De største kryptoprogrammeringsfeil gjennom tidene

Blockchain-programmerere forstår viktigheten av å bekrefte kodingen før de gjør permanente endringer på plattformen. Dessverre er ingen perfekt, og kryptoprogrammeringsfeil kan og kan skje. Når feil oppstår i blockchain-kodingen, kan det påvirke en stor del av kryptosamfunnet.

En liten kryptoprogrammeringsfeil kan føre til millioner av tapte midler. Når du er i ferd med å lære, kan en feil i koden din være lik katastrofe i blockchain. Disse vidtrekkende konsekvensene er desto større grunn til å gjøre prosjektet ditt åpen kildekode. Open source-prosjekter får ekstra sikkerhet på grunn av det store antallet utviklere som sjekker koden for feil. Når det er sagt, inneholder til og med open source-prosjekter programmeringsfeil. La oss ta et øyeblikk for å undersøke de fem største kryptoprogrammeringsfeilene i historien.

Ethereum and the Parity Wallet Fiasco

Tenk deg at du programmerte en smart kontrakt, og plutselig fikk du kontroll over tusenvis av menneskers multi-signatur lommebøker ved et uhell. Hva ville du gjort? Handle Lambo? Eller vil du ta motorveien som devops199 og prøv å angre kodingen for å returnere lommebøkene til sine rettmessige eiere?

Du hørte riktig; devops199 slettet koden som ved et uhell ga ham tilgang til tusenvis av Parity multi-signatur lommebøker. Dessverre frosset eliminering av koden også alle midlene i disse lommebøkene på ubestemt tid. Totalt gikk 300 millioner dollar i Ethereum tapt i utslaget.

Paritetslommebok via hjemmesiden

Paritetslommebok via hjemmesiden

Ironisk nok var ikke feilen som skapte denne kryptoprogrammerings katastrofen den samme koden som resulterte i at en hacker stjal $ 32 millioner tidligere i måneden. En hacker utnyttet en feil i lommeprotokollen med flere signaturer. Parity-utviklingsteamet gikk inn for å korrigere feilen for å forhindre at hackeren stjal mer. I ettertid var effekten av hackingen ikke verre enn 300 millioner dollar i Ethereum frosset for alltid.

Nitti-to milliarder Bitcoin

Bitcoin-utvikler Jeff Garzik la merke til noe rart da jeg gjennomgikk Bitcoin-koding 8. august 2010. Han tok til bitcointalk for å varsle andre utviklere om et alvorlig problem han kom over. Det Garzik la merke til var at verdien av en av blokkene var 92 milliarder bitcoin. Med tanke på at det bare skal være 21.000.000 bitcoin noensinne opprettet, er dette en alvorlig kodingsfeil.

Feilen var så betydelig at utviklerne bestemte seg for å trykke på reset-knappen. De gjorde dette ved å spole tilbake blockchain til blokken forut for den som inneholder 92 milliarder bitcoin. Denne omstarten betydde at alle transaksjoner som ble utført etter hackingen, men før reparasjonen, ble annullert.

Senere ble det avslørt at en hacker fant en feil som tillot dem å gjøre det utnytte en feil med talloverløp. Denne typen feil oppstår når systemet starter telleprotokollene på nytt, i stedet for å fortsette kronologisk. Når dette skjer, kan det ha alle slags negative effekter på et nettverk. I dette tilfellet resulterte det i opprettelsen av 92 milliarder bitcoin. Snakker offentlig, Wladimir Van Der Laan, Bitcoins hovedutvikler kalte hendelsen for «det verste».

REX ICO-hendelse

REX plattform bringer fordelene med blockchain-teknologi til eiendomssektoren. Denne plattformen skaper en desentralisert peer-to-peer blockchain multiple listing service (MLS). Til tross for å ha gått gjennom minst en stor kryptoprogrammeringsfeil, fortsetter plattformen å se økende suksess.

REX skapte overskrifter i august 2017 da utviklere mistet $ 1,3 millioner i eter under sitt Initial Coin Offering (ICO). Feilen oppstod da en av utviklerne skrev inn feil Javascript hex-streng mens de programmerte ICOs smarte kontrakter. Denne feilen resulterte i at ICO-deltakernes midler ble sendt til en inaktiv adresse på blockchain.

Heldigvis for de som mistet penger, samlet REX allerede inn 13 millioner dollar i risikokapitalfinansiering og var i stand til å utstede alle REX-tokens de skyldtes. Ikke alle er så heldige når kryptoprogrammeringsfeil oppstår.

Binance stanser handel

Når du er en av de største børsene i verden, kan kodefeil være skadelig for tusenvis av kryptobrukere. I februar i år, Binance suspendert handel i nesten to dager på grunn av en kodefeil. Handelsembargo-originalen skulle bare vare i 24 timer, men Binance forlenget handelsfrysingen på grunn av “uforutsette nedgang”.

Gitt det enorme antallet kryptohacks som har blitt opplevd de siste årene, er det ingen overraskelse at kryptohandlere ble veldig mistenkelige for utvekslingen. Mange trodde utvekslingen ble hacket og at de holdt sannheten borte fra offentligheten. Bekymringene vokste så store at til og med John McAfee tok til Twitter for å varsle de potensielt berørte.

Zhao Chengpeng via Twitter

Zhao Chengpeng via Twitter

Som svar på den økende offentlige uroen, Binances administrerende direktør, Zhao Chengpeng, publisert et skjermbilde av kodingsfeilen. Han lovet også å oppdatere sin sosiale mediekonto annenhver time til problemet ble løst. Til slutt korrigerte utviklerne programmeringsfeilen uten at noen direkte mistet penger.

Bitcoin Upgrade Nightmare

Som all programvare, trenger Bitcoins koding oppgradering fra tid til annen. Disse oppgraderingene er avgjørende for å holde blockchain kjører jevnt. Når noe går galt med en Bitcoin-oppdatering, kan det være katastrofalt.

Et perfekt eksempel på et mareritt med Bitcoin-oppgradering skjedde i mars 2013. Bitcoin hadde en planlagt oppgradering fra versjon 0.7 til versjon 0.8. Versjon 0.8 økte blokkstørrelsen til Bitcoin. Når oppdateringen var fullført begynte marerittet.

Utviklere innså at oppdateringen gjorde nettverket inkompatibelt med den nåværende versjonen av Bitcoin. Denne oppgraderingen delte blockchain i to separate. Denne splittelsen ligner på en hard gaffel, men skjedde lenge før Bitcoin Cash.

Bitcoinere begynte å advare utviklere om problemene de har møtt med oppgraderingen. Til slutt bestemte samfunnet at det var best å trykke på omstart-knappen, enda en gang. Bitcoin kom tilbake til versjon 0.7, men som du sikkert vet var dette ikke slutten på blokkstørrelsesdebatten i Bitcoin-samfunnet.

Kryptoprogrammeringsfeil – hold deg varslet

Mens blockchain-teknologien tillater oss å oppgradere våre nåværende systemer, er det ikke perfekt. Disse topp kryptokodingsfeilene fremhever vanskeligheter som blockchain-utviklere står overfor i dag. De fleste kryptobrukere slutter aldri å tenke på de talentfulle mennene og kvinnene som får kryptorommet til å fungere. Nå som du har fått et glimt av konsekvensene av kryptoprogrammeringsfeil, er du sikker på å sette pris på når alt fungerer etter planen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map