Den økende etterspørselen etter Blockchain-obligasjoner

I denne artikkelen ser vi på World Bank blockchain-initiativet og den økende populariteten til blockchain-obligasjoner. Selv om dette er et relativt nytt konsept, begynner banker og myndigheter i alle størrelser å utstede blockchainbaserte obligasjoner og minibonds. La oss undersøke disse brukssakene og prøve å forstå hvordan disse endringene kan påvirke fremtiden for statlig innsamling.

Hvorfor Blockchain-obligasjoner?

De første statsobligasjonene var utstedt i Nederland i 1517. Siden den gang har denne formen for innsamling spilt en integrert rolle i innsamling av offentlig sektor over hele verden. Tradisjonelle statsobligasjoner har fungert som en kobling mellom regjeringer og borgere. Tidligere obligasjoner har vanligvis blitt denominert i et gitt lands egen fiat-valuta. Dette har imidlertid allerede begynt å endre seg med fremveksten av blockchain-obligasjoner.

Det er en rekke grunner til at myndigheter på alle nivåer kanskje vil bruke blockchain-obligasjoner over tradisjonelle obligasjoner. For eksempel kan bruk av blokkjeder eliminere behovet for tredjepartsfirmaer og finansinstitusjoner. Med andre ord, blockchain-teknologi har potensial til å koble direkte utstedere (myndigheter) og mottakere (borgere) direkte. La oss nå undersøke noen relevante casestudier.

Verdensbankens Blockchain-obligasjoner

I august 2018, Verdensbanken kunngjorde sine planer om å lansere verdens første blockchain-obligasjon. Imidlertid vil ikke kryptovaluta brukes som betalingsmåte. Dette skyldes sannsynligvis det faktum at det ennå ikke eksisterer en allment vedtatt, offentlig utstedt digital valuta.

Dessverre blir de fleste av disse alternativene sett på som Ponzi-ordninger. Derfor vil fiat-valuta brukes. 10. august 2018 utpekte Verdensbanken Commonwealth Bank of Australia (CBA) som den eneste arrangøren for en toårig obligasjon. Organisasjonen har som mål å samle inn 50 millioner $ AUD (tilsvarende $ 36 millioner).

Paul Snaith, leder av Verdensbankens Treasury Operations Capital Markets, har sagt at institusjonen samarbeider med Microsoft for å oppfylle de tekniske kravene som er nødvendige for å lage programvare og plattform. Mens verdensbankens blockchain-obligasjoner gir et lovende skritt fremover for investorer, er det viktig å merke seg at alle som kjøper en obligasjon, fortsatt vil følge den tradisjonelle veien..

For eksempel må hver enkelt kjøper fortsatt gjennom en offisiell registreringsprosess. I tillegg vil alle kontanter overføres separat fra blockchain gjennom normale obligasjonskanaler.

Verdensbankgruppens logo

Verdensbankens blockchain: Verdensbanken planlegger å bli den første utstederen av blockchain-obligasjoner.

BNP Paribas Minibonds

Verdensbankens blockchain-innsats for å bli den første globale utstederen av blockchain-obligasjoner er ganske en prestasjon, men det er ikke den eneste store finansinstitusjonen som jobber med et slikt initiativ. BNP Paribas, Frankrikes største bank og den 8. største banken i verden, har også et lignende program i arbeidene. I 2016 begynte denne banken å bygge og teste en blockchain-plattform for å la private selskaper utstede minibonds.

BNP Paribas Securities Services, bankens depotarm, utvikler aktivt en løsning som kan føre oversikt over alle utstedelser av obligasjoner og eierskifte. Banken inngikk også et samarbeid med tre franske selskaper for å fremme sitt endelige mål om implementering i den virkelige verden. Disse inkluderte to fornybare energiselskaper samt en investeringsplattform kalt SmartAngels, som jobbet med å lage den første pilotplattformen.

I følge en artikkel fra februar 2018 sa Johann Palychata, sjef for blockchain ved BNP Paribas Securities Services ‘digitale transformasjonsavdeling, at flere forbedringer er nødvendig å integrere blockchain med eksisterende markedspraksis og interessenter. Palychata siterte også behovet for regulatoriske endringer for å gjøre bred adopsjon til virkelighet.

Det har ikke vært mange oppdateringer om muligheten for BNP Paribas ’virkelige implementering av blockchain minibonds. Likevel bringer BNP Paribas også blockchain-innovasjon til andre finansområder som kapitalforvaltning. I januar 2018, BNP Paribas Asset Management kunngjorde at den hadde benyttet seg av BNP Paribas Securities Services ’blockchain-teknologi for å gjennomføre en vellykket prøveversjon av blockchain-basert fondsfordeling i Luxembourg.

BNP Paribas-logo

BNP Paribas tester en plattform for blockchain minibonds.

Berkeley, California: Første Blockchain Bond-kommune?

Når det gjelder obligasjonsutstedelse, tenker de fleste sannsynligvis først på internasjonale institusjoner som Verdensbanken eller store banker som BNP Paribas. Men lokale myndigheter har også myndighet og evne til å utstede obligasjoner. Nå begynner lokale og statlige myndigheter over hele verden å implementere en rekke blockchain-løsninger.

I mai 2018 stemte byrådet i Berkeley, California for å gå videre på et prosjekt som ville gjøre det til den første kommunen som tilbyr blockchain-obligasjoner. Det som gjør dette initiativet interessant, er det faktum at det ville redusere investeringsterskelen for alle investorer. Vanligvis er minimumsinvesteringen for kommunale obligasjoner $ 5000. Derimot vil Berkeleys program tillate folk å kjøpe obligasjoner for mye mindre beløp (dvs. $ 10 eller $ 25) for å støtte samfunnsprosjekter..

Dette konseptet ligner på hvordan kryptovaluta-prosjekter har redusert eller til og med eliminert det minste beløpet som kreves for å delta i ICO-er. I tillegg planlegger byen å utstede obligasjonene i dollar. Det er også muligheten for at byen kan lage sitt eget token, og tilby borgere to valutaopsjoner.

Berkeleys viseborgmester Fortalte Ben Bartlett til Bloomberg at det å omgå Wall Street er en av byens motiverende faktorer. Hvis dette initiativet lykkes, kan det sette en modell der regjeringer ikke lenger er avhengige av tjenestene som tilbys av tradisjonelle gjeldskapitalmarkeder. For byen Berkely inkluderer noen mulige tiltak en muni-obligert ICO for rimelig bolig. Det har byen allerede gjort samarbeidet med en teknisk oppstart ringte Neighborly for å gjøre denne visjonen til virkelighet.

Foto av en bygning på UC Berkeley campus

Berkeley ligger i San Francisco Bay Area, og er en universitetsby kjent for sin tekniske innovasjon.

Trender og takeaways

Blockchain obligasjoner og minibonds kan endre fremtiden for obligasjonsfinansiering. Regjeringer og banker har ikke vært raske med å bruke kryptovalutaer i obligasjonsutstedelse eller betaling, men dette kan være en mulighet i fremtiden.

Det er ennå ikke bestemt om regjeringer og finansinstitusjoner er fast i “blockchain men ikke bitcoin” -leiren. Uansett om fiat eller crypto brukes, skaper blockchain-obligasjoner en annen potensiell brukssak for desentraliserte teknologier. Viktigst, de representerer et stort skritt fremover for adopsjon av blockchain-teknologi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map