Crypto Crimes: ICO-svindel, ran og hvitvasking av penger

Crypto Crimes: ICO-svindel, ran og hvitvasking av penger

Den økende populariteten til kryptovaluta og blockchain-teknologi har ført til mange fordeler for verden; Dette har imidlertid ikke kommet uten noen få sider. Underveis har vi også sett en økning i antall kryptokurrencyforbrytelser. Fra kidnappinger til hvitvasking av penger og mange flere typer kriminalitet, politi og regjeringer over hele verden ønsker å koordinere innsatsen for å stoppe kryptokriminalister. I denne artikkelen vil vi se på noen eksempler på saker og hvordan politiet håndterer dem.

ICO-svindel

ICO-svindel er en av de vanligste typene av kryptokurrencyforbrytelser. Ofte er prosjektlag helt fiktive. Som under enhver ICO sender investorer ETH, BTC, USD og / eller andre valutaer til lommebøkene til prosjektet. Den eneste forskjellen er at falske prosjekter beholder midlene og ikke gir noen tokens overhodet. Ofte involverer disse svindelene falske prosjektgruppeprofiler, som noen ganger inkluderer til og med store navnentreprenører som Richard Branson.

Kevin BalengerEn ICO for et prosjekt kalt Miroskii brukte et bilde av skuespilleren Ryan Gosling for en profil av en falsk grafisk designer som heter “Kevin Belanger”. Selv om det kan virke tydelig for noen eller til og med de fleste at dette var en falsk profil, hevdet denne falske ICO faktisk å ha samlet inn $ 830 000. Det er lite kjent om konsekvensene av en slik svindel, siden det foreløpig ikke er informasjon på nettet om eventuelle anklager mot prosjektet. Til og med prosjektnettstedet kjører fortsatt; Du finner imidlertid ikke profilen til “Kevin Belanger” eller noen andre på laget lenger.

ICO-svindelproblemet er så ille at USAs Federal Trade Commission (FTC) vil diskutere dette som en del av sin workshop i Chicago 25. juni 2018 ved DePaul University. Et av de største problemene med ICO-svindel er den generelle mangelen på regelverk for offentlig innsamling på nasjonalt nivå. I USA har for eksempel stater som Texas vært de mest proaktive i forbyr visse kryptokurrencyprosjekter og ICOer som anses å være falske.

Ran

Det er ille nok når noen taper penger på grunn av et kryptovalutahandel eller en ICO-svindel, men det er enda verre måter å få stjålet midler. Det har vært ganske mange hendelser med ran og kidnappinger som involverer kryptovaluta. Under en slik hendelse i Dubai, en gjeng på ti personer lot som om de hadde ansvaret for å utstede påbudte handelstillatelser for kryptovaluta. To brødre som ønsket å kjøpe handelslisenser, hadde rundt 1,9 millioner dollar i kontanter. Gjengen som utgir seg for utstedere av handelslisenser stjal kontanter fra de to brødrene og overfalt dem også. Siden den gang er de ti mistenkte pågrepet og henvist til statsadvokat.

Louis Meza

I en annen hendelse, Louis Meza, en mann fra New Jersey, til og med kidnappet vennen sin og stjal 1,8 millioner dollar i kryptovaluta. Meza lokket vennen sin inn i en minivan, og en våpenmann rettet en pistol mot vennen og krevde passordfrasen på 24 ord for å få tilgang til offerets Ledger Nano S-lommebok. Meza plyndret også offerets leilighet og stjal en reskontro og annen informasjon. Mens mange kryptovalutaer er designet for å gjøre overføringsmidlene usporbare eller i det minste ganske vanskelige å spore, gjorde Meza to viktige feil.

Først var det overvåkingsvideo som viser ham komme inn i offerets leilighet. For det andre brukte han en populær kryptovalutautveksling for å overføre stjålne midler fra ETH til BTC. Kontoens offentlige adresse inneholdt hans eget navn, som ga mange bevis som knytter Meza til forbrytelsen. Meza erkjente seg ikke skyldig i grovt tyveri, kidnapping, ran og relaterte forhold ved hans tiltale i Manhattan høyesterett i desember 2017. Dommeren beordret en obligasjon på 1 million dollar eller 500.000 dollar i kausjon.

Hvitvasking

Det har allerede vært noen få store saker for hvitvasking av penger via kryptovaluta. Thomas Mario Costanzo brukte angivelig kryptovalutaer til hvitvaskingsinntekt for narkotikahandlere. Costanzo ble arrestert under et USDHS-koordinert raid i april 2017. Bevis viser også at Costanzo brukte krypto for å kjøpe narkotika og tilbød en online utvekslingstjeneste for kryptovaluta for andre å kjøpe narkotika uten å legge til den nødvendige KYC-autentiseringsprosessen..

Den mulige straffen for slike forbrytelser er ganske heftig. De fem anklagene som er anlagt på Costanzo kan gi maksimum 20 års fengsel, en bot på $ 250.000 eller en kombinasjon av de to. I tillegg kan alle kryptokurver som brukes i disse forbrytelsene tas bort av US Justice Department. Dommen vil finne sted 11. juni 2018.

Det har til og med vært noen tilfeller som krever internasjonalt samarbeid om rettshåndhevelse. Et nylig eksempel involverte myndigheter fra Finland, Spania, USA og Europol. I dette tilfellet ble 137 personer undersøkt og 11 ble til slutt arrestert i april 2018. Opprinnelig hvitvaskte kriminelle narkotikapenger fra Spania til Colombia ved hjelp av kredittkort.

Gruppen innså raskt at de byttet til kryptovaluta etter å ha innsett den enkle sporbarheten til tradisjonelle bankkontoer. Likevel var politimyndigheter fra Europol i stand til å spore kriminelle ved å overvåke krypto-til-fiat-utvekslingstransaksjoner (colombianske pesos). Europol har uttalt at de er forpliktet til å gi ytterligere opplæring i kryptokurrencyoppdagelse til offiserene sine. Det vil også fortsette å koordinere for å stoppe slike forbrytelser både innen EU og utover.

Europol

Fremtiden for Crypto Crimes

Utvilsomt vil forbrytelser relatert til kryptovaluta fortsette å øke når populariteten til kryptovaluta generelt øker. Selv om det er mange gode aspekter av en kryptobasert økonomi (dvs. større transaksjons privatliv, brukerkontroll over midler og frihet for kapitalstrøm), gir de samme fordelene nye potensielle utfordringer for å stoppe forbrytelser i nåtid og fremtid. I noen tilfeller kan kriminelle fortsatt legge igjen bevis som kan spores.

Imidlertid er det også sannsynlig at kryptokurrencyforbrytelser vil bli mer intrikate og potensielt enda vanskeligere å stoppe enn tradisjonelle forbrytelser knyttet til fiat-valuta. Etter hvert som kriminelle blir smartere, er det klart at rettshåndhevelsesbyråer må holde seg på toppen av endringene i nye teknologier når det gjelder kriminell aktivitet..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map