Cryptocurrency’s Fight Against Predatory Payday Loans

I år, ca. 12 millioner amerikanere vil bli sugd inn i det svarte hullet som er den kortsiktige lånebransjen. Kortsiktige lån i små dollar, bedre kjent som lønningslån, har ballonget inn i en $ 90 milliarder dollar uten tegn til bremsing. Med et lønningslån låner du vanligvis mellom $ 300 og $ 5000 og betaler det hvor som helst fra et par uker til et år senere. Imidlertid er det en fangst.

Lønningslån har en gjennomsnittlig årlig prosentsats (APR) på nesten 400 prosent. Med denne hastigheten vil et forskudd på $ 1000 til $ 1230,85 koste 12 millioner dollar for å betale seg fullstendig. For å sette dette tallet i perspektiv, er gjennomsnittlig kredittkort april rett rundt 17 prosent.

Stat for stat gjennomsnittlig rente på lønningsdagslån

Stat for stat gjennomsnittlig rente på lønningsdagslån (Kilde: CNBC)

På grunn av den astronomiske renten på lønningsdagslån, må de som tar dem opp ofte ta opp flere lån over tid, og grave seg dypere inn i gjeld uten mulig utvei. Før vi går inn på hvordan kryptovaluta som Bitcoin kan hjelpe, er det imidlertid viktig at vi dissekerer roten til problemet.

Hvorfor er lønningslån så populære?

Med renter i tredobbelte sifre, hvorfor skulle noen til og med vurdere å ta opp et lønningsdagslån? La oss bruke litt fantasi for å se hvorfor.

Vurder å legge til en medunderskriver eller sikkerhet. Hvis du har dårlig kreditt, kan du legge til en medunderskriver eller sikkerheter hjelpe deg med å sikre deg et lån. En medunderskriver med god kreditt eller en verdifull eiendel som fungerer som sikkerhet kan forbedre sjansene dine for å anskaffe et lån drastisk, og det kan også hjelpe deg med å få en bedre avtale.

Tenk deg at du er en trettiåring fra lavere til middelklasse med ektefelle og to barn. Du har en jevn jobb, men med familieutgifter lever du nesten lønnsslipp. En dag på vei til jobb går bilen din i stykker. Du tar det med til mekanikeren bare for å finne ut at det kommer til å koste $ 1000 for å reparere det. Dessverre er neste lønningsdag fortsatt ti dager unna.

På dette tidspunktet har du noen alternativer:

  1. Ikke reparer bilen før lønningsdagen, ta jobben og risikere å få sparken.
  2. Reparer bilen ved å ta pengene ut av familiens budsjett.
  3. Ta opp et lønningsdagslån slik at du kan mate familien din og fortsette å jobbe.

Når du møter disse alternativene, er valget åpenbart. Ofte har de som tar opp disse lånene ingen andre mulige muligheter, så rovdrivende låntakere er i stand til å øke rentene uten konsekvenser. Det er verdt å merke seg at noen ikke er så ille, denne listen med de beste lønningslånene for eksempel viser noen selskaper som ikke overdriver.

Den virkelige saken for hånden

Det er lett å tukte selskaper med lønningslån for deres rovdyr. Og det er regler under utvikling (på en måte) som kan bidra til å holde dem i sjakk. Det er imidlertid et bredere problem.

Lønnssjekken hver uke er en pådriver for suksessen med lønningslån. Tilbake til vårt hypotetiske:


Hva om du, i stedet for å motta en engangssjekk ti dager fra nå, kan motta en tidel av det beløpet hver dag i løpet av samme periode? Du vil sannsynligvis være mer komfortabel med å fravike lånet til å betale av bilreparasjonen, vel vitende om at du ville ha en tilstrømning av kontanter neste dag. Med 80 prosent av lønningslånene som er tatt opp innen to uker etter forrige, er det en sandkasse du vil unngå for enhver pris.

To-ukers Bologna

Uten å gi en detaljert historieleksjon, hver uke, lønnsslipp ble populær på 1930-tallet. På den tiden var beregning av skatt en manuell prosess. Å samle lønnsslipp over en tid, i stedet for å distribuere dem hver dag, gjorde det lettere for en regnskapsfører. Til slutt bestemte vi oss for en to ukers tidsramme.

I dag har elektronisk arkivering og betalinger redusert kompleksiteten i skatteregnskap og lønn. Imidlertid har vi fremdeles en, eller faktisk, flere krefter som forårsaker en kontinuerlig lønnsslippstrend annenhver uke. Hvis du har vært rundt kryptovaluta i en lengre periode, kan du sannsynligvis gjette hva disse hindringene er: mellommenn.

Den lange og svingete veien

Det mangler ikke på betalingsformidlere. Du har utstedende banker, kredittkortselskaper, ervervende banker og lønnsbehandlere for å nevne noen. Når du ignorerer gebyrene som hver enhet tar underveis, er det også en tidsforsinkelse knyttet til hver enkelt enhet.

Det åpenbare tilfellet med mellomliggende oppblåsthet er i Automated Clearing House (ACH) system som arbeidsgivere bruker til å betale ansatte. Eller med andre ord, direkte innskudd. ACH-systemet implementerer forældede transaksjonsfrister som fører til forsinkelser på en til to dagers behandling hvis en bedrift, eller en av mellommennene, savner dem.

En eller to dager kan virke ubetydelig, men totalen bobler raskt opp når flere parter savner en frist. Fordi bankene samler renter på disse frosne fondene, har de ikke så mye insentiv til å forbedre denne prosessen.

Bare en fase av den komplekse kredittkortprosessen

Bare en fase av den komplekse kredittkortprosessen (Kilde: WalletHub)

Den andre, og en mindre kjent, barriere for daglige lønnsslipp er betalingsprosessen fra kunde til virksomhet. En typisk kredittkorttransaksjon går gjennom minst tre mellomledd for godkjenning, noe som fører til at et selskap bare mottar penger fra transaksjonen dager senere. Denne forsinkelsen fører ofte til kontantstrømsproblemer, noe som betyr at virksomheten ikke kunne betale de ansatte med en gang selv om ACH-systemet tillot dem også.

Hvordan kan kryptovaluta hjelpe?

Fordelen med å injisere kryptovaluta i forretningsbetalinger og lønn er dobbelt. På betalingssiden reduserer bedrifter som aksepterer kryptovaluta eventuelle kontantstrømsproblemer de måtte ha. I stedet for å vente på godkjenning av transaksjoner fra utstedende banker og andre mellommenn, treffer pengene lommeboken deres etter noen raske blockchain-bekreftelser. Denne reduserte godkjenningstiden åpner for kontantstrøm som gjør det mulig for bedrifter å betale ansatte oftere.

I tillegg er lønnsslipp for kryptovaluta ikke bundet av begrensningene i det tradisjonelle ACH-systemet. Du kan få lønnsslippen din i lommeboken hver dag, i løpet av helgen eller til og med hver time hvis du vil. Kombiner denne friheten med funksjonaliteten til en smart kontrakt, og betalingsalternativene dine er nesten ubegrensede.

Bedrifter som får det til å skje

Du kjenner sannsynligvis få (hvis noen) folk blir betalt i kryptovaluta, noe som eksemplifiserer det nåværende gapet i løsninger. Noen kan hevde at en tredjepartsløsning ikke er nødvendig; arbeidsgivere bør bare overføre lønnsslipp til ansattes lommebok direkte. Imidlertid skaper det hodepine for revisjon og skatt.

Bitwage er trolig det mest kjente lønningsproduktet for kryptovaluta. Den inkluderer programvare for tidssporing, fakturering og tilpasning av lønn på toppen av vanlige betalinger.

En annen løsning i verk er Request Network. Forespørsel er en plattform for betalingsforespørsler (får du det?) Med fokus på enkel revisjon og dokumentasjon for skattemessige formål. I motsetning til Bitwage er Request en protokollnivå produkt som du kan bruke til å lage din egen lønningsløsning.

Siste tanker

Kryptovaluta-betalinger og lønn gir bekvemmelighet for de fleste og er en nesten nødvendighet for de 12 millioner amerikanerne fanget av rovlån. Etter hvert som regulering fortsetter å stoppe, kan adopsjon av kryptovaluta være den eneste utveien for disse personene. Selv med den nåværende volatiliteten i markedet, er fordelene med kryptovaluta-lønnsslipp klare.

Det er bare et spørsmål om tid før vi begynner å glede oss til vår daglige lønn-ganger i stedet for den altfor sparsomme lønnen hver ukedager.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map