DreamTeam’s Founder on Tackling the $ 50BN eSports Market as a Startup

DreamTeam er en alt-i-ett infrastrukturplattform for konkurransedyktig eSports-spill. Plattformen fungerer som en sikker betalingsportal med målet om å gjøre eSports-konkurranse mye mer tilgjengelig for alle over hele verden som ønsker å konkurrere.

DreamTeam har som mål å løse flere presserende problemer for eSports-fans og spillere, for eksempel sikre lønnsbetalinger og mottak av turneringspremiepenger via smarte kontrakter. Selskapet ble grunnlagt på idealene om å skape et rent desentralisert økonomisk system basert på P2P-kontakt mellom brukere.

Vi fikk kontakt med DreamTeam-sjef og grunnlegger Alexander Kokhanovskyy. Kokhanovskyy har 20 års erfaring i eSports-industrien og skapt Natus Vincere (Na`Vi), et av de mest populære lagene og suksessrike lagene i eSports-historien. I 2016 ble Kokhanovskyy aksjonær i ESForce, som ble kjøpt av Mail.Ru for $ 100m.

Hvordan har du CounterStrike-kotelettene dine i dag? Har du det fremdeles?

Jeg har egentlig ikke tid til å spille mye i disse dager. Imidlertid kan jeg si dette, selvfølgelig, jeg har det fortsatt. &# 128578;

Hva var det som trakk deg til å starte DreamTeam?

Jeg er tidligere spiller og har vært i esportsindustrien i 20 år. Jeg vet det innvendig og utvendig og fra flere vinkler: fra en amatør til en vellykket profesjonell spiller, trener, teamleder og administrerende direktør i pro-teamet NaVi. All denne erfaringen har hjulpet meg med å forstå nøkkelsmertene til alle esports-spillere: hvordan å danne et lag, hvordan finne gode lagkamerater, trenere, ledere, annonsører osv., Hvordan man administrerer det hele, og dessuten hvordan tjene penger og tjene penger. Så jeg kom på ideen om å bygge en plattform som kan bidra til å løse alle disse problemene på ett sted. Derfor bygger jeg DreamTeam, som kommer til å bli stedet som fungerer som det eneste inngangspunktet for hele esportsindustrien, og som vil gi hver eneste spiller muligheten til å nå sine mål.

Drømme lag

La oss snakke nye teknologier. Blockchain, AI / ML og VR / AR har potensial til å transformere spill helt slik vi kjenner det, og på noen måter har de allerede. La oss spole frem til 2029 – et barn på 12 år slår på spillkonsollen sin. Hvor forskjellig tror du spillopplevelsen og bransjen vil være?

Disse teknologiene endrer allerede spilllandskapet. Om 10-15 år vil spill flyttes til AR / VR, folk vil ikke lenger sitte i nærheten av datamaskinene sine. Den andre teknologien som revolusjonerer bransjen er mobilspill. Vi ser allerede at mobilen endrer måten folk spiller og bruker enhetene sine på. Det har blitt en besettelse, og folk bruker timer på å spille på farta. Når det gjelder ytelse, taper mobilspill sammenlignet med PC-spill.

Men fra et annet synspunkt, når antall mobilspill vokser, vil esports fortsette å flytte fra PC til mobil. Vi kan nå se at telefoner allerede overgår konsoll-, native PC-, nettbrett- og nettleserspill. En annen teknologi er blockchain, som har et stort potensial for å løse eksisterende hull i spill.

Først vil blockchain bli en løsning for å redusere kostnadene for mikrotransaksjoner mellom brukere og spillutviklere. Det andre poenget er at blockchain er den sikreste måten å gjøre slike transaksjoner på. Det kan bidra til å øke tilliten mellom kunder og spillmarkedet. Vi ser allerede slike prosjekter på markedet. Med tanke på alle disse er det faktisk veldig vanskelig å forutsi hvilke spillmuligheter vi vil se om 10 år fra nå. Men helt sikkert blir det annerledes.

I mars 2019 kunngjorde Snapchat, Walmart og YouTube at de ga ut spilltilbud og kom inn i bransjen. Hvilke virkninger tror du dette vil ha på bransjen generelt? Hva med mindre plattformer? Hva med spillere?

Hver gang en stor spiller, som betyr Walmart, Youtube eller et annet kjent og verdensomspennende selskap som kommer inn på markedet, er det en god ting for e-sport. Disse store selskapene har forbindelser og ressurser for å nå hundrevis av millioner mennesker. Så av de børsnoterte selskapene som begynner på esports, vil bransjen ha stor nytte.

Når det gjelder innvirkningen disse selskapene vil ha på mindre plattformer og spillere, kan jeg ikke si det akkurat nå. Det kommer virkelig an på hva de har planlagt.

Hva er tankene dine om de utviklende Battle Royale-formatene som Fortnite og Apex Legends når det gjelder å tjene markedsandeler? Kan du berøre hva som skal til for et spillselskap å tjene en betydelig markedsandel i denne bransjen?

Med spill som Fortnite og Apex Legends ser vi meteoriske økninger i popularitet. Så det å være først på markedet hjelper mye. Det er imidlertid ikke det viktigste. Åpenbart må du lage et fantastisk produkt. Du må tilby tjenester og funksjoner som spillerne ønsker og trenger. Og du må tenke utenfor boksen for å komme med funksjoner som kan koble samfunnet.

Hvis du kan gjøre alle disse tingene, har du en god sjanse til å ta en betydelig prosentandel av markedet. Jeg tror det er lite rom for flere Battle Royale-spill. Siden det ikke er noe sted for MOBA – alt er det for 2 spill som Dota2 og LOL.

Jeg tror at i løpet av de neste 2-3 årene vil vi se nye stadier i utviklingen av flerspillerspill i nye sjangre. Men jeg vil også definitivt si at disse spillene vil være mer for uformelle publikum enn for hardcore.

Hvorfor tokenisering og blockchain? Kan du ta på hva som skiller DreamTeam fra lignende tilbud på markedet?

DreamTeam Tokens ble opprettet med et mål om å forbedre hele esports økosystemet. Tokens kombinert med den nyeste blockchain-teknologien løser mange presserende problemer for esportsfans som sikre lønnsbetalinger og mottak av utbetalinger i turneringspremien, samtidig som man unngår vanlige fallgruver som svindel og manglende betaling.

drømme lag

Og alt dette kan gjøres ved bruk av smarte kontrakter. Sponsorer og annonsører kan være helt sikre på at pengene bare blir betalt når KPI-ene deres er 100% fullførte (det være seg en slags reklamekampanje, videovisninger osv.).

Vi tror at dette er et ideelt desentralisert økonomisk system, der det ikke er noen som er ansvarlige for pengene dine, men bare p2p-kontakt mellom brukerne. Når vi snakker om andre selskaper, ja, vi har noen nisjekonkurrenter. Men selskaper i en slik skala er fraværende i esports, da vi skaper en unik kombinasjon av blockchain, AI, rekrutteringstjenester, inntektsgenereringsalternativer og mye mer. Dette er det som får DreamTeam til å skille seg ut.

Som en tidligere amatørspiller er dette bildet ganske spennende. Dessverre så ikke eSports ut som en lukrativ som en karriere som den gjør nå. Kan du gå gjennom hvordan DreamTeam planlegger å forvandle amatørspillere til proffer?

drømme lag

Som med alle profesjonelle lagidretter, er det viktig å ha to ting for å vinne: et flott lag og ferdigheter. DreamTeam er en plattform som bygger begge deler. Inntil DreamTeam kom, var det veldig vanskelig for den gjennomsnittlige spilleren å få tilgang til verktøyene som pro-team bruker. For eksempel DreamTeam CS: GO Analytics-verktøyet. Lag kan laste opp spillene sine til vårt Analytics-program som vil analysere spillet deres, og de kan også analysere hvilket som helst spill for å lære seg nye Pro-taktikker eller lære å motstrate motstanderne. DreamTeam har også en funksjon som heter DreamTeam Journey.

Denne funksjonen leder brukerne gjennom trinnene for å finne lag og spillere, sette opp øvelsesspill på gratis servere, bruke treningssenteret og analyseverktøyet og så mye mer. Ved å gjøre alt mer tilgjengelig, kan DreamTeam bidra til å bane veien fra amatør til proff for hundrevis av millioner spillere.

Hva er dine planer og kanaler for brukeranskaffelse? Så hvordan holder du brukerne tilbake?

Siden lanseringen av plattformen har vi brukt følgende tilgjengelige kanaler for brukeranskaffelse: influencer marketing, SEO, søkemotorer (Google, Bing), innholdsmarkedsføring, partnerskap og sponsorprogrammer osv..

Den beste måten å velge riktig kanal er å teste alle mulige regioner og alle mulige instrumenter. Hver kanal fungerer bra avhengig av mål, publikum, geografi og andre faktorer. Optimalisering av søk er en av de beste kanalene når det gjelder trafikk fordi folk søker og finner oss selv.

For å berøre partnerskap og sponsorprogrammer har vi sponset FACEIT Major London 2018 (CS: GO) og et par Starladder-turneringer. Vi har partnerskap med bransjeledere som Na’Vi og Fnatic. Vi har fått veldig gode resultater med influencer marketing, dette var en av hovedkanalene som hjalp oss med å nå 1 million brukere på mindre enn ett år.

Som nevnt tidligere var det nesten umulig å få tilgang til funksjonene som pro-team har og dessuten å finne alle nødvendige funksjoner på ett sted. DreamTeam endrer dette. Vi skaper en klar vei for hver spiller for å nå sine mål. Og selvfølgelig, ved å legge til nye funksjoner og nye spill, får brukerne tilbake til plattformen.

Hva er de største utfordringene eller milepælene DreamTeam planlegger å komme i nær fremtid?

For nå er vårt hovedfokus på selve produktet, markedsføringsprosessen er allerede satt opp. Vi jobber nå med å utvikle produktet for å øke retensjonen. For å oppnå dette jobber vi kontinuerlig med å legge til nye og forbedre eksisterende funksjoner for vårt hovedspill på plattformen – CS: GO. I tillegg til dette ser vi etter nye markeder og nye spill.

For et par måneder siden lanserte vi Apex Legends – der brukere kan spore dynamisk statistikk, se ledertavler over hele verden, finne og chatte med spillere ved hjelp av LFG-funksjonen, lære profesjonelle strategier med DreamTeam-guider, og holde seg oppdatert på de siste nyhetene. . Å legge til Appex-legender fungerte også veldig bra når det gjelder konvertering.

For å oppsummere, er vår største utfordring å forstå hvordan arbeidet vi har gjort kan implementeres i andre spill lagt til plattformen. Når det gjelder utvidelse av virksomheten, ser vi til de andre markedene. Vi ser et stort potensiale i de asiatiske markedene, og vi jobber nå med nye muligheter for partnerskap for å lansere i Asia i 2020.

Hvordan kan en leser støtte DreamTeam?

Den beste måten å støtte DreamTeam er å bli med på plattformen vår! :) Da vi bygger plattformen for fremtidens nummer 1-sport. Og vi er ikke i tvil om at om 10-15 år vil esports være større enn alle andre tradisjonelle idretter.

Takk skal du ha!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map