Den voksende verden av lov om kryptovaluta: Hva du trenger å vite

Kryptovalutaloven fortsetter å utvikle seg i samsvar med utvidelsen av markedet. I løpet av det siste året opplevde kryptovaluta-sektoren en flom av ny lovgivning. Regjeringer søker nå å krangle i Vill vest kryptostemning gjennom en rekke nye forskrifter.

Cryptocurrency Regulation

I løpet av kryptomarkedsrallyet i 2017 bestemte mange regjeringer seg for at det var på tide å se på regulering av Bitcoin. Bitcoin nådde heltidshøyder gjennom året, og kryptomarkedet toppet 800 milliarder dollar i handelsvolum. Som du forventer, vekket denne tilstrømningen av ny Bitcoin-kapital oppmerksomheten til myndighetspersoner, hvorav noen så Bitcoin som en trussel mot det nåværende finansielle systemet.

Til tross for sin frykt omfavnet mange av disse regjeringene teknologien, og i dag er det et stadig økende antall blockchain-vennlige land for kryptofirmaer og handelsmenn å gjøre forretninger i. Det har aldri vært en bedre tid å komme inn i blockchain-sektoren.

Regionale Bitcoin-lover

Verden av lov om kryptovaluta er stort sett regional. Lokale myndigheter er igjen å bestemme hvordan de føler seg om kryptoer, som Bitcoin, Ethereum og Litecoin. Denne tilnærmingen har skapt et scenario der Bitcoins er lovlig betalingsmiddel i noen land, for eksempel Japan, men forbudt i andre, som nabolandet Kina. Her er en titt på noen av gjeldende regler og strategier i bruk.

USA Cryptocurrency Law

USA har tatt en stort sett praktisk tilnærming til kryptorommet. I juni 2018 offentliggjorde den amerikanske representanten Warren Davidson (R-OH) snakket på behovet for mer regulering i bransjen. Han forklarte at uten “reguleringssikkerhet” kan ikke markedet nå optimal utvikling. Han tok seg også et øyeblikk på å uttrykke hvordan regelverket burde være fleksibelt nok til ikke å kvele veksten i sektoren.

USAs rep. Warren Davidson via C-SPAN

USAs rep. Warren Davidson via C-SPAN

Til tross for det økende antall individer på begge sider av kryptogangen, vurderer amerikanske regulatorer fremdeles deres muligheter. Ytterligere kompliserende debatten er det faktum at flere stater varmer opp til begrepet kryptovalutaer. I november i fjor ble Ohio først staten å godta skattebetalinger i Bitcoin. Bare denne måneden passerte Wyoming lovgivning å offisielt anerkjenne kryptovaluta som penger.

Den økende aksepten av Bitcoin fra lokale myndigheter, kombinert med ønsket om å være en leder innen blockchain-rommet, setter amerikanske lovgivere i en spesielt sensitiv posisjon. Slik det ser ut nå, har SEC begynt å slå ned på ICO-er, som de sier faktisk er verdipapirer. SEC ga til og med ut en ICO guide for å hjelpe bedrifter med å avgjøre om de er vert for en ICO eller en STO. Sistnevnte alternativ som krever streng overholdelse av sikkerhetsloven.

EUs gjeldende lovgivning

Over Atlanterhavet fortsetter EU å se en rekke nye kryptolovgivninger. I likhet med resten av kloden er EU-regelverk regionale. En av de få EU-omfattende kryptovalutalovene er at ingen medlemsland er i stand til å utstede sin egen kryptovaluta. EU håndhever nå et bredt spekter av Bitcoin-lover.

I juli 2018 kom en EU-rapport rådet tilsynsmyndigheter til ikke å forby eller ignorere den utviklende kryptosektoren. I september samme år begynte EUs finansministre å diskutere muligheten for en felles tilnærming til rommet. Dette er usannsynlig på dette tidspunktet, ettersom ikke alle medlemmer deler den samme entusiasmen for den digitaliserte økonomien.

Sveitsiske kryptovaluta lover

Sveits regnes som en leder innen utvikling av kryptovalutareguleringer. I fjor kunngjorde den sveitsiske føderale skatteadministrasjonen (SFTA) at kryptovalutaer ville bli behandlet som eiendeler. FINMA publiserte også et sett med retningslinjer for ICO i februar 2018. Dette pro-crypto regulatoriske miljøet har ansporet vekst i den sveitsiske blockchain-sektoren. Denne veksten har spredt seg til å inkludere den sveitsiske børsen (SIX) som nylig kunngjort planlegger å være vert for en STO i 2. halvår 2019.

Regjeringsregler for Bitcoin: Anti-Cryptocurrency Laws

Ikke alle er bullish på Bitcoin. I fjor den tidligere verdensbankens sjeføkonom, Joseph Stiglitz, spådde at Bitcoin vil bli kvalt gjennom intense reguleringer etter hvert som markedet utvikler seg. Han er ikke alene om denne visjonen, og noen land er godt på vei til å nå dette målet.

Bitcoin Ban

Kina er et eksempel på denne typen antikrypto-atferd som påvirker markedet. Kinesiske tjenestemenn har vært så effektive til å bremse kryptosektoren at sentralbanken nylig ble offentliggjort skrøt om å drepe nesten all Bitcoin-handel i landet. Mens Kinas Bitcoin-forbud virker overdreven, er de ikke alene om å forsøke å knuse det nye kryptomarkedet via anti-Bitcoin-lov. Faktisk har mange land forbudt Bitcoin tidligere.

Et perfekt eksempel er Taiwan. Landet forbød Bitcoin helt tilbake i november 2015 etter at en milliardær var det holdt for en Bitcoin-løsepenger. I 2018 endret regjeringen lovgivningen for å forby anonym kryptoaktivitet. Et annet eksempel er Columbia. Colombia forbød nesten Bitcoin i januar 2017. Heldigvis avklarte tjenestemenn sin holdning i juni samme år da den ble offentlig kunngjort at lovgivningen begrenset colombianske banker fra å bruke krypto.

Bitcoin-lov

Vi ser kanskje aldri en dag der universell global Bitcoin-lov eksisterer. For øyeblikket har du en blanding av land med varierende nivå av blockchain-forståelse. Ironisk nok er sikkerheten og effektiviteten som oppnås gjennom blockchain-teknologien sikkert å skape et scenario der de landene som kveler blockchain-utviklingen, lider alvorlig i fremtiden.

Det er nettopp denne konkurransedyktige naturen som holder kryptokurver i forkant av regulatorens sinn. Markedet er nå mer aktivt enn noen gang før, og hver dag søker flere land å være det neste episenteret for denne digitale økonomiske revolusjonen. Kryptoområdet er nå for aktivt til å ignorere, og ettersom flere regioner blir pro-krypto, må andre følge etter for å forbli konkurransedyktige.

FinTech Revolution

De landene som er første flyttere i kryptosektoren kan forvente å høste store økonomiske fordeler. Allerede fortsetter land som Japan å se en flom av ny investeringskapital i blockchain som kommer inn i økonomien. Det er vanskelig å forestille seg et scenario der andre regjeringer ikke vil ha det samme.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map