Bør du godta lønnene dine i Bitcoin?

Selv den mest døden Bitcoin-evangelisten sliter med å svare på dette spørsmålet. OK, kanskje ikke mest dø hardt. Men det er mange “troende” i verdens første kryptovaluta som ikke ville akseptere lønnene sine i Bitcoin. Hvorfor ikke?

Vel, å beregne skatt (for ikke å nevne, tilbake skatt) på Bitcoin er ganske mye et mareritt. Det er forbudt mange steder, og det er ikke allment akseptert.

Til og med medstifter og administrerende direktør for kryptovalutaoppføringssiden CoinSchedule, Alex Buelau, sier, “Bitcoin godtas ikke hvor som helst, alt du vil kjøpe, kontorrekvisita, utstyr, datamaskiner, vin, du kan ikke betale for med krypto. ”

Og så er det volatiliteten.

Flott noen dager, katastrofalt de neste. Men hei, du må få spenningen din et sted, ikke sant?

Men med mindre du bor i et land hvor du trenger en koffert full av kontanter i stedet for en lommebok for å gå til hjørnebutikken, kan det være veldig risikabelt å bruke Bitcoin som et stabilt alternativ til fiat-valuta..

Så vil du godta lønnene dine i Bitcoin? Og i så fall, hva trenger du å vite?

Hvorfor godta dine lønn i Bitcoin

Hvis du ikke trenger å få tilgang til inntektene dine umiddelbart, har det bra med å vite at markedet kan gå opp – eller ned – med et øyeblikk, og som å være en tidlig adopterer, vil du kanskje akseptere lønningene dine i Bitcoin.

“Jeg aksepterte lønn i Bitcoin i 2013, og det var den største tingen jeg noensinne har gjort!”, Begeistret komiker Dan Nainan– sa med et rett ansikt og alt. Det er selvfølgelig ikke latterlig å få betalt noen få dollar i verdi for fem år siden sammenlignet med den nåværende verdien. Stilt overfor slik statistikk, vil noen ta lønnene sine i Bitcoin.

“Dette vil til slutt vise seg å være det best betalte showet jeg noensinne har gjort,” forteller han. Faktisk. Selv med den kolossale økningen til nesten $ 20.000 og kraftig stup raskt etterpå, gjorde Dan fortsatt et heftig overskudd.

Men det betyr ikke at du vil.

Til tross for at Bitcoins verdi er mindre forutsigbar enn en engelsk sommer, sier Chris Castiglione: “Jeg er professor ved Columbia University hvor jeg lærer om blockchain. Jeg underviser også i et kurs som heter En måned Bitcoin & Ethereum. “Jeg vil 100% akseptere lønningene mine i Bitcoin. Jeg er overbevist om at kryptovalutaer vil være fremtidens valuta. ”

Hva med prisvolatiliteten? “Hvis noen er bekymret for kryptos volatilitet, kan de finne trøst i å vite at de har muligheten til å konvertere direkte til USD ved mottak,” svarer han..


En annen talsmann for Bitcoin er Matvey Dyadkov, administrerende direktør for online annonseringsplattform Bitmedia.io, som bare godtar betalinger med digital valuta. Han sier:

“Kryptovaluta blir mer vanlig, så det er ganske smart å la folk betale med kryptovaluta. Videre gjør det internasjonale betalinger enklere. Prøv å sende penger med bankoverføring eller PayPal til et annet land. Du vil oppleve vanskeligheter i 80% av tilfellene. ”

Hva bør du vite om det juridiske aspektet?

lovligheten av bitcoin

Victoria Griesdoorn, Operations Manager hos Cryptocades gir noen solide råd. “Hvis jeg skulle vurdere om jeg ønsker å få utbetalt hele eller deler av lønnen min i kryptovaluta, vil jeg se om dette er lovlig mulig i mitt bosted.”

Det varierer ikke bare fra land til land, men til og med stat til stat. National Law Review vurderte juridisk situasjon i USA og fant at det på føderalt nivå er mulig å få lønn delvis betalt i kryptovaluta. Dette er imidlertid bare så lenge minimumslønn og overtidskompensasjon betales i amerikanske dollar.

“Så lønn opptjent utover minimumslønn kan utbetales gjennom andre instrumenter, inkludert kryptovaluta. Noen stater, særlig Maryland og Pennsylvania, har imidlertid sine egne vedtekter som regulerer at lønn må betales i amerikanske dollar. Derfor avhenger det av hvor jeg er bosatt og hvilke arbeidslover som gjelder for meg om det er lovlig å motta lønn i kryptovaluta. ”

Ian Kane, medstifter av Ternio blockchain startup sier, “Den største utfordringen for tiden når det gjelder å kompensere fullstendig i krypto er de eksisterende amerikanske lovene. USA behandler alle poletter / mynter som verdipapirer i motsetning til et land som Sveits der det er tre kategorier – verktøy, valuta og sikkerhet. Jeg er optimistisk for at amerikanske lover etter hvert vil komme igjen. ” Alle hans ansatte kompenseres i fiat-valuta og også selskapets TERN-tokens.

Hvor mye penger er du forberedt på å tape?

Bitcoin ville være en ganske dyr kryptovaluta å betale i hvis du planla å konvertere den til fiat-valuta regelmessig. Så du må spørre deg selv, hvor mye penger du er forberedt på å tape, og hvor raskt trenger du tilgang til lønnene dine?

Griesdoorn deler, ”Jeg vil vurdere hvor mye av lønnen jeg også tåler å tape. Kryptovaluta er et relativt nytt finansielt verktøy, og markedet har sett mye volatilitet. Som sådan bør kryptokurver betraktes som høyrisiko (mer enn etablerte finansielle verktøy som aksjer, obligasjoner og verdipapirer). ”

Ty Smith er medstifter av Crypico, en frilansplattform som lar brukerne betale og få betalt i hvilken som helst kryptovaluta. Til tross for at han er troende på kryptovaluta, råder han fortsatt folk til å fortsette med forsiktighet.

“En av de største tingene jeg vil fortelle folk å være forsiktige med, er skatteberegning. Det utvikles løsninger som gjør kryptoskatt enklere, men ingenting har fullstendig oppnådd ennå, så du trenger kanskje en spesialisert regnskapsfører.”

Og når han blir spurt om egnetheten til Bitcoin som betaling for lønn, sier han: “Kryptoens volatilitet er fortsatt altfor høy til å bli betalt til en bestemt verdi. Å være betalt i kryptovaluta er absolutt en risiko, men hvis du er tilstrekkelig risikotolerant, gir det en mulig oppside som etter min mening oppveier ulempen. Selv om jeg ikke vil anbefale det som en eneste inntektsmetode for noen på dette tidspunktet. ”

Ikke legg alle eggene dine i en kurv

Egg i en kurv

Den underliggende beskjeden fra de som er kjent, er å ikke legge alle eggene dine i en kurv. Som med alle investerings- eller økonomiske beslutninger, er det smarte trekket aldri å holde alle inntektskildene dine på samme sted. Bankene går opp i magen, Bitcoin-børser blir hacket. Selv å fylle en madrass med kontanter er neppe nyttig hvis huset ditt tar fyr.

“Jeg driver vekst og innhold for CoinCircle, en kryptostart, sier Chance Abbott, og vil ikke motta Bitcoin som betaling. De høye transaksjonsgebyrene, den langsomme blokkeringstiden og skattemarerittet som kommer fra hver transaksjon som utløser skatt på kapitalgevinster, er nok til å forhindre at jeg vil bli betalt i Bitcoin. Foreløpig foretrekker jeg å få betalt i fiat og bestemme hvor mye jeg ønsker å investere i kryptokurrency etter hvert. ”

Medstifter ved Åpent vann Tim Spell betaler ansatte bonuser i Bitcoin, men anbefaler også å være forsiktig. “Selv om det kan virke idealistisk å få arbeidsgiveren til å betale deg med Bitcoin, er realiteten at det å leve utelukkende av Bitcoin vil være en stor ulempe. Det kan være en dag ikke så langt i det fjerne hvor Bitcoin vil bli standard avregningsvaluta, men for ansatte i dag kan det være en bedre ide å bare bruke den resterende fiatvalutaen din til å kjøpe Bitcoin etter at du har betalt skatt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map