Blockchain Smartphones: En utforskning av flere markedstilbud

Blockchain-teknologi fikk først verdensomspennende varsel gjennom lanseringen av Bitcoin. For mange er finansnæringen øverst på listen når som helst blockchain-teknologi blir nevnt. Foreløpig har teknologien utviklet seg utover kryptovaluta-feltet og inn i en rekke sektorer. Smarttelefonindustrien slutter seg til blockchain-vognen med flere tekniske giganter som avslører planer om å bygge den første blockchain-smarttelefonen.

Hva er en Blockchain Smartphone?

Det er ingen enighet om hva som utgjør en smarttelefon med blockchain. Detaljene er fortsatt uklare om hva som gjør at en blockchain-smarttelefon skiller seg ut fra en nåværende smarttelefon. Derfor lurer man på, hva er egentlig en blockchain-smarttelefon? Kjører den på Android, iOS eller et blockchain-basert OS? Hvilket sett med funksjoner kommer disse telefonene med? Det er noe av et mysterium.

Det som ikke er et mysterium, er det faktum at vanlige telefonselskaper konkurrerer om å produsere den første blockchain-smarttelefonen. Dette kommer etter at Sirin Labs, et sveitsisk selskap, kunngjorde sin intensjon om å produsere verdens første blockchain-smarttelefon i fjor. I år kunngjorde HTC også at de planlegger å bygge en blockchain-smarttelefon, kalt HTC Exodus.

Denne artikkelen vil utforske de forskjellige smarttelefonene som for øyeblikket tilbys i markedet. Det vil også ta en titt på de forskjellige funksjonene som produsenter har til hensikt å utstyre telefonene med. Til slutt vil vi prøve å finne ut hvilke aspekter av telefonen som kan appellere til forbrukerne.

Tilbud fra Blockchain-smarttelefoner

Finney-smarttelefonen

Finney Blockchain Smartphone

Først på listen over blockchain-smarttelefontilbud er Finney-smarttelefonen, takket være Sirin Labs. Finney-smarttelefonen ble kalt en “futuristisk telefonenhet for blockchain-alderen” og har en prislapp på $ 1000. Dette er overraskende billig, med tanke på at Sirin Labs forrige enhet hadde en ekstremt dyr prislapp på $ 14 000. Den beskjedne prisen på $ 1000 er Sirin Labs måte å sikre at enheten appellerer til et enda større publikum.

Selv om den ankom markeder en gang i år, pakker telefonen noen heftige spesifikasjoner. Den typen du forventer av et flaggskip. Enheten tilbyr et Qualcomm Snapdragon 845-brikkesett, sammen med 128 GB lagringsminne og 6 GB ram. Det har også et 3280 mAh batteri, en 6-tommers 18: 9-skjerm, 12MP bakkamera og et 8MP selfie-kamera foran. Telefonen vil også ha et dedikert SD-minnekortspor med støtte for opptil 2 TB utvidbart minne.

Finney-smarttelefonen forventes å ha en innebygd kryptallommebok for kald lagring som tilbyr støtte for store kryptovalutaer. Lommeboken aktiveres gjennom en fysisk sikkerhetsbryter som slår av all ukryptert kommunikasjon når den er slått på. Lommeboken forblir frakoblet med mindre den med vilje er aktivert.

HTC Exodus

HTC Exodus blockchain Smartphone

Å konkurrere med Sirin Labs om å lage den første blockchain-smarttelefonen, er det Taiwan-baserte elektronikkselskapet HTC. Tidligere i år presenterte HTC planer om å lansere en blockchain-smarttelefon merket HTC Exodus. HTC Exodus er HTCs forsøk på å utvide blockchain-økosystemet ved å bringe mobil brukeropplevelse til DApp-samfunnet. De planlegger å slippe telefonen i tredje kvartal i år.

I følge informasjon på nettstedet deres vil HTC Exodus ha støtte for en kald lommebok sammen med viktige gjenopprettingsfunksjoner. Hver telefon vil også fungere som en node på blockchain, slik at flere enkeltpersoner kan delta i blockchain-baserte aktiviteter. Den utmerkede funksjonen til telefonen er nøkkelgjenopprettingsattributtet, som kryptovalutaområdet sårt trenger. Det er fortsatt uklart hvordan HTC har til hensikt å gjøre dette mulig.

Mens det fremdeles ikke er nok detaljer om telefonen, avslører Phil Chen, selskapets kryptosjef, at de har mottatt titusenvis av reservasjoner globalt. Han sa også at selskapet jobber tett med CryptoKitties spillutviklere. De har tenkt å tilby spillet forhåndsinstallert på enhetene sine, og begynner med HTC U12 plus. Det er også rykter om at telefonen vil ha støtte for cryptocurrency mining, men det er ennå ikke bekreftet.

Andre Blockchain Smartphone-tilbud

Sirin Labs og HTC er ikke de eneste selskapene som har til hensikt å bygge blockchain-smarttelefoner. Et oppstartsselskap med navnet Swiss Bank prøver også å lansere sin egen blockchain-smarttelefon, BitVault. Selskapet refererer til BitVault som verdens første blockchain “kryptokommunikator.” Enheten vil tilby støtte for sikker meldingstjeneste, surfing, kryptert tale- og videosamtaler og overføring av videoer og bilder sikkert over en privat blockchain.

BitVault blockchain smarttelefon

Et annet selskap som har tenkt å delta i blockchain-smarttelefonløpet, er Blacture. Blacture har til hensikt å introdusere sin blockchain-smarttelefon med navnet Motif. I følge nettstedet deres vil Motif-smarttelefonen bruke digital kryptering for å sikre data. Brukere av telefonen vil også tjene tokenbelønninger når de handler i godkjente og akkrediterte nettbutikker. Disse belønningstokenene blir innløst med et Blacture-debetkort.

Motiv blockchain smarttelefon

Er verden klar for en Blockchain Smartphone Future?

Både Finney-smarttelefonen og HTC Exodus har støtte for kalde lommebøker. Dette er en surefire-funksjon som kan appellere til noen av de vanlige brukerne. Imidlertid, hvilke insentiver er på plass for å overbevise den vanlige brukeren av enheter med kald lommebok til å bytte? De kan like godt fortsette å bruke sine vanlige maskinvareenheter, ettersom telefonen ikke gir noen forskjell i deres nåværende situasjon.

Det ryktes at HTC Exodus kan ha støtte for kryptokurvedrift. Selv om man lurer på hvordan HTC har til hensikt å gjøre denne funksjonen tilgjengelig. Nåværende gruvedrift utnytter flere grafikkort og ASIC-er som trenger for mye strøm for å fungere. For ikke å nevne at telefonens batterikapasitet er liten sammenlignet med mengden strøm som gruvedriftene bruker. Det er fortsatt uklart hvordan en håndholdt enhet er i stand til å utvinne kryptovaluta.

Hvorvidt verden er klar for blockchain-smarttelefoner, er fortsatt diskutabelt. HTCs titusenvis av reservasjoner for HTC Exodus viser en betydelig etterspørsel etter disse enhetene. Imidlertid kan disse tallene representere tidlige forbrukere som alltid er i forkant med å ta i bruk nye produkter. Selv om ideen om blockchain-smarttelefoner høres bra ut, er det fortsatt usikkert hvordan verden vil svare på dem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map