Blockchain-svindel: Nye politikker og teknologier for å stoppe kryptokriminalister

Blockchain-svindel fortsetter å være et massivt problem som har hindret mulighetene for adopsjon av nye brukere. Crypto-kriminelle deltar primært i tre typer svindel: skatteunndragelse, hvitvasking av penger og finansiering av terrorisme. La oss ta en titt på hver av disse kategoriene og hvordan lovgivning og blockchain-teknologi kan redusere, eller til og med eliminere, disse og andre forbrytelser i nær fremtid.

Skatteunndragelse

Skatteunndragelse er en av de mest utbredte typene av blockchain-svindel. Før 2017 eksisterte det ikke mye kryptorelatert lovgivning i de fleste land. Pluss at det var lite håndheving av hvilke regler som eksisterte. Som vi tidligere har rapportert, begynte dette å endre seg drastisk i 2017.

Til tross for at regelverket skjerpes, er kryptorelatert skatteunndragelse fremdeles utbredt. I november 2017, LendEDU gjennomført en undersøkelse som inkluderte 564 amerikanske baserte bitcoininvestorer. I følge resultatene planla omtrent 36% av deltakerne bevisst å unngå å betale kapitalgevinstskatt i skatteoppgavene for 2018.

Det er ingen statistikk for å avgjøre om dette var det faktiske resultatet. Likevel er det åpenbart at mange mennesker ikke så på skatteunndragelse mot krypto som en stor forbrytelse. Og det er mulig at de spurte ikke var helt sikre på hvordan de skulle følge skattereglene. I 2018 er det imidlertid flere guider på nettet om hvordan du følger kryptobeskatningslovene i bestemte land. Informasjon er til og med tilgjengelig om bestemte kategorier som beskatning av kryptokurvedrift.

Nye skatteregler

Investorer må forstå og overholde skatteregler for kryptovaluta. I noen tilfeller kan overholdelse være gunstig utover å unngå de åpenbare konsekvensene av fengsel eller bøter. For eksempel er det mulig å rapportere kapitaltap på kryptoinvesteringer ved innlevering av skatt.

Selv i bjørnemarkedet i 2018 fokuserer reguleringsbyråer mer på kryptobeskatningspolitikk. Denne innsatsen er ikke bare begrenset til individuelle, innenlandske regjeringspolitikker. Internasjonalt samarbeid ser ut til å øke også. For eksempel gikk en koalisjon av fem regjeringer (Australia, Canada, Nederland, Storbritannia og USA) sammen for å danne Joint Chiefs of Global Tax Enforcement (J5). I følge IRS tar denne organisasjonen sikte på å “redusere den økende trusselen som skatteforvaltningen utgjør av kryptokurver og nettkriminalitet.”

Blockchain Fraud: Et bilde av en telefon som viser bitcoin på toppen av 4 $ 20 regninger, som viser fiat og kryptovaluta

Skatteunndragelse er en av de vanligste typene av blockchain-svindel.

Hvitvasking


Det er flere store tilfeller som involverer bruk av kryptovalutaer til hvitvasking av penger. Jerome Powell, styreleder for den amerikanske sentralbanken, sa i en House Financial Services Committee vitnesbyrd i juli 2018 at “de er veldig utfordrende fordi kryptokurver er bra hvis du prøver å skjule eller hvitvaskere penger, vi må være veldig bevisste på det.”

Bevis viser at kryptobasert hvitvasking av penger virkelig er et stort problem. For eksempel, ifølge en Q2 2018-rapport utgitt av CipherTrace, hvitvaskes kryptokriminaler 1,2 milliarder dollar gjennom bitcoin tumblere og personvernmynter i løpet av et års periode i løpet av 2017-2018.

I likhet med politikk som handler om krypto-skatteunndragelse, øker regjeringer internasjonalt samarbeid for å takle denne typen blockchain-svindel. G20-medlemsland vurderer en mulig global anti-hvitvaskingsstandard (AML) på kryptovaluta før fristen i oktober 2018. I tillegg har medlemslandene oppfordret Financial Action Task Force (FATF) – en mellomstatlig organisasjon som er dannet for å bekjempe hvitvasking og finansiering av terrorisme – for å gjennomgå hvordan AML-standarder som allerede er på plass, potensielt kan brukes for å regulere kryptovalutaer..

Blockchain-svindel: Et bilde som viser en mørk gang med fengselsceller

Regjeringer samarbeider på internasjonalt nivå for å stoppe kryptokriminalister som er involvert i hvitvasking av penger.

Terroristfinansiering

Noen finansinstitusjoner (inkludert Bank of England) og regulatoriske byråer har advart mot potensiell bruk av kryptovalutaer i finansiering av terrorister. For det meste viser forskjellige studier ingen alarmerende sammenheng mellom krypto og terrorfinansiering. For eksempel gjennomførte europaparlaments politikkavdeling for borgerrettigheter og konstitusjonelle saker tester på risikoen ved kryptovalutaer. I følge resultatene, kryptokurver utgjør ikke en større risiko enn fiat når det gjelder å muliggjøre finansiering av terrorisme.

Siden 2017 har det vært et press for å vedta lovgivning som vil prøve å forhindre denne typen blockchain-svindel. For eksempel introduserte amerikanske lovgivere “Homeland Security Assessment of Terrorists Use of Virtual Currency Act” i mai 2017. De foreslo også “Lov om finansiell teknologiinnovasjon og forsvar” i januar 2018. I tillegg kommer en annen regning som heter “FinCen Improving Act of 2018 ″ ble introdusert i det amerikanske representanthuset i juli 2018. Dette lovforslaget nevner, “anti-terrorisme og anti-hvitvasking av penger, inkludert saker som involverer nye teknologier eller verdi som erstatter valuta, og lignende innsats ”.

Fra og med august 2018 har ingen av disse regningene fått mye trekkraft. Bare den “Homeland Security Assessment of Terrorists Use of Virtual Currency Act” har klart å passere det amerikanske representanthuset.

Blockchain Fraud: Et bilde av United States Capitol.

Den amerikanske kongressen har innført noen regninger for å stoppe finansiering av terrorisme gjennom kryptovalutaer.

Bruke Blockchain for å bekjempe Blockchain-svindel og andre forbrytelser

Ja, i noen tilfeller gjør blockchain-svindel visse forbrytelser lettere for kriminelle å begå. Det er imidlertid også viktig å forstå at mange av de ovennevnte forbrytelsene har pågått i mange tiår i fiat-økonomien.

Selv om blockchain-svindel er et stort problem, har blockchain-teknologi også gjort det mulig Stoppe mange typer kriminalitet. For eksempel har noen blockchain-teknologier som Ricardian-smarte kontrakter som mål å forbedre den fremtidige håndhevelsen av juridiske avtaler. I tillegg kan KYC- og AML-fokuserte prosjekter gjøre transaksjoner i den kryptobaserte økonomien mye mer gjennomsiktige enn hva som er mulig i den nåværende fiatbaserte økonomien.

Konklusjon

Crypto-kriminelle eksisterer og presenterer en utfordring for vanlig adopsjon av digitale valutaer. Ikke desto mindre bør teknisk innovasjon ikke sees på som grunnlaget for en fremtidig dystopi. På samme måte trenger ikke lovgivningen å hindre teknologien.

Når det gjelder å stoppe kriminalitet og fremme innovasjon, er det ikke en enkel løsning. Hvordan fremtiden vil spille avhenger mye av hvordan teknologier og lovgivning utvikler seg i de kommende årene. Virkeligheten er at det er behov for både regelverk og teknologi for å styrke en fremtid der blockchain kan være til nytte for samfunnet og redusere mulighetene for blockchain-svindel..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map