Codex-sjef Mark Lurie snakker Ethereal og fremtiden for Blockchain Art

Mark Lurie, administrerende direktør i Codex Protocol

mark lurie headshot

Mark Lurie har et imponerende CV: Harvard alum, Lofty grunnlegger, og nå, Codex Protocol CEO. Codex er et blockchain-drevet register for unike eiendeler. Det etablerer en permanent oversikt over opprinnelse for varer som spenner alt fra kunst til flasker vin.

For omtrent en måned siden organiserte Codex-teamet en blockchain-kunstauksjon på Ethereal Summit i New York der de samlet inn $ 190 000 mot Foundation for Art and Blockchain. Auksjonens høydepunkt: en ekstremt sjelden CryptoKitty som henter en endelig prislapp på $ 140.000.

Coin Central’s Steven Buchko satte seg nylig (virtuelt) sammen med Lurie for å snakke om auksjonen og få en bedre følelse av verdien blockchain-teknologien gir kunstverdenen. De berører også Luries inngang til blockchain og kunst, samt planene hans for Codex fremover.

Hvis du er interessert i å lære mer om Codex-protokollen, dykker vi litt dypere inn i prosjektet i intervjuet vårt med Codex COO Jess Houlgrave.

Lurie’s Entrance into Blockchain

Lurie er ikke fremmed for kunstverdenen. Etter å ha mottatt sin MBA på Harvard, startet han og solgte Lofty, en online markedsplass for kunst og samleobjekter. Det var i løpet av den tiden han lærte detaljene i bransjen og opplevde førstehånds vanskeligheter med å håndtere kunstsamler.

Blockchain har også vært på radaren hans en stund. Lurie bemerker, “Jeg kjøpte min første Bitcoin i 2011. Jeg mistet alt i Mt. Gox. Men jeg var interessert i hva som skjedde, og jeg visste at blockchain kunne løse mange av problemene i kunstsamlinger. ”

Imidlertid er den økende populariteten til tokens og ICO (Initial Coin Offerings) det som førte til at Lurie opprettet Codex. “Token kan faktisk sikre adopsjon og overholdelse av en delt standard fordi den tilpasser insentiver. At [overholdelse] muliggjør en blockchain-basert løsning som løser mange av problemene jeg så på Lofty. ”

codex-nettverk

Selv om Lofty og Codex lever i samme bransje, står Lurie overfor et nytt sett med utfordringer i arbeidet med blockchain-teknologi.

“I nyetablerte lærte vi for lenge siden å være magre og gjenta raskt på teknologi. Men med blockchain må du planlegge mer fremover fordi det er mye vanskeligere å gjenta. “

Du skulle tro at en ikke-teknisk industri som kunst ville være ugunstig for å ta i bruk ny teknologi, men det har ikke vært tilfelle. Lurie skisserer at nøkkelen er å beskrive verdien teknologien gir, ikke selve teknologien.

Han legger til: «Noen ganger blir vi distrahert av å forklare blockchain først når vi skal ta det tilbake til forretningsgrunnlaget og forklare verdiproposisjonen i stedet. Slik har vi klart å få mye av adopsjonen vår og få engasjement fra kunst- og samleobjekter. Du må gjøre en brukeropplevelse som er lett å forstå. “

Auksjon av eterisk kunst

Som nevnt tidligere var Codex vert for en kunstauksjon med R.A.R.E. Digital Art Network på Ethereal i mai. På spørsmål om målene for auksjonen, svarer Lurie med noen få mål de hadde i tankene.

Den første var å lansere og presentere Codex-produktet. Budene og betalingene ble gjort i kryptovaluta gjennom Codex-protokollen. Og de genererte vellykket de første kunsttitlene i blockchain-registeret.

Et annet mål med auksjonen var å gi et fundament dedikert til å støtte kreative bestrebelser knyttet til blockchain og digital kunst. Lurie kommenterer: ”Det kommer til å være så mye digital kunst som oppstår på grunn av blockchain fordi du kan gjøre den knapp. Det er spennende å se en helt ny kategori og nytt medium stige opp. Så vi er veldig glade for den delen av blockchain-stiftelsen. “

Til slutt eksponerte auksjonen mange mennesker for blockchain-kunstverdenen og demonstrerte den økende populariteten til nye kunstklasser som digitale samleobjekter.

Registrer $ 140.000 CryptoKitty-salg som går til den store saken for å støtte reklamer som jobber i krysset mellom blockchain og kunst. Takk til budgiverne, @areartlabs, @EtherealSummit, @CodexProtocol og samfunnet vårt. Kattungene våre kunne ikke være mer glade. &# 128571; #EtherealNY pic.twitter.com/T95qU9sqEb

– CryptoKitties (谜 恋 猫) (@CryptoKitties) 13. mai 2018

Som svar på $ 140 000 $ CryptoKitty, forklarer Lurie: “Folk verdsetter knapp kunst. Er det så rart at en CryptoKitty går for $ 140.000 når en Picasso kan gå for $ 100 millioner? Det faktum at du kan gjøre digital kunst unik, betyr at den kan ha samleverdi, noe som er en utrolig ting. Jeg tror det kommer til å bli mye mer kunst og samleobjekter som CryptoKitties … og en dag vil det møte nivåene av vanlige kunstnere og kunst. “

Codex’s Affect on the Art World

I dagens kunstverden må du konsultere en ekspert for å spore og bevise ektheten til et kunstverk. Det er tregt, dyrt og utsatt for feil. Codex endrer det.

Lurie beskriver protokollen som “et desentralisert register for unike eiendeler, som begynner med kunst og samleobjekter … Vi lagrer herkomstinformasjon slik at alle enkelt kan gjøre forretninger med disse eiendelene. Når du har en tittel, kan du bevise hvor du har den. Og det betyr at du har verifiserbar informasjon om det og får tilgang til tjenester som leser disse dataene – forsikring, aktiva-støttet utlån med panterett, artikkelavgift, kjøp og salg, sperring. ”

Lurie mener at disse forbedringene vil føre til en kreativitetsboom.

Han fortsetter: ”Det kommer til å utvide kunst og samleobjekter enormt fordi det er billigere å handle, du kan få lån mot kunsten din, og du kan forhindre svindel. Så markedet utvides, og det som er utrolig med et voksende marked er at det fører til mer penger i kunstnerlommen. “

Og dette er ikke bare en pipedream. Codex-teamet planlegger å integrere protokollen i 5000 auksjonshus som selger kunstverk til en verdi av 6 milliarder dollar hvert år. De har også inngått samarbeid med ti selskaper (hittil) som bygger apper og tjenester for Codex-tittelinnehavere. Disse tjenestene inkluderer takstvurdering, brøkandel og långivere som støttes av eiendeler, for å nevne noen.

En siste melding

Når vi blir bedt om noen avskjedsord til leserne våre, har Lurie bare ett poeng å komme med,

“Hvis du er en kryptoinnehaver, er kunst en veldig kul ting å eie og å investere i. Det er en ikke-korrelert butikk med verdi, og det er noe jeg tror leserne dine bør vurdere. Og hvis de ønsker å vurdere det, er Codex et flott sted for dem å gå for å sikre at de gjør det på en enkel og pålitelig måte. “

Takk skal du ha

Takk igjen, Mark, for at du snakket med oss ​​og jobbet for å videreføre blockchain-adopsjon. Vi vet at Ethereal-auksjonen bare var den første milepælen i en lang liste over ting som kom. Vi ønsker deg og Codex-teamet lykke til.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map