David Knott, OmiseGo forsker, om plasma og skalering

David Knott er forsker ved OmiseGo som for tiden jobber med Plasma og OmiseGo desentraliserte utveksling. Coin Centers Munair Simpson hadde muligheten til å intervjue ham og hans kollega Kelvin Fichter, også fokusert på plasmaforskning og utvikling, på Ethereal Summit forrige måned under Blockchain Week i New York City. Vi ønsket å stille David et par spørsmål om OMG DEX og andre ting som skjer på OmiseGo.

Intervjuet

Munair: Vi vil lære litt om bakgrunnen din. Hvordan kom du inn i programmering, og til slutt ble du med på teamet hos Omise som forsker?

David: Jeg begynte å tenke på datamaskiner annerledes og kom ganske nylig inn i programmeringssiden av ting. Jeg var på college og studerte økonomi, men så skjønte jeg at når jeg programmerer ting og bygger ting, var tilbakemeldingsløyfen mye strammere. Jeg kunne bygge noe, og jeg kunne se “å, det fungerer,” eller det fungerer ikke med en gang, og deretter gjenta det. Det var råkult. Og så begynte jeg å lære meg selv programmering. Jeg gikk på en kodeskole, likte webdev-ting og fant ut om Ethereum og ble begeistret. Jeg gjorde noen soliditetskontrakter da jeg begynte å jobbe for Ethereum på Viper, som er et sikkerhets første smarte kontraktprogrammeringsspråk, og nå jobber jeg for OmiseGo on Plasma.

OMG Team

OMG Team

Munair: Vil du fortelle oss litt mer om plasma og hva du gjør med plasma?

David: Jeg er plasmaforsker. Plasma-papiret var fantastisk, men det var veldig bredt og hadde ikke all den tekniske informasjonen som var nødvendig for umiddelbar implementering. Så jeg jobber med å ta visjonen og spesifisere den og skyve den fremover slik at vi kan implementere den og bruke Plasma-rammeverket til å støtte den desentraliserte sentralen vi bygger.

Plasma sidekjeder

Plasma på Ethereum (fra Plasma-papiret)

Munair: Det høres veldig spennende ut. Jeg husker presentasjonen din på Fluidity. Vi snakket mye om hvordan Plasma er i stand til å skalere. For oss i CoinCentral er vi veldig interessert i DEXer, og vi vil vite hvordan skaleringen skal gjøre at dere tilfører mer verdi i forhold til andre børser akkurat nå. Spesielt ønsker vi å vite når du skulle gi den ut, og om du kan snakke litt om ytelsen til prosjektet så langt?

David: Sikker. Så akkurat nå når jeg sender noen verdi på Ethereum, må jeg fortsatt tenke på transaksjonskostnadene. Det er betydelig bedre enn å si et kredittkortgebyr, men det er fortsatt et gebyr der. Det er ikke friksjonsfritt. Gjennom Plasma kan vi få tilstrekkelig båndbredde til å gjøre friksjonsfrie transaksjoner der gebyret du betaler er så lite at det ikke en gang trenger å krysse deg, og det hele kan trekkes bort. Det er kjempebra, spesielt for folk som har relativt lave mengder penger og verdi. For underprivilegerte vil disse friksjonsfrie transaksjonene over landegrensene være veldig hjelpsomme. Når det gjelder når vi faktisk slipper ting, pessimistisk, vil den første iterasjonen som bruker Plasma bli utgitt i år i 4. kvartal. Akkurat nå fokuserer vi på mange ting. Vi har et produksjonsteam i Polen som jobber med blockchain-siden av ting for å få Plasma MVP spesifikasjon som vi slipper til produksjon. Så på forskningssiden av ting, presser vi i utgangspunktet grensene for både Plasma MVP arkitektoniske spesifikasjoner og Plasma Cash spesifikasjoner.

OMG-veikart

OMG-veikart

Munair: Plasma Cash høres veldig spennende ut. Kommer det til å være grunnlaget for måten OmiseGo DEX vil fungere, eller er det bare noe som er lett interessant å undersøke?

David: Så akkurat nå er det veldig interessant. Fremgang gjøres, men Plasma MVP har eksistert litt lenger. Akkurat nå fokuserer vi på å utvide begge på forskningssiden av ting, men vi tar en Plasma MVP-lignende arkitektur til produksjon. Så vil vi holde øye med hva forskningssiden gjør med Plasma Cash og vi vil sannsynligvis ha litt overføring der vi henter noen ting fra Plasma Cash etter hvert som det skrider frem.

Munair: Med OmiseGo DEX planlegger dere å bruke Ethereum for å få ut verdien for sluttbrukeren, er det riktig?

David: OMG-nettverket vil bli dirigert til Ethereum. OMG-nettverket, selv om hver transaksjon ikke blir sendt på Ethereum, vil dele mange sikkerhetsegenskaper med det større Ethereum-nettverket. Vi vil i utgangspunktet fange mye verdi og sikkerhet som Ethereum har av å ha så mye økonomisk kapital bak seg.

Munair: Det høres ut som når jeg tenker på OmiseGo-prosjektet generelt, er DEX mer eller mindre for å lette transaksjoner i Sørøst-Asia-markedet der folk kan være i Thailand og trenger utvekslingsverdi med folk som kanskje er i Vietnam. Er det mer eller mindre drivkraften bak DEX, og hvordan det skal tilføre verdi? Eller er dette en DEX der folk som kanskje vil gjøre noe, som vanlig ordrehandel, kan bruke OMG Plasma DEX til å gjøre store transaksjoner? Som for eksempel Radar Relay-gutta eller andre reléer som bruker 0x-protokollen?

David: Det er klart vi ønsker å hjelpe underrepresenterte, underprivilegerte mennesker, og det er definitivt et mål, men vi tenker på hele verden. Vi er basert i Sørøst-Asia, men OMG-nettverket vil være globalt, og vi går etter alt.

OmiseGo byggesteiner

OmiseGo byggesteiner

Munair: Et av problemene med desentraliserte børser er front-running. Har du tenkt på dette, og hva er ideene dine om hvordan du kan løse dette?

David: Ja, frontløp er et stort problem. Vi begynner sannsynligvis med å bruke en oppgave-avsløringsordning med batch-prosessering. Commit-reveal er i utgangspunktet folk som forplikter seg til en ordre før de avslører den, slik at noen ikke ser det faktiske innholdet i ordren, slik at de kan kjøre den foran. Så kan vi batchordre og hva det gjør er at det tar bort hastighetsspillet slik at hvem som helst innen en gitt periode kan legge inn en ordre, og så blir de behandlet sammen en gang i fremtiden.

Munair: Det er liksom hva gutta på Gnosis gjorde med utvekslingen.

David: Ja, de gjør hollandske auksjoner. Ja, vi snakker med dem om forskjellige ideer for å håndtere front-running og bare generell DEX-arkitektur.

Munair: Så det høres ut som om du og teamet er veldig samarbeidsvillige. Du har Vitalik som en av dine rådgivere. Du har forbindelser med så mange mennesker som gjør store grep i bransjen. Er du åpen for å jobbe med gutter som Gnosis og kanskje andre mennesker i utvekslingsrommet for å gjøre best mulig desentralisert utveksling?

David: Helt sikkert. For oss handler alt om samarbeid og om verdier. Selvfølgelig bygger vi et produkt, og vi vil at produktet skal selges, men vi er glade for å samarbeide om å skape et bedre økosystem og skyve frem visjonen om å gjøre verden til et bedre sted. Denne visjonen er veldig sterk innen blockchain og spesielt i Ethereum-samfunnet.

Munair: David, du tok med deg en kollega i dag. Vil du introdusere kollegaen din?

Dette er Kelvin. Han er plasmaforsker.

Munair: Fortell meg litt om deg selv og teamet ditt og hva gjør du som forsker?

Kelvin: Jeg har vært med OmiseGo siden ganske mye begynnelsen av dette året. Jeg brukte i utgangspunktet all tiden min på å tenke på nye ting vi kan gjøre med plasma, eller jeg ser etter spesifikke ting jeg vil ha ut av plasma og prøver å bygge dem.

Munair: Dere er to av folket på Plasma-teamet som også ser på DEXer for OmiseGo. Akkurat hvor stort er laget?

Kelvin: Vi har tre personer i forskerteamet, og så har vi et implementeringsteam. Så er det også noen andre team som ikke er OmiseGo som jobber med Plasma som vi jobber sammen med. Det er mange mennesker fra hele verden. Jeg vet ikke engang hvor mange mennesker på dette tidspunktet.

David: På forskningssiden av ting handler det egentlig om informasjonsutveksling. Selv om folk ikke jobber direkte med OmiseGo, skyver så mange forskjellige mennesker Plasma fremover. Jeg tror vi drar nytte av det, så vel som alle andre som er interessert i plasma som en lag-to-skaleringsløsning.

TENGEN Mål

TENGEN Mål

Munair: Det største problemet alle finner med desentraliserte børser er likviditet. Du kan gå på en DEX, og det kan være alt bygget ut, men det er ingen likviditet der. Hva gjør dere på OmiseGo for å sikre at når du starter DEX at det vil være tilstrekkelig likviditet og at du har en virkelig anstendig børs?

David: Vi er veldig klar over den bekymringen, og vi tenker mye på det. Vi gjør noen få ting. Den ene er at vi for øyeblikket lanserer en sentralisert børs, som i utgangspunktet vil plugges inn i den desentraliserte børsen for ikke-depotoppgjør, slik at det vil bidra til å bringe likviditet fra begynnelsen. Vi er også fokusert på å bygge ut verktøyet rundt integrering med OMG-nettverket og snakke med forskjellige sentraliserte og desentraliserte sentraler som kanskje er villige til å koble til OMG-nettverket. Da ville vi i utgangspunktet dele likviditet.

Munair: Kan du nevne noen av disse sentraliserte børsene du kanskje vil samarbeide med?

David: Jeg er en plasmaforsker, så det høres bare litt for business-y for meg.

Munair: Er det noe annet dere vil legge til?

Kelvin: Du kan gjøre det. Kom og hjelp. Det er ikke så vanskelig som det virker. Hvis du vil gjøre det, er vi alltid der for å hjelpe deg med å komme ombord og lære mer om plasma. Hvis du vil gjøre plasmaforskning, slå oss opp.

David: Skaleringsløsninger er tilgjengelige nå. Ikke la deg skremme. Les dokumentene, se over koden, gå til GitHub for å se den blødende kanten av hva tankelederne tenker på [lag to skalering] og så er det bare å bryte dritt og implementere disse tingene selv.

Takk, David og OmiseGo-teamet

Vi håper på gode ting. For å lære mer om OmiseGos visjon, sjekk ut deres offisiell guide, hvitt papir, og veikart.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map