Coinbase vs Poloniex: Hvilken børs er riktig for deg?

Kryptovaluta-børsene Coinbase og Poloniex deler mange funksjoner og markedsfører mye av den samme brukerbasen, men tjener til slutt to forskjellige formål for de fleste kryptovalutainvestorer.

I denne Coinbase vs Poloniex-sammenligningen vil vi diskutere de viktigste funksjonene i begge børsene og hvordan hver kan være gunstig for forskjellige typer investorer.

Merk: Nylig har Poloniex-brukere klaget over veldig lange kundesupportkøer. Bruk Poloniex på egen risiko.

Coinbase vs Poloniex: Nøkkelinformasjon

Coinbase & Poloniex – Gratis børs for forskjellige typer investorer

Coinbase er mange investorers første erfaring med kryptovaluta siden det er kanskje den mest brukervennlige måten å konvertere fiat-valuta til kryptovaluta.

Den har et enkelt brukergrensesnitt og godtar innskudd i USD via ACH-bankoverføring, bankoverføring eller kreditt- / debetkort. I tillegg til sin primære virksomhet med å være en detaljhandel med kryptovaluta, tilbyr Coinbase handel gjennom sin kryptohandelsplattform, Coinbase Pro (tidligere kjent som GDAX.)

myntbase kjøp

Coinbase-nettsiden er enkel og enkel å bruke, noe som er perfekt for brukere som ikke har investert i krypto. Etter at du har registrert deg og bekreftet e-postadressen og telefonnummeret ditt, har du muligheten til å enten sette inn USD til Coinbase eller foreta direkte kjøp eller BTC, ETH eller LTC.

GDAX-børsen kan brukes til litt mer avansert handel, men er begrenset til grunnleggende stopp / markedsordrehandel for BTC, ETH og LTC.

Poloniex er bedre egnet for en mer erfaren kryptovalutainvestor. Fiat-valutaer kan ikke deponeres direkte, så hvis du ikke allerede har kryptovalutaer, må du bruke Coinbase eller en annen kryptobørs før du kan begynne å handle på Poloniex.

Brukergrensesnittet er rent og inneholder mye nyttig informasjon for hvert handelspar, inkludert lysestakekart, tekniske analyseoverlegg og ordrebokvisualisering.

poloniex utveksling


Poloniex tilbyr også mer avanserte handelsfunksjoner som marginutlån for alle brukere, og lar brukerne låne ut sine kryptovalutaer ved innskudd..

Revisjonsretten

Coinbase regnes generelt som den mest profesjonelle og pålitelige blant kryptobørsene. Denne oppfatningen er godt forankret i både kryptosamfunnet og mer vanlige investorer, og den ledende risikokapitalisten Fred Wilson beskrev Coinbase som “en trygg havn som ligner på Goldman Sachs eller J.P. Morgan i en verden av røverbaroner ”.

Du vil bli hardt presset for å finne brukere som snakker om Poloniex så høyt. Mest nevner utvekslingen online har en tendens til å være fokusert på klager over deres dårlige håndtering av kundeservice, som vi vil diskutere nærmere nedenfor.

Kundeservice

Når det gjelder vanlige ikke-krypto-bedrifter, vinner verken Coinbase eller Poloniex noen priser for kundeservice. Mens klager om Coinbase-støtte er vanlige, ble den hyllet for den siste tiden implementering av telefon kundesupport, et nesten enestående trekk i kryptovalutahandel.

Poloniex har det enda dårligere i denne avdelingen. Kundesupport består av en FAQ-seksjon og et system for å sende inn supportbilletter, som frustrerende krever en separat registrering og pålogging fra din standard Poloniex-pålogging. Et raskt søk i ethvert kryptovalutaforum viser at Poloniex har rykte på seg frysing av kundekontoer, forsinke uttak, og ignorerer kundeserviceforespørsler.

Bedriftshistorie og overholdelse av forskrifter

Coinbase ble grunnlagt i San Francisco i 2012 og støttes av store VC-investorer som Union Square Ventures og Andreessen Horowitz. Det gir betydelig tillit til kryptosamfunnet på grunn av dets levetid, sikkerhet og overholdelse av forskrifter. Per Coinbase-nettstedet, Coinbase er lisensiert til å overføre penger i de fleste amerikanske jurisdiksjoner og er registrert som en Money Services-virksomhet hos FinCEN.

Poloniex har vært aktiv siden 2014, men ledelsen og eierskapet er mye mer hemmelighetsfullt. Det er registrert en Delaware LLC, men i stedet for at et fysisk hovedkontor hevder å være det “Et distribuert selskap med hovedknutepunkt i Boston-området”. Selv om Poloniex ikke er like på forhånd om deres forpliktelse til å overholde regelverket, har de det suspenderte operasjoner i visse amerikanske stater som kreves av statens lover, og viser en vilje til å operere innenfor regelverk.

Trygt og sikkert

Sikkerhet er et område der Coinbase skinner, og har aldri blitt hacket i løpet av sine 5 år av eksistens, i det minste offentlig kjent. 98% av den digitale valutaen Coinbase har lagres offline i sikre hvelv distribuert over hele verden, mens de 2% som holdes online, er forsikret gjennom en policy gjennom Lloyd’s of London. Fiat-valuta holdt med Coinbase er forsikret opp til $ 250K per konto gjennom FDIC.

I motsetning til Coinbase er ingen av den digitale valutaen som Poloniex har på nettet forsikret, men angivelig er de fleste kundemidlene også lagret sikkert offline (“kaldlagring”). Poloniex led også et sikkerhetskompromiss i mars 2014 da kontoene deres ble hacket og 97 BTC ble stjålet, skjønt Poloniex skal ha æren for det refunderte de berørte kundene i sin helhet.

Verken utveksling holdes ansvarlig hvis sikkerheten kompromitteres på slutten av brukeren. For det formål er det viktig å bruke tofaktorautentisering (2FA) som tilbys både på Coinbase og Poloniex. Sørg for å bruke Google Authenticator eller et lignende program for å generere engangs-2FA-koder, ettersom tekstmeldingsbasert 2FA gjør deg sårbar for at telefonnummeret ditt blir klonet av en uautorisert tredjepart..

Avgifter

For sin primære detaljhandelutveksling krever Coinbase et gebyr på 1,49% for alle kjøp og uttak av kryptovaluta fra bankkontoer eller Coinbase USD-lommebøker, og 3,99% for kjøp via kreditt- / debetkort og uttak via Paypal. Når kryptovalutaen din er kjøpt, kan du overføre dem til andre BTC / ETH / LTC-adresser uten ekstra kostnad utover nettverkets transaksjonsgebyrer (eks. Gruvearbeid).

myntbase utvekslingsgebyrer

GDAX bruker en maker-taker-modell, der brukere som legger inn bud på ordreboken (“Makers”) får rabatt på handelsavgiften kontra brukere som fullfører et bud som allerede er lagt inn i ordreboka (“Takers”). Gebyrene for produsenter er 0%, mens takerne betaler mellom 0,3% og 0,1%, avhengig av handelsvolum.

GDAX-avgifter

Poloniex bruker også produsent-taker-modellen for avgifter. For brukere med 30 dagers etterfølgende handelsvolum på 600 BTC eller mindre, er denne avgiften 0,15% av hver transaksjon for produsenter og 0,25% for takers.

poloniex avgifter

Coinbases meglergebyr for detaljhandel er relativt høye, men det er fortsatt den enkleste måten for brukere å konvertere sine fiat-valutaer til kryptovalutaer. På børssiden er GDAX og Poloniex avgifter like.

Tilgjengelige kryptovalutaer

Coinbase tilbyr for øyeblikket salg og handel med BTC, ETH og LTC, med planer om å støtte Bitcoin Cash (BCH) 1. januar. Tidligere i år også administrerende direktør Brian Armstrong twitret en undersøkelse spør hvilken valuta brukere ønsker å se lagt til neste, og oppgir DASH, XMR, AUG, XRP, ETC og ZEC som alternativer. Imidlertid har ingen offisielle planer om å legge til nye valutaer blitt offentliggjort siden den gang.

Poloniex tilbyr for øyeblikket handel i 71 forskjellige kryptovalutaer, inkludert praktisk talt alle større kryptovalutaer. Mens innskudd, handel eller uttak i USD ikke er mulig på Poloniex, kan du handle i Tether (USDT), et kryptotoken designet for å holde seg knyttet til USD, og ​​som kan brukes som en USD-fullmakt.

Coinbase vs Poloniex: Endelige tanker

Coinbase og Poloniex kan hver tilby betydelig verdi til kryptovalutainvestorer, og om du skal bruke den ene eller den andre (eller begge deler) avhenger av investeringsmålene dine. For nye brukere, spesielt de som trenger å konvertere fiat-valutaer til kryptovalutaer, er Coinbase det klare valget og et like klarert navn som i kryptoverdenen. Hvis du leter etter grunnleggende handelsfunksjonalitet og bare planlegger å handle BTC, ETH og LTC, kan du deretter bruke GDAX til å handle.

På den annen side vil du også bruke Poloniex eller en annen kryptokursutveksling hvis du planlegger å handle med forskjellige altcoin-kryptokurver, eller hvis du er en detaljinvestor som ønsker å dra nytte av marginhandel..

(Du kan se vår komplette liste over anbefalte kryptovalutautvekslinger her)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map