin mindre volatil.” Det faktum at vi trenger flere mennesker for å komme ombord i et risikabelt marked for å redusere risikoen, er ganske rase.

Et av hovedproblemene som forårsaker Bitcoins volatilitet akkurat nå, er at det rett og slett er for mye av det i hendene på for få mennesker. Store kryptohvaler som kan skape store svingninger i priser ved å selge store mengder.

Ekko mot denne følelsen er registrert investeringsrådgiver fra Digital Asset Investment Management (DAIM), Bryan Courchesne, som sier: “Lav likviditet til tider resulterer i større trekk og høyere volatilitet for Bitcoin. Jeg tror adopsjon av flere investorer vil øke likviditeten og gjøre markedet mer motstandsdyktig mot tilfeldig volatilitet.


Vanlig institusjonell interesse

Eric Larchevêque administrerende direktør i Ledger, en produsent av kryptovaluta-maskinvarebokser, utbryter: ”Bedrifter er virkelig ved porten til kryptovalutaer. De venter på å investere så mye de kan. ” Det ser ut til å være en generell enighet i kryptoverdenen at 2019 handler om institusjonelle investorer. Å få dem ombord vil gi publikum tillit til det de trenger for å følge etter. Jo flere spillere, jo mer reduseres Bitcoins volatilitet.

Bitcoins volatilitet: Bitcoin ETF-trenden vil etter hvert føre til godkjenning. Bilde av en dollarregning og en fysisk bitcoin.

Bitcoins volatilitet vil avta med institusjonelt innkjøp

Chris Kline er medstifter og COO for BitcoinIRA.com. På spørsmål om å overvinne Bitcoins volatilitet, sier han: “Jeg tror vi vil se Bitcoin fortsette å stabilisere seg i løpet av de neste par årene, ettersom begge regulatoriske usikkerheter blir løst og den vanlige institusjonelle interessen for kryptorommet utvides.”

Da den første beslutningen om å utsette Cboe ETF sendte Bitcoin-prisens spiral, så vi tydelig hvor viktige disse beslutningene er for markedstilliten. Likevel tror Kline at ETF-er vil bli akseptert, og når de er det, vil de gi mange institusjonelle investorer som tidligere har holdt seg borte fra den sjelefred de trenger å investere i kryptorommet. “På denne måten tror jeg flommen av institusjonell trafikk vil bidra til å øke Bitcoins stabilitet på både kort og lang sikt,” sier han..

Forbedret infrastruktur

Morvareed Salehpour, Administrerende partner i advokatfirmaet Salehpour Legal Consulting (hvis praksis inkluderer blockchain-lov) sier at for å gjøre Bitcoin mer stabil, må teknologien og infrastrukturen forbedres:

“Transaksjonshastigheter i kryptovaluta må økes og transaksjonsgebyrene reduseres de neste årene. Dette vil tillate at kryptovaluta blir mer akseptert av tradisjonelle leverandører … og kryptovaluta-lommebøker er mer brukt, ”sier hun. “Det er den utbredte bruken av Bitcoin som en faktisk valuta, det som vil føre til stabilitet.”

Å overvinne Bitcoins volatilitet

Bitcoins volatilitet er fortsatt en av de viktigste hindringene for masseadopsjon – hvis vi ønsker å bruke det som en betalingsmåte. Hvis vi vil fortsette å spekulere og handle på Bitcoin-børser, er kanskje de massive svingningene en god ting. Kanskje stablecoins eller en annen av den uendelige listen over kryptoer vil fremstå som den tryggeste og mest legitime måten å bytte verdi i stedet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map