Du har hørt om ICO, men hva med venturekapitalinvesteringer i Crypto?

ICO vs. VC: To sider av samme mynt

Blant andre positive utviklinger for blockchain-rommet var 2017 året for ICO (Initial Coin Offering). Da offentlige interesser i kryptokurver ble oppvarmet mot siste halvdel av året, ble nykommere med fersk investeringskapital flammet av den allerede hvite hete innsamlingsmodellen.

Gjennom 2016-2017 ble de første mynttilbudene standardmetoden for kryptokurrencyprosjekter for å starte inntektsstrømmen. I en periode var ICO-modellen dum innbringende, både for gründere og investorer. Hvis du hadde investert i for eksempel NEOs ICO (tidligere Antshares), ville du økt nesten 280 000%, og til og med de mest beskjedne ICO-avkastningene, som med Lisk, kommer opp til 19 000%.

Og denne fortjenesten var ikke begrenset til investorene. I følge Myntplan, ICO-er tiltok $ 95 millioner i 2016, bare for å firedoble dette tallet til $ 3,8 millioner i 2017. Selv om halvparten av fjorårets ICO-er er allerede nede for tellingen, trenden viser ingen tegn til å stoppe. Vi er bare to og en halv måned ut i 2018, og de hittil oppnådde $ 2,9 milliarder dollar er i ferd med å formørke summen av investeringene som er gjort de siste to årene.

icos 2018

Kilde: ICOTokenNews

Utrolig nok registrerer ICO fremdeles eksponensielle investeringstall til tross for 2017s ubehagelige suksessrater. Selv når markedet drar bena på en nedadgående trend det meste av 2018, stopper ikke oppstartsinvesteringer over hele linja for å hente noe støv. Som 2018s ICO-statistikk forråder, ser totale kryptovaluta / blockchain-relaterte investeringer ut som om de vil overgå 2017s rekordtall.

Dette inkluderer en gammel spiller i investeringsspillet som vi kanskje glemmer i stedet for rookien ICO: venturekapital.

Venture Capital: The Oldschool Alternative to the ICO

Pyntede overskrifter og artikler fylt med fascinert nysgjerrighet over ICO-er, vil få deg til å tro at de er den foretrukne – om ikke bare – investeringsveien for kryptostarter. Men dette er neppe tilfelle.

Venturekapital har hatt hendene i kakeboksen så lenge de første mynttilbudene har eksistert. Kanskje de får mindre dekning fordi de er mindre nyhet, eller kanskje har det å gjøre med investeringen og hvem som investerer. Etter sin modell er ICO-er, i likhet med børsnoteringene de kommer fra, åpne for (de fleste) alle investorer, uavhengig av akkreditering og nettoverdi.

Venturekapitalinvesteringer kommer derimot fra hedgefond, private equity-selskaper eller personer med ekstrem formue. De er i utgangspunktet enkeltpersoner og enheter med ressurser til å skjenke millioner av dollar i unge og risikofylte, men likevel lovende prosjekter med håp om kvalitetsavkastning på den opprinnelige investeringen..

Og ICO og kryptovaluta ga generelt mer enn kvalitetsavkastning. Med riktig valg fikk en god investering Wall Street penthouse-verdige avkastninger. Likevel har de fleste risikovillige kapitalfirmaer vært skeptiske til å investere direkte i krypto, og med god grunn. Hvis du spiller med millioner av dollar, er tøffhet lurt i et marked der volatiliteten like gjerne kan gjøre en original investering til monopolpenger som den kan til en digital gullgruve.

I stedet for en frontmessig tilnærming, vil risikovillige kapitalbedrifter heller komme på krypto fra sidene og plassere sine spill på tjenester eller virksomheter relatert til kryptovalutaer og blockchain. Dette kan være hva som helst: børser, lommeboktjenester, utviklingslaboratorier, betalingsløsninger osv.

Dette er kanalene som risikovillig kapital pumper penger inn i, og de er de samme startups som har tiltrukket nesten like mye oppmerksomhet som ICO.

Vis meg pengene

I løpet av de siste årene er risikovillig kapital kanskje ikke helt på nivå med de mange milliarder dollar som er investert i ICO, men likevel er summen av penger som strømmer inn langt fra triviell.VC i blockchain

I følge en Crunchbase News-studie, Omtrent 1000 VC-avtaler har blitt meglet i blockchain-riket siden 2012. Disse 1000 har samlet opp $ 2,5 milliarder dollar i investeringer fra 2012-2017, med omtrent $ 1 milliard av dette som kommer i 2017 alene. Enda mer imponerende, det ser ut til at 2018 kan være et rekordår for risikokapital i krypto. På tidspunktet for rapporten om Crunchbase har firmaer allerede gitt tilsagn om 400 millioner dollar i midler til en rekke prosjekter. Det er 40% av 2017s totale investeringssum på to måneder.

Så langt for årets opptreden har produsent av maskinvarelommebøker Ledger fått mest oppmerksomhet fra investorer. Selskapet samlet inn 75 millioner dollar fra 12 investorer i sin B-investeringsrunde, det største bidraget fra det paneuropeiske fondet Draper Espirit..

I år tidligere har andre bransjeledere på Ledgers kaliber sikret sin egen ganske store andel av risikokapital. 21 Inc. netto for eksempel svimlende $ 116 mln i sin første investeringsrunde i 2015, den eneste største VC-investeringen i bransjen til det punktet. I sin tredje investeringsrunde tilbake i 2015 tjente Circle Internet Financial $ 50 millioner i kapital, en annen av de største risikovillige kapitalinvesteringene i bransjens begynnende levetid. Det neste året slo Blockstream og Ripple begge denne kapitalallokeringen med investeringer på $ 55 mln hver, og satte Blockstreams totale VC til $ 76 mln og Ripple på $ 96 mln. Circle mottok også en ny finansieringsrunde i 2016, med disse $ 60 mln i friske penger som ga det en samlet sum på $ 136 mln gjennom årene.

Coinbase tar imidlertid kaken for den største enkeltrunden og samlet investering. Bare i 2017 påløpte Coinbase $ 108 mln i sin serie D-investeringsrunde, og etterlot selskapets totale risikokapitalfinansiering i ballparken på $ 235 mln. Andre bemerkelsesverdige bransjeledere som red ut 2017 på en bølge av kontanter er Canaan Creative ($ 43,45 mln) og BitGo ($ 42,5 mln).

Hvem hoster deigen?

Cryptos VC-store spillere representerer en eklektisk gruppe. I tillegg til erfarne risikokapitalfirmaer og individuelle investorer, har du eldre finansielle og tekniske selskaper, finansinstitusjoner / banker og kryptospesifikke kapitalgrupper..

SBI Holdings, Google og Overstock er de mest aktive blant selskapets jevnaldrende i blockchain-investeringer, en rapport av CB Insights avslører. Hvert selskap har en unik og mangfoldig kryptoportefølje, inkludert R3, Ripple og Kraken (SBI Holdings); Storj, Ripple og LedgerX (Google); og Factom, Ripio og Peernova (Overstock).

Store banker og finansinstitusjoner har, overraskende (eller ikke overraskende avhengig av hvem du spør), også mange kort på bordet. Faktisk begynte mange banker å investere så tidlig som i 2015. Blant disse inkluderer Citi, Goldman Sachs og JP Morgan og Chase Co., som alle har posisjoner i blant annet R3, Axoni og Digital Asset.

VC i kryptotopp åtte

Kilde: PitchBook

Det er en håndfull bransjer som flytter risikovillige kapitalfirmaer som henter penger i krypto, men ut av denne blandingen er de høyeste budgiverne de firmaene som spesialiserer seg på blockchain-investering. Tradisjonelle investorer som Draper Associates, Andreessen Horowitz og Union Square Capital har alle hud i spillet, men porteføljene deres er dverg av slike som Digital Currency Group. Mot slutten av 2017 hadde konsernet en investeringstall på 40 forskjellige selskaper, et antall de allerede har sett å øke i år. Bundet for andre gang hadde Blockchain Capital og Pantera Capital begge posisjoner i 8 forskjellige selskaper innen utgangen av 2017.

Noen takeaways

Risikokapitalinvesteringer i blockchain har økt stadig de siste årene, og hvis begynnelsen av 2018 er noen indikator, viser det ingen tegn til å bremse.

Ikke overraskende kommer flertallet av disse investeringene fra blockchain-spesifikke grupper, med store navnebanker og eldre teknologiske bedrifter som leder an. I følge Crunchbase er det meste av denne risikokapitalen samlet inn for selskaper i USA, med Storbritannia som nummer to og Singapore og Sveits er bundet til tredje plass.

VC finansierer krypto etter sted

På et grunnleggende nivå tillater VC-investeringsrunder nyetableringer å motta store, faste summer for å mate driftsbudsjettene sine, kontantstrøm som de ellers ikke ville ha tilgang til. Ikke alle blockchain-selskaper lanserer sin egen mynt, så noen av disse virksomhetene har ikke den luksusen å drive en ICO.

Likevel har ICO-er tiltrukket mer penger det siste halve tiåret enn VC-innsamlinger, og dette har sannsynligvis å gjøre med ICOs inkluderende, lave barriere for økonomisk inngang. Etter hvert som bransjen utvikler seg, vil vi sannsynligvis se mer risikovillig kapital tiltrekke seg mot kryptovalutaer og blockchain-selskaper, så vi får se om denne gamle hunden kan holde tritt med den spirende industriens nye innsamlingstriks.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map