De mange typene Cloud Computing

Begrepet cloud computing fortsetter å mystifisere mange ettersom definisjonen ser ut til å henge i eteren. Den gode nyheten er at den ikke er så overveldende av et konsept som du kanskje tror.

Faktisk er cloud computing bare en måte å organisere og outsource, to konsepter mennesker har vært forkjemper for i mange år.

La oss prøve å lindre noen av misforståelsene og utfolde hvilke typer cloud computing som utgjør den typiske skystakken. Vi kommer tilbake til den stakken om et øyeblikk, men foreløpig vet du bare at det er tre primære tjenester som cloud computing tilbyr.

Hvert av de tre lagene letter det ene før det og stabler på det andre som et barns lekeblokker. Basen til stabelen er infrastrukturen som en tjeneste (IaaS). Lag to er plattformen som en tjeneste (PaaS), og toppen av bunken er programvaren som en tjeneste (SaaS).

Vær oppmerksom på at alle tre lagene er en tjeneste. Når du kjøper cloud computing, engasjerer du deg med en tjeneste, ikke et produkt. Akkurat som å ansette en hageanlegg for å klippe plenen din, eier du ikke gressklipperen etter at arbeidet er gjort.

Typer Cloud Computing

Sideanmerkning: Hvis du er så langt og tenker for deg selv, “Sikkerhetskopier, hva er cloud computing?”Ta deg tid til å hoppe over til vår cloud computing-forklarer. Etterpå får du en mye bedre følelse av hva cloud computing er og hvordan du sannsynligvis allerede bruker det hver dag.

Cliches til side, moderne motorveier og bakketransport er en flott likhet med typer cloud computing. Vi bruker dette rammeverket til å eksemplifisere det grunnleggende i de tre lagene. Ha med oss ​​når vi reiser nedover informasjonsveien!

La oss hoppe litt mer i dybden og utforske hva slags cloud computing er og hvordan de spiller pent med hverandre.

Typer Cloud Computing

Infrastruktur som en tjeneste (IaaS)

Først opp, infrastrukturen.

Det er lett å glemme at det er et komplekst nettverk av maskinvare som fungerer bak kulissene, som definerer våre digitale opplevelser. På overflaten har vi forbrukere sannsynligvis noen få enheter. Noen få maskinvarer som muliggjør våre digitale liv.


Kanskje du har en ruter, en bærbar PC og en smarttelefon, i det minste. Disse enhetene tar fysisk plass i livet ditt. Ruteren i kjelleren, den bærbare datamaskinen på skrivebordet og smarttelefonen i lommen.

Virkeligheten er at for noen av disse enhetene å fungere, er det ti ganger flere maskinvare bak kulissene. Servere, reletårn, utallige miles av nettverkskabler, datasentre og satellitter er bare en håndfull eksempler.

Enkelt sagt, cloud computing-infrastruktur ligner på veiene våre og alt som støtter den sunne strømmen av motoriserte kjøretøy. Visst er gatene, veiene og motorveiene viktige, men det er bare et tips på infrastrukturens isfjell. Det er også gateskilt og lys, malte linjer, organisasjonsprotokoller, rettshåndhevelse, gatelys, beredskapstjenester, betongprodusenter og utallige hektar land.

Alle disse kjørebanekomponentene utgjør minimumskravene for å bygge mer komplekse systemer og applikasjoner. I likhet med disse nødvendige komponentene, gir cloud computing’s IaaS grunnleggende behov for plattformer og tjenester for å spre seg på toppen av.

En typisk IaaS-leverandør, som Amazon AWS eller Microsoft Azure, vil lease og selge sine infrastrukturskytjenester til brukere. Derfra kan brukere eksperimentere og bygge på skalerbare maskinvareløsninger som er fulle av fordeler med databehandling.

Platform as a Service (PaaS)

Nå som maskinvaren er på plass, er den neste typen cloud computing plattformen som en tjeneste (PaaS) -lag. Her blir ting litt mer immaterielle, og vi begynner å se koblingen mellom infrastrukturen som trengs og applikasjonene vi ønsker.

Dette brolaget, plattformlaget, er der infrastrukturen blir slått sammen med utviklerverktøy og programmeringsmiljøer.

Når det gjelder vårt veieksempel, er PaaS cloud computing slik lovgivning er til en motorvei. Lover og regler for hvordan vi kan bygge videre på og dra nytte av veiene våre, er ikke ulikt protokollene og programmeringsspråkene som utgjør plattformskytjenestene.

En tom veibane kan være infrastrukturen vi trenger, men lover og normer er det som gjør at veier kan utvikle seg fra et smalt brukstilfelle til et felles beste.

En tom server kan også være den nødvendige infrastrukturen, men uten protokoller og programmeringsspråk vil serveren ikke ha noen programmer å kjøre.

Plattform som en tjeneste er laget som gir kundene både infrastrukturen og utviklerverktøyene de trenger for å bygge skalerbar programvare og applikasjoner.

For tiden blir linjene mellom IaaS og PaaS stadig mer uskarpe ettersom flere IaaS-selskaper tilbyr plattformløsninger med full suite. Et eksempel på dette er Amazons AWS-tjenester, som tilbyr en full bunke med cloud computing på tvers av alle tre lagene. Leverandører som Amazon AWS kobler sammen økosystemet til IaaS, PaaS og SaaS slik at brukerne effektivt kan skalere til deres behov.

Programvare som en tjeneste (SaaS)

Sannsynligvis det mest gjenkjennelige laget av typer databehandling, SaaS er hvor applikasjonene og programvaren blir utviklet og levert til brukerne.

Fra Netflix til Google Docs, refererer programvare som en tjeneste vanligvis til skyapplikasjonene som direkte berører livene våre. Et avgjørende trekk ved en SaaS-applikasjon er at hoveddelen av databehandlingen gjøres eksternt. Med andre ord lagrer, kjører eller kontrollerer datamaskinen ikke nødvendigvis appen du bruker.

En enkel illustrasjon av et SaaS-program er utviklingen av tekstbehandlingsprogramvare. For et tiår siden ble tekstbehandlingsapplikasjoner som Microsoft Word lastet ned og installert på hver datamaskin. For eksempel trenger et kontor med ti datamaskiner å installere ti separate eksemplarer av Microsoft Word for hver maskin for å kunne bruke programvaren.

Hver maskin installert med Microsoft Word er suveren. Personlige innstillinger, filer og pågående arbeider var alle isolert til din lokale datamaskin. Å flytte filer til en annen maskin betydde å flytte disse manuelt.

Ved å hoppe til nåtiden fjerner SaaS-skytjenesten Google Docs disse barrierer ved til slutt å være en enkelt kopi av applikasjonen som deles på tvers av alle maskiner. På et kontor med ti datamaskiner er programvaren ikke installert på noen maskin lokalt. I stedet får hver datamaskin tilgang til Google Dokumenter via internett og vanligvis via en nettleser.

Personlige innstillinger, filer og pågående arbeid lagres eksternt, vekk fra datamaskinen din. Dette gjør aktiviteter som å flytte mellom maskiner og dele filer uendelig enklere. For ikke å nevne de utallige hodepine som unngås med en enhetlig versjon (hvis du ikke føler smerten her, har du sannsynligvis aldri hatt å oppdatere operativsystemer for et dusin fungerende datamaskiner … og vi lurer på hvorfor selskaper er så sakte å oppdatere. ).

Pump pausene, hvor er motorveimetaforen?

La oss oppsummere. For det første har vi infrastrukturen vår i form av veier, skilt og nødvendige fysiske komponenter som en innkjøring til maskinvaredrevet cloud computing. For det andre er reglene og lovgivningen som kan gi oss mulighet til å bygge videre på infrastrukturen. I skyen er dette andre laget plattformlaget, der protokoller og programmeringsmiljø kombinert med skyinfrastruktur.

Til slutt har vi programmene, eller hvordan oss brukere endelig kan bruk skytjenestene. På motorveiene og veiene er dette alle andre komponenter som utnytter motorveiinfrastrukturen og plattformene. Lastebilfirmaer, Ford Motors, Uber og Meals-on-Wheels er alle applikasjoner som ville være nesten umulige å implementere uten de to foregående lagene.

I likhet med biler, rederier og forskjellige tjenester som bruker våre vanlige veier, er SaaS det siste laget der utviklere skalerer og leverer produkter og tjenester til brukerne. Uten IaaS og PaaS tidligere, ville SaaS ikke være et forbrukerprodukt, og vi ville fortsatt sitte fast i paradigmet for enkeltprogramvare / enkeltmaskin.

Stabling av typene Cloud Computing

Tilbake til stabelen. Som nevnt er hver type cloud computing et lag i skystakken. SaaS er på toppen av bunken og er det mest fleksible og brukervendte laget. Under det er PaaS-laget og deretter IaaS-laget.

Hvert lag i stabelen muliggjøres av forrige. For eksempel, uten infrastrukturlaget, ville PaaS i et skymiljø være usannsynlig og definitivt ikke en fordeler av skyens skaleringsfordeler.

Til syvende og sist er det enklest å forstå hvilke typer cloud computing som skalerbar outsourcing av databehovet ditt. Servere på forespørsel, skalerbare utviklerplattformer og eksterne applikasjoner i massevis.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map