Bytte sammenligning: Kraken vs Bitstamp

Bytte sammenligning: Kraken vs Bitstamp

Kraken og Bitstamp er begge pålitelige kryptovaluta-børser som har operert siden 2011 og tjener en betydelig base av kryptoinvestorer fordelt over hele verden.

Å velge riktig børs avhenger først og fremst av din erfaring med kryptoinvestering og typen kryptovalutaer du vil investere i.

I denne sammenligningen av Kraken vs Bitstamp vil vi gå gjennom fordelene og ulempene ved å handle på hver.

Kraken vs Bitstamp: Nøkkelinformasjon

Kraken & Bitstamp – Funksjoner og oppsett

Det viktigste å vite om Kraken er at den tilbyr flere funksjoner og alternativer enn stort sett enhver utveksling rundt. Når du går for å plassere din første ordre, kan det hende det ikke virker som om det er tilfelle med aktivering av “Enkel” handel:

Bare skriv inn kryptovalutaen, prisen og velg marked eller begrens ordre. Enkelt, ikke sant? Men bytt til avansert handel, og du begynner å se hva Kraken virkelig er i stand til:

Bestill start- og utløpstider, utnytt opptil 5 ganger, betinget lukking – du heter det, og Kraken kan bytte det for deg. Være forsiktig med hva du ønsker deg; selv erfarne handelsmenn kan bli brent når de prøver å bli søte med komplekse handler og høy innflytelse. For nybegynnerinvestorer kan en handel med høy leveraksjon utslette kryptobeholdningen på få minutter.

Et viktig spørsmål å se etter med Kraken er nettstedet henger ofte. Du kan legge inn en begrensningsordre, men ingenting vises på bestillingssiden din i flere minutter. Hvis du går for å plassere en 2. ordre, risikerer du å ha begge virkning samtidig og ender opp med å kjøpe eller selge dobbelt så mye du mente! Dette høres ut som et mindre problem, men første gang det koster deg en betydelig sum penger, vil du begynne å ta laggy ordrer på alvor.

Bekreftelse på Kraken er ganske enkel sammenlignet med andre kryptovaluta-børser. Du kan handle i kryptovaluta ved å oppgi navn, fødselsdato, land og telefonnummer. Innskudd / uttak på $ 2000 per dag eller $ 10 000 per måned er tilgjengelig etter at du har lagt til en bekreftet adresse. Du trenger bare å oppgi en offentlig ID hvis du er en seriøs investor som ønsker å oppgradere til grenser på $ 25.000 per dag og $ 200.000 per måned.


Bitstamps brukergrensesnitt virker ikke veldig brukervennlig i begynnelsen, men det kan være lettere å navigere enn Kraken bare fordi det ikke har så mange eksotiske handelsalternativer. Den har noen tekniske handelsverktøy, så det er ikke strengt en nybegynnerens kryptobørs.

Sammenlignet med Kraken er bekreftelsen på Bitstamp en smerte. De vil be deg om et for- og bakbilde av myndighetens ID (pass eller førerkort) og en bank- / brukserklæring for å handle. Dette kan være et irritasjonsmoment når du bare vil gjøre din første lille handel, og for mange investorer som leverer alle disse ID-dokumentene, er det i motsetning til kryptovalutaetos til å begynne med. Når det er sagt Bitstamp er en velkjent utveksling, så du gir ikke ut din personlige informasjon til noen fly-by-night organisasjoner.

Revisjonsretten

Krakens omdømme er ikke det beste blant kryptobørser. Den vanligste klagen er på Krakens handelsmotor som ofte henger igjen, forårsaker at handelsmenn savner handler og dupliserte ordrer. Kritikken er så vanlig at mange brukere har begynt å tro at børsens oppførsel er bevisst fra Kraken-teamets side, brukt som en måte å fronthandle handler på.

Bitstamp har en mye bedre rep blant kryptovalutaentusiaster helt siden den ble den første nasjonalt lisensierte kryptobørs i verden. Børsen fikk også mye troverdighet for den første kundetilnærmingen det tok for et stort lommebokhack, og sørget for at ingen kunder mistet noe av sine innskudd..

Kundeservice

Krakens kundeservice har tålt mye kritikk fra kryptosamfunnet, hovedsakelig på grunn av problemene nevnt ovenfor. De tar ganske lang tid å svar til brukerne, men innlegg på sosiale medier har en tendens til det trekke oppmerksomheten til støtteapparatet.

Bitstamp har en rimelig god rekord for kundestøtte og ofte svarer direkte på kundeklager på sosiale mediekanaler som Reddit. Mange brukerklager har stått for kontolukking etter uvanlig store innskudd, som kan hevdes at Bitstamp er litt overivrig når det gjelder bekjempelse av svindel – neppe det verste du kan bli beskyldt for!

Bedriftshistorie og overholdelse av forskrifter

Kraken ble grunnlagt av Jesse Powell i 2011 og teller som en investor SBI Holdings, et ledende japansk finanskonglomerat. Det er basert i San Francisco og hevder å overholde alle relevante forskrifter, selv om nettstedet deres er lett på detaljer om denne overholdelsen. Kraken hevder også å gjennomgå årlige revisjoner, minst en av dem ble fullført av Stefan Thomas, CTO hos Ripple Labs.

Bitstamp ble også grunnlagt i 2011 og støttes av Pantera Capital, et stort investeringsfond for kryptovaluta. Bitstamp er revidert hvert år av et “Big Four” regnskapsbyrå, selv om det ikke er helt klart hvilken som er.

Trygt og sikkert

Kraken-lommebøker har aldri blitt hacket, noe som er imponerende med tanke på at børsen har vært i drift i mer enn 6 år. Men det har vært handelsproblemer som forårsaket store kundetap. I en høyprofilert hendelse i mai falt en massiv salgsordre for ETH sammen med et DDoS-angrep på Kraken-serverne. Sluttresultatet var at hundrevis av handelsmenn med langvarige posisjoner hadde sine posisjoner stengt med store tap, samtidig som disse brukerne ikke kunne få tilgang til Kraken for å kjøpe tilbake ETH da det krasjet fra $ 90 til $ 26 i løpet av få minutter. Kraken respekterte alle handler og nektet å tilbakeføre tap forårsaket av hendelsene, og hevdet at de ikke var ansvarlige for tap forårsaket av legitime salgsordrer, og at tidspunktet for DDoS-angrepet var en tilfeldighet.

Bitstamp har hatt et stort hack i sin historie: 19 000 BTC ble stjålet i januar 2015, et tap på mer enn $ 5 millioner på den tiden. Det kan ha vært nok til å fullføre mange børser, men Bitstamp var allerede en etablert børs og valgte å garantere alle kundekontoer og betale for tapene ut av selskapets fortjeneste. Det viste karakter fra ledelsens side og Bitstamp fortsetter å ha et sterkt rykte i dag.

Avgifter

Krakens avgifter er noen av de laveste i bransjen. Det er ingen innskuddsavgifter for kryptovalutatransaksjoner, og fiat-innskudd er enten gratis (EUR SEPA, CAD-wire, JPY innenlandsk innskudd) eller billig ($ 5 for USD-wire). Uttaksgebyrene er også lave; $ 5 for bankuttak i USD, 0,09 euro for SEPA-uttak i EU, 300 yen til Japan eller $ 10 kanadiske dollar. Dessverre er det også utbetalingsgebyrer for kryptovaluta, som kan være enda høyere. 0,001 BTC eller 0,005 ETH høres ikke ut som mye, men de tilsvarer for tiden $ 7,30 og $ 1,50.

Til handelsavgifter, Kraken tilbyr betydelige rabatter hvis du er på “produsent” -siden av transaksjonen, som belønner handelsmenn som fyller ut ordreboken og øker børsens likviditet.

Bitstamp-avgifter er også ganske billige hvis du er bosatt i EU. SEPA-innskudd er igjen gratis, og du betaler bare 0,90 euro på uttak. Bankoverføring koster deg 0,05% ved innskudd og ytterligere 0,09% ved uttak. Det er ingen avgift for innskudd eller uttak av kryptovaluta. De eneste gebyrene du ønsker å holde deg unna, er for kredittkortinnskudd, som varierer mellom 5% og 8% av det totale innskuddet ditt.

Handelsgebyrene på Bitstamp er høyere enn i Kraken, og det største problemet er at det ikke er noen rabatt for “produsenter”. Dette betyr mindre likviditet i Bitstamp (alt annet er lik), slik at du ender med å betale en skjult kostnad ved at bud / spør-spredning er bredere enn hos Kraken.

Tilgjengelige kryptovalutaer

Kraken skinner definitivt i denne kategorien; hele listen over tilbudte kryptokurver inkluderer Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash, Dash, EOS, Ethereum Classic, Iconomi, Augur, Stellar Lumens, Monero, Ripple, Zcash, Gnosis, Dogecoin, Melonport og Tether. Det skiller seg også ut ved å tilby BTC- og ETH-handelspar blant en rekke fiat-valutaer, inkludert amerikanske dollar, britisk pund, kanadisk dollar, euro og japansk yen.

Bitstamp tilbyr et mer begrenset utvalg av kryptovalutaer med handelspar for store kryptovalutaer BTC, ETH, LTC og XRP. Alt bortsett fra BTC ble lagt til i 2017, så det virker som om børsen beveger seg for å legge til flere altcoins. Bitstamp kunngjorde også at det var legge til rette for uttak av Bitcoin Cash, men handel har blitt forsinket foreløpig.

Kraken vs Bitstamp: Endelige tanker

Kraken og Bitstamp tiltrekker seg mye av det samme klientellet i kryptohandel i kraft av begge aksepterer fiat-valutaer som USD og EUR. Hvis du er en erfaren handelsmann som ønsker å handle altcoins og bruke gearing, er valget klart, og du vil bruke Kraken.

Kraken har ennå ikke løst pågående problemer med svak handel og dårlig kundesupport, så hvis du er en mindre erfaren handelsmann og bare vil foreta sporadisk handel med en større kryptovaluta, er det bedre å holde fast ved Bitstamp.

(Se våre komplette lister over anbefalte Bitcoin-børser og Ethereum-børser)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map