Diamond Blockchain: Ending Blood Diamonds med New Tech

Har du noen gang tenkt på hvordan blockchain kan påvirke diamantindustrien? Sannsynligvis ikke, ikke sant? Men nå kan blockchain-teknologi forbedre hvordan vi sporer diamanter, fra gruven til smykkebutikken.

Men det er et problem med diamanter. Som med enhver populær industri er diamantmarkedet ikke akkurat knirende rent. Noen diamanter, kjent som konfliktdiamanter, handles ulovlig for å finansiere kriger i utlandet. Du vet kanskje ikke dette på grunn av den høye etterspørselen etter diamanter. Nesten 50 prosent av etterspørselen etter diamanter kommer fra USA – og det er ikke en overraskelse. Tross alt er det den beste juvelen til forlovelser og bryllup. Og på grunn av sin hardhet er diamant ideell for industriell bruk.

Når det er sagt, kan gruvedrift etter diamanter være en voldsom affære. 2006-hit Blood Diamond, med Leonardo DiCaprio i hovedrollen, introduserte travestiene knyttet til diamantutvinning i Afrika til verdens scene.

Uansett vil interessenter i diamantindustrien med rette stanse handelen med konfliktdiamanter, og blockchain kan være løsningen.

Hva er en konfliktdiamant??

For de som ikke vet, er en konfliktdiamant en usleipt diamant som utvinnes i en væpnet konfliktsone. Deretter handles diamanten, og midlene brukes til å finansiere kampene. Disse bloddiamantene er vanligvis forbundet med konflikter i Sentral- og Vest-Afrika.

Ifølge CNN, ca. 4 prosent av verdens diamantpopulasjon kom fra Sierra Leone under borgerkrigen (1991-2002). Og det er fra bare ett land! I en artikkel av CBS foreslo eksperter at bloddiamanter kunne gjøre opp 15 prosent av diamanthandelen.

Til tross for denne statistikken er det tiltak på plass som prøver å kvele den ulovlige industrien. Hovedaktøren er Kimberley-prosessen. Denne sertifiseringsordningen knytter lokale myndigheter og internasjonale organisasjoner til å løse problemet. Deres løsning: Sørg for at alle forsendelser med diamanter fra disse områdene er sertifiserte.

Virker det?

Kimberly-prosessen sier at den gjør og hevder en suksessrate på 99,8 prosent.

Men med så mange mellomledd, og så mange trinn mellom gruvedrift og salg av diamanter, er svindel fortsatt høyst sannsynlig. Mange mener prosessen kan være mer effektiv, inkludert diamantgiganten De Beers.

Diamond Blockchain

De Beers Group, som eier over 30 prosent av diamantmarkedet, har nylig kunngjort at de vil forfølge blockchain-teknologi. Det er riktig. En av bransjelederne ønsker å bruke blockchain for å dempe konfliktdiamanter.

Fra det vi visste om blockchain, burde det fungere. Katalogisering av diamanter på blockchain vil skape gjennomsiktighet. Bare noen få utvalgte vil ha tilgang til hovedboken for å sikre at hver enkelt i prosessen gjør jobben sin riktig. Du trenger ikke lenger å stole på regjeringer, gruvene, forsendelsesteamet. Hvis diamanten er sertifisert på blockchain, er den legitim.

De Beers planlegger å spore diamantene fra første gruvedrift til endelig salg. På den måten kan du spore hvert trekk av diamanten på den digitale hovedboken.

Deres blockchain-satsing, Tracr, lansert i januar 2018. Til tross for at de ble grunnlagt av De Beers, understreker selskapet at de ikke har tilgang til dataene med mindre de deles av dataeieren. Ved å bruke Kimberly-prosessen som en guide, har de investert med diamantkontorer, produsenter, gradere, forhandlere og andre interessenter for å gjøre prosjektet til virkelighet..

Diamond Blockchain: Et skjermbilde fra Tracr-nettstedet, som viser problemene med forsyningskjeden

Et skjermbilde fra Tracrs hjemmeside. Disse sårbarhetene i forsyningskjeden utnyttes ved handel med konfliktdiamanter.

Men de er ikke de eneste som bruker blockchain for å drepe konfliktdiamanter.

I 2015 ble Everledger brukt til å spore diamanter sikkert. Det kom tilbake i 2017 med en ny Diamond Time-Lapse-plan (DDLP). Dette nye initiativet sporer hele prosessen, fra gruvedrift til sertifisering, i sanntid.

Men Everledger er heller ikke helt ubeslektet med De Beers. Denne teknologien ble bygget av Dharmanandan Diamonds, en tillit fra DDPL og en synsholder av De Beers. Med andre ord er skaperne av Everledger autoriserte kjøpere av uslebne diamanter av De Beers.

Er De Beers løsningen?

IBM begynte i diamantsporingsbransjen i april 2018 og inngikk samarbeid med forskjellige smykkerfirmaer, og de var ikke alene. Faktisk en kanadisk NGO, Impact, forlot Kimberly-prosessen helt, med henvisning til at De Beers-løsningen var utilfredsstillende.

Hvis dette stemmer, kan det være mer plass for blockchain-teknologiutvikling i diamantindustrien.

Sammendrag

Å si konfliktdiamanter er et tema er en underdrivelse. Midlene fra disse ulovlig handlede perlene finansierer vold og terror. Blockchain tilbyr en fantastisk løsning.

Så langt har vi sett bransjeledere akseptere den nye teknologien med åpne armer, men det er fortsatt rom for teknologien å vokse, og prosessen kan fortsatt utvikle seg.

Men en ting er sikkert: Disse initiativene får oss til å tenke på hvordan vi kan forhindre handel med bloddiamanter og bane vei for fred.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map