Den ultimate guiden til de beste personvernmyntene

Mynter som konkurrerer om å være Cryptos topp personvernalternativ

Selv om personlig informasjon ikke er knyttet til Bitcoin-adresser, er det bare å snike litt for at noen skal kunne koble deg til dine kjøp. Selv om du ikke kjøper ulovlige stoffer, vil du kanskje ikke at saldoen din og brukshistorikken din skal være tilgjengelig for andre parter.

Takk og lov for personvernmynter. Flere mennesker skjønte denne Bitcoin-mangelen og opprettet mynter for å holde aktiviteten din anonym. I denne artikkelen skal vi analysere noen av disse myntene og redegjøre for hvorfor eller hvorfor ikke de skal være det beste valget.

Bindestrek

dash-logo

En gaffel med Bitcoin, Dash (kort for Digital Cash) leder for tiden pakken med en markedsverdi på over 6 milliarder dollar. Tilhengere roser ofte mynten for sine nesten øyeblikkelige transaksjoner når de bruker InstantSend-funksjonen. Selv om du er mer kjent for hastighet, kan du også sende mynter anonymt gjennom Dash’s PrivatSend.

PrivateSend-prosessen er som følger:

 1. Plattformen bryter ned transaksjonsinngangene dine i spesifikke valører (0,01, 0,1, 1 og 10 DASH).
 2. Lommeboken din sender en forespørsel til masternodene om at du vil blande myntene dine.
 3. Masternodene blander deretter de samme myntbetegnelsene fra forskjellige mennesker.
 4. Etter det sender de myntene tilbake til hver persons lommebok. Hver lommebok mottar myntene i en annen adresse, kalt en ‘endre adresse’.
 5. Trinn 2 til 4 gjentas flere ganger med hver pålydende.

Gjennom denne blandingsprosessen gjør Dash i utgangspunktet myntene dine skiller seg fra de andre myntene i nettverket. Det er som å gjemme et sandkorn på en strand.

Dash har kanskje ikke den mest robuste privatiseringsfunksjonaliteten, men brukervennligheten og den nåværende populariteten kan være vanskelig for de andre myntene å overvinne.

Fordeler

 • Dash fokuserer sterkt på sin egen masseadopsjon. Mynten er tilgjengelig via minibanker over hele verden og er vanligvis den neste kryptovalutaen som aksepteres i butikkene etter Bitcoin, Litecoin og Ethereum.
 • Som en gaffel med Bitcoin inneholder mynten mye av teknologien som gjør Bitcoin så flott.

Ulemper

 • Det er en del kontroverser om Dash-skaperen, Even Duffields, myntforsyning. Motstandere hevder at han urettferdig innstiftet de første million myntene og ga ham en uforholdsmessig stor kontroll.
 • Noen hevder også at, fordi PrivateSend-funksjonen er valgfri, er Dash ikke virkelig privat. Du kan muligens spore de antatte anonyme transaksjonene hvis de er knyttet til ikke-private.

Monero

monero logo

Monero blir ofte spioneringen som personvernkryptokongen. Mynten har erstattet Bitcoin som startvaluta for mørke nettkjøp. Monero har en markedsverdi på $ 4,8 milliarder dollar og er relativt stabil i tider med markedsvolatilitet.


Som standard er Monero kryptografisk privat og inkluderer flere anonymitetsfunksjoner. Mynten bruker snikadresser for transaksjoner for å fjerne forbindelsen til blockchain. Dette forhindrer koblinger en transaksjon kan ha med lommeboken din og skjuler transaksjonsinformasjonen din for andre mennesker.

Annet enn snikadresser, bruker Monero Ring Confidential Transactions (RingCT) – en protokoll som ligner på ringsignaturene som brukes av andre personvernmynter. Med RingCT kan nettverket bekrefte transaksjonsdetaljer uten å måtte avsløre beløpet som er knyttet til dem.

Monero-teamet legger konsekvent til nye personvernfunksjoner som Tails OS integrasjon og Kovri, et overleggsnettverk som tilslører IP-adressen din.

Fordeler

 • Populariteten blant mørke nettbrukere er en solid indikator på at Moneros personvern er helt topp.
 • Moneros overflødige lag med personvern beskytter mynten til å være virkelig soppbar. Dette betyr at alle Monero-mynter er utskiftbare og ikke vil reduseres i verdi basert på deres historie.

Ulemper

 • Monero er mindre nybegynnervennlig enn andre mynter tilgjengelig. Dette kan kvele masseadopsjon.
 • Å utvikle seg med Monero er ganske vanskelig. På grunn av dette støtter mange lommebøker det ikke, og det er et begrenset antall selgere som godtar det.

Zcash

zcash-logo

Ut av myntene i denne listen er Zcash den eneste som bruker null-kunnskap Succinct Ikke-interaktivt argument for kunnskapsbevis (zk-SNARKs). Denne personvernmetoden brukes til å bevise at transaksjonsinformasjonen du sender er sann uten å måtte avsløre de faktiske detaljene i transaksjonen. I hovedsak krypterer zk-SNARK alle transaksjonsdata.

I likhet med Dash er personvern bare et alternativ for Zcash-brukere. I tillegg oppgir teamet at Zcash ikke:

 • Krypter data for multisignatur
 • Forvirrede IP-adresser
 • Beskytt mot transaksjoner med offentlige kryptovalutaer

Mangelen på disse personvernfunksjonene har fått noen fellesskapsmedlemmer til å avskrive Zcash som en skikkelig anonym mynt. Når det er sagt, har mynten støtte fra bemerkelsesverdige rådgivere som Gavin Andresen (Bitcoin Foundation Chief Scientist) og Vitalik Buterin (Ethereum Creator).

Fordeler

 • zk-SNARKs ser ut til å være en god, lett løsning på personvern og anonymitet. Selv Ethereum vil være implementere dem snart.
 • Zcash-teamet inkluderer datavitenskap og kryptografispesialister fra anerkjente universiteter over hele verden.

Ulemper

 • Valgfritt personvern har potensial til å kompromittere hele nettverket.
 • Zerocoin Electric Coin Company eier Zcash. Dette gir et sentraliseringsnivå som mange ikke er komfortable med.

Bytecoin

bytecoin-logo

Bytecoin ble opprettet i 2012, noe som gjør den til en av de eldste kryptovalutaene. Faktisk, Monero oppsto som en Bytecoin-gaffel.

Bytecoin bruker CryptoNote protokoll for å beholde anonymitet. Denne protokollen inkluderer en blanding av engangsmessige adresser og ringesignaturer for å holde alle transaksjoner private.

Mynten har en historie med splittede utviklerleirer, mange gafler og en usikker begynnelse, men dette ser ut til å ha nylig endret seg. Det nåværende utviklingsteamet har fornyet fokus på åpenhet og kommunikasjon med samfunnet og har laget en målrettet veikart.

Fordeler

 • Bytecoin bruker CryptoNote-protokollen – et bevist middel for personvern.
 • Bytecoin er den eldste mynten på denne listen og har ennå ikke vist seg å kunne spores.

Ulemper

 • Selv om den har en betydelig markedsverdi (~ 1 milliard dollar), ser mynten ut til å være relativt ukjent. Rebranding kan være for lite, for sent.
 • Blockchain-fellesskapet er uenig i om utviklerne forhåndsutvinnte de første myntene. Hvis dette er sant, kan en sentralisert makt dukke opp i økosystemet.

Konklusjon

Det er et tett løp mellom disse personvernmyntene – hver med sin egen liste over fordeler og ulemper. En klar vinner har fremdeles ikke dukket opp, og nye konkurrenter dukker opp tilsynelatende hver dag. Verge og PIVX har fått ganske mye popularitet i det siste mens Aeon og NAV Coin sakte også får damp.

Bare tid (og strenge sporbarhetstester) vil skille de virkelig private myntene fra de som bare hevder å beskytte anonymiteten din.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map