Digital annonsering er ødelagt – Lin Dai ønsker å fikse det med TAP Network

Lin Dai er en selvbeskrevet nerd. Han startet sin profesjonelle karriere i den første dot com boom mens han var student ved Carnegie Mellon. Dai bygget et av de første sosiale nettverkene for tenåringer kalt Kiwibox Media Inc. med rundt to millioner mennesker på nettstedet. Etter å ha tatt selskapets publikum, flyttet Dai til New York City og levde gjennom dot com crash og burn.

Dai fortsatte med å hjelpe store medieselskaper som Viacom og Alloy med å komme seg ut i den digitale reklamebransjen. Etter noen år i bedrift, klødde Dai for å komme tilbake i oppstartsverdenen og ble med i et oppstartsverktøy for mobilvideo, kalt Keek, som han hjalp til med å vokse til 75 millioner brukere på omtrent tre år..

I dag kjører Dais hovedfokus TAP-nettverk, et blockchain-basert nettverk som driver et økosystem som kutter ut tredjeparts datahandleren.

Hva er galt med det nåværende økosystemet for digital reklame?

Uansett hvordan du kutter det i det nåværende økosystemet for digital reklame, vil Facebook og Google vinne 99% av virksomheten.

Alle andre mediemerker sliter. Medieselskaper trenger annonseinntekter, som er under angrep fra Facebook.

En del av løsningen for medieselskaper er diversifisering av inntektsstrømmer. En fremtidig blanding av inntekter kan være abonnementsbaserte produkter, mediareklame og handel.

Hvordan ser det digitale annonseringslandskapet ut i dag?

Hovedtyngden av brukerdataene er samlet av to selskaper: Google og Facebook. Disse selskapene utnytter disse dataene ved å gi dem til tredjeparter. Disse tredjeparts markedsførere bruker deretter dataene til å annonsere.

Annonsemålretting går over to sett med identiteter: en enhets-ID (alt som skjer på telefonen de kan målrette mot) og en nettleser-ID (informasjonskapsel eller noe som sporer deg, og det spiller ingen rolle hvor du søker). Nettleser-ID-en din er merket med noe som annonsører kan levere reklame til. Hundrevis av selskaper kan samle inn dataene dine via GPS-posisjon, forskjellige preferanser du angir, handlinger du tar gjennom nettlesere.

Annonsering er veldig annerledes i dag enn de første dagene. Før det var som “vi er et barberingselskap og ønsket å annonsere på Men’s Health magazine!”


Nå kjøper annonsører bare programmatisk. De ser ikke nødvendigvis engang hvor annonsene deres er, og trenger heller ikke. De kan målrette deg, hvem de mener er en potensiell kunde, uansett hvor du er. Det er greit i våre øyne, så lenge du gir dem tillatelse og blir kompensert. Men det er bare ikke slik det fungerer i dag. Milliarder dollar selskaper er mellommenn som tillater markedsførere å dra nytte av disse dataene, og det er ikke til fordel for den enkelte eller for markedsføreren.

Selv om denne modellen fungerer, ser vi den ikke som bærekraftig. Det meste av disse dataene samles inn uten brukers tillatelse, eller i det minste er ikke bruk av tredjeparter eksplisitt godkjent av brukerne.

Forbrukeren blir målrettet uten deres samtykke, og mellommannen tar kommisjonen sin uansett salg eller ikke.

Vi forestiller oss en måte forbrukeren kan delegere tillatelse til et merke, og merkevarer kan forstå sitt “valgte” publikum bedre.

Vi begynte å tenke på hvordan vi kunne skape mer verdi for brukerne samtidig som vi ga dem eierskap til dataene sine. En del av den løsningen innebar å finne måter å samle inn data som er bedre enn det Facebook og Google samler inn. Vi måtte også finne en måte å gjøre forbrukerne oppmerksomme på når dataene deres blir arbitrert til inntektsgenerering.

Den siste grensen for data er å finne handlingsbare data som gjør en mye bedre jobb med å kvalifisere hvordan et individ eller publikum vil reagere i fremtiden. Hvis jeg for eksempel er Dominos, kan jeg målrette meg mot folk som likte et bilde av pizza. Men hvis jeg kan målrette meg mot folk som likte et bilde av pizza som OGSÅ kjøpte noe fra Papa John’s de siste 10 dagene, har jeg fått et publikum med mye høyere kvalitet.

Problemet er å få folk til å dele den typen data villig.

Hvordan er dataene som samles inn av TAP overlegne hva Facebook og Google samler inn?

TAP-medlemmer velger direkte inn kjøpsdataene sine, noe som er langt mer nøyaktig enn andre atferdsdata som “likes” eller interesser på Facebook.

For eksempel, hvis en forbruker er villig til å dele hvor ofte og hvor mye de bruker på Domino’s hver måned, er det langt mer nøyaktig enn om de bare “liker” et bilde av en pizza på Facebook.

Også den største differensiereren er TAP innhenter førsteparts tillatelse fra forbrukeren direkte ved innsamling av kjøpsdata, samt kompenserer forbrukeren direkte i form av belønningspoeng eller belønning dollar fra merkevarer. Dette er fundamentalt forskjellig fra store sosiale nettverk og internettplattformer som samler inn og tjener penger på dataene dine uten direkte kompensasjon til deg.

Hvordan henter et selskap ut penger fra dataene som samles inn?

Nøyaktige kjøpsdata gjør at vårt nettverk av merkevarer og selgere kan imøtekomme spesifikke tilbud og belønninger til den enkelte forbruker og generere høyere avkastning.

For eksempel påvirker en kundes innkjøp i stor grad verdien av dataene deres. For eksempel. hvis kjøpsdataene og historikken min indikerer at jeg er en tung reisende som reiser 14 ganger i året og bruker $ 20 000 eller mer årlig på hotell og flybilletter, vil store hotellgrupper i TAP Network tilby opptil 70% avslag på offentlig tilgjengelige priser spesielt for meg neste gang jeg bestiller reise via TAP-bestillingsmotoren.

TAP Network mottar en provisjon på det genererte salget og deler opp flertallet av inntektene i form av belønninger til forbrukeren.

Kan du beskrive markedet for å finne kjøpere for disse dataene?

TAP selger aldri brukerdata. Brukerdata er sikret og anonymisert i TAP-systemet, og TAP jobber direkte med merkevarer og selgere som ønsker å tilby tilbud til TAP-belønningsmedlemmer som oppfyller visse kriterier eller kjøpsmønstre.

Kanskje en stor pizzakjede ønsker å tilby en bonusbelønning til alle som kjøper $ 100 eller mer per måned på pizza, eller en streamingtjeneste vil tilby alle som ikke har brukt tjenesten ennå et prøve tilbud. Dataene vil bli utnyttet anonymt for å bygge hver kampanje, men aldri solgt utenfor TAP-økosystemet.

Hva stimulerer handelspartneren til å samarbeide med TAP?

Gjennom å tilby universelle belønninger, oppfordrer TAP Network belønningsmedlemmer til å aktivt handle med handelspartnere i nettverket for å tjene belønningspoeng.

Handelspartnere genererer mersalg fra nye og eksisterende brukere, og kan måle salgsinntekter eller frekvensløfting nøyaktig gjennom TAP-analyse.

Hvordan planlegger TAP å fikse det digitale annonseringslandskapet?

Hvis dataene dine blir berørt, bør du få kompensasjon. Du bør ha full kontroll over hvem som har tilgang til dataene dine. Du kan si at det er dataene mine, og jeg vil ikke dele dem med et bestemt merke eller en bestemt person.

Vi startet et eksperiment med Hooch, en belønningsapp som belønnet folk med gratis drinker. De fikk en gratis drink per uke så lenge de delte kjøpsdataene sine.

Vi brukte OpenFinance API, som lar dem koble alle kreditt- og debetkortene til oss. Deretter kan vi skanne transaksjonene deres og forstå kjøpene deres. For eksempel, hvis du er en aktiv bargoer, og at dataene støttes av transaksjonshistorikken din, er du en veldig verdifull person å målrette mot alkoholbedrifter. De belønner deg og konkurrerer om virksomheten din.

Drinker var en klumpete belønning. Vi bestemte oss for å utvikle oss til et komplett belønningsprogram hvor brukere kunne samle belønningspoeng for alt fra en $ 5-kaffe eller et $ 500 hotellrom.

Belønningspoeng er et begrep mange mennesker allerede forstår. De kan enkelt konvertere $ 20 i TAP med leverandører i nettverket.

Tradisjonelle belønningsprogrammer er designet for å dra nytte av forbrukeren. Hvis du for eksempel flyr nok, kan du samle nok poeng for gratis ting. Saken er at 80% av brukerne ikke akkumulerer nok poeng til å gjøre noe med. Vi ønsker å gjøre belønningene mer rettferdige og mer tilgjengelige for forbrukerne. Du kan samle en enkelt valuta og bruke den med hundrevis av merker.

Har dere skaffet kapital ennå?

Hooch utviklet TAP-teknologien og dens nettverk, og har i sin serie Seed-runde samlet inn $ 7,8 millioner. Vi er i diskusjoner med VC og strategiske investorer om en serie A-runde tidlig i 2020.

Hvor spiller blockchain inn?

Et overveldende antall forbrukere begynte å dele dataene sine. Hypotesen vår var at bare 20% av brukerne våre ville dele dataene sine, men rundt 80% av menneskene delte dem. Blockchain spilte inn fordi vi ønsket å sikre disse dataene på en ansvarlig måte.

Vi ønsket å tillate brukere å delegere dataene sine uten å dele personlig informasjon. Det gjøres med en symbolsk forbindelse med den utstedende banken, på samme måte som Mint og Acorn bruker lignende API-er. Vi registrerer ikke kortnummer og navn. De er ikke knyttet eller spores tilbake til deg.

Du er tildelt en blockchain-lommebokadresse, din pseudo-identifikator i systemet vårt.

Hvordan tjener dere penger?

Vi opprettet avtaler med om lag 250 000 handelspartnere, reiser, servering, hotell, forhandlere, e-handelsselskaper osv.

Når du kjøper med dem, spores det enten med en digital kobling eller blir oppdaget fra kortet. Vi kan oppdage lommeboken personlig. Disse partnerne betaler TAP Network for å drive dette salget. Omtrent 50% av det vi mottar, blir konvertert til TAP Coin (en stablecoin knyttet til USD) og deponert i brukerens lommebok.

Vi ønsket å bygge et prosjekt for masseforbrukeren, så belønningene deres må lett konverteres til noe håndgripelig de kan bruke i stedet for noe uklart forvirrende symbol..

Hvis du er forbruker, vil du laste ned Hooch app og koble et hvilket som helst antall debet- og kredittkort. Appen begynner å oppdage kjøp. Hvis du går til en av våre partnerforhandlere, la oss si Starbucks, oppdager vi at det er gjort en transaksjon med den partneren. Når transaksjonen er bekreftet, mottar TAP-nettverket en provisjon fra den partneren. Deretter deponeres en del av kommisjonen i brukerens lommebok.

** Redaktørens merknad: Den inkluderte lenken er en tilknyttet lenke som gir deg $ 5 i TAP. **

På selgersiden handler det om å eie forholdet til kunden din. I de tidlige Facebook-dagene ville Facebook fortelle noen som Pepsi å ta med seg publikum på Facebook-plattformen fordi de kan gjøre mange kule ting som å målrette dem på forskjellige måter og lære så mye mer om dem. År senere snudde de manuset. De endret algoritmen slik at selskaper bare kunne nå en liten prosentandel av sitt eget publikum og måtte betale Facebook for å nå resten. Det er en av de største bedriftens agn og brytere noensinne.

Handelspartnere blir stimulert til å bygge sine egne direkte kanaler med kundedataene sine.

Hva er fremtiden for TAP??

Vi har en plan om å nå 30 millioner brukere de neste to årene.

Vi gjør det ved å samarbeide med eksisterende selskaper som store medie- og underholdningsselskaper for å lisensiere og merke teknologien vår i eget navn.

Hver nye digitale annonseringsdollar som kommer inn på markedet, Facebook og Google tar omtrent 94 cent av den. Store selskaper kjemper over seks øre av hver dollar fordi dataene Facebook og Google gir er veldig brukbare.

Vi vil gå til disse selskapene og fortelle dem at vi har en måte å få forbrukerne til å sende dataene direkte til dem. De kan merke et belønningsprogram i eget navn innen 60-90 dager, noe som tar dem kanskje to år å bygge ut internt..

Vi har vår første lansering av hvite etiketter i midten av november, så det er veldig spennende. Det er et selskap i underholdningsindustrien med 10 millioner brukere. Vi ønsker å skalere til titalls millioner brukere veldig raskt.

Vi ønsker å hjelpe til med å innlede den andre bølgen av forbrukere og gjøre vår del i å bringe blockchain til massene.

Takk, Lin!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map