Blockchain Real Estate: Det å selge eiendom blir enklere

Blockchain Real Estate kommer raskere enn du tror

Blockchain eiendomstransaksjoner, poster og markedsplasser kan radikalt endre måten vi tenker på eiendom. Mens selskapene på toppen liker Spring Hill TN Eiendomsmegler har allerede begynt å bruke blockchain-teknologi i sin virksomhet for å sikre effektivitet, det er fortsatt noen få selskaper som er skeptiske til det og stoler på bruk av gamle ineffektive sporingsmetoder. Det er en enorm mulighet for blockchain å standardisere og sikre eiendomsdata. Tomteoppføringer, eiendomsoppføringer, leieavtaler og pantelån, og statlige eiendomsskattekontorer kan alle ha nytte av en blockchain eiendomsrevolusjon.

Utfordringen er selvfølgelig at eiendom er en enorm industri med mange aktører, inkludert långivere, meglere, lokale myndigheter og private borgere. Å bytte til et blokkjedebasert eiendomssystem er ikke så enkelt som å snu en bryter. Når det er sagt, eksperimenterer ulike parter med blockchain hele eiendomsverdikjeden for å finne måter å integrere den nye teknologien på.

Land Records

Landjournaler er grunnlaget for eiendom. Titler og gjerninger gjør det klart hvem som eier hvilken eiendom. De driver alt annet som skjer i eiendom. Imidlertid er de veldig fragmenterte. Hver enkelt lokale jurisdiksjon har sine egne regler om eiendomsregistreringer. Noen ganger er disse postene ikke engang tilgjengelige online.

Alt som endrer seg. Chicagos Cook County kjørte et pilotprosjekt for landposter fra 2016 som digitaliserte all informasjon og testet blockchain-løsninger. South Burlington, Vermont lanserte et lignende pilotprosjekt i januar 2018. Sverige implementerte nylig den andre fasen av overgangen til blockchain landregister, ved hjelp av smarte kontrakter på en privat blockchain for å lette transaksjoner. Det prosjektet vil spare svenske skattebetalere anslagsvis 100 millioner dollar per år når det gjelder full frukting.

Når vi har oppført eiendomsregistreringer og sikret på blockchain, åpner det mange dører. Nå kan disse postene enkelt skifte hender. Vi kan også bruke smarte kontrakter for å administrere og handle disse postene.

Eiendomsoppføringer

Akkurat nå, hvis du vil selge et stykke eiendom, er det best å liste det med en lokal eiendomsmegler. Et eksempel er dette Hus til salgs i Hua Hin Thailand. Visst, du kan liste eiendommen som selges av eieren, men du har ikke tilgang til tjenesten for flere oppføringer (MLS) som eiendomsmeglere bruker for å søke etter eiendom når de har en ny kjøper.

MLS er notorisk fragmentert, vegger av og vanskelig å forstå. Å overføre eiendomsoppføringer til blockchain vil bety at du åpner tilgang til all tilgjengelig eiendom for alle å gjennomgå. I tillegg til oppføringen kan du inkludere eventuelle vilkår eller betingelser som må oppfylles for et vellykket salg. I fremtiden kan shopping av et hjem eller et kontorlokale være så enkelt som å besøke et netthandelsnettsted og legge eiendommen til handlekurven. Smarte kontrakter bak kulissene kan håndtere resten av transaksjonen – overføring av penger i bytte mot blockchain-tittelen til eiendommen.

Smart kontrakt eiendomsforvaltning

En av de mest spennende applikasjonene for blockchain-eiendom er smart kontrakthåndtering. For øyeblikket krever enhver eiendomstransaksjon mange papirer og timevis med koordinering mellom bank, megler, selger, kjøper og lokale myndigheter. Det er mulig å forestille seg en verden der smarte kontrakter håndterer det meste av denne byrden.

Ikke bare det, men hva om smarte kontrakter håndterte leieavtaler, kommersiell eiendomsleie og andre pågående typer eiendomstransaksjoner. en gjennomgang av en leverandør av hjemmegaranti bekjenner at husgarantien også kan kobles til disse smarte kontraktene, og fremdriften kan enkelt spores. Smarte kontrakter kan også hjelpe meglere med å automatisere due diligence på potensielle kjøpere / leietakere. Eiendom i Blockchain kan skape tillit mellom partene på et nivå som ikke eksisterer for øyeblikket.

Publikumseierskap & Investering

En annen spennende ide innen blockchain eiendom er mengdeeierskap av eiendom. Med modeller for styring av blockchain kan en gruppe mennesker komme sammen for å kjøpe eiendom og deretter stemme på avgjørelser om hva de skal gjøre med den eiendommen. Deltakerne ville i hovedsak eie en del av eiendommen som de da kunne selge når som helst.

Ta et skritt videre, eiendomsinvesteringskontorer (REITs) og andre eiendomsutviklingsinvesteringer kan dra nytte av lavere overhead som følge av blockchain.

Hva skjer med meglere & Meglere?

Eiendomsbransjen endrer seg sakte, og det vil ikke være annerledes med blockchain-overgangen. Sannheten er at långivere, forsikringsselskaper og andre parter tjener mye penger på ineffektiviteten og utfordringene ved å navigere i det nåværende systemet. Blockchain utgjør en alvorlig trussel mot disse administrative og regulatoriske selskapene.

Når det er sagt, vil det alltid være en rolle for eiendomsmeglere og meglere. Selv med blockchain-eiendom vil folk se hjemmene eller kontorene de vurderer å kjøpe. De trenger fortsatt hjelp fra en ekspert på området for å navigere i en så stor transaksjon og sørge for at den fysiske eiendelen de kjøper er i god form. Selv om transaksjonen er mye enklere og raskere, vil kjøpere alltid trenge en ekspertguide.

Konklusjon

Mange trender innen eiendom endres samtidig. Boligprisene i byene skyter i været. Huseier blant unge mennesker er nede. Murstein og mørtel detaljhandel står overfor en trussel fra netthandel. Nabolagene våre endrer seg rundt oss, og blockchain eiendom er klar til å bli en del av og akselerere den endringen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map