Blockchain Shipping: En ny forsendelsesprotokoll

Kryptovaluta er morsom, spennende og lett å forstå, så de får mest dekning i blockchain-revolusjonen. Imidlertid blir den underliggende blockchain-teknologien allerede testet i dusinvis av næringer, fra jordbruk til energi til kunst. Blockchain frakt og frakt er en annen ny utvikling. Det er klar til å endre hele varetektkjeden for hvordan varene vi kjøper får fra sted til sted.

Frakt og frakt er en enorm og kompleks industri. Fly, lastebiler, båter og tog krysser kloden for å levere varer hver dag. Av disse er båtindustrien imidlertid den klart største. Nesten 90% av alt vi kjøper, rir på en båt på et eller annet tidspunkt. Takket være frakt har vi ferske råvarer midt på vinteren. Produkter produsert i Bangladesh kan selges i hyllene i London. Skipsfart binder sammen og muliggjør den globale økonomien.

En fremtidig blockchain-frakt kan endre flere paradigmer i dagens bransje. Blockchains kunne håndtere kompleksiteten i et globalt handelsnettverk ved å etablere en enkelt, gjennomsiktig sannhetskilde. Derfra vil en blockchain-rederi oppmuntre til konkurranse, effektivitet og færre feil. Denne artikkelen ser på hvordan skipsfarten er klar for massiv endring.

Containerization opprettet en protokoll

Spør alle i skipsfartsindustrien, så vil de fortelle deg om den viktige rollen containerisering har spilt i hvordan varer ferdes rundt om i verden. Fraktcontaineren er et vanlig syn hvor som helst varer og tjenester må transporteres. Da den intermodale fraktcontaineren ble standardisert på midten av 1900-tallet, tillot den at de samme containerne ble overført fra lastebil til tog til båt sømløst, hvor som helst i verden.

frakt containere på et tog

Tidligere kom containere i mange forskjellige størrelser. De måtte ofte pakkes ut og pakkes om når som helst det var en overføring. Med oppfinnelsen av en standardisert bølgepappebeholder var det ikke behov for å pakke ut ved hvert overføringspunkt. Varer kan lett holdes tørre inne i beholderne. Disse beholderne kan også stables oppå hverandre for økt tetthet.

Den intermodale fraktcontaineren opprettet en protokoll for skipsfartsindustrien. Endringen var revolusjonerende. Frakt ble mye mer effektiv. I tillegg ble overføringer mellom transportører enklere og begynte å følge forutsigbare prosedyrer. Det var lettere å spore en standard container enn å holde styr på en tilfeldig forsendelse.

Blockchain som en protokoll

Samme forstyrrelsesnivå i skipsfartsindustrien kan komme fra en ny protokoll. I likhet med fraktcontaineren, kan blockchain gjøre driften mer effektiv, standardisere overføringer og tillate avsendere og mottakere å spore sine bestillinger i sanntid. Dette gjør det til en spennende tid for blockchain-forsendelse. Blockchain står for å forstyrre en bransje som verden er avhengig av.

Mange av de største selskapene innen skipsfart og frakt har sluttet seg til Blockchain i Transport Alliance. Målet er å skape standarder for den nye blockchain-rederibransjen. Disse selskapene har anerkjent blockchain-potensialet og levedyktigheten til denne brukssaken i sin bransje. Forvent at blockchain vil bli en industristandard før heller enn senere, siden det er vanskelig å ignorere dens økning i effektivitet.


Spore forsendelser gjennomsiktig

En av nøkkelkomponentene i skipsfartsindustrien er kjent som konnossement. Dette gammeldags begrepet refererer til avtalen som bestemmer hvilket selskap som er ansvarlig for en vare i transport til enhver tid. Kupongen setter vilkårene for transport og levering av varen.

En blockchain-fraktindustri vil stole på blockchain-teknologi for å føre oversikt over fraktbrevet og overføringshistorikken til en forsendelse. Når et transportselskap signerer for en forsendelse og aksepterer forsendelsen for videre transport, kan det registreres i blockchain. I et gjennomsiktig system er den blockchain-posten tilgjengelig hvor som helst i verden. Noen som venter på forsendelsen, kunne se informasjon om hvilket selskap som transporterer varen for øyeblikket og hvor de sist signerte for den.

Identifisere problemer raskere

Når noe går galt med en forsendelse, kan det ofte ta verdifull tid før avsenderen eller mottakeren får vite om problemet. Ofte kan fraktavtaler være komplekse. De kan være samlet eller levert ut til det punktet der selskapet som for øyeblikket har ansvaret for forsendelsen ikke vet noe om personen som har betalt for den, eller hvor den til slutt kommer til å gå. Det betyr at de ikke vet hvem de skal varsle i tilfelle et problem.

Med en blockchain-fraktløsning kunne alle parter se hele varetektkjeden. I tilfelle et problem, kan du følge kjeden for å identifisere hvor ting gikk galt og sende en erstatning eller bestille retur av forsendelsen mens den fremdeles er i ferd..

Hastighet i forsendelsesruter

Fraktrutehastighet er en annen stor mulighet for desentralisering og en blockchain-fraktøkonomi. I stedet for å ta ineffektive ruter mens rederier prøver å fylle opp store forsendelser på stamlinjene, kan mindre selskaper by på en reise. De kan levere pakken din mer direkte, i stedet for å følge gjeldende leveringsmodell.

lastebilforsendelsessenter

Blockchain-frakt åpner også muligheten for en desentralisert markedsplass for forsendelser. Akkurat nå krever det store omkostninger å starte et rederi. I et blockchain-system vil mindre operatører kunne by på kontrakter for visse forsendelser. Dette introduserer større fleksibilitet i hele skipsfartsindustrien.

Sertifiserende ankomst, tilstand, & Innhold

En applikasjon der blockchain virkelig skinner er sertifisering. Det er mulig at blockchain, i kombinasjon med IoT, kan drive en automatisert tjeneste for å sertifisere levering, manipuleringsbeskyttelse og ektheten til en forsendelses innhold. Denne typen sertifisering betyr at du kan være sikker på at en forsendelse kommer når du har bestilt. Akkurat nå må du stole implisitt på rederiet for å levere pakken din trygt. I fremtiden for blockchain-forsendelse kan smarte kontrakter garantere rettidig levering eller automatisk refundere deg eller sende en erstatning.

Konklusjon

Forsendelseseffektivitet, tillit og sikkerhet kan endre seg dramatisk. Blockchain-frakt vil bety større åpenhet, konkurranse og forsikring, slik at forsendelser når den endelige destinasjonen. Ikke forvent en varm oppstart for å lage denne nye bransjestandarden. I stedet vil det sannsynligvis komme fra skipsfartsindustrien ettersom de lager en standard for større effektivitet og en enkelt sannhetskilde.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map